پاسخ به یک سوال بسیار مهم: آیا پوسیگی ژتیکی دندان واقعیت دارد؟
آیا تاکنون برایتان پیش آمده که مقصر کج شدن دندان ها، کوچک بودن فک ، فاصله بین دندان ها و یا سایر مشکلاتی دهان و دندان مانند پوسیدگی دندان را والدین خود بدانید؟ آیا به پوسیدگی ژنتیکی دندان معتقد هستید؟ آیا واقعا این مشکلات می توانند ژنتیکی و موروثی باشند؟
وجود فاصله بین دندان که در بالا به آن اشاره شد درمان های مختلفی دارد اگر هنوز با این درمان ها اشنا نیستید اینجا کلیک کنید.
این مقاله را بخوانید تا در این خصوص بیشتر بدانید و با هم به بررسی عوامل محیطی و ارثی پوسیدگی دندان بپردازیم.
پوسیدگی ژنتیکی دندان آنقدرها هم واقعیت ندارد اما …
اینکه بگوییم چون والدین من، به شدت پوسیدگی دندان دارند یا داشتند، و اکنون مقصر پوسیدگی دندان من آن ها هستند مستقیما واقعیت ندارد و امکان پذیر نیست.
بیایید اینطور به قضیه نگاه کنیم که امکان ندارد خود مشکل پوسیدگی مستقیما از والدین به فرزندان به ارث برسد اما وجود مشکلاتی در ژن ها می تواند بعدها به صورت غیر مستقیم در پوسیده شدن دندان های کودک تاثیر داشته باشد.
پس ژن ها چگونه غیر مستقیم در پوسیدگی دندان ها نقش دارند؟
در خصوص ارتباط ژن ها با مسائل و مشکلات دهان و دندان تحقیقات زیادی صورت گرفته که هر کدام به صورت غیرمستقیم به نقش ژنتیک در شکل گیری برخی مشکلات یا بدتر شدن آن ها اشاره می کنند.
برای مثال بر همگان واضح است که کوچک بودن فک یا فک ها، بزرگ بودن دندان ها، افزایش تعداد دندان ها، کج بودن دندان ها و …. همگی مسائلی هستند که ژنتیک مستقیما در شکل گیری آن ها نقش دارد.
یک ژن دیگر که می تواند در پوسیدگی غیر مستقیم دندان تاثیر داشته باشد
اگر با وجود پیروی از یک رژیم غذایی سالم، رسیدگی به بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک ترمیمی خوب همچنان با پوسیدگی دندان مواجه هستید احتمالا مساله ژنتیکی باشد.
محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پیتسبورگ علت پوسیدگی دندان و بیماری لثه یا پریودنتیت در این شرایط ممکن است ژنتیکی باشد.
اما سبک زندگی مادر باردار روی سلامت دهان و دندان تاثیر میگذارد
تا اینجا دیدیم که ژنتیک آنقدرها هم بر سلامت دهان و دندان کودک تأثیر نمی گذارد ، اما سلامت دهان و دندان مادر طی دوره حاملگی میتواند روی وضعیت دهان و دندان کودک تاثیر زیبادی بگذاد.
برای مادران باردار ، درک اهمیت سلامت دهان و دندان بر بارداری بسیار مهم است. اگر مادر در دوران بارداری از سلامت دهان و دندان ناکافی برخوردار باشد ، کودکان می توانند با خطر افزایش پوسیدگی دندان مواجه شوند.
برای مثال چاقی مادران طی دوره بارداری، مشکلات لثه، رژیم غذایی و … می توانند نه تنها روی زایمان که بر روی دهان و دندان نوزاد متولد شده تاثیر داشته باشد. به همین دلیل است که دندانپزشکان بر روی دندانپزشکی بارداری تمرکز زیادی دارند