ایمپلنت دندان چه عوارضی می تواند داشته باشد؟
سوالی که ممکن است به ذهن بسیاری از افراد در مورد ایمپلنت دندان خطور کند این است که آیا ایمپلنت دندان هم می تواند عوارضی داشته باشد؟ و عوارض ایمپلنت دندان چه چیزهایی می تواند باشد؟در پاسخ به این سوال باید گفت جراحی ایمپلنت نیز مانند هر جراحی دیگری ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد.
عوارض ایمپلنت دندان
1. خارج شدن روکش ایمپلنت
معمولا روکش دندان در سال اول کاشت برای کنترل وضعیت پیوند استخوان و همین طور کنترل وضعیت لثه با استفاده از چسب موقت چسبانده می شود.
لذا ممکن است بیمار با خارج شدن روکش ایمپلنت مواجه شود. در این صورت با مراجعه به پزشک و استفاده مجدد از چسب موقت ، روکش چسبانده خواهد شد.
2. لق شدن دندان های مجاور ایمپلنت
ممکن است دندان های مجاور ایمپلنت به طور مختصری لق شده باشند . این امر بعد از سه هفته و یا یک ماه به حالت طبیعی خود بار خواهد گشت. پس جای نگرانی وجود ندارد.
3. شکستگی بدنه ایمپلنت
با اینکه این عارضه بسیار کمیاب و نادر می باشد اما غیر ممکن نیست. چنانچه پروتز دندان به نحوه نامناسبی کار شده باشد فشار را از مرکز ایمپلنت به طراف آن منتقل می کند. این امر به مرور سبب ایجاد شکستگی در بدنه ایمپلنت خواهد شد.
4 عفونت ایمپلنت
ممکن است پس از جراحی وکاشت ایمپلنت بیمار دچار عفونت ایمپلنت شود. این اتفاق به دلیل عدم جوش خوردن پیچ با استخوان فک رخ می دهد. بنابراین همیشه توصیه می شود در طی مراحل کاشت ایمپلنت و حتی بعد از آن نیز از دهان شویه های مناسب استفاده گردد و بهداشت دهان و دندان رعایت شود.
5 تورم و کبودی (موقتی)
در اکثر موارد پس از کاشت دندان تورم و کبودی در ناحیه صورت و بافت نرم پیرامون دندان ایمپلنت ایجاد می شود. این عوارض موقتی بوده و معمولا طی سه هفته نهایت یک ماه به صورت کامل از بین می روند.
6.درد بعد از ایمپلنت دندان
به خاطر انجام این عمل، متخصص ایمپلنت مجبور است که از دریل یا وسایل دیگر استفاده کند. عروق عصبی و خونی و بافت نرم و حتی بافت استخوانی در این عمل درگیر هستند. بنابراین طبیعی است که لثه ها واکنش نشان میدهند و ما در مجموع ممکن است درد را تجربه کنیم. بنابراین دلیل درد ایمپلنت دندان دستکاری بافت لثه و فک است.