ترمیم دندان بدون تاج
ترمیم دندانبدون تاج یکی از سخت ترین انواع ترمیم دندان می باشد؛ چرا که تاج قسمتی از دندان است که در دهان دیده می شود و در صورت عدم وجود تاج عملا دندانی در دهان شما دیده نمی شود. تاج دندان قسمت بیرونی دندان است که در صورت وجود عفونت در ریشه و پوسیده شدن قسمت داخلی دندان شروع به تحلیل رفتن می کند. اگر بیمار برای رفتن به دندانپزشک و درمان ریشه تعلل کند با کمترین فشار تاج دندان می شکند. با شستن تاج دندان کار دندان سخت می شود. در گذشته تنها کاری که برای چنین دندان هایی انجام می دندان کشیدن دندان بود اما امروزه به روش های درمانی وجود دارد که امکان نگه داشتن دندان را فراهم می کند.
روش درمان دندانی که قسمتی از تاج را از دست داده است
در صورتی که قسمتی از تاج دندان شکسته شده باشد پزشک ابتدا باید ریشه دندان را درمان نماید. امکان دارد به دلیل نازک شدن دیواره های تاج دندان هنگام گشاد کردن کانال های دندان قسمتی از شکسته شود. البته پزشک سعی می کند تا آنجایی که امکان دارد تاج دندان را حفظ نماید اما در صورتی که بیمار درمان دندان را به تاخیر انداخته باشد و تاج دندان نازک شده و شکننده شده باشد. بعد از گذراندن مراحل عصب کشی دندان نوبت به ترمیم تاج دندان می رسد. پزشک برای ترمیم دندان و زیباسازی دندان بر اساس میزان سلامت تاج آن چند روش پیش رو دارد که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.
روکش دندان
در صورتی که قسمت کمی از تاج دندان جلویی باقی مانده باشد و یا درمان برای دندان های عقبی صورت گیرد پزشک از روکش دندان استفاده می کند. به دلیل فشار زیادی که به دندان های عقبی هنگام حجویدن غذا وارد می شود استفاده از روکش روش مطمئن تری می باشد و ماندگاری طولانی تری خواهد داشت. البته در صورتی که تاج دندان بیش از حد شکسته باشد ممکن است ماندگاری روکش کاهش یابد و با کمترین فشار روکش از دندان جدا شود.
لمینت دندان
در صورتی که دندان های جلویی برای درمان نیاز به ترمیم داشته باشد از لمینت می توان برای زیبا سازی آن استفاده نمود. روی دندان های جلویی فشار کمی وجود دارد و پزشک می تواند با قالب گیری از دندان لمینت دندان را ساخته و دندان های بیمار را زیبا نماید.
کامپوزیت
روش دیگری که برای زیبا سازی دندان های جلویی به کار گرفته می شود کامپوزیت دندان است. کامپوزیت نسبت به لمینت ماندگاری کمتری دارد اما هزینه انجام آن نسبت به روش های دیگر کمتر است. از این روش برای ترمیم سطحی دندان های عقبی نیز استفاده می شود اما بیشترین استفاده از آن برای دندان های جلویی است و به دلیل فشار کمی که به این دندان ها وارد می شود می توان گفت درمان مناسبی نیز می باشد.
منبع : دندانپزشکی شبانه روزی تاج