دندان مصنوعی ثابت یا درون کاشت

منظور از دندان مصنوعی ثابت همان ایمپلنت دندان است. بله! ایمپلنت دندان هم نوعی دندان مصنوعی به شمار می رود. دو قسمت اصلی ایمپلنت فیکسچر یا پایه و اباتمنت (abutment) می باشند. فیکسچرها قطعاتی در اندازه دندان طبیعی می‌باشند. این فیکسچر ها با دقت بسیار زیادی ساخته می شوند که کاملا طبیعی به نظر برسند.

قسمتی که در داخل استخوان فک قرار می‌گیرد که اصطلاحاً پایه نامیده می‌شود و تاجی که بالای لثه قرار می‌گیرد اباتمنت است. روی اباتمنت پروتز یا روکش ایمپلنت قرار می‌گیرد. جنس پایه ایمپلنت از تیتانیوم است. از آنجا که تیتانیوم موجود در ایمپلنت ها با استخوان فک کاملا سازگاری دارد، ایمپلنت ها باعث لغزش، سر و صدا یا آسیب به فک و استخوان آن نمی شوند.

هزینه ایمپلنت دندان به دلیل پروسه کاشت سخت تر، کیفیت بسیار بالا و طول عمر تقریبا مادام العمر نسبت به سایر انواع دندان مصنوعی بیشتر است.

بیشتر بخوانید : لمینت دندان

دندان مصنوعی تکه ای

دندان مصنوعی متحرک (پروتز پارسیل) معمولاً از دندان مصنوعی متصل به پایه پلاستیکی صورتی یا همرنگ لثه تشکیل می‌شود که به بدنه فلزی متصل می‌شود. این بدنه فلزی دندان مصنوعی را در جای خود نگه می‌دارد. دندان مصنوعی تکه‌ای در صورتی کاربرد دارد که یک یا چند دندان طبیعی در فک بالا یا پایین وجود داشته باشد. دندان مصنوعی پارسیل، ظریف و متحرک است، ظاهری طبیعی دارد و به جای قلاب با اتصال‌های داخلی به روکش‌های کناری متصل می‌شود.

بریج حالتی ثابت از پروتزهای پارسیل است که به صورت دائمی جایگزین دندانهای از دست رفته  می شود؛ دندان‌های دو طرف فضای خالی روکش می‌شود و دندان‌های مصنوعی به آنها متصل می‌شوند. سپس پل (بریج) با سیمان در جای خود چسبانده می‌شود. بریج علاوه بر پر کردن فضای خالی از حرکت کردن دندان‌های مجاور نیز جلوگیری می‌کند.

دندان مصنوعی ژله ای

دندان مصنوعی ژله ای از سایر مدل های دندان مصنوعی انعطاف پذیرتر است. گاهی با توجه به وضعیت دندان ها و استخوان های فک بیمار، متخصص دندان مصنوعی ژله ای را تجویز می کند. فرق دندان مصنوعی ژله ای با دندان مصنوعی ثابت و سایر مدل ها در شکننده نبودن، حساسیت زا نبودن، و راحتی در استفاده است. پروتز دندان مصنوعی ثابت به لثه ها می چسبد و نیازی به چسب یا اتصالات مخصوص برای ثابت ماندن ندارد.

با این وجود، حتی اگر لیست قیمت دندان مصنوعی ژله ای و هزینه نسبتا بالای آن را نادیده بگیریم، باید به نکات منفی و معایب دندان مصنوعی ژله ای نیز اشاره کنیم. پروتزهای دندان مصنوعی ژله ای بسیار نرم هستند و از این لحاظ، عمل جویدن با آنها کیفیت مناسبی ندارد. دندان مصنوعی ژله ای همچنینی باعث تحلیل دندان های زیرین شده و از لحاظ علمی نیز تایید نشده اند.

بیشتر بخوانید : قیمت روکش دندان