مزایا ، معایب و عوارض ونیر کامپوزیت
مزایای کامپوزیت ونیر
ارزانتر و مقرون به صرفه بودن نسبت به سایر ونیر ها
سرعت بالا در نصب ؛ به طوریکه کامپوزیت ونیر تقریبا در یک جلسه انجام می گیرد.
تنها سطح جلوی دندان ها را پوشش میدهند درنتیجه دندان سالم بیشتر می ماند و نیاز به تراش چندانی ندارد .
برگشت پذیر بودن؛ اگر لایه خارجی مینای دندان تراشیدن نشده باشد ونیر کامپوزیت را می توان به راحتی برداشت تا فرد مجددا از دندان های طبیعی خود استفاده کند.
کمترین آسیب به دندانهای دیگر وارد می شود؛ مواد کامپوزیت نرم تر هستند بنابراین در صورتی که دندان های روکش شده به عنوان مثال فک بالا را روی دندان های فک پایین فشار داده شوند سایش کمتری نسبت به لمینت ایجاد می کنند.
شکل و فرم طبیعی؛ بهطوری که سایرین به سختی متوجه تفاوت دندان طبیعی با دندان ونیر کامپوزیت می شوند.
معایب ونیر کامپوزیت
روکش های کامپوزیت از لحاظ زیبایی در درجه پایین تری نسبت به لمینت ها قرار دارند.
دوام و طول عمر لمینت دندان بیشتر از کامپوزیت است. کامپوزیت حدودا بعد از ۵ سال شروع به ساییده شدن ، لب پر شدن ، یا زرد شدن می کند.
کارایی کامپوزیت ها برای یک یا دو دندان که گوشه آنها پریده باشد مناسب است. اما اگر تعداد دندان های بیشتری را بخواهیم روکش کنیم استفاده از لمینت دندان مناسب تر است.
احتمال پریدگی لبه های ترمیم به هنگام مصرف خوراکی های سفت وجود دارد.
عوارض انجام ونیر کامپوزیت
انجام ونیر دندان نیز مانند بسیاری از درمان های دیگر ممکن است با عوارضی همراه باشد که رعایت و دانستن نکات مهم در ارتباط با این عوارض می تواند حداقل آسیب را به درمان ما برساند. در زیر به برخی از این عوارض ونیر دندان اشاره میکنیم:
شکستن دندان های ونیر کامپوزیت شده
برای ماندگاری بیشتر دندان هایی که تحت درمان ونیرکامپوزیت قرار گرفتهاند توصیه می شود فرد از مصرف زیاد غذا های بسیار سفت و خشک تا حد امکان خوددارى کند. البته اگر دندان ونیرکامپوزیت شده دچار شکستگی و یا آسیب شود می توان آن را ترمیم کرد.
بروز حساسیت دمایی پس از کامپوزیت ونیر دندان
در ابتداى درمان ممکن است دندان ونیر کامپوزیت شده , درمقابل تغییرات دمایی شدید حساس شود که البته گذرا بوده و بعد از مدت کوتاهى حساسیت کاملا از بین می رود.
تغییر رنگ دندان ونیرکامپوزیت شده
اگر فرد پس از درمان ونیر کامپوزیت در مصرف نوشیدنی های رنگ دار , دخانیات مثل سیگار , قلیان و . . . افراط کند و یا عاداتی مثل مصرف زیاد چای یا قهوه را داشته باشد ، ممکن است بخش هایی از لبه دندان تغییر رنگ داده و زیبایی خود را از دست بدهد.
طول عمر کامپوزیت ونیر دندانی
طول عمر ونیر کامپوزیت به عوامل مختلفی مانند جنس دندان ها ، رعایت بهداشت و عادت های غذایی بستگی دارد. در صورتی که ونیر کامپوزیت به درستی توسط دندانپزشک انجام شود و توسط بیمار مراقبت های لازم صورت بگیرد می توان گفت بین 5 تا 7 سال طول عمر دارد.