معرفی انواع ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان عبارت است از یک میله یا روکش که با عمل جراحی درون استخوان فک و در زیر لثهها پیچ میشود. زمانی که ایمپلنت در دهان قرار داده شد، منخصص ایمپلنت میتواند دندان مصنوعی را بر روی آن قرار دهد.
انواع ایمپلنت دندان
در ادامه انواع ایمپلنت دندان آورده شده است. انتخاب بهترین ایمپلنت برای شما باید توسط دندانپزشک انجام شود.
- ایمپلنت عادی: پراستفادهترین مدل ایمپلنت، سایز عادی یک دندان طبیعی است. از این ایمپلنت میتوان برای جایگزین کردن یک، دو یا چند دندان بهطور همزمان استفاده کرد. بهطوریکه ایمپلنت را بزرگتر ساخته و سپس چند دندان را به آن متصل میکنند تا جای خالی دندانها پر شود.
- ایمپلنتهای ریز و بسیار ریز: ایمپلنتهای ریز تنها چند میلیمتر کوچکتر از ایمپلنتهای عادی میباشند. این ایمپلنتها به پیچ و مهرههای کوچکتری نیاز داشته و جای کمتری میگیرند. از این ایمپلنتها زمانی استفاده میشود که جای خالی کمی در بین دندانها وجود داشته باشد و بیمار ترجیح دهد که بهجای استفاده از یک پل ناپایدار در این فضا، دندانی مطمئن و پایدار در این محل کاشته شود.
- پل زدن ثابت: با وجود تفاوت ایمپلنت و پل، پلهایی وجود دارند که با کمک ایمپلنت از آنها حمایت میشود. این نوع از پلها با کمک ایمپلنت محکم شده و فوقالعاده محکم و پایدارند. این نوع از ایمپلنت عموماً برای جایگزینی یک دندان استفاده میشوند. در برخی از مواقع میتوان از این ایمپلنت برای زدن پلهای موقتی استفاده کرد.
- اوردنچر: اوردنچر زمانی استفاده میشود که فرد کل دندانهای خود و یا تمام دندانها در یک فک را از دست داده باشد. در این روش همانند دیگر روشها ایمپلنت به درون استخوان وارد شده و سر آن از لثهها خارج شده و از استخوانهای زیر خود محافظت میکند.
- حرکت دندانها: زمانی که نیاز باشد تا دندانها به آرامی به اطراف حرکت کرده و یا بالا بیایند، میتوان از ایمپلنتهای مخصوصی استفاده کرد که تا حدی به دندان اجازهی حرکت کردن میدهند.
- ایمپلنتهای موقتی: در برخی از موارد، ایمپلنتهای بسیار ریز برای حمایت بیشتر از پلهای موقتی مورد استفاده قرار میگیرند. این پل در محل کاشت دندان جدید زده میشود. زمانی که دندانها آمادهشده و دهان بهبود یافت، میتوان ایمپلنتهای ریز را برداشته و ایمپلنت اصلی با سایز بزرگتر را جایگزین کرد.
روشهای کاشت ایمپلنت
دو نوع کاشت دندان بیخطر تلقی میشوند که در زیر آنها را شرح دادهایم:
- ایمپلنت فرورونده: این نوع از ایمپلنت بهطور مستقیم و با عمل جراحی در درون استخوان فک کار گذاشته میشود. زمانی که بافت لثهی مجاور بهبود یافت، عمل جراحی دوم برای اتصال یک میله به ایمپلنت انجامشده و در نهایت دندان یا دندانهای مصنوعی بر روی این میله سوار میشوند.
- ایمپلنت ساب پریوستال: در این روش ابتدا یک قاب فلزی درست در زیر بافت لثه بر روی استخوان فک قرار داده میشود. با بهبود لثه، قاب بر روی استخوان فک محکم میشود. میلهها که به این قاب متصلاند از درون لثه بیرون زده و سپس همانند ایمپلنت فرورونده، دندانهای مصنوعی بر روی میله سوار میشوند.