آیا درمان‌های دندانپزشکی در دوران بارداری ایمن است؟

 بسیاری از مادران سوالاتی درباره اقدامات دندانپزشکی بارداری دارند. اینکه آیا انجام این درمان‌ها می‌تواند خطری برای کودک یا مادر داشته باشد؟ در پاسخ به این نگرانی‌ها باید گفت مراجعه سالانه به دندانپزشک و انجام اقدامات پیشگیرانه در دوران بارداری نه تنها ایمن است، بلکه توصیه هم می‌شود. در ادامه این مقاله با کلینیک دندانپزشکی جنت آباد همراه باشید تا با نکات کلیدی در رابطه با دندانپزشکی بارداری آشنا شوید.

سایت انجمن بارداری امریکا (American Pregnancy Association) در مطلبی به مهم‌ترین نگرانی‌ها و رایج‌ترین پرسش‌های مادران باردار درباره انجام درمان‌های دندانپزشکی پاسخ داده است که آنها را در ادامه می‌خوانید:

- اقدامات پیشگیرانه و جرم‌گیری

افزایش سطح برخی هورمون‌ها در دوران بارداری سبب خونریزی لثه و تورم آن می‌شود. گیر کردن مواد غذایی بین دندان‌ها، این التهاب را وخیمتر خواهد کرد. بنابراین انجام اقدامات دندانپزشکی در دوران بارداری برای جلوگیری از عفونت‌های دهان مانند بیماری‌های لثه ضروری است. چون عفونت‌های دهانی باعث زایمان زودرس می‌شوند.

- کدام درمان‌های دندانپزشکی

انجام درمان‌های دندانپزشکی مانندترمیم دندان‌های پوسیده در دوران بارداری الزامی است. درمان‌های دندانپزشکی بهتر است در سه ماهه دوم بارداری انجام شود. در سه ماهه سوم به دلیل سنگین بودن مادر، نشستن طولانی مدت دشوار خواهد بود. ایمن‌ترین اقدام این است که تمام کارهای غیر ضروری دندانپزشکی پس از تولد نوزاد انجام شود. با این حال گاهی اوقات دندانپزشک ناچار به انجام اقدامات اورژانس مانند درمان ریشه (عصب کشی) یا کشیدن دندان در این دوران خواهد بود. اقدامات زیبایی مانند سفید کردن دندان‌ها باید تا بعد از تولد نوزاد به تعویق بیفتد. بهتر است اگر درمان مشکل دندانتان ضروری نیست، بعد از اتمام بارداری و تولد نوزاد آن را انجام دهید تا جنین در معرض خطر و آسیبی قرار نگیرد، حتی اگر آن خطر کوچک باشد.

- تزریق داروهای بی‌حسی

در حال حاضر مطالعات متناقضی در مورد اثرات نامطلوب احتمالی داروهای بی‌حسی روی جنین وجود دارد. لیدوکائین یکی از داروهای مورد استفاده در دندانپزشکی است. این دارو بعد از تماس با دندان مادر باردار از جفت عبور می‌کند. در صورت نیاز به درمان دندانپزشکی، مقادیر داروهای بی حسی باید حداقل باشد، اما اگر مادر درد زیادی حس کرد، باید مقدار بیشتری دارو استفاده شود.

- مصرف آنتی‌بیوتیک به دلیل مشکلات دهان و دندان

اقدامات دندانپزشکی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت، اغلب نیازمند تجویز آنتی‌بیوتیک است. آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند پنی‌سیلین، آموکسی‌سیلین و کلیندامایسین در دوران بارداری بی‌خطر یا کم خطر هستند و پس از مشورت با پزشک زنان، می‌توانند قبل و بعد از درمان‌های دندانپزشکی تجویز شوند.

- اشعه ایکس و رادیوگرافی

معمولا توصیه می‌شود انجام رادیوگرافی‌های تشخیصی تا بعد از تولد نوزاد به تعویق بیافتد. با این حال تهیه رادیوگرافی برای انجام بسیاری از درمان‌های دندانپزشکی ضروری است. انجمن رادیولوژی آمریکا می گوید از آنجا که طی سه ماهه اول بارداری، اندام‌های جنین تشکیل می‌شوند، تا حد امکان باید جنین را طی این مدت از هر خطری دور نگه داشت. اگر در سه ماهه سوم باردای هم کار دندانپزشکی ضروری ندارید، آن را بعد از زایمان انجام دهید.

بیشتر بخوانید :

چگونه یک کلینیک تخصصی دندانپزشکی کودکان پیدا کنیم؟

 

جنس ژل بلیچینگ از چیست؟

 بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها روشی است که رنگدانه هایی که باعث تغییر رنگ دندان ها شده اند را برطرف می کند و باعث سفید شدن دندان ها می شود.

جنس ژل بلیچینگ از هیدروژن پراکسید است که رنگدانه های ایجاد شده بین هرم های دندانی را اکسید می کند و آنها را از بین می برد. این ماده به مرور به قسمت های زیرین مینا در عاج نفوذ می کند و باعث سفید شدن دندان ها می شود.

شایان ذکر است که بلیچینگ دندان یک روش دائمی نیست، بلکه نیاز به تکرار و تمدید شدن دارد زیرا دندان ها مستعد تغییر رنگ و لکه پذیری هستند.

انواع بلیچینگ دندان

انواع بیچینگ عبارتند از:

بلیچینگ در مطب:

این روش یکی از سریع ترین روش های سفید کردن دندان ها است. دندانپزشک با استفاده از مواد مخصوص از لثه ها محافظت می کند؛ سپس مواد سفید کننده را با غلظت بالا روی دندان ها قرار می دهد. این ماده به وسیله نور یا گرما فعال می شود.

بلیچینگ در مطب برای رسیدن به نتیجه مطلوب به تکرار نیاز دارد و یکی از گران ترین روش های سفید کردن دندان محسوب می شود.

بلیچینگ در خانه:

در این روش دندانپزشک ترمیمی خوب در یک جلسه از فک بالا و پایین شما قالب گیری می کند؛ سپس در جلسه بعد یکی جفت تری را به همراه ماده اصلی بلیچینگ به اندازه ای که برای سفید شدن دندان ها لازم است به شما می دهد.

از نظر دندانپزشکان به منظور رسیدن به رنگ دلخواه بهتر است ابتدا بلیچینگ در مطب و سپس بلیچینگ در خانه انجام شود؛ زیرا بلیچینگ در خانه ماندگاری بیشتری دارد.

در دوره اول می توانید حدود ۳۰ الی ۶۰ دقیقه از این ماده استفاده کنید؛ سپس اگر دچار حساسیت دندانی نشدید در دفعه دوم  ۲ الی ۴ ساعت از آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : ایمپلنت دندان چیست ؟

میزان سفید دندان ها تا چه زمانی دوام دارد؟

درجه سفیدی دندان ها از فردی به فرد دیگر با توجه به میزان زردی دندان ها، نوع سیستم سفید کننده و شرایط دندان ها متفاوت است. بعضی افراد ممکن است با مصرف غذاها و نوشیدنی های رنگی، دندان هایشان بعد از ۱ ماه تغییر رنگ بدهد، اما افرادی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت بیشتری می دهند ممکن است تا ۱ سال یا بیشتر به بلیچینگ نیازی نداشته باشند.

آیا می توان دندان های ارتودنسی شده را بلیچینگ کرد؟

بهتر است بعد از پایان پروسه درمان با ارتودنسی اقدام به بلیچینگ دندان ها کرد؛ زیرا بعد از اینکه دندان ها مرتب شدند ممکن است بخش های پوشیده شده بدون رنگ به نظر بیایند؛ پس در این صورت می توانید از نتایج ایجاد شده در دندان هایتان لذت ببرید.

اقدامات قبل از بلیچینگ

قبل از بلیچینگ باید دندان پوسیده را ترمیم کرد؛ سپس در صورت نیاز، به جرم گیری دندان ها اقدام کرد تا بتوان از بلیچینگ نتیجه مناسبی دریافت کرد.

 

در جرمگیری دندان چه میگذرد؟ (توضیح کامل فرایند جرمگیری)

 جرمگیری دندان چیست؟

به فرآیند زدودن جرم (تارتار) از روی دندان، لابلای آن ها و از زیر خط لثه با کمک دستگاه های دندانپزشکی جرم گیری دندان گفته می شود. به این پروسه اسکیلینگ دندان یا (Scaling) گفته می شود و تنها در مطب دندانپزشک قابل انجام است.

فایده جرمگیری دندان چیست؟

در صورت عدم زدودن جرم های دندانی، میکروب ها و باکتری های داخل تارتار همزمان با نفوذ به زیر خط لثه باعث عفونت لثه ها می شوند. عفونت اگر به بافت لثه و اطراف دندان سرایت کند مشکلات جبران ناپذیری ایجاد خواهد کرد.

بنابراین با جرمگیری دندان می توان از بروز بیماری لثه جلوگیری کرد، با برداشتن جرم زیبایی را به دندان ها برگرداند و در مواقع زیادی بوی بد دهان را نیز ریشه کن کرد. زیرا یکی از علل بوی بد دهان می تواند جرم دندانی و مشکلات همراه آن باشد.( اگر به دنبال در مان بوی بد دهان خود هستید اینجاکلیک کتید.)

جرمگیری دندان چگونه و طی چه فرآیندی انجام می شود؟

برای بسیاری از افراد، روند جرمگیری دندان رازآلود و هراس آور است. علت این موضع عدم شناخت و آگاهی از روند تمیز کردن تخصصی دندان ها یا جرمگیری است. در این فرآیند نه تنها سلامت دهان و دندان شما کاملا چک می شود که به صورت حرفه ای و در زمانی کوتاه جرم های روی دندان هایتان زدوده می شود.

بیشتر بخوانید :

ارزیابی و معاینه فیزیکی دهان و دندان

اولین اقدامی که دندانپزشک قبل از شروع جرمگیری دندان انجام می دهد، بررسی وضعیت فعلی دهان شما است. دندانپزشک با استفاده از آینه، دهان شما را ارزیابی می کند تا ببیند آیا موارد نگران کننده ای در خصوص دهان و دندان شما وجود دارد یا خیر..

شروع جرمگیری دندان یا اسکیلینگ دندان

پلاک دندانی که سفت و سخت می شود تنها با جرمگیری دندان از بین می رود. همانطور که گفته شد شکل سخت شده پلاک دندانی تارتار است که می تواند حتی به زیر خط لثه نیز نفوذ کند.

دندانپزشک طی فرآیند جرم گیری دندان تلاش می کند تا این جرم سخت شده را از سطح دندان ها و زیر خط لثه بیرون بکشد. برای این منظور از دستگاه ها و ابزار خاصی به نام اسکیلر (scaler ) استفاده می کند.

اسکیلینگ و پالیش دندان

بعد از جرمگیری دندان، تارتار کاملا از بین می رود اما هنوز یک کار دیگر باقی مانده است. آن کار کاهش احتمال تولید جرم روی دندان ها است. این امر با پالیش کردن دندان ها میسر می شود. دندانپزشک یا کمک براش های الکتریکی یا خمیر دندان ها ساینده، دندان را صیقل داده و صاف می کند.

با پالیش دندان هرگونه تارتار به جای مانده از بین می رود و لکه های جزئی روی مینای دندان رنیز محو می شود. دندان های پالیش شده باکتری های دهان و پلاک کمتری را به خود جذب می کنند. توجه داشته باشید که پالیش کردن دندان با مواد ساینده تنها در مطب یا کلینیک دندانپزشکی قابل انجام است و در خانه نباید انجام شود زیرا باعث از بین رفتن مینای دندان می شود.

و در نهایت فلوراید تراپی دندان

اغلب دندانپزشکان پس از پایان جرمگیری دندان و پالیش کردن با کمک فلوراید تراپی دندان ها را تقویت می کنند تا مدت زمان بی جرمی دندان ها بیشتر شود و تا چند ماه دندان ها عاری از جرم باشند. طی این روش فلوراید موضعی به مدت دست کم 60 ثانیه به روی دندان ها اعمال می شود.

 

آیا ایمپلنت با ارتودنسی سازگاری دارد؟

 برخی از افراد با اینکه کار کاشت دندان به روش ایمپلنت دندانی را انجام داده‌اند اما باز هم برای اصلاح طرح لبخند خود به برخی از درمان های ارتودنسی دندان احتیاج دارند.یکی از نگرانی هایی که این افراد دارند این است که آیا کاشت دندان از طریق لمینت دندانی با ارتودنسی سازگاری دارد؟ یا اینکه فرد می‌تواند پس از اینکه کاشت ایمپلنت دندان انجام داد، برای رفع شدن مشکلات دندانش از روش ارتودنسی دندان استفاده کند؟پاسخ این نگرانی بسته به شرایطی که فرد دارد، هم می تواند مثبت باشد و هم منفی. برای پاسخ بهتر به این سوال و نگرانی ابتدا باید نگاهی به ایمپلنت دندان بیاندازیم و سپس در مورد چگونگی تاثیر آن‌ها بر درمان ارتودنسی صحبت کنیم.

کاشت دندان

کاشت دندان یا ایمپلنت های دندانی جایگزین بسیار مناسبی برای دندان های از دست رفته و یا پوسیده ای که نیاز به کشیده شدن دارند، می باشند.ایمپلنت ها از فلز تیتانیوم تشکیل شده اند که اجزای مختلفی دارد و دندانپزشک آن را داخل فک پیچ می کند و دندان مصنوعی که بسیار جنس مقاومی دارد و مانند دندان های معمولی شما کار می کند را روی آن پیچ سفت می کند و دندان شما به حالت قبلی خود باز می گردد.

بیشتر بخوانید :

مزایای ایمپلنت

ایمپلنت های دندانی مزایای مختلفی دارند که عبارتند از:

بهبود ظاهر

بهبود گفتار

راحتی بهتر

راحتتر غذا خوردن

بهبود سلامت دهان و دندان

ماندگاری بالا

به دست آوردن اعتماد به نفس

انجام ارتودنسی قبل از ایمپلنت

در شرایطی که افراد هم به ارتودنسی و هم به ایمپلنت دندان احتیاج دارند برای این که این دو روش به طور درستی انجام شود معمولا ابتدا ارتودنسی و نصب بریس توصیه می شود. دلیلش این است که وقتی ایمپلنت را درون فک قرار دادیم دیگر نمی‌توان آن را حرکت داد یعنی ایمپلنت مانند دندان های معمولی نیست و وقتی پیچ می‌شود به هیچ عنوان نمی‌توان آن را حرکت داد و فاقد ربات هایی است که امکان تنظیم مجدد دندان را برای فرد فراهم می کند.در نتیجه؛ باید ارتودنسی قبل از کاشت دندان انجام شود.

انجام ارتودنسی بعد از ایمپلنت

ولی در شرایطی هم ممکن است طبق دستور پزشک و شرایط فکی و دندانی فرد بتوان پس از ایمپلنت دندان کار ارتودنسی را انجام داد و این شرایط مخصوص به خود را دارد. این گونه است اگر پس از انجام ایمپلنت، دندان هایی که در اطراف آن وجود دارند نیاز به ارتودنسی داشته باشند، مسلماً بعد از ایمپلنت، کار ارتودنسی روی دندان انجام می شود؛ حتی در این موارد کاشت ایمپلنت قبل از ارتودنسی بسیار بهتر است به این دلیل که ایمپلنت یک نیروی مناسب ایجاد می کند که دندان‌ها بیش از حد جابجا نشوند.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد

 

همه چیز در مورد جرم گیری دندان

 جرمگیری دندان چیه؟

جرمگیری یا اسکیلینگ دندان تنها راه برای از بین بردن پلاک سفت و سخت شده دندانیه که بهش میگن تارتار. این تارتار تنها توسط دندانپزشک ترمیمی خوب  برداشته میشه و هرچی دیرتر بهش رسیدگی بشه سخت تر میشه. عدم برداشتن جرم دندان اول باعث الهتاب و ورم لثه میشه و بعدش باعث تحلیل لثه و عفونت لثه میشه.

جرمگیری چطوری انجام میشه؟

همونطور که گفتم هدف اصلی جرمگیری از بین بردن جرم های سفت و سخت دندانی در زیر خط لثه است. برای این کار از دو روش مختلف استفاده میشه. در روش اول، دندونپزشکا از ابزارهای دستی مثل کورت و اسکیلر برای بیرون کشیدن جرم ها از زیر خط لثه و روی سطح دندان ها استفاده می کنن.

بعد از جرمیگری چه اتفاقی می افته؟

بعد از اینکه جرمگیری دندان تموم شد ممکنه دندونپزشک با کمک ابزارهای مختلفی سطح دندون رو پالیش کنه و صیقل بده تا احتمال تشکیل جرم کمتر بشه.

به جز این ممکنه برای بعضی از افراد پروسه فلوراید تراپی هم انجام بشه به این صورت که فلوارید رو به صورت موضعی روی سطح دندون ها اعمال می کنن تا به تقویت مینای دندان پس از جرمگیری دندان کمک بشه.

بیشتر بخوانید :

 

آیا جرمگیری درد داره؟

نمیشه بهش گفت درد، اما میتونه یه تجربه نسبتا ناخوشایند باشه. که البته اگه میزان جرم روی دندوناتون کم باشه شما احساس بدی نخواهید داشت. تجربه یه مقدار درد و کوچولو خونریزی از لثه حین جرمگیری دندان طبیعیه و موردی نداره. اما اینکه میگن درد زیادی داره و یا خونریزیش زیاده درست نیست.

آیا جرمگیری باعث سفید شدن دندون ها میشه؟

اینکه بگیم مستقیم میتونه باعث سفید شدن دندونا بشه درست نیست. چون هدف از جرم گیری دندون در اصل از بین بردن جرم های روی دندان ها و زیر خط لثه است و به جز این کارای دیگه ای نداره.

پروسه ای که باعث سفید شدن دندان ها میشه اسمش بلیچینگ دندان هستش که اون هم کاملا با جرمگیری فرق داره. توی بلیچینگ دندان ما تنها تغییر رنگ دندان ها رو برطرف می کنیم و کاری به جرم نداریم.

 

باید ها و نباید های دندانپزشکی در دوران بارداری

 مراجعه به دندانپزشکی در دوران بارداری

قبل از هر چیز باید بدانید که بارداری می‌تواند از جهت منفی بر سلامت دندان‌ها تاثیر بگذارد بخصوص اگر مادر کلسیم کافی دریافت نکند پس – چه چکاپ دندانی قبل از بارداری انجام داده باشید یا نداده باشید- ممکن است در این دوران دچار مشکلات دندانی شوید. اما آیا دندانپزشکی بارداری بی‌خطر است؟

بله، نه تنها می‌توانید در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه کنید بلکه این یک عمل ضروری است. پوسیدگی دندان، بیماری لثه و سایر مشکلات بهداشت دهان و دندان مسائلی هستند که باید سریعاً به آنها رسیدگی شود. تغییرات هورمونی، تغییرات رژیم غذایی، ابتلا به ژنژیونت بارداری و هوس‌هایی بارداری می‌توانند سلامت دهان شما را در معرض خطر بیشتری قرار دهند. بعلاوه برخی از مشکلات دندانی می‌تواند روی نوزاد در حال رشد تأثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده است که از هر 100 تولد زودرس، 18 مورد می‌تواند به خاطر عفونت شدید لثه در مادر باشد.

بیهوشی در دندانپزشکی بارداری

اگر در دوران بارداری نیاز به انجام یک عمل دندانپزشکی داشته باشید، هنوز هم می‌توانید با خیال راحت از بیهوشی برای آرامش و بی حس کردن درد استفاده کنید. فقط حتماً باید دندانپزشک را از بارداریتان مطلع کنید تا بتواند ماده‌ی بیهوشی و دُز مناسب آن را انتخاب کند. در دندانپزشکی بارداری از داروهای بیهوشی حاوی فلی پرسین اجتناب می‌شود، زیرا این ماده‌ی شیمیایی رگ‌های خونی را تنگ می‌کند و منجر به تضعیف خون رسانی به جنین می‌شود.

کشیدن دندان در بارداری

کشیدن دندان، آخرین چاره برای دندانپزشکان است و در صورت امکان همواره تلاش می‌کنند از کشیدن دندان خودداری کنند. اما اگر دندان شما در اثر پوسیدگی یا کرم خوردگی بیش از حد آسیب دیده باشد به طوری که نتوان آن را ترمیم کرد، می‌تواند سلامت دهان شما را در معرض خطر قرار دهد و باید کشیده شود. نگران نباشید امکان کشیدن دندان در دندانپزشکی بارداری نیز وجود دارد. اما دندانپزشک ممکن است سه ماهه‌ی دوم بارداری را به عنوان زمان ایده آل برای این کار توصیه کند زیرا در انجام این روش درمانی باید از عکسبرداری استفاده شود.

عصب کشی در دوران بارداری

اگر پوسیدگی دندان به قسمت داخلی دندان شما در انتهای عصب برسد، می‌تواند بسیار دردناک باشد. عصب کشی می‌تواند با برداشتن بافت آلوده و ترمیم دندان با تاج طبیعی، جلوی درد را بگیرد، بنابراین نیازی به کشیدن دندان نیست.( اگر علاقه مند به  کسب اطلاعات بیشتر پیرامون عصب کشی دندان ها می باشید اینجا کلیک کنید.)

ارتودنسی در بارداری

اگر در حال حاضر تحت درمان ارتودنسی دندان هستید، نباید تنها به دلیل بارداری آن را متوقف کنید. در حین بارداری حتی می‌توانید بریس‌های جدیدی نصب کنید، با این حال ممکن است دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی به شما توصیه کند تا بعد از زایمان صبر کنید، زیرا گاهی اوقات ممکن است عوارضی داشته باشد.

بلیچینگ در بارداری

بلیچینگ دندان یا سفید کردن دندان‌ها در حین بارداری قابل انجام است، اما در دندانپزشکی بارداری توصیه می‌شود که تنها کارهای ضروری دندانی در این دوران انجام شود و انجام کارهای زیبایی را به بعد از زایمان موکول کنید.

منبع : کلینیک دندانپزشکی قیطریه

ایمپلنت دندان چیه ؟ و انواع مختلف ان چگونه به عنوان جایگزین دندان از دست رفته استفاده میشود ؟

 ایمپلنت دندان که به آن کاشت‌ دندان هم گفته می‌شود، یکی از روش هایی است که افراد می‌توانند برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته خودشان و یا جایگزین کردن دندان مصنوعی با یک دندان طبیعی تر انجام دهند.

در ادامه این مقاله با کلینیک دندانپزشکی جنت آباد همراه باشید تا با این روش جایگزینی دندان از دست رفته بیشتر آشنا شوید.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یک وسیله فلزی است که برای اینکه دندان مصنوعی در داخل فک فرد قرار بگیرد استفاده می شود.در واقع ایمپلنت دندان از سه قسمت تشکیل شده است:

  • تاج دندان
  • تکیه‌گاه
  • پیچ

انواع ایمپلنت دندان

کاشت دندان با ایمپلنت شامل دو مدل می شود:

  • ایمپلنت داخل استخوانی
  • ایمپلنت روی استخوانی
  • ایمپلنت داخل استخوان

ایمپلنت داخل استخوان یا Endosteal، یکی از متداول ترین نوع کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت داخل استخوانی شامل پیچ و تیغه هایی است که با جراحی در استخوان فک قرار می گیرد.هر ایمپلنت یک یا چند دندان مصنوعی را در خود نگه می دارد. این نوع کاشت به طور کلی به عنوان گزینه ای برای بیماران دارای پل یا پروتزهای متحرک قابل جابجایی استفاده می شود.

ایمپلنت روی استخوان

ایمپلنت روی استخوان یا Subperiosteal، در قسمت بالای فک قرار می گیرد. در واقع ستون‌های چهارچوب فلزی هستند که از لثه بیرون زده و پروتز دندانی را نگه می دارند. این نوع ایمپلنت ها برای بیمارانی که قادر به استفاده از پروتزهای معمولی نیستند و دارای استخوان فک کوتاهی هستند استفاده می شود.

عوامل تاثیر گذار در ایمپلنت

عوامل مختلفی وجود دارد که باید در روند برنامه‌ریزی توسط جراح ایمپلنت دندان در نظر گرفته شود.این موارد این عوامل عبارتند از:

سلامت عمومی بیمار

وضعیت غشاهای مخاطی و فک‌ها

شکل، اندازه و موقعیت استخوان فک

شکل، اندازه و موقعیت دندان های اطراف

علاوه بر این موارد برخی از شرایط هم در مورد سلامتی وجود دارد که می تواند به طور قابل توجهی در ابتلا به نارسایی و پس زدن ایمپلنت توسط لثه، ابیشتر شود و ممکن است در تصمیم گیری برای ادامه عمل جراحی نیز تاثیر بگذارد.به طور مثال افرادی که دارای بیماری‌هایی مانند دیابت یا پوکی استخوان هستند و کسانی که سیگاری شدید هستند یا بهداشت دهان و دندان آنها ضعیف است. معمولاً در این موارد باید از قبل تصمیم گیری و ارزیابی انجام شود.

نصب تاج روی ایمپلنت دندان

معمولاً پس از قرار دادن ایمپلنت در داخل لثه، تقریباً ۶ هفته طول می‌کشد تا جای آن بهبود یابد و فرد به آن عادت کند. پس از آن باید با اشعه ایکس یا سی تی اسکن، یک تصویربرداری از دهان انجام شود. این امر کمک می‌کند تا در ساختن تاج، بهتر بتوان فرم فک و سایر دندانها را با آن مطابقت داد. بعد از آماده شدن، تاج دندان را برای قرار دادن روی قسمت‌های ایمپلنت های دندانی می چسبانند. سپس شکل، تناسب و عملکرد، نحوه قرار گیری، مرتب بودن و کوتاهی و بلندی شان باید ارزیابی شود.در درمان با ایمپلنت دندان مدت زمان زیادی باید وقت صرف کنید. معمولاً این کار چندین ماه به طول می انجامد و شما در این چند ماه باید مکرر و منظم به پزشک خود مراجعه کرده و پیشرفت، پایداری و عملکرد ایمپلنت را در داخل دهانتان بررسی کنید.

بیشتر بخوانید:

لمینت دندان پوسیده چگونه امکان پذیر است ؟

 یکی دیگر از راهکارها برای رفع مشکل پوسیدگی دندان، استفاده از روش درمانی لمینت دندان پوسیده می باشد که از این روش برای از بین بردن فاصله بین دندان ها هم می توان استفاده کرد و شکل دندان ها را تغییر داد.

موارد استفاده لمینت دندان پوسیده

در جامعه امروز داشتن دندان های بسیار زیبا یکی از دغدغه های هر فردی می باشد. اگر شما هم دندان های آسیب دیده ای دارید و یا دچار پوسیدگی دندان شده‌ اید می‌توانید از راهکاری به نام لمینت سرامیکی و یا ونیرهای کامپوزیتی که برای ترمیم استفاده می شوند استفاده کنید. با این روش می توانید دندان های خود را به حالت قبلی شان برگردانید.

یکی دیگر از راهکارها برای رفع این مشکل استفاده از مواد پر کردنی کامپوزیت باندینگ می باشد که از این مواد برای از بین بردن فاصله بین دندان ها می توان استفاده کرد و شکل دندان ها را تغییر داد.در صورتی که بخواهیم راهی به غیر از لمینت سرامیکی برای درمان دندان های پوسیده استفاده کنیم، می توانیم سراغ مواد پر کردنی کامپوزیتی هم برویم؛ این مواد می‌توانند آسیب های جزئی مانند پوسیدگی دندان، ترکهای دندان و شکاف یا فاصله بین دندان ها را به صورت بسیار مناسبی از بین ببرند.برای انجام لمینت سرامیکی، بایستی برنامه و اقدامات درمانی مناسبی صورت بگیرد.

آیا لمینت دندان پوسیده برای درمان دندان پوسیده مناسب است؟

در پاسخ باید گفت که دندان هایی که آسیب دیده اند، پوسیده شده اند و یا کرم خورده شده اند، می توانند با لمینت های سرامیکی و یا کامپوزیتی ترمیم شوند و به حالت قبلی خود بازگردند. اما این بستگی به شدت پوسیدگی دندان و شرایط فرد دارد.همچنین مواد پرکردنی کامپوزیت باندینگ هم برای این کار استفاده می‌شود و همچنین می‌تواند فاصله بین دندان ها را پر کند و شکل دندان ها را هم تغییر دهد.

درمان پوسیدگی دندان به جز روش لمینت دندان پوسیده

همانطور که گفته شد لمینت دندان پوسیده یکی از روش هایی است که برای درمان دندان های پوسیده به کار می رود اما اینکه دندان در چه شرایطی قرار دارد و آیا می شود با لمینت دندان پوسیده را درمان کرد، به  یک دندانپزشک ترمیمی خوب بستگی دارد .اما روش های دیگری هم برای درمان پوسیدگی دندان به جز لمینت دندان پوسیده وجود دارد که عبارتند از:

  • پر کردن
  • تاج یا کلاه
  • عصب کشی

 

درباره دهانشویه چه می دانید؟(کاربرد، انواع، مزایا، معایب و نحوه استفاده)

 دهانشویه ها بعد از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از اصلی ترین راه های ارتقای بهداشت دهان و دندان و داشتن لبخندی سالم هستند. آنها از آنچه که تصور می کنید کاربردی تر هستند و فواید بسیار زیادی برای دهان و دندان ما دارند. آنچه در این مقاله می خوانید اطلاعات کاملی درباره انواع محلول های دهان شویه، فواید و کاربرد آن ها، نحوه استفاده و نحوه خرید آن ها است.

فواید دهانشویه چیست؟

محلول های حاوی مواد شوینده دهان و دندان فواید بسیار زیادی دارند و ما مهم ترین فواید موجود را در ادامه بررسی کرده ایم.

می توانند تعداد باکتری های موجود در دهان را کاهش دهد

باکتری های فعال در جریان عفونت های لثه می توانند در هنگام ورود به جریان خون در خانم های باردار، عوارض خاصی در بارداری ایجاد کنند و شما می توانید با شستشوی منظم دهانشویه ، این خطر را کاهش دهید.

محلول های شوینده دهانی می توانند با کاهش میزان پلاک و باکتری های محبوس در دهان، از بیماری های لثه مانند التهاب لثه یا عفونت آن جلوگیری کنند.

به سفیدتر شدن دندان ها کمک می کنند

دهانشویه ای که حاوی پراکسید کاربامید یا پراکسید هیدروژن باشد می تواند تاثیر سفید کنندگی روی دندان داشته باشد. چنانچه دندان های شما به صورت جزئی دچار تغییر رنگ شده اند و یا روزانه به دلیل پلاک، کمی زرد می شوند، انتخاب این دهان شویه ها می تواند به سفید شدن دندان هایتان کمک کند. اما این روش به هیچ عنوان جایگزین مناسبی برای بلیچینگ دندان ها نیست.( اگر هنوز با بلیچینگ دندان به عنوان یکی از بهترین راه ها سفید کردن دندان اشنا نیستید کلیک کنید.)

بوی بد دهان را کاهش می دهد

یکی از مهم ترین فواید محلول دهانشویه کمک به کاهش بوی بد دهان و تازه تر شدن نفس است. هرچند که خمیر دندان حاوی فلوراید چنین فایده ای دارد اما اثراتش کوتاه مدت است. استفاده طولانی مدت از فلوراید می تواند به کاهش موثر تر و طولانی مدت تر بوی بد دهان منجر شود.

ذرات ریز مواد غذایی را از بین می برد

دهانشویه ها به جز خوش بو کردن داخل دهان به شل و معلق کردن ذرات ریز مواد غذایی چسپیده به دندان ها کمک می کنند. اگر پس از غذا و مسواک زدن، دهانشویه استفاده شود تاثیرش بیشتر خواهد بود.

مانع از تشکیل و تجمع پلاک می شود

دهان شویه های مختلفی در بازار وجود دارد که می تواند به جلوگیری از رشد پلاک در دندان و زیر لثه کمک کند. این دهانشویه ها می توانند با جلوگیری از تشکیل پلاک دندان شما را از بیماری های لثه نجات دهند و سلامت بافت لثه را تامین کنند.

به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند

از آنجایی که این محلول ها حاوی فلوراید هستند از ایجاد حفره و پوسیدگی دندان ها و تحلیل رفتن مینای دندان کمک می کند. فقط مطمئن شوید که دهانشویه خریداری شده شما حاوی فلوراید باشند زیرا همه آن ها فلوراید ندارند.

علائم دردناک آفت دهان را کاهش می دهد

دهانشویه هایی که حاوی کمتر از 18 درصد الکل (یا کلا بدون الکل) هستند، می توانند علائم دردناک ناشی از آفت دهان را کاهش دهند.

چطور دهان خود را شوینده های دهانی شستشو دهیم؟

بسیاری از دندانپزشکان معتقدند که مسواک زدن (دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید) می تواند فلوراید کافی برای محافظت از در برابر پوسیدگی دندان را فراهم می کند. اما اگر مستعد پوسیدگی هستید، می توانید علاوه بر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ، از دهان شویه حاوی فلوراید استفاده کنید

منبع : کلینیک دندانپزشکی قیطریه

کامپوزیت ونیر دندان چیه، چه کاربردی داره و هزینه ش چقدره؟

اگه دندونت دچار تغییر رنگ وحشتناک شده، اگه بین دندونات فاصله افتاده، اگه یکی از دندونات شکسته یا ترک برداشته و خلاصه اگه کلی مشکل ظاهری توی دندونات (مخصوصا دندونای جلو) داری که زیبایی طرح لبخندت رو از بین برده و هزینه لمینت دندان و درمان های دیگه اذیتت می کنه به فکر کامپوزیت ونیر ها باش. با این ونیرها دندونات از این رو به اون رو میشه. این مقاله رو بخون تا درباره ونیرهای کامپوزیتی بیشتر بدونی.

کامپوزیت ونیر چیه اصلا؟

قبل از اینکه بگم این “کامپوزیته” چیه، باید بدونیم ونیر چیه؟ (این ونیری که چسپیده به کامپوزیت رو میگما.)

ونیرها لایه های نازک همرنگ دندون هستن که برای بهبود شکل ظاهری دندان استفاده میشن. این ونیرها چند نوع هستن و از مواد مختلف ساخته شدن. یه نوع شناخته شده ونیرها لمینت دندان هستش که حتما تا حالا اسمشو شنیدید و نوع دیگرش هم کامپوزیت ونیره که بازم این روزا احتمالا زیاد ازش شنیدید.

یه دسته از این ونیرها به صورت مستقیم روی دندون متصل میشن و یه سری دیگه به صورت غیر مستقیم. و هرجا توی دندانپزشکی از مستقیم و غیرمستقیم چیزی به گوشتون خورد بدونید منظور نحوه آماده سازی و اتصال مواد به دندوناس.

ونیرهایی که از جنس کامپوزیتن به درد چه کسانی میخورن؟

به طور کلی استفاده از ونیرها داخل رشته دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی دندان مطرح شده و کاربرد زیبایی داره. اصلا کلا یکی از پایه های اصلاح طرح لبخند می تونه همین ونیرها باشه.

توضیح بیشتر کافیه، اگه یکی از شرایط زیر رو دارید یه کاندید خوب برای متصل کردن ونیر کامپوزیت ها هستین:

  • بین دندوناتون فاصله قابل توجه دارید
  • یکی یا چندتا از دندوناتون کج و معوج هستن (البته به میزان کمی)
  • دندوناتون دچار تغییر رنگ دائمی شده و با هیچ چیزی حتی بلیچینگ دندان برطرف نشده
  • طول دندونتون کوتاهه
  • دندوناتون ساییده شده
  • دندونتون لب پر شده، شکسته یا ترک برداشته

بیشتر بخوانید: دندانپزشکی کودکان تهران

قیمت کامپوزیت ونیر چقدره؟

قیمتا بسته به نوع مواد بکار رفته و جایی که زندگی می کنید خیلی ممکنه تفاوت داشته باشه. اما شما میانگین هزینه ونیر کامپوزیت به ازای هر دندون رو میتونید بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ در نظر بگیرید.

چطوری از ونیرهای کامپوزیتی مراقبت کنیم؟

خب تا اینجا متخصص ترمیمی و زیبایی یا هر دندونپزشک دیگه ای، دندونای شما رو کامپوزیت کرد و کارش تموم شد. بقیه‌ش با خودتونه که چطوری با ظاهر جدید دندوناتون تا کنید و خوب ازشون مراقبت کنید.

برای مراقبت از کامپوزیت ونیر ها می تونید این کارا رو انجام بدید:

کامپوزیت برعکس لمینت که صاف و یکپارچه اس و مثل مینای دندون متخلخله. رگه رگه س. این یعنی درست مثل مینای دندون دچار تغییر رنگ میشه. هرچی که رنگ دندان واقعی رو تغییر بده، می تونه رنگ این ونیرها رو هم تغییر بده. بنابراین هرچیزی که رنگدانه داره رو کمتر مصرف کنید.

پیرو جمله بالا، سعی کنید که تا ۴۸ ساعت بعد از اتصال ونیرهای کامپوزیتی، هیچ چیزی که رنگدانه داره و میتونه باعث تغییر رنگ بشه رو میل نکنیید.

مصرف سیگار و کلا دخانیات رو ترک کنید

چیزای سفت و سخت رو با دندونتون نجوید

اگه دندان قروچه شبانه دارید حتما نایت گارد یا گارد دهان بذارید

بهداشت دهان و دندان رو رعایت کنید و سعی کنید به طور منظم به دندونپزشک سر بزنید.

 

صفحه قبل 1 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->