ونيز و نكات مهم درباره آن

امروزه با توجه به پيشرفت‌هايي كه در زمينه علم و تكنولوژي به خصوص زيباسازي دهان و دندان صورت گرفته، يكي از روش‌هايي كه براي داشتن لبخندي زيبا به كار مي‌رود روكش دندان ها (ونير دندان) مي‌باشد. با اعمال اين روش‌هاي زيبايي بسياري از عيوب دندان‌ها بر طرف شده و جلوه ظاهري دندان و لبخند فرد را نيز بسيار زيباتر مي‌سازد.

ونير‌هاي دنداني چه مشكلاتي را از دندان پوشش مي‌دهند؟

  • دندان‌هايي كه دچار شكستگي و لب پريدگي شده‌اند
  • تامرتبي و به هم ريختگي دندان‌ها
  • فرسودگي ميناي دندان
  • وجود فاصله بين دندان‌ها
  • سفيد كردن دندان‌ با روكش به جاي بليچينگ دندان 

انواع ونيز دندان

ونيز سراميكي

ونيز رزين كامپوزيت

ونيرهاي دنداني براي چه افرادي مناسب نيستند؟ 

ونير ها براي اشخاصي با دندان‌هاي ناسالم دندان هاي ضعيف شده و يا آنهايي كه قسمت قابل توجهي از ميناي دندان شان از بين رفته است، گزينه مناسبي نيست.

انجام ونيرهاي سراميكي براي افرادي كه عادت به دندان قروچه و سايش دندان دارند گزينه مناسبي نيست، چرا كه فشار زياد باعث شكستگي و لب پر شدن ونيرها مي‌شوند.

چه كساني نياز به ونير كامپوزيت دندان دارند

اين كه از ونير كامپوزيت استفاده كنيد يا نه توسط مشاوره و بررسي وضعيت دندان‌هاي شما توسط پزشك متخصص صورت مي‌گيرد. براي شروع درمان نبايد هيچ گونه بيماري لثه يا التهابات مربوط به آن را داشته باشيد. اين روش بهترين و كارآمدترين گزينه براي افرادي است كه دندان نامرتب، رنگ بد دندان، شكستگي دندان، دندان‌هاي بلند و كوتاه و يا روي هم قرار گرفته دارند، مناسب است.

مراقبت و تميز كردن ونيرها

براي مراقبت از ونيرهاي دنداني بايد همانند دندان‌هاي طبيعي عمل كنيد. تميز كردن دندان‌ها با مسواك زدن و استفاده از نخ دندان را در برنامه روزانه خود قرار دهيد. از خميردندان‌ها و دهانشويه‌هاي مناسب  استفاده كنيد. همچنين از رفتن نزد پزشك و يا كلينيك دندانپزشكي خود كوتاهي نكنيد و در صورت لزوم در مورد مراقب‌ها، بايد و نبايد‌هاي از وي سوالات خود را بپرسيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي(ايمپلنت دندان،پروتز دندان، بريج دندان و....) مي توانيد به سايت كلينيك دندانپزشكي ايده آل كلينيك مراجعه كنيد.

 

آيا حركت دندان ها پس از درمان ارتودنسي طبيعي است؟

 پس از سال‌ها استفاده از بريس و تحمل سيم‌كشي دندان‌ها سرانجام لبخندي زيبا كه همواره آرزوي آن را داشتيد، بر لبانتان نقش مي‌بندد. پس از اتمام ارتودنسي در زمان‌هاي مقرر به متخصص ارتودنسي مراجعه مي‌كنيد، توصيه‌هاي متخصص را به دقت رعايت مي‌كنيد و نهايت تلاشتان را براي مراقبت از دندان‌هايتان مي‌كنيد، اما ناگهان متوجه تغييري هشداردهنده مي‌شويد. لبخندتان همچنان زيبا است، اما به نظر مي‌رسد كه دندان‌هايتان دارد حركت مي‌كند.(براي آشنايي با بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران مي توانيد به سايت دندانپزشكي در كلينيك مراجعه كنيد.)  

علت حركت دندان‌ها پس از ارتودنسي

سيم‌كشي دندان‌ها يا ارتودنسي نامرئي (اينويزيلاين) دندان‌ها را ثابت نگه مي‌دارد. متخصص ارتودنسي در دوران فعال درمان پلاك‌هاي جديد در اختيارتان قرار مي‌دهد يا بريس را تنظيم مي‌كند تا فشار روي دندان‌ها بيشتر شود و دندان‌ها در جهت مطلوب حركت كند. دندان‌ها در كل دوران ارتودنسي تحت چنين فشار و تغييراتي قرار دارد. اتمام ارتودنسي به اين معنا است كه ديگر اين فشار روي دندان‌ها وجود ندارد و دندان‌ها مي‌تواند آزادانه حركت كند؛ اين حركت طبيعي و قابل پيش‌بيني است. متخصص تغييرات كوچكي را در دندان‌ها ايجاد مي‌كند تا دندان‌ها به خوبي روي هم قرار بگيرد و بايت اصلاح شود؛ به اين ترتيب همه چيز ايده‌آل خواهد شد.

آيا حركت كردن دندان‌ها پس از ارتودنسي طبيعي است؟

همان‌طور كه گفته شد حركت جزئي دندان‌ها به سمت موقعيت اوليه پس از باز كردن سيم‌كشي طبيعي است، اما گاهي تغييرات ديگري نيز رخ مي‌دهد كه اگر قابل توجه باشد يا شامل حركت دندان‌هاي جلو بشود، عادي نيست و بايد با متخصص تماس بگيريد.

مدت زمان استفاده از نگهدارنده

دندان‌ها پس از اتمام ارتودنسي حركت مي‌كند، اين حركت طبيعي يكي از دلايل تاكيد متخصص بر استفاده از پلاك نگهدارنده در چند ماه نخست پس از ارتودنسي است. پلاك نگهدارنده احتمال بازگشت دندان‌ها به موقعيت اوليه را كاهش مي‌دهد و شيوه روي هم قرار گرفتن دندان‌ها و بايت را بهبود مي‌دهد. پس از چند ماه متخصص توصيه مي‌كند كه فقط شب‌ها از نگهدارنده استفاده كنيد. به خاطر داشته باشيد كه اكثر بيماران بايد از نگهدارنده تا پايان عمر استفاده كنند تا نبود فشار باعث نشود كه دندان‌ها دوباره نامرتب نشود.

براي آشنايي با ساير دانستني هاي دندانپزشكي ( ايمپلنت دندان، بريج دندان،و....) نيز مي توانيد به سايت دندانپزشكي در كلينيك مراجعه كنيد.

بهترين مزايا و فوايد ارتودنسي دندان

 احتمالا اين روزها بيشتر از هر زماني نام ارتودنسي دندان به گوش شما ميرسد. و تعداد آشناها و اقوامي كه با دستگاه هاي ارتودنسي در حال درمان هستند در اطرافتان بيشتر شده است. اما به راستي چرا و به چه دليلي اين درمان تا اين حد مورد توجه قرار گرفته و چرا افراد بيشتري رو به درمان ارتودنسي مي آورند؟

آشنايي فوايد ارتودنسي دندان 

پيشگيري از بيماري لثه

اگر از لثه، دهان و دندان خود به درستي حمايت و حفاظت نكنيد اين امكان وجود دارد كه بيماري لثه شكل بگيريد. بيماري لثه اصطلاحي است براي ملتهب و عفوني شدن لثه ها كه ميتواند علائمي چون درد و خونريزي داشته باشد و در صورت پيشرفت ميتواند حتي به استخوان و ساير بخش هاي بدن گسترش يابد.

پيشگيري از پوسيدگي دندان

پوسيدگي دندان نيز يكي از مشكلات بزرگ حوزه دندانپزشكي است كه آن هم بر اثر بهداشت ضعيف دهان و دندان ايجاد ميشود. زماني كه به طور مرتب دندان ها را مسواك نزنيم، باكتري ها بر سطح دندان ها جولان ميكنند. آن ها با انجام فعاليت خود محيط و اطراف دندان را اسيدي ميكنند و باعث خوردگي، فرسايش و پوسيدگي ميناي دندان ميشوند.

درمان دندان نهفته

زماني كه فك كوچك باشد و يا دندان ها بزرگتر از حالت معمولي باشند، فضا براي رويش تمام دندان هاي دائمي وجود ندارد. در نتيجه دندان هايي كه از لثه جوانه ميزنند كج ميشوند و به اصطلاح كراودينگ يا ازدحام دندان ها به وجود مي آيد. در چنين وضعيتي برخي از دندان ها نمتوانند از لثه جوانه بزنند و به صورت نهفته در داخل لثه به دام ميافتند. اگر اين دندان هاي نهفته خارج نشوند ميتوانند به دندان هاي مجاور خود آسيب شديدي بزنند و باعث عفونت لثه و بيماري هاي ديگر شوند. از مزايا و فوايد ارتودنسي درمان اين وضعيت و پيشگيري از مشكلات احتمالي آينده است.

كمك به بهبود سندروم گيجگاهي- فكي، سردرد، گوش درد و گردن درد

زماني كه دندان ها و فك در موقعيت طبيعي خود نباشند، به مرور زمان در مفاصل فك درد ايجاد ميشود. فك افرادي كه در چنين وضعيتي قرار دارند معمولا زود خسته ميشود. و زماني كه زياد غذا ميجوند و يا كمي بيشتر حرف ميزنند دچار سردرد، گوش درد، و يا گردن درد ميشوند. يكي ديگر از مزاياي ارتودنسي برطرف كردن اين مشكلات و يا حداقل كمك به كاهش اين دردها است.

اگر با دندان هاي خود مشكل داريد و براي مثال دچار كجي، ناصافي، ازدحام، مشكلات بايت و مال اكلوژن هستيد تنها راه حل آن ها مراجعه به يك متخصص ارتودنسي خوب است.براي آشنايي با بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران مي توانيد به سايت دندانپزشكي در كلينيك مراجعه كنيد

شكستن دندان

 ترك خوردن دندان مي‌تواند انواع مختلفي داشته باشد كه هر كدام با توجه به ميزان شكستگي درمان مخصوص به خود را دارند. در اين مقاله  انواع شكستگي‌هاي دندان آشنا مي‌شويم.

شكستگي جزئي 

به اين نوع ترك‌هاي خطي نيز گفته مي‌شود. اين شكستگي خفيف‌ترين نوع شكستگي دندان است كه خطوط ريز و سطحي هستند كه فقط ميناي دندان را تحت تاثير قرار مي دهند. اين خطوط و شكستگي‌ها معمولا درد و مشكلي براي فرد ايجاد نمي كنند

دندان ترك خورده

در اين نوع شكستگي كه كل دندان از سطح جويدن تا عصب دندان را در بر مي‌گيرد اما دندان نصف نمي‌شود. در هر صورت وجود يك ترك كوچك نيز باعث عفونت و از بين رفتن تدريجي دندان مي‌شود بنابراين بايد به دندانپزشك مراجعه كرد و نسبت به ترميم آن اقدام كنيد.

لب پر شدن دندان

لب پر شدگي‌هاي جزئي نيز ممكن است نياز به درمان نداشته باشند. در بسياري از اين موارد دندان پزشك پيشنهاد ترميم شدن دندان با استفاده از مواد باندينگ را مي‌دهد كه از بدتر شدن آن جلوگيري كند.

در لب پريدگي‌هاي بزرگتر ترميم آنها پيچيده‌تر است. در اين نوع شكستگي‌ها كه به مغز دندان (پالپ دندان) آسيب نرسيده باشد به كمك لمينت دندان و يا روكش دندان ترميم مي‌شوند

شكستگي كاسپ دندان

در اين حالت شكستگي در بخشي از سطح جونده دندان كه به شكل قله مانند (كاسپ دندان) هستند ايجاد مي‌شوند. در اين نوع معمولا درد زيادي نداشته و دندانپزشك با ترميم و روكش آن از پيشرفت شكستگي جلوگيري مي‌كند.

شكستگي‌هاي جدي

اين شكستگي‌ها معمولا به حدي قوي هستند كه باعث آشكار شدن عصب دندان مي‌شوند. اين شرايط معمولا باعث ايجاد حساسيت و دردناكي دندان مي‌شود. در اين مواقع احتمال دارد كه بخش شكسته شده دندان خونريزي كند. براي درمان دندان آسيب ديده در اين شرايط بهتر است عصب آسيب ديده دندان ترميم و عصب كشي شود و در آخر براي عملكرد بهتر دندان روكش شود.

شكستگي‌هاي عمودي يا  ريشه دندان

اين شكستگي‌ها از ريشه دندان شروع شده و تا سطح جونده دندان ادامه پيدا مي‌كنند. اين نوع از شكستگي‌ها بسيار دردناك بود چرا كه ممكن است عفوني و ملتهب شوند.  بهترين راه درمان براي اين موارد كشيدن دندان است و براي جايگزيني دندان كشيده از بريج دندان و يا ايمپلنت دندان استفاده مي‌شود.

بعد از شكستگي دندان چه بايد كرد

  • در اولين فرصت به كلينيك دندانپزشكي مراجعه كرده و نسبت به ترميم ان اقدام كنيد.
  • دهان خود را با آب گرم بشوييد.
  • براي جلوگيري از خونريزي با كمك يك گاز استريل بر روي ناحيه خونريزي فشار بياوريد.
  • براي كاهش درد و تورم از كمپرس آب يخ استفاده كنيد.

اختلالات خوردن و درمان ارتودنسي

 اختلالات خوردن ناشي از تركيبي از عوامل بيولوژيكي ، روحي و محيطي است.و نظريه هاي بسياري در اين باره وجود دارد.

چگونه ارتودنسي به بيماراني كه اختلالات خوردن دارند كمك مي كند؟

كليد اصلي براي مقابله با اين مشكل ، پيدا كردن افراد مبتلا به اين اختلال است.

اختلال در خوردن مواد غذايي اغلب در نوجوانان شايع است.

اين گروه سني هم بيشترين دريافت كننده هاي درمان ارتودنسي(ارتودنسي نامرئي و ثابت) هستند.

چه ميزان از بيماران ارتودنسي از اختلالات خوردن رنج مي برند؟ 

در سال 1997 يك نظر سنجي ملي از دانش آموزان يك كالج گرفته شد.

طبق اين نظر سنجي ، حدود 5 درصد از زنان و 1 درصد از مردان ، در اين آمار جاي گرفتند.

به عبارتي معلوم شد كه در حدود شش نفر از 100 نفر ، يك يا چند فرم از اختلال در خوردن مواد غذايي را دارند.

چه نشانه هايي ازاختلالات خوردن در بيماران ارتودنسي ديده مي شود؟

يكي از نشانه هايي كه يك متخصص ارتودنسي خوب مي تواند به آن اشاره كند فرسايش ميناي دندان ناشي از اسيد معده است.(براي آشنايي با بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهرا مي توانيد به سايت دندانپزشكي در كلينيك  مراجعه كنيد.)

اين فرسايش هميشه با هيدروكلريك از معده شروع مي شود.

به طور كلي اين فرسايش در دندان ها صورت مي گيرد و ارتودنتيست مي تواند آن را ببيند.

اين اتفاق به دليل انگشت در دهان كردن اين بيماران پس از هر وعده غذايي مي افتد.

سپس نشانه هايي از آن به جا مي ماند كه ارتودنتيست مي تواند آنرا ببيند.

ارتودنتيست ها چه نقشي در درمان بيماران مبتلا به اختلالات خوردن دارند؟

اصولا اين يك فرصتي است كه بتوان مشكل را با بيمار درميان گذاشت.

نقش يك متخصص ارتودنسي در وهله اول برقراري ارتباط با بيمار است.

اما اگر بيمار كودك باشد بهتر است با والدين او اين موضوع را در ميان گذاشت.

در اين ميان دانستن اينكه چگونه در اين مورد با يك بيمار جوان مي توان مسئله را درميان گذاشت ، مهم است

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد سايز دانستني های دندانپزشكي ( دندانپزشكي كودكان، ايمپلنت دندان، بريج دندان و ....) مي تواني به سايت دندانپزشكي در كلينيك مراجعه كنيد.

تفاوت بين متخصص ارتودنسي و دندانپزشك عمومي

 شما مسلماً مي دانيد كه متخصص ارتودنسي و دندانپزشك مشابه يكديگر نيستند. هنگامي كه شما نياز به تميز كردن دندان‌هاي خود داريد نزد دندانپزشك مي‌رويد. هنگامي كه بايد دندان‌هاي خود را صاف كنيد بايد به متخصص ارتودنسي مراجعه نماييد.

تفاوت بين متخصص ارتودنسي و دندانپزشك

در ادامه تفاوت‌هاي عمده بين متخصص ارتودنسي و دندانپزشك را بيان مي‌كنيم:

تحصيلات

هر دو متخصص ارتودنسي و دندانپزشك بايد مدارج تحصيلي پيشرفته‌اي كسب كنند تا بتوانند كار خود را انجام دهند. همچنين متخصص ارتودنسي و دندانپزشك بايد آزموني را بگذرانند كه طي آن ثابت شود دانش و مهارت آن‌ها براي كار با دندان بيمار كافي و مورد قبول است. دندانپزشك معمولاً مي‌تواند كار خود را در اين مرحله آغاز كند. با اين حال، فردي كه مايل به شروع كار خود به عنوان يك متخصص ارتودنسي است، معمولاً بايد يك دوره رزيدنتي را بگذراند كه در طي آن مهارت و دانش لازم براي انجام كارهاي ارتودنسي را كسب خواهد كرد. گذراندن اين دوره به او اجازه مي‌دهد تا در درمان‌هايي كه جهت صاف كردن دندان‌ها انجام مي‌دهد، تخصص داشته باشد.

نوع درمان

بزرگ‌ترين تفاوت بين متخصص ارتودنسي و دندانپزشك، نوع كاري است كه اين دو فرد براي بيمار انجام مي‌دهند. در برخي موارد، اين كار همپوشاني دارد. با اين حال، اكثر متخصصان ارتودنسي، كار پر كردن دندان يا تميز كردن دندان‌ها را انجام نمي‌دهند و از سويي ديگر، اكثر دندانپزشكان نيز عمل جايگذاري بريس يا تجويز آن را انجام نمي‌دهند. هنگامي كه شما نياز به صاف كردن دندان‌هايتان داريد، معمولاً دندانپزشك به شما توصيه مي‌كند كه نزد يك متخصص ارتودنسي برويد.

انواع درمان

هنگامي كه شما نياز به پر كردن، بريج، ونير، روكش دندان، عصب كشي يا سفيد كردن دندان‌هايتان داريد، احتمالاً نزد يك دندانپزشك خواهيد رفت. موارد ذكر شده معمولاً درمان‌هايي هستند كه فقط مي‌تواند توسط دندانپزشك شما انجام گردد. اگر شما نياز به اصلاح دندان‌ها و فك‌ها خود نياز داريد، بايد به متخصص ارتودنسي مراجعه نماييد. درمان‌هاي ارائه شده توسط متخصص ارتودنسي معمولاً براي تشخيص و درمان آنچه مال اكلوژن ناميده مي‌شود (مشكل بايت)، مي‌باشد. اگر شما دچار آندربايت، اوربايت، كجي دندان، يا فاصله بين دندان‌هايتان هستيد، نگهدارنده‌ها و بريس‌ها معمولاً گزينه‌هايي براي درمان هستند، و اين نوع درمان‌هاي ارتودنسي معمولاً بايد توسط يك متخصص ارتودنسي ماهر انجام شوند. درمان‌هاي معمول عبارتند از:

اينويزيلاين(ارتودنسي نامرئي)

 اينويزيلاين براي نوجوانان

 بريس‌ها

تجهيزات ارتودنسي

براي آشنايي با بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران مي توانيد به سايت دندانپزشكي در كلينيك مراجعه كنيد.

بليچينگ دندان در خانه و مطب

 به طور كلي دو روش براي سفيدكردن دندان‌ها وجود دارد؛ لمينيت دندان (افزودن يك لايه خارجي به سطح دندان) و بليچينگ (ايجاد واكنشي شيميايي كه طي آن مولكول‌هاي رنگ نسوج دنداني دست‌خوش تجزيه مي‌شوند).

بليچينگ (سفيد كردن دندان‌ها) چيست؟

بليچينگ دندان يا سفيد كردن دندان‌ها درماني است كه در آن بد رنگي‌ها و رنگ‌دانه‌هايي كه به مرور زمان باعث تغيير رنگ دندان‌ها شده است و حتي بعضي بدرنگي‌هاي ژنتيكي را بر طرف و دندان‌هايي سفيد و زيبا را به شما هديه مي‌كند.

بيشتر بخوانيد : ايمپلنت دندان

۱ – بليچينگ در خانه (Home Bleaching):

در اين روش دندان‌پزشك شما در يك جلسه از فك بالا و پايين شما قالب‌گيري مي‌كند و در جلسه بعد يك جفت تري شفاف به شما تحويل مي‌دهد كه به اندازه ميزان موادي كه لازم است روي دندان‌هاي شما بماند تا سفيد شود بين دندان‌ها و تري فضا تعبيه شده است. در اين جلسه ماده لازم براي بليچينگ در خانه به شما داده مي‌شود.

۲ – بليچينگ در مطب (Office Bleaching): 

 در اين روش با استفاده از مواد مخصوص از لثه‌ها محافظت مي‌شود، سپس مواد سفيدكننده با غلظت بالا روي دندان‌ها گذاشته مي‌شود. ماده موثر بعضي از اين مواد به صورت شيميايي فعال مي‌شود، بعضي با نور و بعضي با گرما و فرق چنداني بين آن‌ها وجود ندارد. هزينه بليچينگ به اين روش با روش بليچينگ در منزل كمي متفاوت است. ماده بليچينگي كه در روش office استفاده مي شود قويتر از روش home است و فقط مي تواند در مطب و توسط دندانپزشك انجام شود.

سفيد كردن دندانها در خانه و يا به عبارتي home bleaching :

در جلسه اول: بعد از جرم گيري و پاليش دندانها، قالبي از فك بالا و پايين توسط دندانپزشك تهيه مي شود.

بر اساس اين قالب، تري هاي مخصوص بليچينگ براي همان بيمار ساخته مي شود.

در جلسه دوم : همراه ماده بليچينگ به بيمار تحويل داده مي شود. بيمار به مدت حداقل دو هفته از آنها استفاده مي كند.

كدام روش سفيد كردن دندان‌ها بهتر است؟

اساتيد علم زيبايي بر اين باورند كه بهترين نتايج وقتي حاصل مي‌شود كه هر دو اين روش‌ها يعني ابتدا بليچينگ در مطب و سپس  بليچينگ در خانه با هم انجام بگيرد. تبعا نتيجه‌گيري در زمان كم‌تر در بليچينگ داخل مطب اتفاق مي‌افتد اما نتايج ماندگارتر در نوع بليچينگ در خانه حاصل مي‌شود.

 

ترس از ارتودنسي دندان و جلوگيري از آن

 لبخند يكي از نخستين خصوصياتي است كه در برخورد با هر فردي جلب توجه كند. متاسفانه همگي ما با لبخندي مسحور كننده متولد نمي‌شويم. ممكن است فرزند دلبندتان دچار مشكل اوربايت، آندربايت، شلوغي و به‌هم‌فشردگي دندان‌ها يا فاصله‌دار بودن دندان‌ها باشد.

خوشبختانه مشكلات مربوط به نامرتبي دندان‌ها را مي‌توان با انواع بريس اصلاح كرد. در اين ميان والديني هستند كه به خوبي از لزوم ارتودنسي كردن دندان‌هاي فرزندشان آگاه‌ هستند، اما به دليل ترس و نگراني براي درمان اقدام نمي‌كنند. به علاوه اكثر كودكان از سيم‌كشي كردن دندان‌ها مي‌ترسند.. اگر تنها مانع بين شما و يك لبخند ايده‌آل اين هراس بي‌جهت از ارتودنسي است، با ما همراه باشيد تا روش‌هاي غلبه بر اين ترس را فرابگيريد.

ترس از تحمل درد 

اگر به دليل ترس فرزندتان از درد به متخصص ارتودنسي مراجعه نمي‌كنيد و تحمل درد كشيدن فرزندتان را نداريد، بايد بدانيد كه جايي براي نگراني وجود ندارد. ارتودنسي آن‌قدرها هم كه فكر مي‌كنيد، دردناك نيست. در ارتودنسي هيچ عمل خشن و ناملايمي مانند چرخاندن ناگهاني دندان‌ها انجام نمي‌شود.(براي اشنايي با بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران مي توانيد به سايت دندانپزشكي در كلينيك مراجعه كنيد.)

ترس از شرمنده شدن

اكثر كودكان از متفاوت به نظر رسيدن و انگشت‌نما شدن مي‌ترسند و از اين وحشت دارند كه مبادا مورد تمسخر دوستان خود قرار بگيرند. اگر دليل ترس فرزندتان از ارتودنسي خجالت كشيدن است، سعي كنيد در آرامش با او صحبت كنيد. به فرزندتان توضيح دهيد كه اگر امروز اين درمان را انجام دهد تا پايان عمر از نتيجه آن بهره‌مند خواهد شد. حتماً به كودك توضيح دهيد كه چطور مي‌تواند با براكت‌ها و كش‌هاي رنگارنگ بريس را دوست داشتني و زيبا كند. به اين ترتيب درمان مفرح مي‌شود. اگر نتوانستيد فرزندتان را قانع كنيد و او سرسختانه مخالف سيم‌كشي دندان‌ها بود، از دندانپزشك بخواهيد كه مناسب بودن درمان ارتودنسي نامرئي را بررسي كند.

ترس از گير كردن غذا بين دندان‌ها

كودكان تمام مشكلات كوچك را به نحو مبالغه‌آميزي جدي مي‌گيرند. اگر يك فرد بزرگسال غذا بين دندان‌هايش گير كند، آن را به سادگي و حتي بدون فكر كردن درمي‌آورد. اما اگر غذا بين دندان‌هاي كودك گير كند و دوستانش آن را ببينند، اين ذره كوچك ممكن است باعث خجالت كودك شود. اگر اين موضوع باعث ترس از ارتودنسي است، به فرزندتان اطمينان خاطر بدهيد كه احتمال گير كردن ذرات غذا بين دندان‌هاي سيم‌كشي نشده كمتر از دندان‌هاي سيم‌كشي شده نيست.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد دانستني هاي دندانپزشكي نيز مي توانيد به سايت دندانپزشكي در كلينيك مراجعه كنيد.

تراشيدن دندان قبل از اينويزيلاين (ارتودنسي نامرئي)

 اينويزيلاين چيست؟

اينويزيلاين يك سيستم ارتودنسي است كه از مجموعه اي ازمحافظ‌هاي پلاستيكي شفاف تشكيل شده است كه به صورت بسيار محكم دور دندان‌ها قرار مي‌گيرد. استفاده از اينويزيلاين يك روش موثر براي حركت دادن دندان‌هايي است كه مشكل آنها خيلي پيچيده نيست. يك مجموعه از پلاكهاي ارتودنسي شفاف كه به صورت كامپيوتري طراحي شده‌اند و در بهترين شرايط در 24 ساعت شبانه روز استفاده مي‌شود و هر دو هفته يك بار تعويض مي‌گردد. برخي پلاكهاي ارتودنسي خاص وجود دارند كه به مدت 6 ماه تا يك سال در دهان قرار مي‌گيرند. البته اين تجهيزات نيازمند نوعي از نگهداري هستند كه مانع از بازگشت دندان‌ها به موقعيت قبلي آنها شود. يكي از بهترين مزاياي اين تجهيزات اين است كه اين پلاكها تقريباً نامرئي هستند. چنين تجهيزاتي به افرادي كه مي‌خواهند دندان‌هايي مرتب داشته باشند و در عين حال راحتي و آسودگي در روابط اجتماعي نيز برايشان مهم است، كمك مي‌كند. استفاده از اينويزيلاين باعث آسودگي و راحتي خواهد بود، زيرا صحبت كردن شما را تحت تأثير قرار نمي‌دهد.

متخصص ارتودنسي چگونه مشكل شلوغي دندان‌ها را برطرف خواهد كرد؟

اكثر بيماران ارتودنسي با مشكلات شلوغي دندان‌ها دست و پنجه نرم مي‌كنند، در دهان اين بيماران فضاي كافي وجود ندارد، در نتيجه دندان‌ها روي يكديگر قرار مي‌گيرند يا كجي دندان اتفاق مي‌افتد. براي حل مشكل شلوغي دندان‌ها متخصص ارتودنسي بايد راه حلي پيدا كند كه بتواند فضاي بيشتري در دهان شما به وجود بياورد. اين هدف از سه طريق محقق مي‌شود. مي‌توان برخي دندان‌ها را خارج كرد تا فضاي بيشتري براي ساير دندان‌ها ايجاد شود و تغيير موقعيت دهند، مي‌توان قوس را وسيع ساخت و يا دندان‌ها را مي‌توان تراشيد تا فضا ايجاد شود. هنگامي كه تراشيدن انجام شود، در واقع تنها مقدار اندكي از دندان برداشته مي‌شود. در غير اين صورت شما بايد به فكر انجام روش‌هاي شديدتر مانند كشيدن دندان باشيد تا همان نتايج را به دست بياوريدراه حل چيست؟

براي آشنايي با بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران مي توانيد به سايت دندانپزشكي دركلينيك مراجعه كنيد.)

تصميم‌گيري براي انجام درمان ارتودنسي(ارتودنسي نامرئي و ثابت)، تصميم بزرگي است. اين بدين معنا مي‌باشد كه به نوعي يك سرمايه گذاري انجام مي‌دهيد و خودتان را به مدت طولاني به درمان ملزم و متعهد مي‌كنيد تا در پايان درمان به نتايج نهايي دست يابيد. فارغ از اين كه شما اينويزيلاين را انتخاب كنيد يا ديگر انواع درمان ارتودنسي را، احتمالاً و در بيشتر موارد به مدت حداقل يك سال زمان، درمان طول خواهد كشيد. اغلب مدت زمان دو سال نيز براي درمان قابل انتظار است. شما بايد در پايان درمان از گزينه اي كه انتخاب كرديد رضايت داشته باشيد. همچنين شما بايد از هر چيزي كه در هر مرحله از برنامه درماني در انتظار شما مي‌باشد، اطلاع داشته باشيد. اگر شما كاملاً با تراشيدن دندان مخالف باشيد، متخصص ارتودنسي شما باز هم تلاش خواهد كرد فضاي بيشتري در دهان شما ايجاد كند. كشيدن دندان به معناي خداحافظي با يك دندان دائمي براي هميشه است، در حالي كه تراشيدن دندان تنها بخشي از يك دندان را از بين مي‌برد كه در نهايت قابل توجه نخواهد بود. انتخاب با شماست.

 

خصوصيات پنهان يك لبخند زيبا

 در حالت طبيعي، دو دندان سانترال بالا بايد كمي بلندتر از دندانهاي كناري (لترال) باشند تا به صاحب آن، ظاهري جوان ببخشند.اين دندان‌ها هم ارتفاع دادن‌هاي نيش در كناره‌هاي دهان هستند«خط لبخند» يك خط فرضي است كه لبه دندان هاي جلوي فك بالا مي گذردو يا لبه فوقاني لب پايين انحنا داشته باشد ، لبخند فرد حالت جوان پيدا مي كند ولي اگر صاف باشد، نشان دهنده سايش دندان‌ها و بالا رفتن سن است.

چرا بعضي‌ها وقتي لبخند مي‌زنند لبه دندان‌هايشان پيدا نيست؟ 

هنگامي كه لبخند مي‌زنيد يا صحبت مي‌كنيد، لبه دندان‌ها بايد كمي مشخص باشند، در صورتيكه لبه دندان‌هايتان سايده شده باشد يا خط لبخندتان پايين باشد، به نظر خواهد رسيد كه دندان نداريد يا فراموش كرده‌ايد دندان مصنوعي‌تان را داخل دهانتان بگذاريد. در اين مورد با استفاده از كامپوزيت‌هاي رزين (مواد هم رنگ كننده) روكش دندان يا لمينيت دندان مي‌توان بر اين مشكل فائق آمد، البته پيش از انجام اين كار بايد وضعيت برهم آمدن دندان‌ها در فك‌تان از سوي دندانپزشك بررسي شود.

دندان‌هاي جلويي خيلي پهن صورت را چاق‌تر مي‌كنند، همين طور است؟

دندان‌هاي پهن صورت را چاق‌تر نشان مي‌دهند. در اين موارد با درمان‌هاي ارتودنسي و ترميمي مي توان نسبت و عرض دندانها را تصحيح كرد. البته گاهي نيز لازم است كه روي چهار يا حتي شش دندان جلو كار شود .

چرا گاهي شش دندان جلويي هم قد مي‌شوند؟

اين مشكل مي‌تواند به عللي از جمله سايش، دندان قروچه يا خرد شدگي لبه دندان‌ها پيش آيد  كه موجب مي‌شود دندانها هم ارتفاع بشوند و چهره فرد را مسن تر جلوه بدهند.

اگر بين دندان‌هاي كسي فاصله وجود داشته باشند، چه كار بايد بكند؟

در صورتيكه اين فاصله به تازكي در بين دندان ها ايجاد شده، ممكن است به علت بيماري لثه يا عادات دهاني مانند فشار دادن زبان بين دندانها  باشد. در اين صورت بهتر است به فكر درمان آن باشد. چنانچه هيچ مشكلي وجود نداردو از ظاهر خود راضي هستيد ، به آنها دست نزنيد. ولي در صورت تمايل، تمايل براي بستن اين فاصله مي توانيد از ميان سه روش درماني كامپازيت يا لامينيت چيني Porcelain Laminate Veneerيا ارتودنسي دندان يك را برگزنيد.

لكه‌هاي سفيد و يا قهوه‌اي هم همين طور؟

تغيير رنگ‌هاي سفيد كه به صورت لكه‌هاي سفيد روي سطح مينا مشخص است ، به علت كم بودن كلسيم مينا ايجاد مي‌شود كه مي‌توان آنها را توسيط روش‌هاي سايش جزيي مينا، ترميم كامپوزيت يا لامينيت پرسلن تصحيح كرد. تغير رنگ‌هاي قهوه‌اي عموماً به علت بالا بودن فلورايد آب آشاميدني ايجاد مي‌شوند كه آن را فلوروزيس مي‌نامند و درمان آن سايش جزيي مينا‌، بليچينگ دندان،لامينيت كامپازيت يا پرسلن است.

براي مطالعه بيشتر: ايمپلنت دندان

صفحه قبل 1 ... 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->