لکه های قرمز روی سقف دهان چیست؟
اکثر مردم دچار ریزش های قرمز یا لکه های قرمز روی سقف دهان خود در برخی موارد می شوند. علل رایج این پدیده عبارتند از سوزش از مواد غذایی، پروتزهای دندانی یا عفونت دهان و گلو. لکه های قرمز روی سقف دهان ممکن است باعث تحریک شود، اما آن ها معمولا بی ضرر هستند و باید خودشان به مرور زمان ناپدید شوند. مردم اگر دچار نگرانی اند و یا نمی دانند چه چیزی باعث ایجاد لکه ها می شوند، مراجعه به دندانپزشک می تواند ایده خوبی باشد زیرا ممکن است نشانه ای از چیزی جدی تر باشد. در این مقاله، ما به عواملی می پردازیم که می توانند عامل بروز لکه های قرمز روی سقف دهان باشند و روش هایی برای شناسایی و جلوگیری از وقوع آن خواهیم گفت این مقاله را از تخصصی ترین کلینیک دندانپزشکی جنت آباد (تاج دنتال) مطالعه میکنید.
شایعترین علل بروز لکه های قرمز روی سقف دهان
دلایل زیادی برای توجیه این عارضه وجود دارد اما ما سعی کرده ایم که مهمترین علل را در ادامه لیست کرده و توضیح دهیم.
گلودرد استرپتوکوکی
گلودرد استرپتوکوکی یک عفونت است که بر گلو و لوزه ها اثر می گذارد. گروهی از باکتری هایی که استرپتوکوک نامیده می شوند مسئول بروز این عفونت هستند. نقاط کوچک قرمز، پتشی های و لکه های قرمز روی سقف دهان، نشانه ای رایج از عفونت استرپتوکوک است.
سایر علائم گلو درد عبارتند از:
- تب
- درد در هنگام بلع،
- قرمز و تورم شدن لوزه ها
- گره های لنفی متورم در گردن.
اگر یک فرد مظنون به این عفونت که دچار استرس می شود، باید پزشک یا متخصص گوش، بینی و گلو را مراجعه کند. درمان معمولا شامل دوره ای از مصرف آنتی بیوتیک ها، نوشیدن زیاد مایعات و استراحت کافی است. میتوانید در کنار تمخصص گوش و حلق و بینی به دندانپزشک، متخصص دندانپزشکی کودکان و دندانپزشکی بارداری خود نیز مراجعه کنید.
آسیب فیزیکی
یکی از رایج ترین دلایل ایجاد یک نقطه قرمز یا درد در سقف دهان ناشی از یک آسیب ناگهانی مانند برش یا سوزش است. این مورد ممکن است به دلیل نوشیدن چیزی بیش از حد گرم و یا از خوردن غذایی است که باعث کبودی از گزش یا جویدن می شود.
سایر شرایطی که می تواند منجر به آسیب جسمی و کبودی دهان شود، عبارتند از:
- دندان مصنوعی نامناسب
- لبه یک دندان شکسته
- پر کردن ناهموار دندان
- و یا تاج های شکسته
- آسیب ناشی از پل یا بریج دندانپزشکی
- · شکست ایمپلنت دندان
- وارد شدن آسیب یک ونیر دندان شکسته و زخم کردن داخل دهان
- حساسیت یا واکنش آلرژیک به مواد معدنی خاصی در برخی از خمیر دندان یا دهانشویه ها