آیا پوسیدگی دندان من ژنتیکی است؟
پوسیدگی ژنتیکی دندان- اگر شما با وجود سخت کوشی در رعایت بهداشت دهان و دندان هنوز هم دندان هایتان دچار پوسیدگی می شوند ممکن است تقصیر شما نباشد.
تحقیقات اخیر از محققین دندانپزشکی دانشگاه پیتزبورگ درباره پوسیدگی دندان نشان داده است که تغییرات ژنتیکی خاصی ممکن است علت پوسیدگی دندان و پریودنتیت (نگاه کنید به مقاله مدیریت ارتودنسی در بیماری پریودنتیت) باشد.
به گفته این محققین میزان پوسیدگی ژنتیکی دندان را می توان با تغییرات ژنتیکی که نقش کلیدی در این موارد را ایفا می کند مرتبط دانست.
اولین نقش مربوط به پاسخ سیستم ایمنی بدن است که پلی مورفیسم (چند شکلی) را تحت تاثیر قرار می داد.
پوسیدگی ژنتیکی دندان
پوسیدگی ژنتیکی دندان از مواردی است که در گروه کمتر ین علت های پوسیدگی دندان بشمار می آید.
زیرا اغلب پوسیدگی ها ناشی از عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان است.
شاید یک دندانپزشک ترمیمی خوب مدت زیادی را صرف مداوای دندان پوسیده ی بیماران بکند.
اما در عین حال با بیمارانی مواجه شود که با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان خود باز هم دچار پوسیدگی دندان شده اند.
تنها یک راه برای تشخیص اینکه آیا ژنتیک مسئول پوسیدگی دندان شما هست یا نه وجود دارد.
آن راه این است که شما باید از تمام شرایطی که ممکن است باعث پوسیدگی دندان شود اجتناب کنید.
اگر دندان های شما با وجود جلوگیری از همه عوامل بیماری زا باز هم پوسیده شدند می توان گفت که این امر در ارتباط مستقیم با پوسیدگی ژنتیکی دندان است.
چگونگی شروع پوسیدگی
دهان ما یک اکوسیستم پویا و متعادل کننده است.
در دهان ما موجودات زنده از جمله باکتری های مفید و مضر به طور مداوم در حال تعامل هستند.
هنگامی که شرایط برای تخریب و شکستن مواد معدنی دندان مساعد می شود که برخی باکتری های مضر و بیماری زا در حضور قند های خاصی شروع به فعالیت می کنند.
حتی یک رژیم غذایی که بیش از حد اسیدی باشد نیز می تواند دندان ها را تحت تاثیر قرار داده و مواد معدنی آنرا تخریب کند.
اما در شرایطی که رژیم غذایی فرد متعادل باشد این عوامل بیماری زا توسط مکانیسم های ترمیم بدن و بزاق سالم به خودی خود خنثی می شوند.
بیشتر بدانیم :
پوسیدگی دندان چطور به وجود می آید؟
پوسیدگی دندان رایج ترین شکل شناخته شده از بیماری های دهان و دندان انسان است.
تخریب مینای دندان و لایه سخت بیرونی دندان را پوسیدگی دندان می گویند.
باکتری های چسبنده ای به نام پلاک به طور مداوم بر روی دندان می چسبند.
د ر مواقعی که شما پس از خوردن موادغذایی و یا نوشیدنی های حاوی قند ، این باکتری های چسبنده را از روی دندان خود پاک نمی کنید این پلاک ها به وسیله تولید اسید به مینای دندان حمله می کنند.
چسبندگی پلاک این اسیدها را روی دندان نگه می دارد و در طول زمان باعث شکستن مینای دندان می شود.
بیشتر بدانیم :