تعرفه ترمیم دندان
هزینه ترمیم دندان بیمار بر اساس نوع درمان و میزان پوسیدگی متفاوت است و هر چه بیمار برای درمان عجله بیشتری داشته باشد هزینه ترمیم دندان کمتری پرداخت می کند. اما به جز نوع درمان مورد نیاز برای ترمیم دندان عوامل دیگری مانند کیفیت مواد مصرفی در زمان ترمیم، میزان پوسیدگی در دندان، مهارت و شهرت دندانپزشک و کلینیک که به آن مراجعه می کنید در هزینه ترمیم بی تاثیر نیستند. اما مهمترین عامل تعیین کننده قیمت ترمیم درمان نوع درمانی است که برای دندان خود انتخاب می کنید.
هزینه ترمیم دندان شکسته
هزینه ترمیم دندان شکسته جلو نسبت به میزان شکستگی و درمان مورد نظر شما متفاوت است. اگر دندان به صورت مختصر شکسته باشد پزشک با کمی ماده کامپوزیت آن را ترمیم می کند. اما اگر شکستگی عمیق باشد و ریشه دندان را تحت تاثیر قرار داده باشد هزینه آن طبق تعرفه دندانپزشکی 98 برای عصب کشی و پر کردن آن محاسبه خواهد شد.
هزینه ترمیم دندان پوسیده
ترمیم دندان پوسیده جلو و عقب تفاوت زیادی با هم دارند و به همین دلیل تفاوت قیمت واضحی در آنها دیده می شود. برای از بین بردن پوسیدگی در هر دوی آنها پزشک ابتدا با عکسبرداری میزان پوسیدگی دندان را تخمین زده و سپس شروع به برداشتن پوسیدگی ها از روی دندان می کند. در ادامه در صورت نیاز باید دندان جلو و عقب عصب کشی شود که هزینه عصب کشی دندان به صورت جداگانه و با توجه به تعداد کانال دندان محاسبه می گردد اما برای ترمیم و پر کردن دندان نیز باید بسته به نوع انتخاب مواد ترمیمی هزینه متفاوتی پرداخت کنید.
بیشتر بخوانید :
پر کردن با آمالگام نقره
این ماده بهترین انتخاب برای پر کردن دندان عقبی می باشد چرا که ماندگاری بالایی دارد و استقامت مناسبی در برابر فشار وارده شده از جانب فک دارد. آمالگام نقره، نقره ای رنگ است و از جهت زیبایی چندان مورد پسند بیمار نیست. از این جهت بسته به میزان پوسیدگی پزشک دندان را با روکش و یا کامپوزیت زیبا می نماید.
پر کردن دندان با کامپوزیت
دندان های جلویی از نظر زیبایی ظاهر اهمیت بسیار زیادی دارند. در صورت پوسیدگی و بعد از عصب کشی دندان جلو برای ترمیم آن حتما از مواد سفید رنگ کامپوزیت استفاده می شود. قیمت پرکردن دندان با مواد سفید کامپوزیت نسبت به آمالگام متفاوت است و ماندگاری آن نیز نسبتا کمتر است. در صورت پر کردن دندان و ترمیم آن با کامپوزیت نباید بیش از حد به دندان فشار بیاورید.
استفاده از روکش دندان برای ترمیم
اگر پوسیدگی وسیع بود و مینای دندان به صورت کامل از بین رفته بود بعد از عصب کشی پزشک باید به جای کامپوزیت از روکش دندان استفاده نماید چرا که مقاومت بهتری دارد. پزشک برای تثبیت روکش در ریشه قالب گیری نموده و برای ساختن به لابراتوار ارسال می کند. با نصب این پروتز به ریشه می توان روکش را روی آن فیکس نمود.
استفاده از لمینت برای ترمیم دندان
در صورتی که تعداد زیادی از دندان های جلویی شما آسیب دیده و پوسیده شده اند پزشک می تواند برای ترمیم آنها از لمینت استفاده کند. بعد از از بین بردن پوسیدگی ها از دندان ها قالب گیری شده و برای ساخت به لابراتوار ارسال می شود. هزینه لمینت دندان گرانقیمت ترین نوع ترمیم دندان است که ماندگاری بالای آن، قیمت بالا آن را توجیه پذیر می کند.