روش های پیشگیری از بروز دندان درد در دوران بارداری
• معاینات دندانپزشکیو ترمیم دندان ها به صورت کامل قبل از اقدام به بارداری
• کاهش مصرف مواد قندی در رژیم غذایی و جایگزین کردن غذاهای حاوی کلسیم و ویتامینd
• خود مراقبتی و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان.
بهتر است با روش های ذکر شده از بروز دندان درد در دوران بارداری پیشگیری نمایید. در صورت بروز مشکلات دندان درد به کلینک دندانپزشکی بارداری مراجعه نمایید تا با رعایت جوانب احتیاط بدون آسیب به جنین راهکار های درمانی را ارائه دهند.
تغییرات وضعیت دهان و دندان در دوران بارداری
دوران بارداری دوره حساسی است که کل بدن دستخوش تغییرات مشهودی میشود. از جمله این تغییرات در دهان و دندان است. شرایط و تغییرات ایجاد شده در بدن بروز پوسیدگی دندانها را افزایش میدهد جنین برای رشد و نمو از بدن مادر تغذیه میکند در صورت کمبود کلسیم در بدن، استخوانها و دندانها برای تهیه کلسیم مورد نیاز جنین تجزیه میشود و شکستگی و پوسیدگی دندان افزایش میابد. ترشح هورمونهای مختلف نیز این مشکلات را تشدید کرده و التهاب لثه را به همراه دارد که باعث بروز عفونت های مختلفی خواهد شد. همچنین تغیرات هورمونی و استفراغ در زنان باردار نیز دندانها را درمجاورت اسید معده قرار داده و پوسیدگی آن را افزایش میدهد . از دیگر عوامل افزایش پوسیدگی دندان در دوران بارداری میل زنان باردار به مصرف مواد قندی در این دوران است که اثر مخرب روی دندانها دارد.
به طور کلی وجود هر گونه التهاب پوسیدگی و مشکلات در دهان و دندان حتی اگر جزئی باشد در دوران بارداری تشدید شده و مشکل ساز خواهد شد. به همین دلیل انجام کامل معاینات دهان و دندان قبل از بارداری بسیار ضروری است. حتی دندانهای کاملا سالم نیز در دوران بارداری در معرض انواع مشکلات و پوسیدگی قرار دارند. در این میان وجود دندانهای خراب و عفونی با تشدید شدن بستر پوسیدگی میتواند مشکلات عدیده ای را به وجود آورد . مخصوصا زنانی که دیابت دارند باید بیشتر به سلامت دهان و دندان خود قبل از اقدام به بارداری توجه نمایند، زیرا دوران بارداری می تواند دیابت را افزایش داده و در کنار آن عفونت های دندان مانع از کنترل دیابت خواهد شد. طبق تحقیقات به عمل آمده مادرانی که به بهداشت و رسیدگی دهان دندان خود اهمیت میدهند کودکان آنها در سالهای 3 تا14 سالگی دندانهای سالمتری خواهند داشت.