علل شایع جلو زدگی دندان های بالا ( پروتروژن ) چیست ؟

 بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران اینگونه به این سوال پاسخ می دهد:

جلو زدگی دندان های بالا ژنتیک است .

جلو زدگی دندان های بالا  در فک بالا و یا یک اورجت که در آن فک بالا فک پایین را همپوشانی نکرده است در کودکان بسیار  شایع است .

علت بروز پروتروژن دندانی در برخی مواقع به دلیل کمبود فضا در قوس دندانی است.

در این حالت در دندان های دائمی جلو زدگی ایجاد شده و در قوس بزرگتری قرار می گیرند.

بنابراین  بیمار نمی تواند بدون فشار لب های خود را بهم برساند .

در حالت عادی و طبیعی دندان های بالا بین 3 الی 5 میلی متر می توانند جلوتر از دندان های پایین باشد.

هنگامی که این همپوشانی به بیش از 5 میلی متر می رسد غیر طبیعی به نظر می رسد و به یک درمان اصلاحی نیاز دارد .

تشدید برآمدگی ژنتیکی دندان های جلو در اثر عادت های نامناسب

جلو زدگی دندان های بالا در اثر ژنتیک بدتر خواهد شد اگر کودک عادت به مکیدن انگشت شست خود و یا پستانک را برای سال های بسیار داشته باشد .

همچنین برخی از کودکان  عادت های عصبی مانند هل دادن زبان خود به جلو دارند که باعث تشدید این برآمدگی می شود .

بی نظمی های دندانی در اکثر مواقع منشاء استخوانی و دندانی دارند .

هنگامی که بیماری دارای دندان های جلو آمده  در فک بالا است احتمالا استخوان فک بالای او جلو است.

یا استخوان فک ایرادی ندارد و این دندان ها هستند که جلو آمده اند .

در پاره ای از موارد هم متخصص ارتودنسی از  بیمارانی ویزیت به عمل می آورد که هم استخوان فک جلو آمده دارند و هم دندان های آنها جلو است .

جلو زدگی دندان های بالا در اثر عقب ماندگی فک پایین

این دسته از بیماران در گروه بیماران کلاس II قرار می گیرند.

اگر درمان را از سنین رشد شروع کنند با تغییر در الگوی رشد فک و استفاده از درمان های فانکشنال می توانند به نتیجه مطلوب  برسند .

دستگاه های متحرک ارتودنسی  نیز در نوجوانان می تواند مشکلات فکی را اصلاح کند .

برا مطالعه بیشتر : مجله تخصصی دندانپزشکی

دندانپزشک اطفال

 دندانپزشک کودکان به بهداشت دهان و دندان، از دوره کودکی تا نوزده سالگی (پایان دوره نوجوانی) اختصاص دارد. دندانپزشکی اطفال، در زمینه سلامت و بهداشت دهان و دندان و لثه ها در دوره های مختلف کودکی، صلاحیت و تخصص دارد.

اصولاً در 6 ماهگی، دندانهای کودکان شروع به درآمدن می کند. در سن 6 یا 7 سالگی دندانهای شیری شروع به ریختن کرده و در نهایت دندانهای دائمی جایگزین آنها می شود. در صورت عدم مراقبت صحیح، کودکان مبتلا به بیمارهای دهان و دندان می شوند که ممکن است در تمام طول عمر موجب درد و سایر عوارض جانبی می شود.

دندانپزشک کودکان چه آموزشهایی می بیند؟

دوره دندانپزشکی کودکان حداقل پس از گذرندان این مراحل تکمیل می شود:

4 سال در دانشکده دندانپزشکی

گذراندن 2 سال آموزشی دیگر به عنوان رزیدنت در یک دندانپزشکی تخصصی نوزادان، کودکان و نوجوانان 13 تا 19 ساله و همچنین کودکان با نیازهای خاص

دندانپزشک کودکان چه درمانهایی ارائه می دهد؟

دندانپزشک اطفال، مراقبتهای جامع سلامت و بهداشت دهان و دندان را ارائه می دهند که شامل موارد زیر است:

معاینات بهداشت دهان و دندانِ نوزادان که شامل ارزیابی خطر پوسیدگی دندان در مادر و نوزاد است.

مراقبتهای پیشگیرانه دندان شامل تمیز کردن دندان، استفاده از فلوراید و توصیه هایی در خصوص تغذیه و رژیم غذایی کودک

مشاوره در رابطه با عادتهای رفتاری کودک (به عنوان مثال، استفاده از پستانک و مکیدن انگشت شست)

ارزیابی اولیه قدرت دندانها، اصلاح طرز قرار گرفتن دندانها به روی هم (ارتودنسی دندان)

ترمیم و بازسازی حفره دندان و عیوب مربوط به آن

شناسایی شرایط دهانی مرتبط با بیماریهایی مانند دیابت، نقص مادرزادی قلبی، آسم، تب یونجه، اختلال کم توجهی / بیش فعالی

مدیریت کردن بیماریهای لثه، زخم معده، short frenulae, mucocelec و بیماریهای پریودنتال کودکان

مراقبت در برابر صدمات دندانی (به عنوان مثال شکستگی، دندانهای جابجا شده و یا دندانهای از دست رفته)

واردی که ممکن است دندانپزشک کودکان توضیح دهد شامل:

1. تمرینهای مناسب برای بهداشت دندانها و لثه های کودکتان و پیشگیری از ایجاد حفره روی دندانها

2. نیاز به فلوراید

3. عادتهای رفتاریِ دهانی (مکیدن شست دست، tongue thrusting، مکیدن لبها)

4. نقاط عطف رشد کودک وارتباط آن با رشد دندانها

5. نحوه دندان در اوردن و رشد دندانهای شیری

6. تغذیه مناسب

7. برنامه ریزی برای معاینات دندانپزشکی. بسیاری از دندانپزشکان تمایل دارند تا کودکان را هر 6 ماه ملاقات کنند تا میزان راحتی و اطمینان کودک را برای ملاقات با دندانپزشک افزایش داده، بر رشد دندانها نظارت داشته و هرگونه مشکل در حال توسعه را فوراً درمان کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی مثل(ایمپلنت دندان، و....) می توانید به سایت کاینیک دندانپزشکی ایده آل مراجعه کنید.

لمینت دندان یا لومینیرز

هم لمینت دندان و هم لومینیرز دو نوع روکش دندانی هستند که اصلاحا به هر دو ونیر دندان گفته میشود. در عین اینکه هر دو روکش هستند اما تفاوت های زیادی با هم دارند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت و فرق لمینت دندان و لومینیرز بپردازیم. برای این منظور هر دو را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

لمینت

روکش ها به طور کلی به عنوان یک راه حل زیبایی و یا ترمیمی برای بهبود ظاهر دندان ها و طرح لبخند است. نصب این روکش ها توسط دندانپزشکان زیبایی دندان انجام داده  میشود و استفلاده از آن ها طی چند سال گذشته به شدت افزایش پیدا کرده است. ما چند نوع روکش یا ونیر دندان داریم که در ادامه به معرفی مشهورترین ونیر دندان یعنی لمنیت خواهیم پرداخت.

در برابر لکه و رنگ مقاوم هستند

مقاومت در برابر لکه و رنگ یک فرق لمینت دندان و لومینیرز است. دندان ها با وجود لمینت دندان در ایده آل ترین حالت ممکن قرار دارند زیرا 3 ویژگی سفید، درخشان و زیبا بودن را یکجا به دست خواهند آورد. هر چند که لمنیت ها، ونیرهایی مشابه مینای دندان هستند اما از لحاظ ساختاری از مینا متفاوت بوده و متخلخل نیستند. از همین روی نسبت به لکه و رنگ مقاوم بوده و به سختی دچار تغییر رنگ خواهند شد

به خوبی دندان های شکسته و تغییر رنگ داده شده را پوشش میدهند

فرق لمینت دندان و لومینیرز محدود به مقاومت در برابر لکه نیست. لمینت دندان قادر است به خوبی دندان هایی که دچار تغییر رنگ دائمی شده و به هیچ روشی سفید نمیشوند را پنهان کند این رحالی است که قدرت مانور لومینیرز کمتر است

لومینیرز

لومینیرزها هم نوعی روکش دندان یا ونیر هستند با این تفاوت که توسط یک شرکت یا لابراتوار خاص ساخته شده و دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. میتوان گفت که لومینیرزها در اصل یک برند روکش دندان هستند. به این ونیرها معمولا ونیر یا روکش آماده میگویند و به مراتب نازک تر و ظریفتر از لمیمنت دندان هستند.

از سایر  ونیرها شفاف تر هستند

دقیقا مانند سایر ونیرها دندانپزشک زیبایی از لومینیرزها  برای پنهان کردن و پوشاندن دندان های دچار تغییر رنگ و دارای شکل غیرطبیعی استفاده میکند. آن ها هرچند نازک هستند اما ظاهری شبیه به  لمینت ها دارند.  با این وجود چون خیلی نازک و ظریف هستند اگر دندان کسی خیلی دچار تغییر رنگ شده باشد توصیه میشود که به جای لومینیرز از لمینت یا سایر روکش های دندانی استفاده کند

نیاز به تراشیدن مینای دندان ندارند

ما برای نصب سایر روکش‌ها معمولا نیاز داریم که بخشی از ضخامت مینای دندان را تراش دهیم تا جا برای روکش باز شده و طبیعی به نظر برسد. اما از آنجا که ونیر لومینیرز بسیار نازک است معمولا نیازی به تراشیدن مینای دندان نداریم

 

چطور پلاک متحرک (نگهدارنده/ ریتینر) را فراموش نکنیم

تابه حال برایتان پیش آمده که صبح‌ها با زنگ ساعت از خواب بیدار شوید و متوجه شوید که “ای وای! شب یادم رفت پلاک نگهدارنده را در دهان بگذارم!”. اگر پاسختان مثبت است، نگران نباشید، با ما همراه باشید تا متوجه شوید که چطور می‌توانید هیچ‌گاه پلاک متحرک را فراموش نکنید. یک شب فراموش کردن نگهدارنده (ریتینر) تاثیر چندانی بر حرکت دندان‌ها ندارد. اما اگر یک شب هزار شب شد، حتماً به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا مطمئن شوید که دندان‌ها به موقعیت اولیه برنگشته و دوباره نامرتب نشده است.

توصیه‌های  بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران برای فراموش نکردن پلاک متحرک

  • دستورات متخصص ارتودنسی  را درباره استفاده از ریتینر یادداشت کنید تا همیشه به خاطر داشته باشید که پلاک را باید شبانه‌روز یا فقط شب‌ها در دهان بگذارید یا کافی است که فقط چند بار در هفته از آن استفاده کنید. نوشتن این توصیه‌ها کمک می‌کند تا بهتر آنها را به خاطر بسپارید.
  • پلاک نگهدارنده را هر بار پس از خارج کردن از دهان تمیز کنید. اگر این کار را نکنید، ممکن است هنگامی که برای رفتن به سر کار یا کلاس عجله دارید، وقت نکنید آن را بشویید و بنابراین ترجیح دهید پلاک کثیف را در دهان نگذارید.
  • یک یادداشت روی آیینه، کیف پول یا کیف دستی‌تان بچسبانید تا پوشیدن پلاک متحرک را به شما یادآوری کند.
  • زنگ هشداری را تنظیم کنید که زمان استفاده از ریتینر را به شما یادآوری کند. تنظیم کردن یک ایمیل یادآور نیز راه‌حل خوبی است.
  • زمانی که پلاک نگهدارنده را برای غذا خوردن یا خوابیدن از دهان خارج می‌کنید، همواره آن را داخل جعبه محافظ قرار دهید تا احتمال این که آن را گم کنید یا از روی حواس‌پرتی دور بیاندازید، کاهش یابد.
  • اگر لازم نیست که هر روز از پلاک نگهدارنده استفاده کنید، می‌توانید رخدادهای مختلفی را به عنوان یادآور تعیین کنید. برای مثال تماشا کردن برنامه تلویزیونی هفتگی محبوب‌تان، شستن لباس‌ها یا رستوران رفتن هفتگی می‌تواند یادآوری باشد که لزوم استفاده از نگهدارنده را به شما خاطرنشان کند.
  • اگر فراموشکار هستید، از اطرافیانتان کمک بگیرید. از همسر، والدین، خواهر یا برادر تان خواهش کنید که این موضوع مهم را به شما یادآوری کنند.
  • عواقب استفاده نکردن از نگهدارنده و بازگشت دندان‌ها به موقعیت اولیه را در اینترنت جستجو کنید. دیدن این تصاویر باعث می‌شود که دیگر ریتینر را فراموش نکنید.

برای مطالعه بیشتر : مجله تخصصی دندانپزشکی

بریج‌ محافظه‌ کارانه درمانی مناسب برای افرادی که قادر به انجام ایمپلنت نیستند

 در افرادی که یک دندان خود را از دست می‌دهند و به هر دلیلی قادر به گذاشتن ایمپلنت نبوده و همچنین مایل نیستند که به روش سنتی دندان‌های مجاور ناحیه بی‌دندانی تراش بخورند، بریج‌ محافظه‌ کارانه درمانی مناسب است. در این نوع از بریج دندان، تنها سطح پشتی دندان‌ها به میزان بسیار کمی تراش می‌خورند و گیر پونتیک (دندانی که جایگزین می‌شود) از طریق چسبندگی به دو دندان مجاور به ‌وسیله سمان‌های رزینی چسبنده یا کامپوزیت‌ دندان تامین می‌شود

انواع بریج های محافظه کارانه کدامند ؟

  • فایبر بریج

این نوع بریج هم به صورت مستقیم و در مطب قابل انجام است و هم به شکل غیر مستقیم و در لابراتوار قابل ساخت می باشد.فیبر بریج معمولاً به عنوان یک راه‌ حل موقت و سریع بکار می‌رود.

  • مریلند بریج

این نوع از بریج های محافظه کارانه برای اولین بار توسط پروفسور تامسون در دانشکده دندانپزشکی مریلند طراحی و ساخته شد، به همین دلیل آن را مریلند بریج نامیدند. مریلند بریج که ادهزیو بریج هم نامیده می‌شود از یک روکش در وسط و دو بالچه در طرفین تشکیل شده است. این بالچه‌ها به دندان ها ی دو طرف ناحیه ی بی دندانی باند شده و باعث ثابت شدن روکش به دندان‌های مجاور می‌شود.

ایمپلنت یا بریج محافظه کارانه، کدامیک انتخاب مناسب تری هستند ؟

بدون شک ایمپلنت دندان بهترین روش درمانی جهت جایگزینی دندان های از دست رفته است. به این دلیل که درمان ایمپلنت موجب حفظ استخوان فک شده و از تحلیل رفتن آن جلوگیری می کند.

از طرف دیگر ماندگاری هر درمان، گزینه ای حائز اهمیت است. ایمپلنت درمانی تقریبا دائمی و با طول عمر بسیار بالا در نظر گرفته می شود.

در نتیجه بریج های محافظه کارانه با طول عمر کمتر و عدم توانایی در حفظ استخوان در مقایسه با ایمپلنت کاربرد محدودی دارند. علیرغم این محدودیت، در بعضی موارد به جز طرح درمانِ بریج های محافظه کارانه، انتخاب دیگری وجود ندارد.

 

در چه مواردی کامپوزیت ونیر ها به عنوان گزینه ی درمانی مناسب به حساب می آیند ؟

از آنجا که کامپوزیت دندان مناسبی به مینا و عاج دندان دارند، زمانی که دندان ها به دلایل مختلف مینای خوبی ندارند ، کامپوزیت ونیر ها گزینه ی مناسبی جهت درمان ها ی زیبایی می باشند، مواردی مانند:

زمانی که سطح خارجی دندان به دلایل مادرزادی، بیماری ها، سایش ها، عادات ناصحیح و ترمیم های قبلی مینای مناسبی برای باند ندارد

ترمیم های کامپوزیتی قبلی نامناسب

تغییر رنگ ترمیم های قبلی

در مواقعی که مینای دندان کاملا سالم بوده و فرد از رنگ دندان خود رضایت دارد، نیاز به پوشانده شدن کامل دندان نیست. در این موارد می توان با ونیر های کامپوزیت پارسیل، درمان زیبایی کاملا محافظه کارانه انجام داد. به عنوان مثال به حالتی که فرد دارای دیاستم یا فاصله های بین دندانی است می توان اشاره کرد. حتی هنگامی که رنگ دندان ها دلخواه شخص نیست، برای اصلاح طرح لبخند می توان پس از بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها، ونیرهای کامپوزیتی پارسیل را بر روی دندان ها قرار داد.

دندان هایی که دچار شکستگی های وسبع تاج دندان هستند را می توان توسط کامپوزیت ها ترمیم و ونیر نمود. امروزه با وجود کامپوزیت هایی که از نظر استحکام و زیبایی در حد کاملا قابل قبولی قرار دارند، نیاز به تراش وسیع این دندان ها جهت انجام روکش نبوده و می توان آن ها را به شکلی کاملا محافظه کارانه و مشابه با فرم و رنگ دندان مشابه بازسازی نمود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی مثل (ایمپلنت دندان ، لمینت دندان و....) می توانید به سایت دندانپزشکی کلینیک تاج مراجعه کنید.

 

اثرات هورمون غده تیروئید برحرکت دندان در ارتودنسی

 غده تیروئید  هورمونی به نام تیروکسین ترشح می کند.

این هورمون ممکن است اثراتی قابل توجه ای بر حرکت دندان ها در ارتودنسی دندان داشته باشد.بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره این گونه توضیح می دهد.

مصرف تیروکسین می تواند منجر به افزایش بازسازی استخوان ، افزایش فعالیت رزور پوستی استخوان و کاهش تراکم استخوان شود.

همچنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان  و داشتن پوکی استخوان در حین درمان ارتودنسی می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.

این بدان معنی است که خطرات و محدودیت هایی در سر راه درمان ارتودنسی وجود دارد

غده تیروئید

غده تیروئید یک غده درون ریز است که به شکل پروانه و در قسمت عرضی حنجره در جلوی گلو واقع شده است.

غده تیروئید جزء بزرگترین غدد اندوکرین است و از دو لوب تشکیل می شود.

از غده تیروئید هورمون هایی ترشح می شوند که عمدا بر متابولیسم و سنتز پروتئین تاثیر می گذارند.

علائم پر کاری غده تیروئید

تولید بیش از حد هورمون های تیروئید باعث پر کاری تیروئید یا هیپرتیروئیدی می شود.

سن شیوع این بیماری اغلب در سنین ۲۰ الی ۴۰ سال است و شانس زنان در ابتلا به این بیماری بیشتر از مردان است.

از طرفی ممکن است بیمار شاهد تغییراتی که با افزایش سن در دندان ها رخ می دهد نیز باشد.

این بیماری اغلب موجب انواع مختلفی از نشانه ها می شود که عبارتند از:

  • کاهش وزن
  • افزایش اشتها
  • خارش پوست
  • برجسته شدن کره چشم ( اگزوفتالمی)
  • بی خوابی
  • کاهش تحمل گرما
  • لرزش
  • تپش قلب
  • اضطراب
  • درد در قفسه سینه
  • اسهال
  • ریزش مو
  • ضعف عضلانی
  • کم کاری هورمون تیروئید
  • هیپوتیروئیدی ( تیروئید ضعیف )

هیپوتیروئید یک بیماری است که در صورت ابتلا بدن نمی تواند به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید کند.

از آنجایی که هدف اصلی هورمون تیروئید این است که متابولیسم بدن را انجام دهد.

بنابراین قابل فهم است که افراد مبتلا به این بیماری دارای علائم همراه با متابولیسم آهسته خواهند بود.

در حدود ۱۰ درصد از زنان جامعه ممکن است کمبود هورمون تیروئید داشته باشند.

البته این آمار کسانی است که از بیماری خود اطلاع دارند.

اما این بیماری شایع تر از آن چیزی است که شما باور دارید.

میلیون ها نفر در حال حاضر هیپوتیروئیدی هستند و از بیماری خود اطلاعی ندارند.

برای مطالعه بیشتر : مجله تخصصی دندانپزشکی

بهداشت دندان ایمپلنت شده چقدر مهم است؟

 ایمپلنت‌های دندان یکی از قابل اطمینان‌ترین روش‌های جایگزین کردن دندان هستند. جایگزینی ایمپلنت دندان شامل بخش‌های مختلفی است. اول خود ایمپلنت دندان (جایگزین ریشه دندان) که یک بخش کوچک تیتانیومی و شبیه پیچ است.

تمیز کردن اطراف ایملنت دندان به اندازه دندان‌های طبیعی مهم است. بیوفیلم باکتریایی (پلاک) همانند دندان طبیعی روی دندان ایمپلنت شده نیز جمع می‌شود پس باید به طور روزانه تمیز شود. بدون حذف روزانه پلاک دندانی ممکن است عفونت ایجاد شود که موجب از دست رفتن اتصالات ایمپلنت دندان می‌شود. این واکنش می‌تواند از نظر سرعت و شدت بسیار فجیع باشد و به سرعت موجب از دست رفتن استخوان اطراف ایمپلنت شود. از دست رفتن استخوان نیز منجر به از بین رفتن ایمپلنت می‌شود.

ایمپلنت‌ها هیچگاه پوسیده نمی‌شوند و هیچ کدام از مشکلات مربوط به ریشه دندان طبیعی را ندارند. تنها نگرانی واقعی در مورد ایمپلنت‌ها، بیماری‌های لثه یا فشار زیاد به ایمپلنت به دلیل عادت‌هایی نظیر دندان قروچه کردن و فشار دادن دندان‌ها روی هم است.

اجتناب از بیماری‌های لثه نیازمند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به صورت روزانه در کنار تمیز کردن تخصصی دندان‌ها هر سه یا چهار ماه یکبار برای حفظ سلامت بافت لثه اطراف ایمپلنت است.

در صورت عادت به فشار دادن دندان‌ها روی هم یا دندان قروچه کردن، برای حفظ ایمپلنت باید از محافظ‌های شبانه دندان (نایت گارد) استفاده کنید.

دندانپزشک نیز ایمپلنت‌های شما را به صورت دوره‌ای برای اطمینان از سلامت، استحکام و دوام طولانی مدت آن‌ها بررسی می‌کند.

 

برای کسب اطلاعات ببشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی زیبایی ( لمینت دندان ،  و...) می توانید به سایت کلینیک دندانپزشکی ایده آل مراجعه کنید.

لمینت دندان (سرامیکی) ممکن است برای شما مضر باشد!

 لمینت های سرامیکی یا ونیرهای سرامیکی، در کدام موارد درمان مناسبند ؟

ونیر دندان سرامیکی یا همان لمینت ها در مواقعی که خواسته ها و انتظارات زیبایی بیمار بالا باشد کاربرد دارند. این ونیرها در سالهای اخیر به صورت گسترده به عنوان یکی از ایده ال ترین طرح درمان ها در دندانپزشکی زیبایی مورد قبول واقع شده اند. لمینت ها لایه نازکی از سرامیک هستند که برای پوشاندن دندان های تغییر رنگ یافته یا تغییر شکل داده و مرتب کردن دندان های از قبل ترمیم شده به کار می روند. همچنین در مقایسه با روکش های تمام سرامیک ، لمینت دندان نیاز به برداشتن میزان بسیار کمتری از بافت دندان دارند.

در کدام موارد لمینت های سرامیکی گزینه ی درمانی مناسب محسوب می شوند ؟

تغییر رنگ های خارجی دندان که با بلیچینگ از بین نمی روند

تغییر رنگ های داخلی ناشی از:

بالا رفتن سن

 ساییده شدن دندان ناشی از عوامل مکانیکی و شیمیایی

نقایص رشدی و تکاملی مینایی

فلوئوروزیس

تغییر رنگ ناشی از مصرف تتراسایکلین

تغییر رنگ دندان های درمان ریشه شده که در مقابل بلیچینگ مقاوم هستند

تصحیح شکل دندان هایی که فرم آناتومیک صحیح ندارند مانند دندان های ثنایای دوم

ترمیم لبه شکسته دندان های قدامی

بستن فاصله بین دندان ها

مزایای لمینت های سرامیکی :

  • حفظ ساختار دندان، در لمینت ها تنها حدود 0.3 تا 0.7 میلی متر از یک سطح دندان تراش داده میشود که در مقایسه با انواع مختلف روکش ها که تراش دور تا دور دندان ها انجام شده و بین 1 تا 2 میلی متر از بافت دندان برداشته می شود، درمانی بسیار محافظه کارانه تر محسوب می گردد.
  • به دلیل این عمق تراش کم و محدود به مینا معمولاً نیازی به تزریق بی حسی نمی باشد.
  • زیبایی طبیعی، در لمینت های سرامیکی انعکاس و عبور نور شبیه به دندان های طبیعی می باشد.
  • مقاوم در برابر رنگ پذیری، در مواردی مانند مصرف بالای چای و قهوه در طول روز و یا مصرف سیگار دچار تغییر رنگ نمی شوند.
  • باند یا اتصال شیمیایی قوی به دندان و مقاومت دربرابر نفوذ مایعات
  • سازگاری زیستی خیلی خوب، لثه ها با سرامیک ها سازگار بوده و آن ها را به خوبی تحمل می کنند، در نتیجه در صورت بهداشت دهان مناسب، لثه ها پس از درمان لمینت کاملا سالم و نرمال خواهند بود.

مقاومت خوب در برابر سایش

 معایب لمینت های سرامیکی :

  • امکان ترک خوردگی و شکستگی
  • عدم راحتی انجام تغییر و تعمیرات پس از اتصال به دندان
  • هزینه بالاتر و گران تر بودن نسبت به ونیرهای کامپوزیتی
  • حساس به تکنیک بوده و مهارت دندانپزشک بسیار موثر است

برای کسب انجام خدمات دندانپزشکی مثل ( ایمپلنت دندان، کامپوزیت دندان و....) در غرب تهران می توانید به کلینیک دندانپزشکی جنت آباد تاج مراجعه کنید.

 

آیا ارتودنسی( aligners) شفاف گزینه بهتری است؟

 بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران در این باره این گونه توضیح می دهد:

برای استفاده از ارتودنسی ( aligners) اولین گام ارزیابی و تشخیص وضعیت فردی شما نزد یک متخصص ارتودنسی است.

این متخصص باید از آموزش های پیشرفته و تجارب ارتودنسی بالایی برخوردار باشد.

یک ارتودنتیست ابتدا به وسیله رادیوگرافی های مناسب و تخصصی ، دندان ها ، فک ها و جمجمه شما را بررسی می کند.

پس از بررسی و ارزیابی این اطلاعات می تواند به شما بگوید که آیا:

می توانید دندان های خود را بدون به خطرانداختن سلامت کلی دندان ها به وسیله ارتودنسی (aligners ) صاف و ردیف کنید یا نه؟

ارتودنسی نامرئی پلاستیکی چگونه کار می کند؟

این سیستم به عنوان جایگزین مناسبی برای ارتودنسی فلزی است.

با استفاده از چند قالب پلاستیکی شفاف از نوع ارتودنسی متحرک می تواند دندان ها را مرتب و صاف کند.

این قالب های پلاستیکی شفاف به طور کامل دندان ها را پوشش می دهند.

مدت درمان در ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

طول مدت درمان بستگی به وضعیت شما و نوع ارتودنسی نامرئی دارد.

به طور معمول کل زمان درمان می تواند از شش ماه تا دو سال متغیر باشد.

آیا این سیستم ارتودنسی نامرئی در همه موارد جوابگو است؟

به طور معمول متخصصین ارتودنسی از این سیستم برای اصلاح ازدحام خفیف و یا فاصله متوسط دندان ها استفاده می کنند.

اگر ارتودنتیست شما توانسته است با به کار بردن ارتودنسی شفاف  دندان های جلویی شما را متناسب با دندان های عقب تان بکند ، تا نیروی گاز گرفتن به طور مساوی در تمام دندان هایتان بطور یکسان توزیع شود این ” ایده آل ” است.

آیا ارتودنسی ( aligners) شفاف قادر است تمام نامرتبی های دندان را برطرف کند؟

اگر شما دچار تحلیل لثه هستید و یا دندان های شما خیلی نامرتب است و یا فاصله دندان های شما بسیار زیاد است .

این ارتودنسی کارایی لازم را برای شما نمی تواند داشته باشد.

موارد منع استفاده از ارتودنسی شفاف به این ترتیب است:

  • درمواردی که بیمار دچارتحلیل لثه و کوچک شدن لثه شده است
  • در مواقعی که ازدحام دندان ها زیاد است
  • در مواردی که فاصله دندانی بیش از حد است
  • در مواردی که دندان های عقب هم علاوه بر دندان های جلو نامرتب است
  • در مواردی که دندان کج وجود داشته باشد
  • درمواردی که بیمار بسیار جوان باشد

در کل این سیستم تنها برای اختلات جزیی دندان های بزرگسالان کاربرد دارد.

برای مطالعه بیشتر: مجله تخصصی دندانپزشکی 

 

صفحه قبل 1 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->