همه چیز درباره نحوه تشخیص پوسیدگی دندان

 با توجه به اینکه یکی از مشکلات و شکایات شایع مراجعه کننده گان به کلینیک دندانپزشکی پوسیدگی دندان ها است، در این مقاله تلاش میکنیم درباره شیوه های تشخیص پوسیدگی دندان اطلاعاتی را به شما کاربران و مراجعان عزیز کلینیک دندانپزشکی آرتمان ارائه دهیم.  

پوسیدگی دندان چیست؟

پوسیدگی دندان به سایش و تحلیل مینای دندان گفته میشود. مینا سطحی و سفت و سخت ترین لایه دندان است که رنگ سفیدی نیز دارد. زمانی که به بهداشت دهان و دندان  خود رسیدگی نکنید کلونی ها و تجمعات بیشمار باکتری های داخل دهان با مصرف مواد غذایی که شما میخورید باعث تشکیل پلاک روی سطح دندان ها میشوند. پلاک اگر به موقع با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان از بین نرود سفت و سخت شده و تبدیل به ساختار بدتری به نام تارتار میشود.

 

تشخیص پوسیدگی دندان بر عهده دندانپزشک است

هرچند که خودمان میتوانیم با شناسایی برخی علائم متوجه پوسیدگی دندان و یا ایجاد حفره دندان شویم،  اما ما تنها میتوانیم آسیب سطحی را دیده و تشخیص دهیم. ما به هیچ عنوان قادر به تشخیص پوسیدگی عمقی دندان و سوراخ داخل دندان نخواهیم بود. کار تشخیص پوسیدگی وپرکردن دندان و تعییین میزان و عمق آسیب به دندان و ریشه دندان تنها از عهده دندانپزشک بر خواهد آمد.

انواع روش تشخیص پوسیدگی دندان

برای اینکار و به جهت اینکه بفهمیم پوسیدگی ما تا چه حد پیش رفته است باید به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنیم. دندانپزشکان با کمک روش های تشخیصی زیر میزان آسیب وارده به دندان را تشخیص میدهند.

1. معاینه فیزیکی و ارزیابی حضوری

2. معاینه لمسی و تاکتایل

3. پرتونگاری با کمک X-Rays

4. تصویربرداری 3 بعدی دندان

بیشتر بدانیم : ارتودنسی رنگی

لمينت دندان بعد از پر كردن دندان

 لمينت دندان پر شده از ديگر درمان هايي است كه براي زيبايي صورت مي گيرد. در ابتدا هردندانپزشك ترميمي خوب براي درمان يك حفره، قسمت پوسيده دندان را برداشته و سپس ناحيه روي دندان را كه قبلاً مواد پوسيده در آن زندگي مي كرده  “پر” مي كند. از پركردگي ها همچنين براي ترميم دندانهاي شكسته و دندانهايي كه در اثر سو استفاده ساييده شده اند استفاده مي شود.

چه مراحلي براي پر كردن دندان انجام مي شود؟ 

ابتدا دندانپزشك با بي حسي موضعي اطراف دندان را بي حس مي كند. در مرحله بعدي، يك مته، ابزار سايش هوا يا ليزر براي از بين بردن محل پوسيدگي دندان استفاده مي كند. انتخاب ابزار به سطح راحتي دندانپزشك، آموزش و سرمايه گذاري در تجهيزات خاص و همچنين محل و ميزان پوسيدگي بستگي دارد.

در مرحله بعد، دندانپزشك در طي فرآيند از بين بردن پوسيدگي، ناحيه را كاوش يا آزمايش مي كند تا تعيين كند كه آيا تمام پوسيدگي برداشته شده است يا خير.

پس از برطرف شدن پوسيدگي، دندانپزشك با تميز كردن حفره باكتري ها و بقايا، فضاي پر شدن را آماده مي كند . اگر پوسيدگي دندان نزديك ريشه باشد، دندانپزشك شما احتمالا ابتدا آستر ساخته شده از يونومر شيشه، كامپوزيت رزين يا مواد ديگر را براي محافظت از عصب قرار دهد. به طور كلي قبل از پر كردن دندان، داخل آن را خوب صيقل مي دهد.

پرهيز از عادت هاي بد

از اين عادتهاي بد بعد از لمينت دندان پر شده دوري كنيد

آيا مي دانيد اين عادت ها ممكن است به دندان هاي شما آسيب برساند؟

جويدن يخ

ورزش كردن بدون محافظ دهان

نوشيدن آب ميوه

خوردن ميان وعده مانند چيپس سيب زميني

نوشيدن شراب سفيد

چه نوع مواد پر كننده اي براي پر كردن دندان وجود دارد

امروزه، چندين ماده پر كننده دندان موجود است. دندانها را مي توان با طلا پر كرد. مواد چيني، آمالگام نقره (كه شامل جيوه مخلوط با نقره، قلع، روي و مس است) و يا مواد رنگ دندان، پلاستيك و شيشه به نام پر كننده هاي كامپوزيت رزين. محل و ميزان پوسيدگي، هزينه پركردن مواد، پوشش بيمه بيماران و توصيه دندانپزشك در تعيين نوع پركردگي كه به بهترين وجه نيازهاي شما را برطرف مي كند، كمك مي كند.

طلا

نقره

پركننده هاي كامپوزيت به رنگ دندان

ديگر پركننده ها

بيشتر بدانيم : ايمپلنت دندان

سلامت و تغذیه دهان و دندان از طریق چرخه زندگی

 این مقاله بسیار مهم در مورد سلامت و تغذیه دهان و دندان از طریق چرخه زندگی است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک  دندانپزشکی جنت آباد یعنی تاج در تماس باشید. در این کلینیک شبانه روزی مجهز خدمات دیگری نظیر دندانپزشکی کودکان ، ایمپلنت  و ارتودنسی نیز ارائه می شود. نقش تغذیه در بهداشت عمومی و بهداشت عمومی ، چیست؟

بارداری

علاوع بر دندانپزشکی بارداری تغذیه مادر خوب برای توسعه بهداشت دهان و دندان کودک در حین بارداری ضروری است. دندانهای اولیه کودک (کودک) در حدود ششم هفته بارداری شروع به تشکیل می شوند و در حدود سوم تا چهارم ماه بارداری شروع به کانی سازی می کنند. رژیم غذایی باید در همه مواد مغذی، به ویژه کلسیم، فسفر و پروتئین مناسب باشد تا این روند را تسهیل کند.

دستورالعمل های دیگری برای رژیم حاملگی سالم عبارتند از:

مصرف لیبرال تمام گروه های غذایی: غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، منابع پروتئینی و محصولات لبنی؛

ممکن است مکمل آهن (به توصیه پزشک) برای کم کردن کمبود آهن در دوران بارداری؛

کافی است که اسید فولیک (از نان غنی شده، سبزیجات برگ و یا مکملهای سبز) در طول سالهای تولد زن برای کمک به پیشگیری از نقصهای زایمان.

نقص های تغذیه ای می تواند باعث ایجاد نقص در پیشرفت دندان ها و جریان و ترکیب بزاق شود. کمبود پروتئین و کالری، ویتامین های A، C، D و ید و اضطراب در فلوراید و ویتامین D بر روی پیشرفت دندان ها تأثیر می گذارد.

کودکان و نوجوانان

دندان های کودکان از قبل از تولد (دندان های اولیه) به وسیله نوجوانان اولیه (دندان های دائمی دندان دائمی) به رشد و کانی سازی می پردازند. علاوه بر این، بافت های دیگر بدن نیز به طور مداوم بازیافت می شوند و به طور مداوم نیاز به مواد مغذی برای حمایت از رشد و تکامل جدید دارند.

بزرگسالان

بزرگسالان هنوز نیاز به رژیم غذایی مناسب برای نگهداری ساختار بدن و یکپارچگی بافت، به خصوص پوست، بافت همبند و استخوان دارند. بزرگسالان نیز در معرض خطر انقباض دندانی و بیماری پریودنتال (لثه) قرار دارند.

کمبود تغذیه می تواند مقاومت در برابر بیماری و توانایی مبارزه با عفونت را کاهش دهد. علائم کمبود مواد مغذی پیشرفته معمولا در حفره دهانی دیده می شود. کمبود ویتامین B کمبود (تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین) می تواند باعث ایجاد ترک در گوشه های دهان و تغییر زبان شود. کمبود آهن می تواند منجر به رنگ پریده زبان شود.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی تک دندان

علل ایجاد لبخند لثه ای چیست؟

 در این مقاله با کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی آرتمان درمان همراه باشید تا به طور کامل با بخند لثه ای و علل ایجاد آن آشنا شوید.

لبخند لثه ای چیست؟

معمولا زمانی که یک شخص می‌خندد در حالت طبیعی تنها دندان‌هایش در طرح لبخند نمایان است. و اصولا یا بافت لثه در لبخند دیده نمی‌شود یا بسیار جزئی دیده می‌شود. اگر حین لبخند، بخش زیادی از نمای لبخند “لثه” باشد، اصطلاحا می‌گویند که شخص دارای لبخند لثه ای است. اصلاح این وضعیت یکی از اقداماتی است که در اصلاح طرح لبخند صورت می‌گیرد.

 این مشکل می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. برخی مشکلات در بافت لثه، دندان، فک و لب می‌تواند در شکل‌گیری لبخند لثه ای تاثیر مستقیم داشته باشند. و در برخی افراد عوامل دیگری نظیر دارو درمانی می‌تواند این مشکل را ایجاد کند. در ادامه با مهم‌ترین علل ایجاد این لبخند آشنا خواهید شد.

بیشتر بدانیم : پوسیدگی دندان

مشکلات بافت لثه

گاهی اوقات ممکن است دندان‌ها بر اثر رشد بیش از حد بافت لثه‌ها، کوتاه‌تر به نظر برسند زیرا لثه با رشد زیاد خود می‌تواند پایین آمده و سطح فوقانی دندان‌ها را بپوشاند. این مشکل در میان بسیاری از افراد شایع است. افراد می‌توانند با کمک یک پروسه زیبایی با نام “جراحی افزایش طول تاج دندان” به یک لبخند ایده آل دست پیدا کنند.

مشکلات دندان‌ها

در روند رویش دندان‌ها تغییرات طبیعی وجود دارد که می‌تواند باعث کوتاه‌تر شدن دندان‌ها و لبخند لثه ای شود. به عبارتی ممکن است دندان یا دندان‌هایی به خاطر اختلال در روند رویش‌شان به صورت کامل از لثه بیرون نیایند. در این افراد می‌توان با کمک روش‌های تخصصی دندانپزشکی زیبایی کاری کرد که طول دندان بیشتر شود. ونیر‌های دندانی شامل لمینت دندان یا ونیر کامپوزیت و … و همچنین استفاده از انواع روکش دندان در مواردی که بافت دندان‌ها به دلایل مختلف دچار تخریب زیاد شده است، می‌تواند به افزایش طول دندان و کمک به کاهش لبخند لثه ای موثر باشند.

مشکلات مربوط به لب‌ها

معمولا و در حالت طبیعی زمانی که لبخند کامل و عمیق می‌زنید لب بالایی 4 تا 8 میلی متر از حالت استراحت خود جابجا می‌شود. اگر لب بالایی بیش از این فاصله جابجا شود یا از حالت طبیعی خارج شود بافت لثه در معرض دید قرار گرفته و لبخند شما لثه ای می‌شود.

مشکلات چانه و استخوان فک

در برخی افراد ماگزیلا یا فک بالا نسبتا بزرگتر از حالت معمولی است.  به این وضعیت  در اصطلاح  Vertical Maxillary Excessگفته می‌شود. این افراد به دلیل بزرگی فک بالا حین لبخند زدن، لبخند لثه ای دارند. برای برطرف کردن این مشکل در چنین افرادی نیاز به جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک است. این عمل یک پروسه پیچیده و دشوار است اما نتایج قابل توجهی دارد.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی دندان ایمپلنت شده

مزایای ترمیم دندان با کامپوزیت

 مزایا

پرکننده های کامپوزیت در کنار زیبایی مزایای بسیاری هم دارند که در ادامه به آنها می پردازیم :

پرکننده های کامپوزیت به اندازه انواع دیگرشان به تراشکاری زیاد دندان نیازی ندارد

به طور خودکار پس از آغشته دندان به مواد، با استفاده از اشعه به دندان اصلی می چسبد

توضیح: انواع دیگر آن به صورت سفارشی در آزمایشگاه ساخته می‌شوند و پس از اینکه کاملا آماده شدند روی دندان نصب می‌شوند و با چسب به دندان چسبانده می شوند ولی در کامپوزیت دندانرا به مواد آغشته می کنند.

از کامپوزیت می توان برای رفع ترک های روی دندان هم استفاده کرد

باعث بروز حساسیت های کمتری نسبت به سایر موارد مشابه خود می شود

کامپوزیت قابل ترمیم است

معایب

مسلماً ترمیم دندان با کامپوزیت هم مانند سایر موارد زیبایی و درمانی شامل مزایا و معایب مربوط به خودش می باشد. مزایای کامپوزیت را در مطالب بالا گفتیم و حالا نوبت به معایب این ماده رسیده است.

رنگ گرفتن مواد کامپوزیت با خوردن نوشیدنی و غذا های رنگی

استحکام کمتری نسبت به لمینت دارد

اکثر بیماریهای دهان و دندان با کامپوزیت درمان می شوند

طول عمر کامپوزیت از انواع سرامیکی کمتر است

همچنین باید توجه داشت که هرگونه فرایند ترمیم و اصلاح دندان های طبیعی از جمله کامپوزیت دندان می تواند ریسک عفونت لثه و پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

بیشتر بدانیم : ایمپلنت دندان

 

نقش ساختار دندان های شما

 این مقاله بسیار مهم در مورد نقش ساختار دندان های شما است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک دندانپزشکی جنت آباد یعنی  تاج در تماس باشید. در این کلینیک شبانه روزی مجهز خدمات دیگری نظیر دندانپزشکی کودکان ، ایمپلنت ، ونیر ،ارتودنسی و دندانپزشکی بارداری نیز ارائه می شود. دندان های شما و ساختار دهان شما نقش مهمی در توانایی شما برای خوردن، صحبت کردن، و سالم نگه داشتن شما دارند.

بسیاری از ما دندانهایمان را به عهده می گیریم – تا زمانی که چیزی اشتباه برطرف شود. نه تنها دندانهای ما به ما کمک می کنند که غذا بخورند و هضم کنند، آنها نیز نقش مهمی در گفتار و تأثیرگذاری بر سلامت ما دارند. با مسواک زدن روی دانش بهداشتی دندانپزشکی، اولین گام برای جلب توجه دندانهایتان به آنها خواهید داشت.

چقدر در مورد این مروارید می دانید؟

توسعه دندان ها

انسان ها دارای دو مجموعه دندان هستند: دندان های اولیه (کودک) و دندان دائمی (بزرگسالان) که در مراحل مختلف رشد می کنند. اگر چه زمان بندی متفاوت است، توسعه هر یک از این مجموعه دندان ها مشابه است. در اینجا برخی از حقایق در مورد چگونگی توسعه دندان ها ذکر شده است:

طبق گفته شانتانو لال، دکتر جراحی دندانپزشکی و استاد دانشکده دندانپزشکی مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، دندان ها به شکل متقارن فوران می کنند، به این معنی که مولر بالا در سمت چپ شما باید در حدود یکسان رشد کند زمان به عنوان مولر بالا در سمت راست.

“پیشرفت دندان ها به مدت طولانی قبل از اینکه دندان اول شما قابل رویت باشد قابل مشاهده است. برای مثال، یک دندان اول نوزاد در حدود شش ماه ظاهر می شود، اما پیشرفت این دندان ها در طول سه ماهه دوم بارداری آغاز می شود.”

 

تاج دندان ابتدا شکل می گیرد، در حالی که ریشه ها حتی بعد از اینکه دندان ها فوران کرد، همچنان رشد می کنند.

20 دندان اولیه در میان سنین 2 تا 3 سال قرار دارند و تا سن 6 سالگی باقی می مانند. در بین سنین 6 تا 12 ساله، این دندان های اولیه شروع به سقوط می کنند تا بتوانند دندان های دائمی را ایجاد کنند.

دندان بزرگسالان بین سنین 6 تا 12 سال شروع به رشد می کنند. اکثر بزرگسالان 32 دندان دائمی دارند.

بیشتر بخوانید: ارتودنسی پشت دندانی

مزایا و معایب استفاده از بلیچینگ دندان با لیزر دیود چیست ؟

 جلوگیری از کاهش سختی مینا:

در تحقیقی که در سال 2018 در دانشگاه اصفهان انجام شد، نشان داده شده است که بلیچینگ دندان ها با استفاده از لیزر دیود از roughness یا زیری مینا جلوگیری می کند و موجب کاهش و یا پیشگیری از اچینگ (برداشت ماده ی معدنی) مینای دندان می گردد.

افزایش اثربخشی:

به دو علت در بلیچینگ با لیزر شاهد افزایش اثربخشی پروسه ی سفیدکردن خواهیم بود:

از آنجا که کروموفور های موجود در ژل های فعال شونده با لیزر قادر به جذب طول موج باریکی از لیزرهای دیود می گردند، این مسئله موجب افزایش اثربخشی بلیچینگ با لیزر دیود خواهد شد.

تاثیر گرمای لیزر بر ماده ی بلیچ موجب می گردد که اثر سفیدکنندگی بر پیگمان های رنگی در عمق بیشتری صورت پذیرد. این مسئله به وسیله ی افزایش نفوذ به داخل عاج سطحی دندان انجام می شود که سبب افزایش اثر سفیدکنندگی دندان ها در مقایسه با روش بلیچینگ بدون لیزر می شود.

کاهش حساسیت دندان ها:

از آنجا که همیشه از اشعه‌ی لیزر برای بالابردن حرارت استفاده می‌شود، ممکن است این انرژی بالا به مینای دندان‌ها آسیب بزند یا عوارضی مثل حساسیت دندانی و درد را در پی داشته باشد. اما تحقیقات نشان داده که بلیچینگ با لیزر دیود سرعت درمان را بدون تغییر و اعمال اثر بر مینای دندان کاهش می‌دهد. بدین ترتیب در صورت استفاده از لیزر دیود برای بلیچینگ، به علت استفاده از نوری با طول موج بلند و کم توان، دردهای لثه و حساسیت های دندانی کاهش می یابد و ممکن است به هیچ وجه فرد را ملطم به جراحی زیبایی لثه نکند.

امروزه ثابت شده که این دستگاه یکی از معتبرترین و باارزش‌ترین منابع انرژی برای بلیچینگ دندان‌هاست.

کوتاه شدن زمان درمان:

ژل بلیچینگ با تابش لیزر سریع‌تر فعال شده و همانگونه که اشاره شد، اثربخشی نیز افزایش می‌یابد. به همین دلیل در دستورالعمل درمان، ژل مدت زمان کمتری بر روی سطح دندان‌ها قرار گرفته و در نتیجه زمان درمان کاهش می‌یابد و فرد راحتی بیشتری را تجربه می‌کند.

 معایب

در صورت کاربرد مواد استاندارد و روش صحیح، استفاده از لیزر جهت بلیچینگ هیچ عارضه ای دربرندارد. همچنین برای این روش عیب خاصی نمی توان متصور شد مگر اینکه این روش کمی گران تر از روش های عادی است و نیاز به تجهیزات بیشتر و تخصص و مهارت یک  دندانپزشک  ترمیمی خوب دارد.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی دندان لمینت شده

 

کرونا و ارتودنسی: پاسخ به مهم‌ترین پرسش‌های مراجعان

 از لحظه ورود ویروس کرونا و بیماری کووید-19 به کشور، مراجعان به کلینیک های دندانپزشکی و سایر مراکز درمانی سوالات زیادی برایشان پیش آمده است. در این مقاله پرتکرارترین و مهم ترین سوالات مراجعان و بیماران در خصوص کرونا و ارتودنسی مطرح شده و دکتر درویش پور بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران نیز به آن ها پاسخ داده اند

چه نوع ماسکی برای افرادی که  ارتودنسی دارند پیشنهاد می کنید؟

برای محافظت از مراجعان در برابر ویرویس کرونا، همان ماسک های معمولی و یا ماسک های جراحی که در کلینیک های دندانپزشکی نیز استفاده می شود مناسب هستند. البته ترجیح ما این است که از 2 ماسک تمیز استفاده شود.

آیا ممکن است طول دوره درمان من به خاطر کرونا به تعویق بی افتد؟

بله کرونا میتواند طول درمان ارتودنسی را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به عوامل مختلف و برخی مسائل پیش بینی نشده ممکن است طول دوره درمان ارتودنسی متحرک، ثابت و سایر روش های دیگر افزایش پیدا کند.

در طول همه گیری کرونا در صورت پیش آمد موقعیت اورژانسی (مانند شکسته شدن براکت یا خونریزی لثه) باید چه اقداماتی انجام دهم؟

هرچند که شکسته شدن براکت یا جدا شدن سیم ارتودنسی می تواند در روند درمان اختلال ایجاد کند و رسیدگی به آن مهم است، اما در نظر داشته باشید که این موضوع همیشه یک اورژانس دندانپزشکی به شمار نمی رود. اگر همراه با این موارد زخم، خونریزی یا مشکل خاص مشابهی وجود ندارد، براکت شکسته با سیم جدا شده اورژانس نیستند. بهتر است که در محل خودش باقی بماند تا زمانی که شرایط کنترل شده باشد. اما اگر نیاز  باشد که براکت های شکسته و آزردگی ناشی از دستگاه های ارتودنسی برطرف شود، یک جلسه ویزیت در روزهای خاص برای مشکل شما اختصاص داده می شود تا متخصص ارتودنسی بتواند به مشکل شما در یک محیط ایمن رسیدگی کند.

از کجا بفهمم که تجهیزات مورد استفاده توسط متخصص یا دستیاران او تمیز و ضدعفونی شده هستند؟

با مراجعه به یک مکان درمانی مانند کلینیک های دندانپزشکی حتما باید به چند نکته توجه کنید. استفاده پرسنل و کارکنان آن مرکز از لباس، سهولت دسترسی به مواد ضدعفونی کنننده که در دسترس شما هم باشد، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تمیز بودن محیط پذیرش و موارد دیگری از این دست، نشان دهنده این است که مدیریت مجموعه روی تمیز بودن و اصول کنترل عفونت حساسیت دارد. و رعایت پروتکل های بهداشتی و ایمنی را در دستور کار قرار داده است. این مرکز می تواند یک مکان مطمئن و بیخطر برای درمان ارتودنسی شما باشد. بنابراین به صورت تصادفی می توانید با در نظر گرفتن چند نکته ذکر شده یک مطب و متخصص ارتودنسی خوب پیدا کنید و روند درمان را آغاز کنید.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی با لیزر

آنچه درباره ایمپلنت دندان نمی دانید

 در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی جنت اباد با ما همراه باشید تا به طور کامل با ایمپلنت دندان آشنا شوید.

ایمپلنت دندان که به آن کاشت‌ دندان هم گفته می‌شود، یکی از روش هایی است که افراد می‌توانند برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته خودشان و یا جایگزین کردن دندان مصنوعی با یک دندان طبیعی تر انجام دهند. و از آن برای اصلاح طرح لبخند استفاده کنند.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یک وسیله فلزی است که برای اینکه دندان مصنوعی در داخل فک فرد قرار بگیرد استفاده می شود.

در واقع ایمپلنت دندان از سه قسمت تشکیل شده است:

  • تاج دندان
  • تکیه‌گاه
  • پیچ

انواع ایمپلنت دندان

کاشت دندان با ایمپلنت شامل دو مدل می شود:

  • ایمپلنت داخل استخوانی
  • ایمپلنت روی استخوانی

 ایمپلنت داخل استخوان

ایمپلنت داخل استخوان یا Endosteal، یکی از متداول ترین نوع کاشت ایمپلنت دندان است. ایمپلنت داخل استخوانی شامل پیچ و تیغه هایی است که با جراحی در استخوان فک قرار می گیرد.

ایمپلنت روی استخوان

ایمپلنت روی استخوان یا Subperiosteal، در قسمت بالای فک قرار می گیرد. در واقع ستون‌های چهارچوب فلزی هستند که از لثه بیرون زده و پروتز دندانی را نگه می دارند. این نوع ایمپلنت ها برای بیمارانی که قادر به استفاده از پروتزهای معمولی نیستند و دارای استخوان فک کوتاهی هستند استفاده می شود.

جنس ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندانی، معمولاً از جنس تیتانیوم ساخته می‌شود. تیتانیوم ماده‌ای زیست سازگار است که توسط بدن پذیرفته می شود. تیتانیوم پایه محکمی برای تشکیل دندان های جایگزین ایجاد می کند و بسیار محکم است که با گذشت زمان به تقویت خودش هم ادامه می دهد.

بنابراین پیوند بین استخوان و ایمپلنت به خوبی با هم سازگاری دارند. یعنی در ساخت آن از تیتانیوم استفاده شده است و این فلز حساسیت کمتری را در انسان ایجاد می‌کند، که به مرور زمان انسان به آن بیشتر عادت می کند. همچنین برای جراح ایمپلنت دندان مهم است که برای موفقیت در کارش، روش کار را به درستی برنامه‌ریزی کند و پیش ببرد.

بهداشت دهان در ایمپلنت

باید بهداشت دهان و دندان خود را در اولویت قرار دهید تا به موفقیت طولانی مدت در کاشت ایمپلنت برسید.

بهداشت دهان و دندان شامل موارد زیر می شود:

  • مسواک زدن منظم
  • شست و شو
  • نخ دندان
  • معاینات دندانپزشکی

بیشتر بدانیم : ارتودنسی تک دندان

بلیچینگ یا سفید کردن دندان با لیزر دیود ( Diode laser )

 درمان های زیبایی محافظه کارانه یا کم تهاجمی دندانپزشکی روز به روز بین مردم محبوب تر می شوند. بلیچینگ دندان  یکی از این روش های درمانی هست که در موارد تغییر رنگ دندان ها کاربرد دارد. سفیدکردن دندان‌ها فقط به دنیای امروز محدود نمی‌شود.استفاده از هیدروژن پروکساید برای ازبین بردن لکه‌ها و سفیدکردن دندان‌ها به سال 1884 میلادی برمی‌گردد. تقاضا برای  طرح لبخندی سفید و جذاب از سال ها قبل وجود داشته و همچنان این درخواست ادامه دارد.

بنابراین برای برآوردن این خواسته افراد به سراغ یکی از روش‌های سفیدکردن دندان‌ها نزد بهترین متخصص ترمیمی و زیبایی دندان می‌روند. روش‌های درمانی زیادی برای سفیدکردن دندان یا بلیچینگ در منزل و یا داخل مطب وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به استفاده از خمیردندان‌های سفیدکننده، ژل‌ها، تری ها و … اشاره کرد. بلیچینگ تغییر رنگ های خارجی و داخلی دندان ها را از بین می‌برد و رنگ آن‌ها را سفید می‌سازد. با این روش می‌توان لکه‌های ناشی از غذاها و نوشیدنی ها، سن و همچنین تغییر رنگ های مربوط به برخی بیماری‌های دهانی و دندانی را برطرف نمود و سفیدی را به دندان‌ها بازگرداند.

فرآیند بلیچینگ دندان با لیزر دیود چگونه صورت می‌گیرد ؟‌

قبل از انجام بلیچینگ رادیوگرافی دندانی بررسی می گردد تا وضعیت دندان‌های فرد مشخص گردد. سپس دندان‌ها به کمک ابزار مکانیکی تمیز  و خشک می‌شوند و لب‌ها با ابزار خاصی (رترکتور های مخصوص)  از روی دندان فاصله می‌گیرند.

لثه ی دندان هایی که قرار است ماده ی بلیچینگ بر روی آن ها قرار داده شود با ماده ای مخصوص پوشانده شده و با دستگاه لایت کیور سخت می شود.

سپس ژل هیدروژن پراکسید در ضخامت 1 تا 2 میلی متر روی دندان ها قرار داده می شود.

بر اساس تنظیمات طول موج و شدت اشعه لیزر، مدت زمان تابش تعیین شده و ژل بلیچینگ تحت تابش لیزر قرار می گیرد. هنگام کار چشم‌ها توسط عینک‌های مخصوص پوشانده می‌شوند تا آسیبی نبینند.

نقش لیزر در سفید شدن دندان ها :

در بلیچینگ دندان با لیزر، پروسه ی سفید کردن دندان ها بدون هیچ تغییرات مورفولوژیک و شیمیایی بر روی مینا و بافت های اطراف آن است. نقش لیزر در سفید کردن دندان ها، سرعت بخشیدن به فعال سازی هیدروژن پراکسید در ژل های سفیدکننده است. در واکنش به جذب انرژی لیزر، هیدروژن پراکسید به مولکول های آب و رادیکال های اکسیژن شکسته می شود. رادیکال های آزاد اکسیژن به طور شیمیایی موجب کاهش مولکول های رنگی آلی (کروموفورها) در ماتریکس مینا می شوند و این عمل را از طریق اکسیداسیون سریع و تبدیل کروموفورها به مولکول های کوچکتر و با رنگ کمتر (less pigmented) انجام می دهند.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی کودکان 

صفحه قبل 1 ... 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->