ترمیم دندان با کامپوزیت چگونه انجام می شود؟
کامپوزیت کردن در کنار موضوع زیبایی دندان و طرح لبخند که خیلیها به آن اهمیت میدهند، یک روش درمانی هم برای ترمیم دندان ها می باشد. در این مقاله به روش ترمیم دندان با کامپوزیت می پردازیم.
کامپوزیت چیست؟
کامپوزیت یکی از روشهای لمینت دندان می باشد. برای ترمیم کردن دندان ها از طریق لمینت دو روش وجود دارد:
لمینت سرامیکی
لمینت کامپوزیتی
لمینت دندان با کامپوزیت برای چه دندان هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟
لمینت کامپوزیتی روشی برای ترمیم دندان های فاصله دار، به هم چسبیده، زرد رنگ، لکه دار و … می باشد.
خیلی از افراد بر این تفکراند که کامپوزیت کردن دندان فقط برای زیبا سازی آن انجام می شود در صورتی که اینطور نیست؛ ترمیم دندان با کامپوزیت در کنار ویژگی زیباسازی، برای درمان مشکلات دندان ها هم به کار می رود.
ترمیم دندان با کامپوزیت چقدر دوام دارد؟
باید گفت درست است که مواد کامپوزیتی به اندازه مواد سنتی مخصوص پر کردن دندان قوی نیستند اما این را هم باید گفت که آن ها با این حال بسیار مستحکم هستند و می توانند سال های سال دوام داشته باشند. دوام مواد کامپوزیتی روی دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی مواد پرکننده کامپوزیت حداقل ۵ سال دوام میآورند و در صورتی که موارد مربوط به نگهداری پس از آن را به خوبی انجام دهید و به طور کامل رعایت شوند آن ها می توانند تا ۱۰ سال و یا بیشتر هم دوام داشته باشند و مشکلی برایشان پیش نیاید.
مراحل ترمیم دندان با کامپوزیت
ترمیم کردن دندان به روش کامپوزیت شامل چند مرحله می شود که باید آن ها را به ترتیب انجام داد.
مرحله اول مشاوره و معاینه فک و دندان ها توسط متخصص دندانپزشکی می باشد. پس از بررسی دندان توسط یک دندانپزشک ترمیمی خوب یک نسخه برایتان می نویسد که شامل یک عکس دیجیتالی سه بعدی از دندان هایتان می باشد.
در مرحله بعدی پس از اینکه که عکس آماده شد پزشک آن را مشاهده میکند و پس از بررسی شروع به کار ترمیم دندان با کامپوزیت می کند.
پزشک ابتدا قبل از هرکاری دندان های شما را تراش می دهد تا از هم جدا شوند. بعد از تراش دادن دندان ها توسط دندانپزشک، ماده کامپوزیت روی دندان شما آغشته می شود. همانطور که گفته شد کامپوزیت یک ماده شفاف و شیشه ای می باشد.
در مرحله بعدی پس از این که این کار انجام شد پزشک با اشعه UV (یو وی) مواد را روی دندان تان به مرور خشک و سفت می کند و نسبت به سلیقه شما آن را شکل می دهد.
نکته ای که بسیار باید توجه شود این است که در ترمیم دندان با کامپوزیت، پزشک باید دندان ها را به صورت تک تک کامپوزیت کند و نمی تواند تا تمام شدن کار یک دندان سراغ دندان بعدی برود.
بیشتر بدانیم : ارتودنسی کودکان