علت خونریزی از لثه چیست و چگونه باید آن را درمان کرد؟

 خونریزی لثه شایع ترین علامت بیماری لثه است اما می تواند نشان دهنده سایر مشکلات سلامتی و اختلالات دیگر نیز باشد. برخی اوقات ممکن است بر اثر استفاده از مسواک نامناسب یا وارد کردن فشار زیاد حین مسواک زدن خونریزی از لثه را تجربه کنیم. اما اگر شانس با شما یار نباشد و به صورت مکرر با خونریزی از این بافت مواجه شوید، ممکن است به یکی از مشکلات زیر مبتلا باشید:

پریودنتیت (شکل پیشرفته بیماری لثه)

لوسمی (خونریزی لثه و سرطان خون رابطه مستقیمی با هم دارند)

کمبود ویتامین های مورد نیاز بدن

ناکافی بودن یا عدم وجود سلول های لخته خون (پلاکت ها)

بیشتر بدانیم : جراحی زیبایی لثه

علت خونریزی لثه و درمان آن چیست؟

شایعترین علل این مشکل عبارتند از:

ژنژویت (Gingivitis)

هنگامی که به بهداشت دهان و دندان رسیدگی نکنیم راه را برای تشکیل پلاک باز میکنیم. پلاک ها ناشی از فعالیت باکتری ها و مواد معدنی موجود در غذاها و بزاق هستند. پلاک دندان میتواند روی دندان ها رشد کرده و بیشتر شود. اگر چنین شود، به لثه ها آسیب وارد میشود و ممکن است بیماری لثه یا عفونت آن شکل بگیرد.

اگر مرتبا مسواک بزنید میتوانید از تشکیل پلاک جلوگیری کنید و مانع از پیشرفت آن شوید. با اینکار شما از پوسیدگی دندان و ایجاد حفره و سوراخ روی سطح آن جلوگیری میکنید. اما اگر به صورت درستی مسواک نزنید یا نخ دندان استفاده نکنید، پلاک میتواند به خط لثه و زیر آن پیشرفت کند.

پریودنتیت (Periodontitis)

بیماری پریودنتال (پریودنتیت) نسخه پیشرفته و جدی تر ژنژویت است و زمانی ایجاد میشود که شما اقدام به درمان عفونت اولیه لثه نکنید. بیماری پریودنتال نوعی عفونت شدید لثه است که، فک و بافتهای حمایت کننده دندان را مورد حمله قرار میدهد. پریودنتیت علاوه بر خونریزی از لثه می تواند باعث شل شدن (لق شدن دندان) و یا افتادن آن ها شود.

کمبود ویتامین (Vitamin deficiencies)

کمبود کدام ویتامین باعث خونریزی لثه میشود؟ کمبود ویتامین C و ویتامین K همچنین می توانند باعث خونریزی لثه ها شوند. در صورتی که خونریزی از لثه های شما نشان دهنده یک بیماری نیست از دندانپزشک یا پزشک خود بخواهید میزان و سطح ویتامین c و ویتامین k بدن شما را اندازه گیری کند تا اگر سطوح این ویتامینن ها پایین باشد، برای شما مکمل تجویز کند یا خودتان اقدام به مصرف غذاهایی کنید که سرشار از این ویتامین ها هستند.

اگر مشکل خونریزی لثه شما مزمن است به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید

در حالی که خونریزی لثه شایعترین علامت مشکلات دندانپزشکی است، اما عوامل مختلفی میتوانند در شکل گیری آن نقش داشته باشند. اگر مدتی است که به طور مکرر با خونریزی از این بافت مواجه هستید به یک مطب دندانپزشکی یا کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی مراجعه کنید.

 

ارتودنسی دندان با کمترین هزینه

 چه راه هایی برای انجام ارتودنسی دندان با کمترین هزینه وجود دارد؟ برای پاسخ به این پرسش، با دکتر در ویش پور بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران همراه باشید.

ارتودنسی دندان با کمترین هزینه

ارتودنسی یکی از روش های نوین پزشکی در زمینه دندانپزشکی می باشد و می تواند بسیاری از ناهنجاری ها و مشکلات دندانی افراد را درمان کند. از ارتودنسی برای رفع مشکل کجی دندان، فاصله داشتن بیش از حد دندانریال چسبیدن بیش از حد دندان ها،روی هم سوار شدن دندان ها و مشکلاتی از این قبیل را را برطرف می کند.

همچنین ارتودنسی نسبت به نوع جنس و مشکل فرد دارای هزینه های مختلفی است.

در این مقاله سعی کرده ایم که روش‌های مختلف ارتودنسی را به شما معرفی کنیم تا شما بتوانید ارتودنسی دندان با کمترین هزینه را نسبت به بودجه خودتان برای درمان انتخاب کنید. البته این را هم باید گفت که فقط انتخاب شما نیست که مهم است، بلکه پزشک متخصص ارتودنسی شما نسبت به ناهنجاری، مشکل، شرایط، سن و غیره تصمیم می گیرد که ارتودنسی شما باید از چه نوعی باشد تا بتواند بهترین درمان را برای شما انجام دهد.

ارتودنسی دارای دو نوع است:

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک

در ارتودنسی ثابت از بریس ها و براکت ها و قلاب های فلزی با جنس های مختلف، برای برطرف کردن ناهنجاری های دندان استفاده می شود. هر کدام از این بریس ها نسبت به جنس و کارایی شان، قیمت مخصوص به خودشان را دارند. در این ارتودنسی، فرد به هیچ عنوان نمی‌تواند بریس ها را از داخل دهان خود خارج کند.

ارتودنسی متحرک هم نوعی از ارتودنسی است که دارای انواع مختلفی است و بیشترین طرفدار را در بین مردم دارد. البته باید این را هم گفت که هزینه آن هم نسبت به ارتودنسی های ثابت خیلی بالاتر است

ارتودنسی دندان با کمترین هزینه با کیت های صاف

گزینه ارزان تری هم برای ارتودنسی کردن دندان های افراد وجود دارد که به آنها کیت های صاف کننده دندان گفته می‌شود. این کیت ها می تواند در خانه استفاده شود و برای اسکن دندان نیاز به مراجعه به پزشک ندارید. با سفارش دادن یک کیت صاف کننده دندان در منزل، تمام چیزهایی که شما نیاز دارید برایتان ارسال می شود.

کیت های خانگی در کنار ارزان بودن معایبی هم دارند.

یکی از مهمترین معایب آنها این است که دیگر پزشک متخصص دندانپزشکی دندان های شما را معاینه نمی کند و نمی توانید مشاوره بگیرید و متوجه شدت ناهنجاری در دندانتان شوید.

مورد بعدی این است که کیت های خانگی می توانند به درستی کار نکنند و ردیف کردن دندان ها به درستی انجام شود.

همچنین کیت های خانگی معمولا برای موارد نسبتاً خفیف دندانی استفاده می شود و برای مشکلات شدید به هیچ عنوان کارساز نیستند.

بیشتر بدانیم :ارتودنسی دندان پیش

 

انواع روش های ترمیم و زیبایی دندان

 پر کردن دندان

پرکردن دندان رایج ترین نوع دندانپزشکی ترمیمی است. این گزینه برای جایگزینی قسمت های پوسیده دندان های شما که باعث ایجاد  پوسیدگی شده اند، استفاده می شود. با استفاده از مواد پرکننده و کار مناسب انجام شده توسط پزشک شما می توانید انتظار داشته باشید که هر دندان پر شده چندین سال برای شما عمر مفید بکند و ظاهر و عملکرد یک دندان سالم را برای شما فراهم کند.

پل ها

اگر یک یا چند دندان را از دست نداده باشید ممکن است به پل نیاز داشته باشید. یک دندان کاذب جای دندان از دست رفته را می گیرد و تاج های روی دندان های مجاور پل را در جای خود نگه می دارند. این شکاف لبخند شما را برطرف می کند، نیش طبیعی را بازیابی می کند و به سلامت دهان کمک می کند.

کاشت

ایمپلنتراه دیگری برای جایگزین کردن یک دندان از دست رفته است. یک پیچ فلزی جای ریشه را می گیرد و بدون نیاز به تراشیدن دندان های مجاور و نصب تاج ها، دندان را در جای دندان قبلی جایگزین می کنند.

روکش

پوسته های ظریف و نیمه شفاف چینی به نام روکش به دندان های شما می چسبند تا ظاهر آنها را بهبود بخشد. اگر دندان های شکسته، تراش خورده، تغییر رنگ داده، کج یا بدی در دهان خود دارید ممکن است این گزینه دندانپزشکی ترمیمی راه حل خوبی برای شما باشد. روکش ها اغلب می توانند به جای روشهای پیچیده تر و زمان بر، مانند استفاده از بریس،طرح لبخند شما را بهبود بخشند.

پیوند ترکیبی یا باندینگ دندان

آیا دندان تراش خورده، ترک خورده یا تغییر رنگ داده در دهان خود دارید؟ باندینگ کامپوزیت برای رفع این مشکلات زیبایی برای تقویت جلوه لبخند شما مفید است. این فرآیند شامل اتصال شیمیایی یک ماده کامپوزیت به دندان موجود شما است. برخلاف تاج ها و روکش ها، در صورت انجام این کار، تعداد کمی از دندان اصلی برداشته می شود.

کانال ریشه یا عصب کشی

هنگامی که یک دندان به قدری خراب می شود که دیگر نمی توان آنرا را پر کرد، ممکن است شما نیاز به انجام روش عصب کشی داشته باشید. این روش به شما کمک می کند تا پوسیدگی دندان از ریشه دندان آسیب دیده شما پاک شود تا دندان درد دردناک شما از بین برود و سلامت دهان و دندان شما بازیابی شود..

استخراج

در دندانپزشکی استخراج آخرین راه مطلق می دانند. ما همیشه سعی می کنیم حداقل بخشی از دندان آسیب دیده شما را با روش های دیگر مانند عصب کشی، پر کننده ها و تاج ها نجات دهیم. اگر دندان شما بیش از حد آسیب دیده باشد، ممکن است کشیدن آن ضروری باشد. سپس، سایر گزینه های دندانپزشکی ترمیمی، از جمله پل ها و ایمپلنت ها، می توانند جای دندان خالی شما را پر کنند تا احساس بدی نداشته باشید.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی دندان با کمترین هزینه

آیا پوسیدگی دندان من ژنتیکی است؟

 پوسیدگی ژنتیکی دندان- اگر شما با وجود سخت کوشی در رعایت بهداشت دهان و دندان هنوز هم دندان هایتان دچار پوسیدگی می شوند ممکن است تقصیر شما نباشد.

تحقیقات اخیر از محققین دندانپزشکی دانشگاه پیتزبورگ درباره پوسیدگی دندان نشان داده است که تغییرات ژنتیکی خاصی ممکن است علت پوسیدگی دندان و پریودنتیت (نگاه کنید به مقاله  مدیریت ارتودنسی در بیماری پریودنتیت) باشد.

به گفته این محققین میزان پوسیدگی ژنتیکی دندان را می توان با تغییرات ژنتیکی که نقش کلیدی در این موارد را ایفا می کند مرتبط دانست.

اولین نقش مربوط به پاسخ سیستم ایمنی بدن است که پلی مورفیسم (چند شکلی) را تحت تاثیر قرار می داد.

پوسیدگی ژنتیکی دندان

پوسیدگی ژنتیکی دندان از مواردی است که در گروه کمتر ین علت های پوسیدگی  دندان بشمار می آید.

زیرا اغلب پوسیدگی ها ناشی از عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان است.

شاید یک دندانپزشک  ترمیمی خوب مدت زیادی را صرف مداوای دندان پوسیده ی بیماران بکند.

اما در عین حال با بیمارانی مواجه شود که با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان خود باز هم دچار پوسیدگی دندان شده اند.

تنها یک راه برای تشخیص اینکه آیا ژنتیک مسئول پوسیدگی دندان شما هست یا نه وجود دارد.

آن راه این است که شما باید از تمام شرایطی که ممکن است باعث پوسیدگی دندان شود اجتناب کنید.

اگر دندان های شما با وجود جلوگیری از همه عوامل بیماری زا باز هم پوسیده شدند می توان گفت که این امر در ارتباط مستقیم با پوسیدگی ژنتیکی دندان است.

چگونگی شروع پوسیدگی

دهان ما یک اکوسیستم پویا و متعادل کننده است.

در دهان ما موجودات زنده از جمله باکتری های مفید و مضر به طور مداوم در حال تعامل هستند.

هنگامی  که شرایط برای تخریب و شکستن مواد معدنی دندان مساعد می شود که برخی باکتری های مضر و بیماری زا در حضور قند های خاصی شروع به فعالیت می کنند.

حتی یک رژیم غذایی که بیش از حد اسیدی باشد نیز می تواند دندان ها را تحت تاثیر قرار داده و مواد معدنی آنرا تخریب کند.

اما در شرایطی که رژیم غذایی فرد متعادل باشد این عوامل بیماری زا توسط مکانیسم های ترمیم بدن و بزاق سالم به خودی خود خنثی می شوند.

بیشتر بدانیم :

پرکردن دندان 

پوسیدگی دندان چطور به وجود می آید؟

پوسیدگی دندان رایج ترین شکل شناخته شده از بیماری های دهان و دندان انسان است.

تخریب مینای دندان و لایه سخت بیرونی دندان را پوسیدگی دندان می گویند.

باکتری های چسبنده ای به نام پلاک به طور مداوم بر روی دندان می چسبند.

د ر مواقعی  که شما پس از خوردن موادغذایی و یا نوشیدنی های حاوی قند ، این باکتری های چسبنده را از روی دندان خود پاک نمی کنید این پلاک ها به وسیله تولید اسید به مینای دندان حمله می کنند.

چسبندگی پلاک این اسیدها را روی دندان نگه می دارد و در طول زمان باعث شکستن مینای دندان می شود.

بیشتر بدانیم :

ارتودنسی قبل از جراحی فک

ممنوعیت های مراجعه به دندانپزشکی در دوران بارداری چه می باشند؟

 در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی جنت آباد یعنی تاج دنتال با ما همراه باشید تا با ممنوعیت های دندانپزشکی در دوران بارداری بیشتر آشنا شوید.

هنگامی که یک زن باردار است، وی در برابر بیماری لثه و پوسیدگی دندان مصون نیست. این مشکلات حتی ممکن است در اثر تغییرات هورمونی که در این دوره در بدن رخ می‌دهند، تشدید شوند. در این دوره ممکن است لثه‌ها حساس شوند که می‌تواند منجر به التهاب و خونریزی گردد، و همچنین به دلیل انباشته شدن پلاک دور دندان‌ها مشکلاتی ایجاد می‌شوند. لازم به ذکر است که بارداری به طور خودکار باعث ایجاد آسیب به دندان‌ها نمی‌شود، هرچند با توجه به تقاصاهای خاصی که بدن در نتیجه حاملگی دارد و همچنین انتخاب‌های دندانی، ممکن است مشکلات دندانی خاصی در برخی از زنان افزایش یابد. با این حال، تمام این مشکلات را می‌توان با مراقبت‌های بهداشتی مناسب و کمک حرفه‌ای توسط متخصصان پزشکی و دندانپزشکی بارداری مدیریت کرد.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی با کمترین هزینه

مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری

عارضه‌های سلامتی دهان و دندان مرتبط با بارداری مانند التهاب لثه در بارداری، بیماری پریودنتال معمول، و تومورهای بارداری همه با اقدامات مناسب بهداشت دهان و مشاوره قابل پیشگیری هستند. التهاب لثه در بارداری ناشی از گیر افتادن باکتری‌ها بین دندان‌ها است که می‌تواند منجر به تورم و عقب رفتن لثه‌ها، بوی بد دهان و همچنین تجمع چرک در امتداد لثه‌ها شود. بیماری پریودنتال ناشی از عدم درمان التهاب لثه است و می‌تواند باعث تحلیل لثه‌ها و ساختار استخوان شود.

اقدامات دندانپزشکی و مسائل مربوط به دهان در دوران بارداری

عمل‌ها و گزینه‌هایی که برای دهان و دندان وجود دارند برای مدت‌ها باعث پریشانی مردم بوده و برای زنان باردار نیز به دلیل عدم اطمینان در مورد بی‌خطر بودن روش‌های دندانپزشکی در این دوره بیشتر باعث نگرانی است. برخی از روش‌های خاص می‌توانند منجر به ناهنجاری‌های مادرزادی شوند که عمدتا به دلیل مواد شیمیایی و داروهای استفاده شده است. در ادامه عمل‌های دهانی خطرناک که باید در طول بارداری از آنها اجتناب کرد ذکر شده‌اند.

کشیدن دندان عقل

اگر چه بهتر است تا بعد از زایمان منتظر بمانید، اما اگر این امکان وجود نداشته باشد، دندانپزشک باید از بارداری و مدت بارداری‌تان مطلع باشد تا به جای آرام‌بخش یا بیهوشی عمومی از بی‌حس موضعی استفاده کند. در صورتی که کشیدن دندان خیلی ضروری نباشد، در این صورت دندانپزشک می‌تواند از شست‌شوی دهان استفاده کند و یا داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک تحویز کند. دلیل این که تاکید می‌شود که دندانپزشک باید از بارداری بیمار آگاهی داشته باشد این است که برخی از داروها خطرناک هستند و در صورت تجویز ممکن است باعث آسیب رساندن به کودک شوند.

 

انواع ونیر کامپوزیت

 روکش های دندانی می توانند نقایص دندان های شما را بپوشانند و طرح لبخند یکنواخت و روشن به شما بدهند. نقص در دندان های شما می تواند شامل کج یا نامرتب، شکسته شدن، لکه دار یا تغییر رنگ یافته باشند یا ممکن است مینای دندان شما فرسوده باشد.

روکش ها بخشی از دندان های شما را می پوشانند؛ اما در واقع با تاج هایی که ضخیم تر هستند و کل دندان یعنی عقب و جلو آن را می پوشانند متفاوت است.

اگر دندان های شما از نظر شکلی دارای شکلی مناسب هستند و فقط می خواهید شکل ظاهری آنها را تغییر دهید، از جمله شکل یا رنگ آنها، روکش انتخاب خوبی برای شما است. از تاج معمولاً فقط برای دندان هایی استفاده می شود که آسیب بیشتری دیده باشند. به عنوان مثال، اگر دندان شما شکسته است یا به عصب کشی نیاز دارید، تاج ممکن است راه حل بهتری باشد.

یک متخصص ترمیم و زیبایی دندان ممکن است بین سه نوع روکش یکی را برای دندان شما انتخاب کند: روکش کامپوزیت مستقیم، روکش کامپوزیت غیر مستقیم و روکش پرسلن.

روکش کامپوزیت مستقیم

روکش های کامپوزیت مستقیم، روکش های ساخته شده از ماده رزین کامپوزیت است که مستقیماً روی دندان های شما قرار می گیرد. طولی نمی کشد که دندانپزشک دندان های شما را برای استفاده از روکش آماده می کند و روند استفاده از آن حداقل تهاجمی محسوب می شود.

روکش های کامپوزیت غیر مستقیم

تفاوت اصلی بین روکش های کامپوزیت مستقیم و غیرمستقیم نحوه روند استفاده از آن است نه ماده واقعی استفاده شده.

دندان های شما مانند روکش های کامپوزیت مستقیم آماده می شوند؛ اما روکش ها به صورت غیر مستقیم در خارج از دهان در مطب دندانپزشکی یا آزمایشگاه دندانپزشکی ساخته می شوند.

تا زمان ساخت روکش های غیرمستقیم مجموعه ای از روکش های موقت دریافت خواهید کرد. در قرار بعدی، روکش های کامپوزیت غیرمستقیم با یک لایه چسب روی دندان های شما قرار می گیرند.

روکش های کامپوزیت غیرمستقیم بهتر از نسخه مستقیم در برابر سایش بیشتر مقاومت می کنند و در برابر شکستگی مقاومت می کنند. گرچه هزینه آنها بیشتر از روکش های کامپوزیت مستقیم است.

روکش های چینی

روکش های چینی سفارشی برای دندان های شما از چینی ساخته می شوند.

دندانپزشک برای ساخت روکش از دندان شما تأثیر می گذارد، بنابراین می توان روکش را از قالب آزمایشگاه دندانپزشکی تهیه کرد، روندی که ممکن است یک هفته یا بیشتر طول بکشد. هنگام انتظار برای دریافت روکش چینی دائم، مجموعه ای از روکش های موقتی دریافت خواهید کرد، دقیقاً مانند روکش های کامپوزیت غیر مستقیم.

 

امروزه دندان های نوجوانان کمتردچارپوسیدگی می شوند !

 چرا امروزه پوسیدگی دندان در نوجوانان کاهش پیدا کرده ؟ در این مقاله با کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ارتمان همراه باشید تا این موضوع را به طور کامل مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

نوجوانان دندان های مقاوم تری نسبت به نسل های گذشته دارند.

مطالعات انجام شده توسط مرکز پیشگیری از بیماری های دهان و دندان نوجوانان در بیمارستان سین سیناتی در اوهایو نشان داده است که امروزه دندان های  نوجوان به طور متوسط خرابی کمتری نسبت به گذشته دارد .

آمار های بدست آمده از این تحقیق می گوید که دسترسی به فلوراید و رعایت بهداشت بیشتردر کودکی از سوی نوجوانان باعث شده که امروزه پوسیدگی دندان در نوجوانان کاهش چشمگیری پیدا کرده باشد .

اولین عامل کاهش پوسیدگی در دندان های نسل جوان رعایت بهداشت دهان و دندان و افزایش دسترسی به خمیر دندان های حاوی فلوراید است . و هم چنین اهمیت دادن نوجوانان به بهداشت دهان و دندان برای داشتن طرح لبخند زیبا از عوامل مهم این امر است.

درز گیری سطوح جویدنی دندان های به وسیله شیار پوش (فیشورسیلانت)

امروزه اکثر والدین از اهمیت رسیدگی به دندان های فرزندشان در کودکی به خوبی آگاهی دارند .

گرچه رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از خمیر دندان های فلوراید می تواند از دندان های کودکان محافظت کند.

اما همیشه نمی توان از سطوح جویدنی دندان ها  به وسیله فلوراید محافظت کرد .

شیار هایی در دندان های مولر کودکان وجود دارد که الیاف مسواک توانایی دسترسی به آن مناطق را ندارند .

استفاده از سیلانت ( پوشش های پلاستیکی نازک با رنگ روشن یا سفید ) می تواند شیار های روی دندان های آسیا را در کودکان بپوشاند .

درزگیری این شیارها ممکن است از هزینه هایی که ناچارید در آینده برای ترمیم خرابی کودکتان بپردازید ، بسیار کمتر باشد .

حل مشکلات دندان نوجوانان به وسیله ارتودنسی

ارتودنسی قادر است به بهترین وجه مشکلات دندان های کج و شلوغ یا مشکلات فک را درحالی که استخوان های صورت نوجوانان هنوز در حال رشد است حل کند .

این مشکلات در اغلب موارد صفات به ارث رسیده هستند .

هر چند ممکن است برخی از مشکلات ارتودنسی ارثی نباشد .

این مشکلات ممکن است ناشی از صدمات (تروما ) و یا مکیدن انگشت شست  یا از دست دادن دندان  زودتر یا دیرتر از موعد در کودک باشد .

بیشتر بدانیم : ارتودنسی پنهان

دندانپزشکی مادران باردار

 دندانپزشکی به تنهایی استرس زیادی دارد ،برای مادران باردار این استرس چند برابر میشود.کلینیک دندانپزشکی جنت آباد یعنی تاج دنتال  با دقت بهترین روش درمان را برای این گروه انجام میدهد تا هم درمان خوبی انجام گیرد و هم آسیبی به آنها وارد نشود.

دندانپزشکی و بارداری

امروزه اکثر زوجین از قبل تصمیم به بارداری میگیرند . قاعدتا  مشاوره های درمانی لازم را قبل از بارداری انجام میدهند، تا هم مادر و هم جنین این دوره مهم را به سلامت بگذرانند. یکی از مشاوره های لازم قبل از این دوران یک معاینه دقیق دندانپزشکی می باشد.لطفا دندانپزشک خود  را در جریان تصمیم خود بگذارید تا یک معاینه خوب و کامل همراه با تجویز رادیوگرافی های کامل برایتان انجام دهد.و تمام اقدامات درمانی لازم را انجام دهد و توضیحات مراقبتی و بهداشتی را برایتان انجام دهد تا در این دوران مهم  دغدغه دندانی نداشته باشید.

چه خدمات دندانپزشکی را در دوران بارداری می توان انجام داد؟

ترجیح ما این است که در این دوران خدمات ساده مثل ترمیم پوسیدگیها و جرمگیری را انجام دهیم و انجام درمانهای پیچیده را بعد از  دوران بارداری انجام دهیم .اما این را باید بدانیم هنگامی که مادر دچار درد دندان شده یا عفونتی در لثه دارد ناچار به انجام درمانهای لازم هستیم .چون این درد و عفونت حتما عوارض بدتری را برای شما و جنین به ارمغان می اورد .البته با پیشرفت های که در تکنولوژی دندانپزشکی صورت گرفته میتوان خدمات لازم اورژانسی را به مادر داد .حتی در صورت نیاز و صلاحدید پزشک میتوان رادیوگرافی های لازم را نیز انجام داد (با کمک محافظ های سربی که به صورت تن پوش هستند بدون اینکه ضرری را متوجه مادر یا جنین بکنیم).بنابراین توصیه میکنیم حتما اگر مشکلی در دندانهایتان در دوران بارداری بوجود آمد برای درمان به دندانپزشکی بارداری مراجعه کنید و منتظر نشوید تا درمان را بعد از زایمان انجام دهید.احتمال ایجاد دردهای شدید در انتهای دوران بارداری دور از انتظار نیست که درمان آن مشکل تر میشود. اما برای انجام خدمات دندانپزشکی زیبایی بهتراست تا پایان دوره بارداری صبر کنید.

 چگونگی رعایت بهداشت دهان ودندان در دوره بارداری؟

نکته بسیار مهم در این دوران رعایت بهداشت خوب و دقیق شما مادران است. روش درست مسواک زدن وروش استفاده از نخ دندان را حتما از دندانپزشک خود بپرسید.در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی مادر، لثه ها به شدت حساس میشود و گاهی اوقات دچار خونریزی میگردد و متورم می شود. شما با رعایت بهداشت خوب میتوانید این عوارض را به حداقل رسانده یا ازبین ببرید.البته گاها مادران اظهار میکنند قادر به تحمل بو و طعم خمیر دندان نیستند و دچار تهوع و استفراغ میشوند.توصیه ما این است که از خمیر دندان بدون بو استفاده کنید یا حتی بدون خمیردندان مسواک کنید و هرگز مسواک را کنار نگذارید که عوارض آن بدتر است.استفاده از دهانشویه ها هم در این دوران توصیه نمیشود بهتر است از دهانشویه آب و نمک هم به خاطر عوارض آن استفاده نکنید.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی بی رنگ

تاج دندان چیست؟

 تاج دندان در واقع یک کلاهک است که روی دندان قرار می گیرد. هم می تواند کل دندان را بپوشاند و هم می تواند فقط قسمتی از دندان را که پر شده بپوشاند و برای بازگرداندن شکل و اندازه دندان ها به حالت اولشان به کار می رود. همچنین ظاهرا آن را هم بهبود می بخشد

ترمیم دندان بدون تاج

یکی از سوالاتی که ممکن است برای افراد در حین ترمیم دندان به وجود بیاید این است که آیا می شود دندانی را بدون اینکه از تاج دندان استفاده کرد کار ترمیم آن را انجام داد؟

همانطور که گفتیم، ترمیم‌دندان به روش های مختلفی انجام می شود و بسته به شدت پوسیدگی دندان ها و مقدار تراش دادن داخل آن ها، با یکدیگر تفاوت دارد.

اگر دندان به حدی تراشیده نشود که فقط لبه های آن باقی بماند، می توان از روش ترمیم دندان بدون تاج استفاده کرد؛ ولی گاهی اوقات ممکن است پوسیدگی دندان شدتش به حدی بالا باشد که نیاز باشد تمام سطح داخلی دندان تراشیده شود و فقط دیواره ی نازکی از آن باقی بماند.

در این حالت برای این که دندان پس از مدتی دچار مشکل نشود و مقاومت خود را حفظ کند، از تاج دندان استفاده می شود. بنابراین می‌توان گفت که ترمیم دندان بدون تاج یک روش به صورت دلخواه نیست و بسته به پوسیدگی و شدت آسیب دیدگی دندان، توسط پزشک متخصص ترمیم و زیبایی تصمیم گرفته می شود که آیا ترمیم را بدون تاج دندان انجام دهد و یا با تاج دندان.

شرایط استفاده از تاج دندان

تاج دندان در حین ترمیم دندان ها ممکن است در شرایط مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد که عبارت اند از:

محافظت کردن از دندان های ضعیف. به عنوان مثال در برابر پوسیدگی، شکستن یا نگه داشتن قسمت هایی از دندان های ترک خورده

برای ترمیم کردن دندان شکسته

ترمیم دندان کاملاً فرسوده

برای پر کردن دندانی که نسبتا بزرگ است و در اثر تراشیدن مقدار زیادی از آن باقی نمانده است

برای نگه داشتن یک پل دندانی در جای خود

برای پوشاندن دندان های از دست رفته یا تغییر رنگ شدید دیده

برای پوشاندن ایمپلنت دندان

برای اصلاحات آرایشی

برای کودکان، که در این این مورد از تاج دندان های شیری می توان استفاده کرد.

ارتباط چاقی و پوسیدگی دندان

 در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی آرتمان درمان همراه باشید تا به طور کامل ارتباط چاقی و پوسیدگی دندان را مورد بحث قرار دهیم.  

چاقی وپوسیدگی دندان ممکن است علل متفاوت داشته باشند ، اما مخرج آنها مشترک است.

محققان دانشکده دندانپزشکی می گویند در صورت داشتن رژیم نامناسب غذایی و سطح فعالیت کم ، ممکن است شما یا فرزند شما در معرض خطر چاقی قرار بگیرید.

در این صورت ممکن است خطر ابتلا به پوسیدگی های دندانی نیز افزایش بیابد.

چاقی و پوسیدگی دندان در کودکان

مطالعاتی که اخیرا درباره ارتباطی که بین روابط چاقی با خطر ابتلا به حفره های دندانی در کودکان پرداخته است یافته هایی را در بر داشته است.

این یافته ها مبنی بر این است که کودکانی که بی تحرک هستند و بیشتر وقت خود را صرف بازی های ویدئویی و رایانه ای می کنند چاق تر از همسالان خود هستند.

زیرا در هنگام تماشای تلویزیون و بازی ها به طور معمول میان وعده های بیشتری مصرف می کنند.

این کودکان هنگام تماشای تلویزیون به خوراکی های زیر دسترسی آسان تری دارند.

چاقی و دندان های شما

امروزه چاقی به عنوان یک بیماری همه گیر در نظر گرفته شده است.

در جوامع پیشرفته تخمین زده می شود که 31 درصد از افراد چاق هستند.

یک مطالعه منتشر شده در مجله ژورنال تحقیقات دندانپزشکی ژوئن 2009 نشان می دهد که باکتریهای دهان ممکن است در ایجاد چاقی نقش داشته باشند.

این مطالعه شامل 313 زن دارای اضافه وزن است.

شاخص توده بدنی ( BMI)  آنها بین 27 تا 32 است.

از طرف دیگر ، محققان معتقدند که باکتری های دهانی ممکن است در فرآیند های بدن که منجر به چاقی می شود شرکت داشته باشند.

پیشگیری از چاقی و پوسیدگی دندان با رژیم غذایی مناسب

برخی از دیدگاه ها حاکی از آن است که کربوهیدرات های قابل تخمیر برای رژیم غذایی ما ضروری است.

زیرا برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های دندانی از تبدیل شدن این قندها به پلاک ، با پیروی از یک برنامه غذایی بهداشتی دندانپزشکی قابل پیشگیری است.

اما این احتمال نیز وجود دارد که پیروی از یک رژیم غذایی گلیسمی پایین ممکن است برای ما مفید تر باشد.

همچنین پیروی از یک رژیم مناسب می تواند سلامت کلی ما را به شدت افزایش دهد.

ارتباط التهاب لثه با چاقی و پوسیدگی دندان

هنگامی که فردی دچار التهاب لثه شده باشد ممکن است نشانه این باشد که بدن دچار التهاب سیستمیک قابل توجهی می شود که می تواند به افزایش وزن و خطر چاقی کمک کند.

از این رو افزایش کربوهیدراتهای ساده ممکن است بر بیماری لثه و چاقی موثر باشد و گاها و فرد ناچار به انجام جراحی زیبایی لثه بکند .

بیشتر بدانیم : ارتودنسی دندان جلو

 

صفحه قبل 1 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->