ارتودنسی نامرئی دقیقا به چه معناست؟
همین چند سال گذشته حدود 30 درصد از افرادی که ارتودنسی دندان انجام میدادند مایل بودند که با دستگاههای ارتودنسی نامرئی به دندانهای منظم دست یابند. اما به نظر میرسد این درصد در حال افزایش است و آخرین آمارها آن را 40 درصد نشان میدهد. یعنی 40 درصد کل افرادی که قصد منظم کردن دندان هایشان را دارند با دستگاه های نامرئی درمان می شوند.
در این مقاله می خواهیم بدانیم که ارتودنسی نامرئی دقیقا به چه معناست، چه تفاوتی با ارتودنسی مرئی دارد و چرا گفته میشود هزینه این روش بیشتر از قیمت تمام شده درمان با دستگاههای مرئی و مرسوم است.
ارتودنسی نامرئی چیست؟
اگر بیمار یا مراجعی تحت ارتودنسی باشد اما هنگام لبخند زدن کسی متوجه اتصال دستگاه ها به دندانهایش نباشد (یا این دستگاهها به سختی دیده شود)، یعنی آن شخص ارتودنسی نامرئی انجام داده. ارتودنسی با این روش مزایای زیادی دارد و این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.
روشهای ارتودنسی که با عنوان نامرئی شناخته میشوند متنوع هستند و برای طیف وسیعی از بیماران مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین دستگاههای نامرئی که از آنها با نام درمان نامرئی یاد میشود عبارتند از:
ارتودنسی لینگوال (پیچیدهترین شیوه ارتودنسی که به دلیل دشوار بودن تنها متخصصانی آن را انجام میدهند که لقب بهترین متخصص ارتودنسی را یدک میکشند)
ارتودنسی سرامیکی که در آن از براکتهای بی رنگ و سرامیکی دندان استفاده میشود
ارتودنسی متحرک با پلاکهای شفاف و بیرنگ که در واقع قالبهای پلاستیکی هستند و به آنها الاینر شفاف گفته میشود.
هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟
از آنجا که تنوع دستگاههای نامرئی و کمتر قابل توجه، زیاد است، بنابراین بازه یا محدوده هزینه ارتودنسی نامرئی نیز کمی گستردهتر است. به طور کلی هزینه درمان با این شیوه ممکن است تا 35 میلیون تومان به ازای هر دو فک افزایش یابد.
البته در میان دستگاههای نامرئی، پلاکهای متحرک مشروط بر اینکه در ایران ساخته شده باشند حداقل هزینه ارتودنسی را دارند و اگر در خارج از کشور ساخته شده باشند بیشترین هزینه را در بر میگیرند.