پودر بلیچینگ دندان چیست و چه کاربردی دارد؟
دندان ها به مرور با بالا رفتن سن می توانند تغییر رنگ بدهند، پس افرادی که کاندیدای سفید کردن دندان های خود هستند می توانند با روش بلیچینگ، دندان های خود را سفید و روشن کنند.بلیچینگ چیست؟
در روش بلیچینگ از یک ماده موثرسفیدکننده که عوارضی برای دندان ها ندارد، استفاده می شود. اما بلیچینگ بر مشکلات ساختاری دندان، لمینت ها، پرکردگی ها، نواحی زرد ریشه و پوسیدگی دندان تاثیر سفیدکنندگی ندارد. سفید کردن دندان با بلیچینگ تا 1سال الی 18 ماه دوام دارد که برای سفیدی طولانی دندان ها نیاز به تکرار بلیچینگ است. این نکته را باید توجه داشته باشیم که بهتر است قبل از بلیچینگ، ابتدا دندان ها را جرم گیری کنیم، سپس بلیچینگ کردن دندان ها انجام شود تا بلیچینگ ماندگاری طولانی تری داشته باشد.
موانع انجام بلیچینگ با پودر بلیچینگ
· کسانی که دچار بیماری حاد قلبی یا دیابت هستند نباید بلیچینگ انجام دهند.
· افرادی که زیر 16 سال دارند.
· بیماران دارای دندان های حساس
· داشتن بیماری های مربوط به لثه
· آسیب دیدن ریشه دندان
· بارداری و شیردهی
· پوسیدگی دندان
تفاوت استفاده از پودر بلیچینگ و لمینت
لمینت دندان لایهای هم رنگ با دندان با جنس کامپوزیت یا سرامیکی است که بر روی دندان چسبانده می شود و باعث اصلاح فرم یا رنگ دندان میشود. اما بلیچینگ با تحت تاثیر قرار دادن مینای دندان، سبب روشنتر شدن رنگ عاج میشود. استفاده از این روش ماندگاری بالایی دارد و به دنبال آن دندان ها نیز طبیعیتر به نظر خواهند رسید.
تفاوت استفاده از پودر بلیچینگ و جرم گیری
در جرم گیری، پزشک جرم های ایجاد شده بر روی دندان را با دستگاه اولتراسونیک از روی دندان بر می دارد. سپس دندان را با برس یا خمیر مخصوص تمیز می کند و برخلاف بلیچینگ دندان، صرفاً بافت ظاهری دندان روشن و سفید می شود و ماندگاری و دوام کوتاهی دارد.
عوارض بلیچینگ
· کاهش مقاومت دندانی
· تغییرات بافت های سخت دندانی
· حساسیت دندانی
· آسیب به بافت نرم
علل تغییر رنگ دندان ها
· وجود فلوراید بیش از حد در آب
· ترک های ریز مینایی
· درمان نادرست ریشه
· ترمیم های آمالگام
· مصرف دخانیات
· پوسیدگی دندان
· عوامل ژنتیکی
· ترومای دندان
· افزایش سن
آیا استفاده از پودرهای سفید کننده خانگی می تواند جایگزین بلیچینگ شود؟
افراد بسیاری از خمیر دندان یا پودر بلیچینگ برای سفیدی دندان خود استفاده می کنند اما قدرت سایندگی بالای این محصولات باعث آسیب به مینای دندان می شود. یا به دلیل داشتن ساخارین می توانند موجب سرطان شوند. در نتیجه دندانپزشکان استفاده از روش هایی مانند پودر بلیچینگ را توصیه نمی کنند.
منبع: https://www.chalava.ir/