لمينت دندان دقيقا چه كاربردي دارد و چه مشكلاتي را برطرف مي‌كند؟

 ونير پرسلن براي مقاصد مختلفي مورد استفاده قرار مي‌گيرند و قادرند مشكلات زيادي را برطرف ‌كنند. برخي از مهم‌ترين عيوب و مشكلات دندان كه با كمك لمينت‌ها برطرف مي‌شوند عبارتند از:

  • دندان هاي ترك خورده
  • لب پر شدن دندان
  • تغيير رنگ دائمي دندان كه با روش‌هاي محافظه‌كارانه مانند بليچينگ دندان برطرف نمي‌شود. در اين مواقع لمينت دندان بسيار كاربردي‌تر از روش‌هايي مانند ونير كامپوزيت يا كامپوزيت دندان است.
  • وجود بافت عجيب و غير طبيعي دندان
  • كوتاه بودن يك يا چند دندان
  • وجود فاصله بين دندان ها
  • كج بودن جزئي برخي از دندان‌ها

چه كساني كانديد مناسبي براي لمينت دندان هستند؟ 

كساني كه عيوب ظاهري و جزئي در خصوص دندان خود دارند مي‌توانند با مشورت گرفتن از يك متخصص دندانپزشكي ترميمي زيبايي خوب اقدام به نصب ونير دنداني كنند. افرادي كه چنين كاري مي‌كنند بايد حتما بيشتر از 18 سال سن داشته باشند و تمامي دندان‌هاي دائمي آن‌ها در آمده باشد.

در چه شرايطي نبايد دندان‌ها را لمينت كرد؟

يك متخصص ترميمي و زيبايي خوب قادر است تقريباً هر نقص ظاهري در سطح قدامي دندان‌ها را با كمك لمينت‌ها برطرف كند. با اين حال اگر دندان شما داراي مشكلات ساختاري جدي باشد ابتدا بايد با كمك يك متخصص ترميمي خوب آن‌ها را برطرف يا ترميم كنيد تا بتوانيد با خيال راحت‌تري اقدام به نصب لمينت دندان كنيد. شكستگي شديد و پوسيدگي دندان از جمله مشكلاتي هستند كه بايد پيش از لمينت گذاري دندان برطرف شوند. در خصوص پوسيدگي، بهتر آن است كه حتما به جهت ترميم دندان به يك دندانپزشك متخصص ترميمي مراجعه كنيد تا او با پر كردن دندان اقدام به ترميم و مستحكم سازي دندان كند.

نصب لمينت به چند جلسه نياز دارد؟

نصب ونير پرسلن نيازمند 2 جلسه است و در كل، اين فرآيند معمولاً بين دو تا سه هفته طول مي‌كشد. شما و دندانپزشك زيبايي در مشاوره اوليه درباره جزئيات طرح درمان و نصب لمينت دندان صحبت خواهيد كرد بنابراين جزئيات كامل و دقيق اين فرآيند را حتما از زبان دندانپزشك خود خواهيد شنيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي ( ايمپلنت دندان ، ارتودنسي دندان ،دندانپزشكي اطفال و....) مي توانيد به سايت مجله تخصصی دندانپزشكي ارتوتیپز مراجعه كنيد.

در ترمیم دندان‌ها کامپوزیت ارجحیت دارد یا آمالگام ؟

 حقیقت این است که آمالگام یا مواد سیاه رنگ و کامپوزیت یا مواد همرنگ دندان هر دو بر اساس مزایا و معایبی که دارند در بعضی موارد تجویز می‌شوند و نمی‌توان به طور مطلق در مورد هر کدام حکم صادر نمود.

آمالگام یا مواد سیاه رنگ به دندان باند نمی‌شود، به همین دلیل برای قرار دادن آن‌ها در حفره دندانی باید گیر مکانیکی ایجاد کرد، در نتیجه میزان بیشتری از نسج سالم دندان جهت ایجاد یک ساختار هندسی گیردار برداشته می‌شود. در حالی که کامپوزیت‌ها یا مواد همرنگ دندان به دندان باند می‌شوند و برای ترمیم دندان‌ها توسط این مواد، فقط باید پوسیدگی‌ها حذف شوند. مشخص است که با استفاده از کامپوزیت‌ها ترمیم‌هایی به مراتب محافظه‌کارانه‌تر نسبت به آمالگام خواهیم داشت.

در بسیاری از موارد این سوال پرسیده می‌شود که مگر آمالگام ماده قوی‌تری نسبت به کامپوزیت نیست؟ آمالگام به خودی خود ماده‌ای با خصوصیات مکانیکی بالاتر نسبت به کامپوزیت است ولی زمانی که این دو ماده در دندان قرار داده می‌شوند به علت باند شدن کامپوزیت به دندان، دندان ترمیم شده با کامپوزیت دندان در بسیاری موارد استحکام در برابر شکست بالاتری نسبت به دندان ترمیم شده با آمالگام دارد.

البته معمولا زمان لازم برای قرار دادن یک ترمیم کامپوزیت معمولاً بیشتر از آمالگام است.

در ترمیم کامپوزیت باید بتوان حفره را طی انجام ترمیم، خشک و تمیز نگهداشت. زمانی که نمی‌توان حفره را ایزوله کرد مثل زمانی که دندان خیلی عقب باشد یا ترشح بزاق بسیار زیاد باشد، بهتر است کامپوزیت مورد استفاده قرار نگیرد زیرا وجود آلودگی و رطوبت ،باند کامپوزیت به دندان را مختل کرده و در مدت زمان کوتاهی در زیر ترمیم پوسیدگی ایجاد خواهد شد.

در کسانی که به دلیل مشکلات مفصل فک قادر به باز نگه داشتن دهان به مدت طولانی نیستند بهتر است از آمالگام استفاده شود.

برای مطالعه بیشتر :

ایمپلنت دندان

مجله اینترنتی دندانپزشکی

 

چگونه مي توان فهميد بين ارتودنسي يا لمينت كدام يك مناسب تر است؟

 توضيحات بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران در اين باره :

در صورتي كه قصد داريد هر چه سريع تر دندان هايتان را صاف و يكدست كنيد، لمينت ها مي توانند بهترين گزينه برايتان باشند. نصب لمينت ها تنها ۳ جلسه طول مي كشد؛ يك جلسه براي مشاوره و دو جلسه براي ساخت و نصب آنها روي دندان. به غير از رعايت بهداشت دهان و دندان، لمينت ها نياز به هيچگونه مراقبت و نگهداري خاصي ندارند.

لمينت دندان  مي تواند بسيار هزينه بر باشد و بايد هر ۱۰ سال يكبار تعويض شوند. يكي ديگر از معايب لمينت ها اين است كه در واقع در طي اين فرآيند، ميناي دندان در حد چند دهم ميلي متر تراشيده مي شود. بنابراين در صورتي كه دندان هايتان مشكل خاصي ندارند و تنها براي مرتب كردن دندان ها لمينت را انتخاب كرديد، بايد در نظر بگيريد كه با اين كار به چند دندان آسيب وارد مي كنيد.

بريس هاي ارتودنسي دندان هايتان را دست نخورده نگه داشته و هيچ آسيبي به آنها وارد نمي كنند، به همين دليل روش غير تهاجمي تري براي صاف كردن دندان ها محسوب مي شود. علاوه بر آن، بريس ها قادرند ناهنجاري هاي فك و مشكلات بايت را نيز اصلاح كنند، كه در واقع بر سلامت كلي فرد اثر گذار خواهد بود. طول مدت درمان با بريس هاي ارتودنسي به طور قابل توجهي بيشتر از لمينت ها مي باشد (به طور متوسط ۱ تا ۳ سال) اما صبور بودن شما مي تواند به لبخندي طبيعي تر و سالم تر و كم هزينه تر منجر شود.

هميشه هم مجبور نيستيد بين ارتودنسي يا لمينت يكي را انتخاب كنيد 

در برخي موارد مي توان براي نتيجه گيري بهتر از لمينت و ارتودنسي در يك راستا و به صورت مكمل استفاده كرد. متخصص ارتودنسي به كمك متخصص ترميم و زيبايي دندان مي توانند با استفاده از تركيب چند روش، لبخندي زيبا را براي بيمار طراحي كنند.

اگر در زعفرانيه زندگي مي كنيد بهتر است يك متخصص ارتودنسي در زعفرانيه پيدا كنيد و به وي مراجعه كنيد زيرا به دليل طولاني بودن مدت درمان ارتودنسي، طي كردن مسير براي مراجعه به ارتودنتيست طاقت فرسا و دشوار مي باشد

 

نحوه متصل كردن ونير به دندان‌ها

 به طور معمول ارتودنتيست پس از اينكه قالب دندان هاي شما را تهيه كرد آن را به دندان سازي مي‌فرستد. تا از روي قالب، ونيرهاي متناسب با سايز دندان شما ساخته شوند. حدود 1 تا 2 هفته طول مي‌كشيد كه ونيرهاي مخصوص شما ساخته شده و به دست دندانپزشك شما برسد.

پس از آنكه لمينت  دندان آماده شد، شما بايد براي ارزيابي بيشتر به نزد دندانپزشك خود برويد. در اين قرار ملاقات، دندانپزشك شما تناسب، شكل و هماهنگي رنگ لمينت ها را ارزيابي مي‌كند تا مطمئن شود كه آيا آنها براي شما مناسب هستند يا خير.

پس از ارزيابي كلي لمينت، دندانپزشك دندان‌هاي شما را كاملاً تميز مي‌كند. روند تميز كردن دندان ها توسط دندانپزشك بسيار بسيار مهم است زيرا دندانپزشك نميخواهد باكتري و يا مواد ديگري زير ونيرها به دام بي‌افتند و باعث بروز عفونت و فرسودگي دندان ها شوند.

پس از تميز كردن دندان ها، متخصص ارتودنسي با دقت بخشي از ضخامت ميناي دندان ها را مي‌تراشد. تراش مينا باعث مي‌شود چسباندن ونيرها به دندان ها راحت تر صورت بگيرد.

سپس دندانپزشك شما به كمك يك سيمان مخصوص دندان، براي اتصال لمينت به دندان شما استفاده مي‌كند. متخصصين در اين بخش، از نور ماوراء بنفش براي سفت شدن سريع اين سيمان استفاده مي كنند، و به محض اينكه از مطب خارج شويد، لبخند جديد شما آماده بهره برداري خواهد بود!

جلسه اتصال ونير به دندان ها به طور معمول تنها 2 ساعت طول خواهد كشيد و اگر از بيحسي موضعي براي پيشبرد پروسه استفاده شود، مي‌توان انتظار داشت كه 30 دقيقه ديگر در مطب حضور داشته باشيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي ( دندانپزشكي اطفال ، دندانپزشكي بارداري ، ايمپلنت دندان و...) مي توانيد به مجله تخصصی دندانپزشكي ارتوتیپز مراجعه كنيد.

 

در كدام موارد چاره اي جز روكش كردن دندان نيست ؟

 در واقع روكش كردن دندان ها (لمينت دندان ، كاپوزيت دندان و...) به عنوان آخرين راه حل براي نگهداري دندان هاست. در مواقعي كه از هيچ كدام از درمان هاي محافظه كارانه تر به دليل از دست رفتن زياد بافت دنداني نمي توان استفاده كرد، به روكش كردن دندان مي توان فكر كرد.

شكستگي هاي وسيع دنداني:

زماني كه حجم عمده اي از دندان يا دندان ها در اثر شكستگي هاي وسيع از دست رفته است، براي بازسازي دندان مي توان از روكش استفاده كرد. البته بايد دقت شود در بسياري از موارد شكستگي ها، با كمك ترميم هاي كامپوزيتي و يا بيلداپ هاي كامپوزيتي قابل بازسازي است و نيازي به تراش دندان ها و از بين بردن بافت باقي مانده دندان به منظور قرار دادن روكش نيست.

پوسيدگي هاي گسترده و عميق:

گاهي در دندان هايي كه به دليل پوسيدگي هاي  بسيار جدي و وسيع، بافت بسيار اندكي از آن ها باقي مانده، انتخابي جز روكش كردن دندان نداريم.البته در بسياري موارد اين دندان ها نيازمند درمان ريشه، پست و كور و جراحي افزايش طول تاج هستند و در مرحله ي آخر براي حفظ دندان، روكش بر روي آن ها قرار داده مي شود.

ايمپلنت هاي دنداني: 

روكش هاي ايمپلنت جزئي از درمان هاي ايمپلنت دندان بوده و چند ماه پس از جراحي ايمپلنت بر روي فيكسچر ايمپلنت قرار داده مي شود.

بريج هاي دنداني:

زماني كه فرد يك دندان و يا چند دندان را از دست داده و به هر دليل قادر به استفاده از ايمپلنت نيست، و در عين حال دندان هاي دو طرف ناحيه بي دنداني دچار آسيب و تخريب هستند ( وجود پوسيدگي ها و يا پركردگي هاي قديمي ) مي توان از بريج هاي دنداني استفاده كرد.

بريج هاي دنداني در واقع روكش هاي به هم پيوسته هستند كه با اتصال دندان هاي دو طرف ناحيه بي دنداني، فضاي بي دنداني را پر مي كنند.

براي مطالعه بيشتر : مجله اينترنتي دندانپزشكي

بهترين روش ارتودنسي براي خانم هاي باردار چيست؟

 نيازهاي ارتودنسي بيماران منحصر به فرد است، همچنين ترجيحات آنها براي درمان متفاوت است. براي پاسخگويي به نيازها و خواسته هاي هر بيمار، يك متخصص ارتودنسي خوب بايد تمام روش  هاي رايج و دم دست ارتودنسي را به بيماران خود ارائه دهد تا يك دوره درمان ايده آل داشته باشند.

در خصوص خانم هاي باردار هم بايد بدانيم كه آن ها نيازهاي ويژه اي دارند و ممكن است هر دستگاه ارتودنسي يا هر روش ارتودنسي براي آن ها مناسب نباشد. در اين بين اگر شما به بهترين متخصص ارتودنسي شهر خودتان مراجعه كرده باشييد (مثلا بهترين متخصص ارتودنسي در كرج) مطمئن خواهيد بود كه يك روش ايمن و موفق بارداري دوره ارتودنسي شما در دوره بارداري در نظر خواهد گرفت.

بهترين روش هاي ارتودنسي كه بهترين متخصص ارتودنسي دندان ميتواند براي يك خانم باردار در نظر بگيريد عبارتند از:

ارتودنسي ثابت فلزي 

رايجترين روش ارتودنسي، استفاده از بريس هاي فلزي ثابت است كه تحت عنوان ارتودنسي ثابت شناخته ميشود. اين سيستم از براكت ها، سيم هاي قوس دار و چند بخش ديگر تشكيل شده اند كه با اعمال فشار روي دندان ها باعث صاف شدن آن ها ميشوند. هزينه ارتودنسي با اين روش، نسبت به ساير روش هاي ديگر، كم است و تاثيرگذاري آن نيز دست كمي از روش هاي ديگر ندارد.

  • ساير روش هاي ارتودنسي ثابت كه براي زنان باردار مناسب هستند عبارتند از:
  • سيستم ديمون (هزينه ارتودنسي ديمون بالا است اما ايده آل ترين روش براي ارتودنسي در دوره بارداري است)
  • ارتودنسي سراميكي

ارتودنسي متحرك اينويزيلاين 

ارتودنسي با دستگاه هاي متحرك با قابيليت جابجايي نيز براي خانم هاي باردار يك گزينه ايده آل محسوب ميشود. چنانچه با ارتودنسي ثابت راحت نيستيد ميتوانيد يكي از دستگاه هاي ارتودنسي متحرك را براي دوره درمان خودتان انتخاب كنيد. اينويزيلاين ها از جمله مهمترين دستگاه هاي متحرك هستند كه به ارتودنسي نامرئي نيز شهرت دارند. قيمت ارتودنسي متحرك با پلاكهاي شفاف اتودنسي معمولا بالاتر از هزينه ارتودنسي ثابت معمولي است.

درمان با ريتينرها (فقط ريتينر)

در بعضي موارد، مشكلات ارتودنسي ممكن است بسيار جزئي باشد. در اين موارد ممكن است استفاده از نگهدارنده ها (ريتينر ارتودنسي) كافي باشد تا تغييراتي را كه براي صاف كردن دندانها و بهبود بايت لازم است فراهم كند. اگر باردار هستيد و در عين حال مشكل ارتودنسي داريد ميتوانيد با مراجعه به يك متخصص ارتودنسي خوب اقدام به صاف كردن دندان ها تنها با كمك  ريتينر ها كنيد.

براي مطالعه بيشتر :

آشنايي با دندانپزشك ترميمي خوب

 اين شاخه از دندانپزشكي همچنين شامل معالجه برخي از مشكلات و معضل‌هايي مي‌شود كه در ساير رشته‌هاي مهم دندانپزشكي مانند اندودنتيكس، پروستودنتيكس و پريودنتيكس به درمان آن ها اقدام مي‌شود. اين موضوع به اين دليل است كه بسياري از بيماران به مراقبت‌هاي چند جانبه دندانپزشكي نياز دارند. به اين معني كه برخي از مشكلات دندانپزشكي ممكن است براي درمان به بيش از يك متخصص نياز داشته باشند.

دندانپزشك ترميمي دندان كيست؟

در حالي كه دندانپزشكي ترميمي دندان در حال حاضر توسط انجمن دندانپزشكي آمريكا به عنوان يك تخصص دندانپزشكي شناخته نشده است، اما دندانپزشكان عمومي بدون آموزش‌هاي اضافي و يا مجوزهاي خاص، قادر به انجام بسياري از پروسه‌ها و روش‌هاي ترميم دندان هستند. اينكه چه دندانپزشكي پروسه‌هاي دندانپزشكي ترميمي دندان را انجام مي‌دهد بستگي به سطح دشواري پروسه دارد. با اين حال بسياري از پروسه‌هاي اين رشته از جمله پر كردن دندان، روكش دندان) روكش هاي تمام سراميك و...) ، قرار دادن تاج، بريج يا پل دنداني، پروتز كامل و پارسيل و ايمپلنت دندان توسط متخصص پروتز دندان يا پروستودنتيست انجام داده مي‌شود.

كار اصلي هر دندانپرشك ترميمي دندان چيست؟ 

ترميم دندان

بيشتر دندانپزشكاني كه به نوعي يك دندانپزشك ترميمي خوب  شناخته مي‌شوند سعي مي‌كنند قبل از نياز به روش‌هاي جايگزين دندان مانند انواع قرار دادن پروتز، ايملپنت دندان و …، دندان‌هاي طبيعي شما را در حالت سالم حفظ كنند. و در صورت آسيب، آن‌ها را تا آنجا كه ممكن است ترميم كنند. براي مثال، زماني كه پوسيدگي دندان باعث شده بخش زيادي از دندان از بين برود، يك دندانپزشك ترميمي سعي مي‌كند كه با كمك انواع مواد پر كننده دندان اقدام به ترميم دندان پوسيده كند تا بتواند دندان را حفظ كند.

جايگزيني دندان‌هاي از دست رفته

متخصص دندانپزشكي پروتز (پروستودنتيست) اغلب به عنوان دندانپزشك ترميمي شناخته مي‌شود. هدف اين دندانپزشك اين است كه دندان‌هاي طبيعي شما را تا حد ممكن در جايگاه طبيعي خودشان حفظ كند. اگر دندان‌ها از بين بروند، جايگزين دندان‌هاي از دست رفته با ايمپلنت دندان، پل دندانپزشكي، پروتز دندان كامل يا پارسيل براي حفظ سلامت داخل دهان و عملكردهاي دهاني از اهداف ديگر دندانپزشكان ترميمي دندان است.

 

انواع مختلف روكش‌هاي تمام سراميك كدامند ؟

 روكش‌هاي تقويت شده با لوسايت   

يكي ازشناخته شده ترين انواع اين روكش ها، IPS empress مي باشد. روكش هاي تقويت شده با لوسايت به علت شباهت ضريب انكسار (refractive index) دو جزء بكار رفته در آن ( كريستال و گلاس) شفافيت زيادي دارند و مي‌توانند با رنگ دندان‌هاي مجاور تا حد زيادي هماهنگ شوند. اما مقاومت در برابر شكست آن‌ها تا 160  مگا پاسكال است و فقط به عنوان روكش تك واحدي قابل كاربرد هستند و نمي توان از آن ها براي جايگزيني دندان از دست رفته به صورت بريج استفاده كرد.

روكش هاي زيركونيا

روكش هاي زيركونيا روكش هاي تمام سراميكي هستند كه در سال هاي اخير مورد استقبال فراوان قرار گرفته اند. اين مسئله از آنروست كه زيركونيا بالاترين استحكام را در ميان سراميك ها داراست، به طوري كه استحكام روكش هاي زيركونيا قابل مقايسه با روكش هاي فلزسراميك (PFM) مي باشد. در عين حال كه نماي طبيعي تري را نيز در مقايسه با روكش هاي فلزسراميك ايجاد مي كنند.

روكش‌هاي زيركونيا مونوليتيك

از مزاياي اين نوع از روكش هاي زيركونيا اين است كه استحكام خمشي بسيار بالايي در حد 1200 مگاپاسكال دارند. در نتيجه مي توان از آن ها با اطمينان خاطر در دندان هاي خلفي (عقبي) استفاده كرد. البته روكش هاي زيركونياي مونوليتيك، اپك (مات) هستند و اين علت ديگري است كه عموما براي دندان هاي عقب كه كمتر در معرض ديد هستند به كار مي روند.

اين روكش ها را در موارد زير مي توان به كار برد:

به اين دليل كه روكش هاي زيركونيا مونوليتيك استحكام خمشي و مقاومت در برابر شكست بالايي را نشان مي دهند، هنگامي كه فرد تعدادي از دندان هاي خود را از دست داده است، مي توان از آن ها به صورت بريج استفاده كرد.

اين روكش ها در افرادي كه براكسيزم يا دندان قروچه دارند قابل استفاده هستند. ساختار يكپارچه و مستحكم آن ها در برابر نيروهاي چندين برابري كه در اثر براكسيزم به دندان ها وارد مي شود مقاومت مي كند.

زماني كه فضاي بين فكيِ اندكي وجود دارد، مي توان از اين روكش ها استفاده كرد. به اين دليل كه در ضخامت هاي كم هم استحكام قابل قبولي از خود نشان مي دهند و نيازي نيست جهت تامين فضا براي روكش به ميزان زيادي از بافت دندان تراشيده شود.

گاهي از اوقات ساختار دندان زيرين تغيير رنگ شديد دارد، مانند زماني كه دندان داراي پست و كور و يا ايمپلنت دندان  است. روكش هاي زيركونيا مونوليتيك كاملا اين قابليت را دارند كه رنگ تيره ي زيرين را پوشش دهند.

آيا پريدگي هاي كوچك را بدون نياز به تعويض روكش مي توان تعمير كرد ؟

پريدگي هاي كوچك يا chipping را مي توان بوسيله ي قرار دادن كامپوزيت دندان در آن ناحيه تعمير كرد. اتصال بين سراميك و كامپوزيت توسط باندهاي بخصوصي ك قابليت اتصال اين دو ماده ي متفاوت به هم را دارند، انجام مي شود. هر چند قدرت اين باند زياد نيست اما نياز به تعويض روكش را به تعويق مي اندازد.

براي مطالعه بيشتر : مجله اينترنتي دندانپزشكي

 

تاثير استرس بر ارتودنسي، آيا ارتباطي بين اين دو وجود دارد؟

 توضيحات بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران در اين باره :

تاثير استرس بر ارتودنسي: استرس ميتواند باعث براكسيسم شود 

استرس به طرق مختلفي مي تواند بر سلامتي شما و همچنين درمان ارتودنسي دندان شما تأثير بگذارد. يك عارضه جانبي استرس كه مي تواند بر سلامت دهان و دندان شما تأثير بگذارد براكسيسم است. براكسيسم همان دندان قروچه است. دندان قروچه هم همانطور كه ميدانيد حالتي است ارادي يا غير اراداي كه در آن شخص دندان هايش را به هم ميسابد. اين مشكل معمولا در طول شب به صورت ناخودآگاه و در طول خواب انجام داده ميشود. اما بعضي اوقات ممكن است به صورت خودآگاه و زماني كه شخص دچار استرس ميشود انجام داده شود.

 استرس باعث ايجاد زخم دهان مي شود 

شايد شما كمتر چنين چيزي را تجربه كرده باشيد اما بسياري از افراد زماني كه تحت استرس و فشار هستند متوجه ميشوند كه داخل دهان يا اطراف لب هايشان زخم ميشود. زخم هاي داخل دهان يا اطراف لب معمولا به دنبال تغييرات هورموني ايجاد ميشوند. حتي در برخي موارد شخصي كه استرس شديد دارد ممكن است ناخودآگاه با دندان هاي خود زبان، لب و فضاي داخلي گونه هاي خود را گاز بزند. و به اين صورت باعث ايجاد زخم دهاني شود. اگر شخصي تحت ارتودنسي باشد و همزمان با تجربه استرس، زبان و يا لب خود را گاز بگيريد و يا اينكه بر اثر تغييرات هورموني باعث زخم هاي دهاني شود، ميتواند درد و مشكلات ديگري طي درمان تجربه كند. مخصوصا اينكه بريس هاي ارتودنسي ميتوانند با برخورد به اين زخم ها درد زيادي ايجاد كنند.

استرس بر توانايي بدن شما در روند بهبودي تأثير دارد

اگر قصد انجام ارتودنسي داريد و يا اينكه به هر هدف ديگري به دندانپزشكي مراجعه كرده باشيد، بايد بدانيد كه استرس ميتواند روي زمان بهبودي زخم هاي احتمالي تاثير داشته باشد. براي مثال نصب براكت ها و سيم ارتودنسي ميتواند كمي درد داشته باشد. اگر شما استرس داشته باشيد اين درد شايد براي شما بيشتر شود و مدت زمان آن به جاي چند ساعت به چند روز افزايش پيدا كند.

استرس باعث تغيير در عادات و رژيم غذايي ميشود

بسياري از افراد حين تجربه استرس تمايل دارند كه غذاهاي ناسالم مصرف كنند. معمولا اين افراد در چنين مواقعي احساساتي برخورد كرده و پرخوري يا مصرف خوراكي ها و نوشيدني هاي مضر را راهي براي كاهش استرس ميبينند.

براي مطالعه بيشتر :

 

 

جراحي افزايش طول تاج، و ضرورت انجام آن

 جراحي افزايش طول تاج چيست ؟ 

جراحي افزايش طول تاج اولين مرحله ي درمان براي نگهداري دندان هايي است كه دچار پوسيدگي و يا شكستگي عميق و زير لثه اي شده اند. با كمك اين جراحي مي توان چنين دندان هايي را در مقابل خطر كشيده شدن حفظ نمود. اين عمل بوسيله ي برداشت از لثه و استخوان در ناحيه اي از دندان كه زير لثه قرار گرفته،  انجام مي شود تا قسمت سالم دندان كاملا خارج از لثه و استخوان قرار گيرد. به اين ترتيب گير و ديد و دسترسي كافي براي انجام درمان هاي بعدي فراهم خواهد شد

در چه مواردي جراحي افزايش طول تاج تجويز مي‌گردد ؟

در مواردي كه هدف، حفظ دندان و درمان آن است :

در دندان هايي شكسته و يا دندان هاي با پوسيدگي هاي شديد و زير لثه، امكان انجام اين جراحي منجر به حفظ دندان مي شود. به اين ترتيب كه با جراحي افزايش طول تاج مي توان دندان را از خطر كشيده شدن نجات داد.

در مواردي كه هدف، زيبايي لبخند است:

فرم و طول دندان‌ها يكي از عوامل زيبايي لبخند است. به طور ايده ال  به هنگام لبخند بايد ميزان بسيار كمي و حداكثر تا 2 ميلي متر از لثه ديده شود. در بعضي از افراد طول دندان ها كوتاه بوده و به هنگام لبخند ميزان زيادي از لثه ها ديده مي شود. به اين نوع لبخند اصطلاحا لبخند لثه اي يا gummy smile گفته مي شود كه از نظر اصول طراحي لبخند، لبخندي غير جذاب را باعث مي شود.

تصحيح لبخند لثه اي با جراحي افزايش طول تاج انجام مي شود كه يكي از انواع جراحي هاي زيبايي لثه را شامل مي شود. جراحي افزايش طول تاج ممكن است بر روي چند دندان انجام شود كه به طول لبخند فرد بستگي دارد.

معمولا پس از انجام اين جراحي، براي رسيدن به لبخندي ايده ال، درمان هاي زيبايي مانند لمينت دندان و يا كامپوزيت دندان بر روي دندان ها انجام مي شود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي (ايمپلنت دندان ، ارتودنسي دندان ،دندانپزشكي اطفال و...) مي توانيد به سايت مجله تخصصی دندانپزشكي ارتودتیپز مراجعه كنيد.

 

صفحه قبل 1 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->