آیا خانم‌ها می‌توانند هم‌زمان با بارداری از درمان ارتودنسی هم بهره‌مند شوند؟

 خانم‌های باردار در تمامی موارد درمان، تغذیه، فعالیت جسمانی و… شرایط متفاوتی با افراد عادی دارند. ممکن است برخی از خانم‌ها بخواهند در زمان بارداری برای ارتودنسی اقدام کنند. اما برای آنها سؤال باشد که این روش درمانی در دوره بارداری مشکل ساز است یا خیر؟

در پاسخ باید گفت که هیچ دلیلی برای صرف نظر کردن از درمان ارتودنسی وجود ندارد و حتی در زمان بارداری هم می‌توان برای ارتودنسی اقدام کرد. این روش درمانی کاملاً مطمئن و بی‌خطر است. ممکن است بیمار قبل از بارداری برای ارتودنسی اقدام کرده باشد و زمانی که براکت‌ها بر روی دندان‌ها نصب هستند، متوجه بارداری شود. در این صورت بیمار باید با دندانپزشک و همزمان با پزشک خود مشورت کند.

در دوره بارداری در تغذیه بانوان تغییراتی ایجاد می‌شود. مصرف برخی از مواد غذایی مناسب دوره بارداری نیست و در عین حال ممکن است عدم مصرف این نوع غذاها برای دندان‌ها مضر باشد. برای اطلاع از این موارد لازم است خانم‌های باردار زمان ارتودنسی با متخصص تغذیه صحبت کنند.

بیشتر بخوانید : قیمت ارتودنسی

مشکلات ارتودنسی و بارداری

زمانی که ارتودنسی نصب می‌شود، به هیچ دارویی نیاز نیست. اما بانوان باردار در ابتدا باید داروهای تجویز شده پزشک را مصرف کنند که البته هیچ مشکلی را برای براکت‌ها ایجاد نمی‌کند.

به طور معمول، زنان باردار باید برای انجام ارتودنسی در این دوره به موارد زیر توجه داشته باشند:

برای انجام ارتودنسی ابتدا باید از دندان‌های بیمار عکس رادیولوژی تهیه شود. اما برای زنان باردار انجام رادیولوژی مشکل ساز است. در رادیولوژی اشعه ایکس تولید می‌شود که به جنین آسیب وارد می‌کند. اگر دندان‌ها پوسیده نباشند و ارتودنتیست تشخیص دهد، می‌توان بدون انجام رادیولوژی براکت‌ها را بر روی دندان‌ها نصب کرد.

در سه ماهه نخست بارداری، حالت تهوع آزاردهنده است. اما با وجود براکت‌ها در دهان ممکن است این حالت ناخوشایند شدت بیشتری یابد. بنابراین خانم‌های بارداری که ممکن است با این مشکل روبه‌رو شوند، بهتر است ارتودنسی را به ماه‌های آخر بارداری به تعویق اندازند.

در دوره بارداری ممکن است به کشیدن دندان نیاز باشد. این کار طبق نظر متخصص ارتودنسی انجام می‌شود و بنابراین با وجود براکت‌های ارتودنسی، اجازه این کار داده نمی‌شود. یا اگر دندان پوسیده یا سست شود، باید ترمیم و بازسازی شود که در زمان ارتودنسی این کار دشوار است.

در زمان بارداری در بدن تغییرات هورمونی رخ می‌دهد که پلاک و باکتری بیشتری را تولید می‌کند. این مواد موجب بروز بیماری لثه یا به اصطلاح بیماری پریودنتال می‌شود. مراقبت از دندان‌ها در دوره بارداری ضرورت بیشتری دارد. اما با این وجود نمی‌توان گفت نباید در این دوره ارتودنسی انجام شود.

مصرف غذاهای مقوی، مغزها و برخی غذاهای سفت در دوره بارداری ضرورت دارد. در حالی که در زمان ارتودنسی باید غذاهای نرم مصرف شود. البته می‌توان غذاهای سفت را به صورت کوبیده و نرم شده مصرف کرد و یا مغزها را پودر و در عسل ترکیب کرد.

منبع : کلینیک دندانپزشکی بارداری

عوامل موثر در زیبایی لبخند

 در زیبایی لبخند برخی عوامل، نقش موثری دارند که در زیر به آن ها اشاره شده است:

فرم و اندازه دندان

برای زیبایی دندان ها، باید توازن و هماهنگی بین دندان ها وجود داشته باشد، همچنین شکل و اندازه دندان نیز اهمیت خاص خود را دارد.

هماهنگی خطوط لثه

برای داشتن لبخندی زیبا، خطوط لثه باید هماهنگ و قرینه باشند. در لبخندی که لثه بیش از اندازه دیده شود و در واقع لثه دور دندان ها اندازه متناسبی نداشته باشد، این مشکل با اصلاح طرح لبخند درمان می گردد.

به هم ریختگی و نامرتبی دندان ها

در صورتی که دندان ها ظاهر کج و نامرتبی داشته باشند، علاوه بر اینکه تمیز کردن و رسیدگی دندان ها مشکل تر می شود، زیبایی دهان و دندان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. صاف و مرتب کردن دندان ها به کمک اصلاح طرح لبخند، زیبایی را برای دندان ها به ارمغان می آورد.

بستن شدن فاصله بین دندان ها

وجود فاصله بین دندان ها می تواند دلایل متفاوتی مانند ژنتیک، کوچک بودن دندان، وجود دندان اضافی، فرنوم، بیماری لثه و دلایل متعدد دیگری داشته باشد. وجود این فاصله بین دندان ها می تواند زیبایی لبخند را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به میزان این فاصله با یکی از روش های مناسب اصلاح طرح لبخند، می توان زیبایی را به دندان ها بازگرداند.

ناهماهنگ بودن لبه دندان

ممکن است به دلایلی مانند دندان قروچه، اندازه دندان و یا نحوه قرار گرفتن آن ها کنار هم تفاوت داشته باشد که با اصلاح طرح لبخند این نا هماهنگی رفع می گردد.

بیشتر بخوانید : 6 دلیل خراب شدن دندان ها

آیا زنان بارداری مجاز به ارتودنسی هستند ؟

 ارتودنسی و بارداری هیچ اثر منفی مستقیم یا معکوسی روی هم ندارند؛ یعنی نه بارداری مستقیما به ارتودنسی صدمه می‌زند و نه ارتودنسی خطری برای بارداری محسوب می‌شود.

اما باید توجه کرد که طی بارداری ، تغییرات هورمونی‌ ایجاد می‌شود که بافت لثه و اطراف دندان وهم خلق و خو و شرایط روانی خانم باردار را را تحت تاثیر قرار می‌دهد . بنابراین امکان دارد که به خاطر افسردگی خفیف یا مشکلات دیگر حین بارداری، فرد نتواند دستورات بهداشتی (مسواک و…) را درست رعایت کند.

ممکن است به علت تغییرات هورمونی و اثر آن روی لثه و کوتاهی در رعایت بهداشت ، تورم و مشکلات زیادی در لثه‌ها ایجاد شود که این وضع سبب تاثیر بر ارتودنسی و وضعیت سلامت لثه می‌شود

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

نکته ی دیگراین است که بیماران باردار برای تهیه رادیو گرافی در سه ماهه اول بارداری و جهت کشیدن دندان در سه ماهه اول و آخر بارداری محدودیت دارند.

بنابراین اگر بیمار با برنامه ریزی اقدام کند و همکاری دقیق را داشته باشد، هیچ مشکلی از نظر «ارتودنسی در دوران بارداری» پیش نخواهد آمد.

منبع : کلینیک دندانپزشکی بارداری

برای اصلاح طرح لبخند لمینت بهتر است یا کامپوزیت ونیر دندان؟

 درست است که دندانپزشکان برای برطرف کردن مشکلات ذکر شده، لمینت و ونیر کامپوزیت را توصیه می کنند و جز این دو، راهی هم نداریم، اما انتخاب نوع درمان، هم به نظر دندانپزشک و متخصص ترمیمی و زیبایی بستگی دارد و هم نظر خود شما. یعنی به صورت پیشفرض قرار نیست برای ترمیم دندان شکست حتما لمینت دندان نصب کنید و یا مثلا برای کج بودن دندان ها حتما ونیر کامپوزیت متصل شود.

بسته به اینکه دقیقا مشکل دندان شما از نوعی است، و ترجیح شما و دندانپزشکتان چیست ممکن است لمینت انتخاب شود یا کامپوزیت. این یعنی ممکن است برای یک شخص لمینت دندان بهترین گزینه اصلاح لبخند باشد و برای دیگری کامپوزیت ونیر درمان مناسب تری باشد.

کامپوزیت ونیر دقیقا کجا کاربرد دارد و در چه مواقعی بهتر است؟

ونیرهای کامپوزیتی از جنس رزین کامپوزیت بوده و بهترین گزینه برای برطرف کردن مشکلات زیر هستند:

  • لب پر شدن دندان
  • ترمیم جزئی دندان در سطوح مختلف دندانی
  • ترمیم شکستگی های کوچک مخصوصا در مرکز دندان ها
  • تغییر رنگ جزئی در یک ناحیه از دندان
  • کوچک بودن دندان ها
  • بازسازی کامل یا بیلدات دندان های عصب کشی شده

ترمیم دندان های خورد شده

زمانی که بیمار یکی از مشکلات بالا را داشته باشد و طرح لبخندش دچار مشکل شده باشد، کامپوزیت ونیرها بهترین گزینه درمانی پیش رو هستند. آن ها هزینه کمتری نسبت به لمینت دارند و البته دوام، ماندگاری و استحام پایینی نیز دارند.

نصب کامپوزیت ونیرها در کلینیک دندانپزشکی صورت می گیرد و معمولا بیشتر از یک جلسه نیاز ندارد. متخصص ترمیمی و زیبایی دندان یا دندانپزشک عمومی مواد کامپوزیتی را آماده کرده و به صورت لایه لایه روی دندان آسیب دیده متصل و سپس سخت می کند. کامپوزیت ونیرها نوعی روش ترمیم مستقیم دندانپزشکی هستند یعنی نیازی به لابراتوار ندارند و مستقیما در مطب انجام می شوند.

لمینت دندان چه زمانی برای اصطلاح طرح لبخند بهتر است؟

لمینت ها لایه های نازکی هستند که تنها به سطح جلوی دندان متصل می شوند. این در حالی است که ونیر کامپوزیت دندان ها ممکن است چند لایه از کامپوزیت باشند و یک دندان را کاملا بازسازی کنند.

لمینت دندان بیشترین کاربرد در طراحی و اصلاح لبخند دارد و بیشتر برای زیبایی دندان ها استفاده می شود. لمینت ها قادرند اغلب مشکلاتی که کامپوزیت بهبود میبخشد را برطرف کنند ولی بیشتر برای موارد زیر بکار گرفته می شوند:

  • کج بودن جزئی دندان ها
  • تغییر رنگ دائمی دندان
  • تحلیل دندان و کوتاه شدن آن
  • لب پر شدن دندان

از نظر زیبایی، لمینت دندان بسیار کاربردی تر است و چون شباهت زیادی به مینای دندان دارد طبیعی تر جلوه می کند. از این رو اگر شخصی بخواهد به جز ترمیم مشکلات نامبرده زیبایی بیشتری به دندان هایش ببخشید لمینت دندان انتخاب بهتری است. زیرا هم طبیعی تر است و هم ماندگاری بالایی دارد

شاید تنها ایرادات لمینت ها دائمی بودن و هزینه بالایشان است. هزینه لمینت دندان عموما بیشتر از ونیر کامپوزیت ها است.

یسشتر بخوانید : صاف کردن دندان ها

ارتودنسی در هنگام بارداری

 درمان ارتودنسی( صاف کردن دندان ها )  در هنگام بارداری هیچگونه تداخلی ندارد ولی با توجه به افزایش اسیدیته محیط دهان در این زمان می بایست بهداشت دهان به خوبی رعایت گردد . در هنگام بارداری دندانها استعداد بیشتر برای پوسیدگی دارند. مادر در این دوران مواد قندی بیشتری می خورد و دندانها بیشتر در خطر پوسیدگی می باشند. همچنین به علت تغییرات هورمونی در این دوران لثه ها نیز در معرض خطر می باشند و مشکلات لثه ای بیشتر حادث می شوند.

ارتودنسی در هنگام بارداری در دوران بارداری میزان جرم و دیگر رسوبات میکروبی بیشتر از مقدار قبل از بارداری است. در نتیجه مقدار التهاب لثه نیز بیشتر از دوره قبل از بارداری می شود لذا لازم است عمل جرمگیری و برساژ دندانها انجام شود.

علائم التهاب لثه در دوران بارداری شامل قرمزی، تورم و بزرگ شدن لثه (افزایش حجم لثه) است. در بعضی موارد ممکن است این مشکل همراه با خونریزی از لثه هم باشد. حال اگر بیمار سیم ارتودنسی هم داشته باشد ممکن است التهاب لثه و مشکلات لثه ای افزایش یابد ولی در صورتی که بیمار بهداشت مناسبی داشته باشد و دندانها هیچگونه جرمی نداشته باشد ارتودنسی در این دوران نگرانی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

باید دانست اگر بیمار در هنگام ارتودنسی باردار شد، نباید برای بیمار رادیوگرافی تجویز کرد زیرا گرفتن رادیوگرافی به خصوص در 3 ماه اول حاملگی برای جنین بسیار مخاطره آمیز است. یا می بایست قبل از بارداری برای بیمار رادیوگرافی تجویز کرد یا اینکه گرفتن آن را تا آخر حاملگی به تعویق انداخت.

در معرض قرارگرفتن مادر در مقابل اشعه X و تجویز بعضی از دارو ها باعث نقص های جنینی می شود که می توان به شکاف لب و کام یا لب شکری اشاره کرد. باید گفت در دوران ارتودنسی بیمار هیچگونه دارویی نمی گیرد و از بیمار هم نباید رادیوگرافی گرفت.

بنابراین ارتودنسی با بارداری هیچگونه منافاتی ندارد و صدمه ای هم به نوزاد نمی رساند. در این دوران می بایست بیمار بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت کند. بیماران حتی با وجود سیم های ارتودنسی می توانند عمل جراحی سزارین برای به دنیا آمدن کودک داشته باشند .

منبع : کلینیک دندانپزشکی بارداری

چه موقع می توان دندان را در دوران بارداری کشید؟

 بهترین زمان برای کشیدن دندان در سه ماهه دوم بارداری است.

سه ماهه اول:

معمولاً مراحل دندانپزشکی در سه ماهه اول انجام نمی شود مگر این که اورژانسی باشد. در هفته سوم تا هشتم بارداری زمان رشد اندام های مهم در جنین است و هرگونه دارو یا استرس ناشی از کشیدن دندان می تواند روی رشد جنین تأثیر بگذارد و سبب بروز ناهنجاری در اندام های آسیب پذیر جنین شود. اگر مادر بارداری در سه ماهه اول از دوران بارداری خود دچار پوسیدگی دندان شود، باید درمان را به تعویق اندازد.

سه ماهه دوم:              

سه ماهه دوم امن ترین دوره برای کشیدن دندان است زیرا در این زمان، جنین رشد چشمگیری داشته است. با این حال، دندانپزشک اقدامات مختلفی را انجام می دهد تا فرد احساس راحتی داشته و از بروز هرگونه مشکل جلوگیری خواهد کرد.

در حین انجام عمل، اگر در حالت سنکوپ قرار گرفتید (از بین رفتن جزئی یا موقت هوشیاری به دلیل افت فشار خون) به سمت چپ خود بخوابید تا فشار را کاهش دهید.

هنگامی که در حالت خوابیده (طاق باز) قرار دارید ممکن است به دلیل فشار وارده از جنین بر روی کاوا ونا تحتانی (یک رگ بزرگ) منجر به سندرم افت فشار خون (خواب با فشار خون) شوید. بنابراین دندانپزشک باید حالتی را به ارتفاع 10 تا 12 سانتی متر روی صندلی برایتان در نظر بگیرد.

سه ماهه سوم:

نشستن به مدت طولانی برای شما دشوار می شود. این به نوبه خود سبب ناراحتی شما خواهد شد. همچنین امکان خونریزی کردن لثه در حین کشیدن دندان در این دوره زیاد است، بنابراین کشیدن دندان پوسیده زنان در سه ماهه سوم از دوران بارداری مضرات زیادی بر روی جنین داخل رحم او خواهد داشت.

اگر دچار درد شدید هستید و کشیدن دندان لازم است ماه اول از آخرین سه ماه بارداری می تواند زمان ایده آل برای انجام آن باشد. در حالی که درمان های اساسی مانند کشیدن دندان در دوران بارداری قابل انجام است اما معمولاً از درمان های پیشرفته اجتناب می شود.

بیشتر بخوانید : دلایل خراب شدن دندان ها

۵ چیزی که حتما باید درباره ارتودنسی ثابت بدانید

 1. بعد از درمان با دستگاه های ثابت نظم و انظباط افراد به شدت بیشتر می شود

پس از هر بار مصرف نوشیدنی و مواد غذایی باید دهان و دندان با آب شستو داده شده و تمیز شود. ممکن است در طول روز لازم باشد که 3 بار این اتفاق انجام داده شود. از آنجا که مسواک زدن با وجود بریس دشوار است، افراد باید زمان بیشتر اختصاص دهند.

و چون مدت زمان ارتودنسی می تواند بین 6 تا 18 ماه متغییر باشد، پس از این مدت زمان افراد یک عادت خوب که به ارتقای سلامت دهان و دندان کمک می کند را در خود ایجاد می کنند.

2. دستگاه های ثابت بیشترین جذابیت را برای کودکان و نوجوانان دارند

کودکان بیشتر از هر قشر دیگری از دستگاه های ثابت ارتودنسی به جای ارتودنسی متحرک و یا ارتودنسی نامرئی استقبال می کنند. این امر مخصوصا زمانی که آن ها بتوانند از انواع کش های رنگی ارتودنسی موسوم به ارتودنسی رنگی استفاده کننده صادق تر خواهد بود.

3. برای هر نوع مشکل ارتودنسی همه دندان ها باید ارتودنسی شوند

نکته جالب درباره ارتودنسی ثابت این است که چه شما یک دندان کج داشته باشید و ه همه دندان ها کج باشند شما باید تمام فک را ارتودنسی کنید. یعنی باید به هر دو فک دستگاه ارتودنسی متصل شود.

4. ارتودنسی دیمون بهترین روش ارتودنسی ثابت است

ارتودنسی دیمون بهترین روش برای صافت کردن دندان ها است. با این روش دندان ها در کمترین زمان ممکن، با کمترین درد و در کوتاه ترین زمان ممکن صاف و منظم می شوند.

5. در این شرایط نمی توانید با بریس های ثابت درمان شوید

چنانچه قبل از انجام ارتودنسی با مشکلات زیر مواجه باشید یا هر کدام از موارد زیر شامل حال شما شود نمی توانید درمان ارتودنسی انجام دهید:

بیماری لثه

پوسیدگی شدید دندان

پوکی استخوان

زخم و ضایعات مختلف داخل دهان مخصوصا اگر عفونی باشند

تحلیل لثه

و …

منبع : مجله ارتودنسی دندان

چرا لمینت بهتر از ونیر کامپوزیت است؟

 1. زیبایی بیشتر

کامپوزیت ونیرها که به دلیل قیمت پایین خود ممکن است بیشتر طرفدار داشته باشند، ظاهر چندان طبیعی ندارند. و پس از نصب آن ها، لبخند افراد مصنوعی خواهد بود. اما برعکس، پس از نصب لمینت دندان که تقریبا مشابه مینای دندان است، دندانپزشک یا متخصص زیبایی و ترمیم دندان تمام تلاش خود را خواهد کرد که ظاهر طبیعی به دندانِ لمینت شده بدهد. برای اینکار او سطح لمینت را صیقل داده و از حالت صاف و غیرطبیعی در می آورد.

2. طبیعی بودن

عقیده بر این است که هرچیزی در حالت طبیعی اش بهتر و زیباتر است. بنابراین اگر بخواهیم چیزی را جایگزین مینای دندان کرده یا به دندان متصل کنیم، بهتر است که ویژگی های طبیعی دندان را تقلید کند. مثلا نحوه پردازش روشنایی یا جلوهِ دندان در مقابل نور، یکی از ویژگی هایی طبیعی دندان است. و هرچیزی که بتواند از این شیوهِ پردازش نور تقلید کند، به ساختار دندان نزدیک تر است.

3. مقاومت در برابر لکه و تغییر رنگ

لمینت یک مزیت خوب، حتی نسبت به مینای دندان ما دارد. و آن، مقاومت در برابر لکه و رنگ است. یعنی لمینت ها طوری طراحی و ساخته شده اند که به سختی دچار لکه می شوند. این درحالی است که کامپوزیت ونیرها و حتی مینای دندانی خودمان به راحتی تغییر رنگ داده و لک می شوند.

علت این مقاومت در برابر لکه را باید در ساختار لمینت جستجو کرد. برعکس مینای دندان، که ساختاری متخلخل دارد، لمینت دندان متخلخل نیست. این یعنی رنگدانه ها در ساختار متخلخل مینای دندان و ونیرکامپوزیت ها نفوذ می کنند اما در ساختار لمینت به سختی نفوذ می کنند.

4. ماندگاری و طول عمر بیشتر

اگر به درستی از لمینت دندان مراقبت شود بین 10 تا 15 سال و حتی بیشتر ماندگای و دوام دارد. این در حالی است که کامپوزیت ها در خوشبینانه ترین حالت بین 4 تا 8 سال ماندگاری دارند.

دقت کنید که لمینت ها بسیار نازک و شکننده هستند. اما زمانی که به دندان متصل می شوند چنان استحکامی دارند که به سختی آسیب می بینند. به دلیل همین استحکام است که آن ها از کامپوزیت ونیر بادوام تر هستند. کامپوزیت ونیرها بیشتر مستعد لب پر شدن و شکستن هستند.

5. مدت زمان آماده سازی و نصب

برای اینکه طرح لبخند خود با کمک لمینت دندان را بهبود ببخشیم نیاز به دو جلسه داریم. در جلسه اول سطح مینای دندان به اندازه بسیار کمی تراشیده شده و از آن قالب گرفته می شود تا به لابراتوار جهت ساخت فرستاده شود. سپس در جلسه بعدی لمینت آماده شده و برای همیشه نصب می شود.

اگر فاصله بین دو جلسه را در نظر نگیریم و فقط زمان تراشیدن مینا و نصب لمینت را لحاظ کنیم، مدت زمان نصب لمینت ها بسیار کمتر از اتصال و باند کاموزیت ونیرها خواهد بود. متخصص ترمیمی و زیبایی یا دندانپزشک برای آماده سازی و نصب لایه لایه کامپوزیت ها زحمت بیشتری می کشد و در نهایت پس از باند شدن به دندان باید سطح دندان را صیقل و پالیش کند تا مانند ظاهر دندان با کامپوزیت طبیعی تر به نظر برسد.

منبع : دندانپزشکی شبانه روزی جنت آباد

برای کاهش هزینه های بالای ارتودنسی چکار کنیم؟

 حتی اگر مشکلات یاد شده را ندارید اما به دنبال کاهش هزینه ها هستید میتوانید با یک متخصص خوب صحبت کنید تا او بر اساس شرایطتان هزینه ها را کاهش دهد. یا اینکه یک برنامه پرداخت شامل قسط بندی را برایتان در نظر بگیرد.

سایر هزینه هایی که ممکن است در طول درمان درخواست شوند

در ادامه با برخی از پروسه هایی که ممکن است حین درمان لازم باشد پرداخت کنید آشنا خواهید شد. این پروسه ها مستقیم یا غیر مستقیم روی هزینه ارتودنسی دندان تاثیر میگذارند.

هزینه مشاوره اولیه + ارزیابی تخصصی

اولین مرحله برای هر پروسه دندانپزشکی جلسه ویزیت و ارزیابی است. برخی از متخصصان برای این جلسه هزینه ای دریافت نمیکنند. و برخی دیگر نیز این جلسه را جزء هزینه ها و قیتم ارتودنسی دندان برای شما در نظر میگیرند. اگر قصد شما این باشد که تمام کارهای درمان را در یک کلینیک دندانپزشکی خوب انجام دهید هیچ هزینه ای برای جلسه ارزیابی درخواست نمیشود.

تمیز کردن دندان ها با روش هایی مثل جرمگیری و بلیچینگ دندان

اگر قرار باشد شما دندان های خود را ارتودنسی کنید باید پیش از نصب دستگاه ها تمام دندان های شما جرم گیری یا بلیچینگ شده و تمیز شوند. دلیل این کار این است که درمان ارتودنسی طولانی است و دندان ها به طبع کثیف شده یا جرم میگیرند. انجام جرمگیری در طول ارتودنسی دشوار است و بعضا انجام نمیشود. برای همین شما باید پیش از درمان اینکار را انجام دهید.

ویزیت های دوره ای برای تنظیم بریس ها و تاثیر آن ها بر قیمت ارتودنسی دندان

از جمله مراحل مهم ارتودنسی، جلسات تنظیم بریس است. شما باید هر چند هفته یکبار برای تنظیم نیرویی که سیم ارتودنسی به دندان ها برای صاف شدن وارد میکند به مطب متخصص خود مراجعه کنید. هرچقدر مشکل شما جدی تر باشد این جلسات احتمالا بیشتر خواهند بود. جلسات ویزیت دوره ای نیز شامل هزینه ارتودنسی دندان میشود.

گرفتن تصاویر از دهان و دندان با کمک اشعه ایکس

قبل، حین و بعد از درمان ارتودنسی شما باید با کمک اشعه ایکس از دندان های خود تصاویری تهیه کنید تا متخصص از روند صاف شدن دندان ها اطمینان حاصل کند. اینکار را خود متخصص انجام میدهد و برای گرفتن هر عکس شما باید هزینه پرداخت کنید. هزینه ارتودنسی دندان هرچند که تحت تاثیر این تصاویر است اما چندان بالا نخواهد رفت.

با دندان عقل نهفته و نیمه نهفته در بارداری چه کنیم؟

 دندان های دائمی معمولا مطابق یک جدول زمانی خاص از لثه بیرون می آیند و جایگزین دندان شیری می شوند. اما گاهی اوقات ممکن است یک یا چند دندان دائمی در حالی که میبایست تاکنون در بیاییند هنوز در نیامنده باشند. یا با وجود اینکه از لثه بیرون آمده اند، اما نصف و نیمه خارج شده اند. به این دندان ها نهفته و نیمه نهفته گفته می شود.

متخصصان در کلینیک دندانپزشکی بارداری بر این عقیده اند که باید پیش از آغاز بارداری برای چک کردن وضعیت دندان ها نهفته و نیمه نهفته به دندانپزشکی مراجعه شود تا درباره کشیدن یا نکشیدن آن ها تصمیم گیری شود. اما اگر اکنون شما باردار هستید و یک یا چند دندان (معمولا) عقل نهفته یا نیمه نهفته دارید تکلیف چیست؟

اگر علائمی ندارید، صبر کنید

متخصصان دندانپزشکی بارداری بر این باورند که اگر دندان نهفته یا نیمه نهفته هیچ مشکلی برای شما پیش نیاورده اند بهتر است آن ها را رها کرد تا بعد از زایمان فکری به حال آن ها شود. یعنی بدون نگرانی باید صبر کنید تا بارداری به اتمام برسد.

اما اگر دندان عقل شما نهفته شما علائمی مانند درد، عفونت یا مشکلات شدیدتری ایجاد کرده اند لاجرم باید آن ها را کشید یا خلاصه به نحوی مدیریت کرد. زیرا درد و عفونت می تواند بارداری را به خطر بی اندازد یا به استرس مادر باردار اضافه کند که باز هم مساله ساز است.

بررسی ایمنی کشیدن دندان در بارداری

اگر دندان شما دچار عفونت شده اما به راحتی و بدون جراحی می شود آن را کشید خطر خاصی متوجه شما و جنین نیست زیرا بدون بیهوشی و خطرات آن می توانید به صورت کنترل شده آن را بکشید. اما گاهی اوقات ممکن است برای خارج کردن دندان نهفته یا نیمه نهفته دارای عفونت نیاز به اشعه ایکس، جراحی و یا حتی بیهوشی باشد. ایمنی این موارد را در ادامه بررسی کرده ایم.

صفحه قبل 1 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->