لمینت دندان چیست؟

 لمینت دندان ( لمینت  های سرامیکی که با نام ونیر سرامیکی نیز شناخته می شوند) پوسته ی نازکی است که بر اساس نیاز هر شخص طراحی شده و در ساخت آن ها از مواد رنگ دندان استفاده می شود. این پوسته ها روی سطح جلویی دندان ها نصب می شوند و رنگ، شکل، اندازه و طول دندان را تغییر می دهند و ظاهری زیبا را برای دندان هایتان به ارمغان می آورند.

لمینت های سرامیکی(پرسلینی) از ترکیب چند لایه ی نازک سرامیکی تشکیل شده اند که جایگزین مینای دندان طبیعی و لایه ای چسبناک می شوند.

برخلاف تصور عامه براى ساخت لمینیت هاى سرامیکى همیشه نیاز به تراش دندان نیست ودر صورت انتخاب صحیح روش درمانى توسط دندانپزشک متخصص تنها آماده سازى مختصرى جهت نشستن لمینیت ها بدون هیچ آسیبى به بافت طبیعى دندان امکان پذیر است.

از آنجایی که عملکرد درست لمینت نیز در کنار جنبه ی زیبایی آن حائز اهمیت است، پیوست صحیح و محکم دندان طبیعی و لمینت سرامیکی ضروری است. میان دندان طبیعی و لمینت از رزین حساس به نور استفاده می شود تا پس از نصب لمینت بتوان با تاباندن اشعه ای خاص آن را محکم کرد.

آیا لمینت به دندان طبیعی آسیب می زند؟

خیر، در صورتی که دندانپزشکتان متخصص ترمیم و زیبایی باشد و در این زمینه از تجربه کافی برخوردار باشد دندان های طبیعی تان آسیبی نخواهند دید. دندانپزشک قبل از شروع روند لمینت گذاری، عکس کلی از فک و دهان را برایتان تجویز می کند و دندان هایتان را به طور کامل آزمایش می کند تا از سالم بودن و مناسب بودن دندان برای نصب لمینت اطمینان حاصل کند. اگر پزشکتان تشخیص دهد که لمینت برای شما گزینه مناسبی نیست می توانید از دیگر گزینه ها مثل ونیر کامپوزیت، باندینگ، ارتودنسی، سفید کردن و یا فقط تراشیدن دندان ها استفاده کنید.

نکته مهم دریافت اطلاعات کافی درباره تمام این گزینه هاست تا بتوانید بهتر تصمیم گیری کنید.

مزیت های لمینت دندان

از آنجایی که لمینت برای هر فرد به طور مجزا و شبیه دندان وی ساخته می شود پس تشخیص تفاوت لمینت و دندان طبیعی تقریبا غیر ممکن است. برخلاف دندان های طبیعی، لمینت ها به دلیل اینکه از موادی با تکنولوژی بالا ساخته شده اند در مقابل لکه های چای و قهوه و دود سیگار مقاوم هستند.

لمینت ها می توانند تیره ترین دندان ها را که حتی در برابر دیگر فرآیند های سفید سازی مقاومت کرده اند، بسیار سفید کنند. حتی ممکن است برای مشکلاتی مثل دندان های کج روی هم رفته و فواصل کم دندان ها لمینت پیشنهاد شود.

معایب لمینت دندان

ساخت لمینت های سرامیکی درآزمایشگاه زمان بر است و حداقل یک هفته روند لمینت گذاری را به تاخیر می اندازد.

در صورتی که لمینت ها به درستی نصب شده باشند و عوامل تخریب کننده ی دندان نیز محدود یا از بین رفته باشند، بیمار باید بتواند از لمینت مانند دندان طبیعی اش استفاده کند. با وجود استحکام بالای آنها، ممکن است گاهی شکننده باشند.

همانطور که باید از فشار های شدید به دندان طبیعی خودداری کرد، لمینت ها نیز نباید تحت فشار قرار بگیرند. مثلا از خوردن ناخن ها، جویدن یخ یا باز کردن شیشه های نوشیدنی با لمینت هایتان خودداری کنید.

روند جاگذاری لمینت دندان

روند ساخت لمینیت دندان شامل چند مرحله است

مرحله ى اول : طى جلسه اى آماده سازی هاى لازم برروى دندان هاى مورد نظر بادقت و ظرافت در حد چند دهم میلیمتر بر روى دندان ها صورت مى گیرد.

مرحله ى دوم در همین جلسه شامل قالب گیرى از دندانهاى هردو فک مى باشد( حتى در صورت انجام امینیت براى دندانهاى فقط یک فک)

سپس ادامه ى کار به جلسه ى بعد که معمولاً حدود یک هفته طول مى کشد موکول مى شود.

در این بین قالب ها به لابراتوار دندانپزشکى ارسال شده و در لابراتوار لمینیت ها به شکل پوسته هاى نازک سرامیکى ساخته شده و در کوره پخته مى شوند و یا بر روى بلوک هاى سرامیکى تراشیده مى شوند تا لمینیت هاى سرامیکى با شفافیت و براقى ونهایت زیبایى وتشابه با بافت میناى دندانى تهیه شوند.

درجلسه ى دوم ملاقات، لمینیت ها بر روى دندان ها قرار گرفته و توسط سمانهاى رزینى به سطح دندان با اتصال بسیار قوى چسبانده مى شوند. به طورى که در صورت اجراى صحیح تمام مراحل لمینیت ها کاملاً با دندان یکپارچه شده و هیچ درز و نا هموارى وجود نخواهد داشت و مى توان مانند دندانهاى معمولى براى تمیز کردنشان از نخ دندان استفاده کرد.

بدیهی است در ایجاد طبیعى ترین نما و امانت دارى در برابر سلامت بافت ها، مهارت و دقت دندانپزشک متخصص و همکارى لابراتوار متبحر و همچنین استفاده ى صحیح از مواد مناسب بسیار موثر و حایز اهمیت است.

  نگهداری و مراقبت از لمینت دندان

نگهداری از لمینت دندان بسیار آسان است و مانند دندان طبیعی باید مرتب مسواک شده و از نخ دندان برای تمیز نگه داشتن آنها استفاده شود. دندانپزشک معمولا استفاده از خمیر دندانی را به شما توصیه می کند که حاوی فلوراید باشد و مانع از ساییدگی دندان ها شود.

یک هفته پس از نصب لمینت ها باید دوباره به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا وی عملکرد لمینت ها و واکنش دهان به وجود لمینت ها را بررسی کند. حتی اگر با لمینت ها مشکلی ندارید باید برای اطمینان از سلامت دهان و دندان خود پس از یک هفته به پزشکتان مراجعه کنید.

در صورتی که عاداتی مانند دندان قروچه یا سایش دندان دارید، دندان پزشکتان ممکن است به شما محافظ دندانی بدهد تا در هنگام خواب با گاز گرفتن محافظ، آسیبی به لمینت های خود وارد نکنید.

همچنین باید برای رسیدگی های بیشتر به طور مداوم به پزشکتان مراجعه کنید زیرا لمینت های سرامیکی باید با خمیری ویژه که خاصیت ضد سایشی دارد، صیقل داده شوند. همچنین دندانپزشک تان باید دندان هایتان را در فواصل زمانی کوتاه بررسی کند تا به محض یافتن کوچکترین نشانه ی خرابی در لمینت ها به آن رسیدگی کند.

بهترین درمان ارتودنسی متناسب با نیازهای هر فرد چیست؟

 

ارتودنسی (Orthodontics) یکی از شاخه ها و تخصص های رشته دندانپزشکی است که بر روی تصحیح ظاهر دندان ها و همچنین ساختار فک و به طور کلی بر روی ساختن لبخندی فوق العاده  و جذاب تمرکز دارد. برخی از مشکلات مربوط به ظاهر دندان ها مثل شکستگی و نامرتبی دندان ها می‌تواند مشکلاتی برای طرح لبخند، جویدن و سلامتی کلی شما به وجود بیاورد. ناهماهنگی میان دندان ها می‌تواند به طور کلی فشار زیادی بر روی سایر دندان ها، لثه ها و مفاصل فک ها به وجود بیاورد، که همه این موارد می‌توانند منجر به بروز اختلال مفصل تمپورومندیبولار یا (TMD) و یا میگرن های شدید شود.

هر ساله میلیون ها نفر کودک و بزرگسال به صورت داوطلبانه برای رفع مشکلات مربوط به دندان های خود به متخصص ارتودنسی مراجعه می کنند. و خوشبختانه تعداد زیادی از درمان های ارتودنسی برای این اشخاص در دسترس است. هر مشکلی که با ظاهر دندان های خود دارید را میتوانید به راحتی به دستان متخصصان ارتودنسی بسپارید و مطمئن باشید که هر پروسه درمانی در این تخصص دندانپزشکی مزایای خاص خود را دارد.

انواع مشکلات دندان ها که توسط ارتودنسی درمان می‌شوند

کراس بایت (Crossbite)

کراس بایت در واقع اشاره به مشکلات بایت در برخی بیماران دارد. در این وضعیت بخشی از دندان های بالا در هنگام بسته شدن دهان در موقعیت نامناسبی قرار می‌گیرند.  کراس بایت به سه نوع تقسیم بندی می‌شود:

  • قدامی
  • خلفی
  • گونه ای

دندان های بالا در قدام، به طور معمول چند میلیمتر جلوتر از دندان های جلویی فک پایین قرار دارند. در کراس بایت قدامی (بخش جلویی دندان ها)، دندان های جلویی فک بالا، مقداری عقب تر هستند و لبه آن ها پشت دندان های جلویی فک پایین قرار می‌گیرد.  همچنین در حالت عادی دندان های خلفی بر روی همدیگر قرار می‌گیرند. به کراس بایت (misaligned bite) نیز گفته می‌شود. کراس بایت میتواند مشکلات زیر را برای افراد ایجاد کند:

  • پنهان شدن برخی از دندان ها
  • شکسته شدن لبه های دندان
  • مشکلات زیبایی دندان

 

علاوه بر این ها کراس بایت خلفی میتواند موجب:

  • سایش دندان ها
  • مشکلات مربوط به فک و مفاصل آن
  • رشد و توسعه غیرطبیعی صورت

 

کراودینگ (Crowding)

کراودینگ دندان ها در اصل اشاره به نامرتب بودن دندان ها در فضای دهان دارد. کراودینگ یکی از شایعترین علل مراجعه بیماران و نیاز آن ها به درمان ارتودنسی و سلامت دهان و دندان است. نامرتبی دندان ها زمانی مشاهده میشود که فضای داخل دهان به اندازه کافی بزرگ نیست و دندان ها برای در آمدن و رشد یافتن فضای کافی در اختیار ندارند. در نتیجه ظاهر دندان ها نامرتب خواهد شد. نامرتبی دندان ها باعث میشود که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن سخت تر شود در نتیجه پوسیدگی آن ها محتمل تر است. اگر کراودینگ دندان ها درمان نشود مشکلات زیادی با آن ها خواهید داشت. دکتر قریشی در این باره توصیه می‌کنند کودکانی که دچار درجاتی از نامرتبی دندان ها هستند، در همان دوران کودکی برای درمان ارتودنسی حتما به متخصصان حرفه ای مراجعه کنند تا مشکلشان در همان بدو شروع درمان شود.

 

وجود فاصله بین دندان ها (Spacing)

یکی دیگر از شایع ترین مشکلاتی که در دندان های افراد دیده میشود وجود فاصله غیر طبیعی و بیش از حد در میان دندان ها است. اسپیسینگ دقیقا در نقطه مقابل نامرتبی دندان ها قرار دارد. در این وضعیت بین دندان ها فواصل زیادی مشاهده میشود که میتواند زمینه ساز مشکلات زیادی برای افراد شود. به طور معمول فاصله بیش از حد بین دندان ها بیشتر در بخش جلویی دهان دیده میشود. هرچند که به گفته دکتر قریشی این فواصل در هر بخشی از دندان ها میتواند وجود داشته باشد. ایجاد فاصله میان دندان ها میتواند زمینه ساز التهاب و عفونت لثه ها یا (gingivitis)  شود. این فواصل باعث میشود باکتری ها به راحتی به لثه ها آسیب برساند.

 

بایت (Bite)

اصطلاح بایت اشاره به حالت طبیعی دندان ها و همپوشانی آن ها در هنگام بستن دهان است. به مشکلات بایت اصطلاحا مال اکلوژن گفته می‌شود، که افراد زیادی را درگیر خود میکند. بایت نامرتب میتواند باعث تغییر در شکل و ظاهر صورت شود بنابراین درمان آن از لحاظ زیبایی شناختی از اهمیت زیادی برخوردار است. مشکلات بایت و مال اکلوژن به چند نوع تقسیم بندی میشوند:

  • اپن بایت
  • اندربایت
  • دیپ بایت

مشکلات جوانه زدن دندان ها (Improper eruption)

همانطورکه میدانید دندان های اولیه انسان به دندان های شیری مشهور هستند. پس از اینکه دندان های شیری می‌افتند، نوبت به جوانه زدن دندان های دائمی میرسد. مشکلات مربوط به جوانه زدن دندان های دائمی زمانی رخ میدهد که دندان دائمی افراد به صورت جزئی و یا به حالت غیر طبیعی از لثه ها بیرون می‌آید. برای مثال ممکن است دندان از گوشه جوانه بزند و در بیاید. این جوانه زدن اساسا باعث کج شدن دندان ها و مشکلات بعدی در دندان ها خواهد شد. متخصص ارتودنسی برای حل این مشکل معمولا از ابزارهایی مانند بریس و یا الاینر استفاده می‌کند. دکتر قریشی توصیه میکنند که کودکان را از سن 8 سالگی برای ارزیابی و تشخیص و درمان ارتودنسی چنین مشکلاتی حتما به مطب های ارتودنسی ببرید.

 

دندان بیرون نیامده (Impacted teeth)

یک دندان دائمی زمانی میتواند از لثه بیرون بیاید که فضای کافی برای جوانه زدن و رشد در اختیار داشته باشد. در برخی از افراد نامرتبی دندان ها باعث کاهش فضای رشد در دندان ها میشود. بنابراین دندان از لثه خارج نمی‌شود و در زیر لثه رشد می‌کند. دندان بیرون نیامده می تواند به راحتی باعث بروز مشکلات جدی در طی زمان شود. به طور معمو دندان های عقل بیشتر دچار چنین مشکلی میشوند. شاخصه این مشکل احساس درد و ناراحتی است. دکتر قریشی توصیه میکنند برای پیشگیر ی از این مشکل حتما بصورت دوره ای کودکان خود را به نزد متخصصان دندانپزشکی ببرید.

ارتودنسی دندان چیست ؟

 

ارتودنسی دندان روشی برای بهبود عملکرد، وضعیت و ظاهر دندان ها می باشد.

ارتودنسی در لغت به معنی ردیف کردن دندان ها است.
اگر دندان ها به هر دلیلی (کوچک بودن فک یا کجی دندان) روی هم افتاده باشند و یا هم تراز نباشند، جویدن یا گاز گرفتن با دشواری صورت می گیرد .

همچنین مسواک زدن دندان های روی هم قرار گرفته با دشواری زیادی همراه است.

دندان های با فاصله و غیر هم تراز نیز از نظر زیبایی و عملکرد هم مشکلات خاص خود را دارند.

بنابراین می توان گفت که:

؛ ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که دندان ها ی نامرتب را ردیف می کند .

به متخصص ارتودنسی ارتودنتیست گفته می شود.

برای گرفتن تخصص در این زمینه ارتودنتیست ها دو الی چهار سال را پس از دوره دندانپزشکی عمومی در دانشگاه سپری می کنند.

 

 چگونه می توانم بفهمم که من به ارتودنسی نیاز دارم؟

اگر شما هر کدام  از موارد زیر را در دندان ها و فکین خود مشاهده کردید بهتر است با یک ارتودنتیست درمورد دندان های خود مشورت کنید.

البته ارتودنسی از عبارات زیادی استفاده می کند که ممکن است برای شما نا آشنا باشد.

در اینجا برخی از اصطلاحات و معنای آنها ذکر شده است.

 

خط میانی نابجا 

هنگامی که دندان های فک بالا با دندان های فک پایین در خط وسط نامتقارن باشند

فاصله 

باز بودن بین دندان ها به دلیل کوچکی دندان یا بزرگی فک

ازدحام 

شلوغی و روی هم افتادگی دندان ها

اوربایت یا دیپ بایت 

دندان های فک بالا بیش از حد معمول جلو باشد

کراس بایت

در هنگام بسته شدن دهان یک یا چند دندان پایینی در سطح داخلی دندان های فک بالا قرار می گیرد.

اپن بایت 

همپوشانی عمودی ناکافی در دندان های جلویی و فضای ایجاد شده بین دندان ها ی فک بالا و پایین در حالت بسته

آندر بایت 

جلوتر بودن دندان های فک پایین از دندان های فک بالا در حالت جویدن

 

یک ارتودنتیست طرح درمان مرا بر چه اساسی در نظر می گیرد؟

ارتودنسی دندان

تشخیص یک ارتودنتیست بر اساس ابزارهای تشخیصی که شامل موارد زیر است می باشد:

  • تاریخچه کامل پزشکی و دندانپزشکی
  • معاینه بالینی
  • قالب گیری از دندان
  • عکس های رادیو گرافی

 

انواع روش های درمان در ارتودنسی چیست ؟

ارتودنتیست شما برای درمان از بسیاری از لوازم ارتودنسی ثابت و متحرک کمک می گیرد.

این دستگاه ها به منظور حرکت دادن دندان ها ، باز سازی ماهیچه ها و رشد فک ها استفاده می شوند.

این وسایل با وارد آوردن فشار محاسبه شده ای بر روی دندان ها کار می کنند .

متخصص ارتودنسی شما تشخیص می دهد که از کدام روش ارتودنسی برای بر طرف کردن مشکل شما استفاده کند.

انواع روش های ارتودنسی

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی دیمون
  • ارتودنسی نامرئی
  • ارتودنسی لینگوال
  • ارتودنسی فانکشنال

 

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت رایج ترین نوع ارتودنسی است و شامل نوارها، سیم ها و براکت ها است.

 

بریس

باند ها یا نوارها در اطراف دندان ها ثابت می شوند و به عنوان تکیه گاهی برای دستگاه استفاده می شوند.

براکت ها نیز اغلب بر روی دندان قرار می گیرند.

سیم قوس دار از شیار های براکت ها عبور کرده و به باند متصل می شود.

یک ارتودنتیست از طریق سفت کردن سیم قوس دار در دندان ها تنش ایجاد می کند.

او به تدریج دندان ها را به سمت هدف از پیش تعیین شده هدایت می کند.

دستکاری و تنظیم بریس به طور معمول ماهانه انجام می شود و نتایج مورد نظر اغلب در ظرف چند ماه تا چند سال به دست می آید.

امروزه وسایل ارتودنسی کوچکتر و سبک تر از گذشته هستند.

زیرا فلزات کمتر و سبک تری در ساختمان آن ها بکار رفته همچنین برای خوشایند بچه ها از رنگ های شاد و روشن استفاده می شود.

 

 

ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک

منظور از ارتئدنسی متحرک این است که بیمار می تواند آنرا به حرکت در آورد. زیرا این ارتودنسی قابل جابه جایی است.

بنابراین می تواند موقع غذا خوردن دستگاه را از دهان خارج کرده و دوباره آنرا سر جای خود بگذارد.

 

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون

در این نوع ارتودنسی از براکت های دیمون که دارای یک مکانیزم کشویی هستند استفاده می شود.

این مکانیزیم می تواند همانطور که دندان ها در حال مرتب شدن هستند با آنها به حرکت در آید.

علاوه بر آن براکت های دیمون ظاهر بهتری دارند و نتایج درمان را در مدت زمان کوتاه تری به بیمار عرضه می کنند.

 

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی

در ارتودنسی نامرئی از یک سری قالب های پلاستیکی شفاف استفاده می شود که به وسیله این قالب ها نیروی ثابتی به دندان ها وارد می شود، این قالب ها از دندان بیمار گرفته می شود و هر دو هفته یکبار باید تعویض شود.

 

ارتودنسی لینگوال

این نوع ارتودنسی روشی است که در آن دستگاه ارتودنسی دندان که شامل براکت ها و سیم قوس دار ارتودنسی و الاستیک می باشد در پشت دندان و به سمت زبان قرار می گیرد.

 

ارتودنسی فانکشنال

کار برد ارتودنسی فانکشنال به طور معمول برای بیمارانی است که فک بالای آنها جلو آمده و فک پایین آنها عقب رفته است.

این روش از ارتودنسی هم توسط پلاک های متحرک فانکشنال انجام می شود و هم توسط دستگاه های ثابت .

 

 

مراحل ارتودنسی

مراحل ارتودنسی را می توان با در نظر گرفتن خواسته مراجعین به دو دسته تقسیم بندی کرد.

دسته اول مراجعینی هستند که صرفا از جهت زیبایی اقدام به انجام عمل ارتودنسی می کنند.

دسته دوم افرادی که به سلامت دندان ها و راحتی در رعایت بهداشت دهان و دندان فکر می کنند.

  • مراحل ارتودنسی به منظور زیبایی
  • مراحل ارتودنسی برای نصب براکت ها بر روی دندان ها
  • مراحل ارتودنسی برای تنظیم براکت های ارتودنسی
  • مراحل ارتودنسی برای نصب دستگاه ارتودنسی ثابت
  • مراحل ارتودنسی برای نصب دستگاه ارتودنسی متحرک
  • مراحل ارتودنسی برای اصلاح و درمان نا هنجاری فک، صورت و دندان ها

 

اصلی ترین وظایف ارتودنسی دندان چیست ؟

تغییر موقعیت و مرتب کردن دندان ها ی روی هم قرار گرفته به دلیل کوچکی فک  و یا باز بودن فاصله بین دندان ها  بخاطر بزرگ بودن فک توسط درمان ارتودنسی انجام می شود.

دندان های  سالم و زیبا باعث اعتماد به نفس و سلامت روحی و روانی فرد می گردد.

 

مشکلاتی که ارتودنسی دندان حل می کند کدامند ؟

به وسیله درمان ارتودنسی و با بهره گیری از انواع روشهای نوین در حیطه این درمان می توان نحوه قرار گیری دندان ها را در دهان به صورت درست و مناسب انجام داد.

رفع نا هنجاری های فک  با درمان ارتودنسی

ناهنجاری های فک نیز به وسیله درمان ارتودنسی برطرف می شود.

ناهنجاری فکی و دندانی کلاس ۲ 

در صورتی که دندان های فک پایین  عقب تر از حد معمول باشد دندان های فک بالا رشد نامتعارفی پیدا می کنند.

در این صورت گذشته از ظاهر نا زیبا عملکرد دندان ها نیز با مشکل مواجه می شود .

ناهنجاری فکی دندانی کلاس ۳

جلو بودن فک پایین که در این حالت دندان های فک پایین قدری جلوتر از دندان های فک بالا است .

ردیف و هم سطح کردن دندان های بلند و کوتاه از اصلی ترین وظایف درمان ارتودنسی است .

 

رفع مشکل فاصله دندانی

فاصله دندانی که به طور طبیعی به اندازه یک نخ دندان رد کردن فضا داشته باشد ازنظر زیبایی کاملا قابل قبول است.

اما در برخی افراد این فاصله بیشتر از یک میلیمتر و گاهی تا ده میلیمتر هم  می رسد .

 

نزدیک کردن دندان ها با ارتودنسی

راه اول که پر طرفدار ترین راه انتخابی در بین مراجعین به مطب متخصص ارتودنسی است.

استفاده از ارتودنسی  یا  به هم نزدیک کردن دندان ها به وسیله حرکت دادن آنها می باشد .

مزیت این روش نسبت به روش های دیگر که در آ ن دندان تراش می خورد این است که از دندان بیمار هیچ بافتی کاسته نمی شود.

نتیجه کار کاملا قابل پیش بینی است و با وجود طولانی بودن زمان در انتها رضایت بیمار را در بر دارد.

 

تا چه سنی می توان از ارتودنسی دندان استفاده کرد ؟

بهترین سن برای شروع درمان اگر شما دارای پایه فک خوب و فاصله دندانی کم هستید، شاید بدون اغراق بتوان گفت که ارتودنسی دندان هیچ گونه محدودیت سنی ندارد.

امروزه براکت ها و گیره های سرامیکی هم رنگ دندان به بازار آمده تا بیماران از نظر ظاهری با مشکلی مواجه نشوند، همچنین می توان از ارتودنسی نامرئی استفاده کرد البته هزینه ارتودنسی نامرئی معمولا بیشتر است.

 

 

صفحه قبل 1 ... 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->