روکش دندان چیست و تفاوت آن با ونیر دندان چیست؟

 روکش های دندانی (روکش های تمام سرامیک و...)  یکی از پراستفاده ترین روش ها در دندان پزشکی هستند و کاربردهای بسیار زیادی دارند. آن ها از مواد مختلفی ساخته می شوند و ظاهر زیبایی دارند. برخلاف کاربرد زیاد آن ها، هنوز بسیاری از مردم نمی دانند که به طور دقیق روکش دندان چیست و کاربردش کدام است. اغلب مردم حتی روکش ها را با لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و سایر ونیرهای مشابه اشتباه می گیرند. این مقاله را بخوانید تا با تعریف روکش های دندانپزشکی کاربردشان، انواع آن ها و تفاوتشان با ونیر دندان آشنا شوید.

روکش دندان چیست؟

روکش دندان یا (DENTAL CROWNS) در واقع همان تاج دندان است که روی دندان های آسیب دیده سوار می شود. در واقع روکش ها جایگزین تاج دندان واقعی خودمان می شوند. ما در دندان پزشکی به تنها بخشی از دندان که قابل مشاهده است تاج دندان می گوییم. از آنجا که روکشهای دندانی شبیه به تاج دندان هستند و دقیقا جایگزین همین بخش می شوند علاوه بر روکش، به آن ها تاج دندان هم می گویند.

کاربرد روکش دندان چیست؟

روکش ها کاربردهای مختلفی دارند و در فرآیندهای زیادی بکار گرفته می شوند. اما اگر بخواهیم کاربرد اصلی آن ها را عنوان کنیم خواهیم گفت که:

روکش دندان در واقع برای دندان هایی استفاده می شود که دچار پوسیدگی شدیدی شده اند و با پر کردن دندان (در حالت عادی) قابل ترمیم نیستند. برای اینکه بتوان این دندان ها را حفظ کرد، لازم است که از روشی بهتر، مستحکم تر و زیباتر استفاده کرد. در نتیجه پوسیدگی وسیع دندان را برداشته، مینای دندان را تراش می دهند و روکش نصب می کنند. بنابراین روکش های دندانی در واقع جزء دندانپزشکی ترمیمی هستند و گاها در دسته دندانپزشکی زیبایی نیز قرار می گیرند. نصب این روکش ها توسط متخصص ترمیمی و زیبایی دندان انجام داده می شود.

فرق روکش دندان با ونیر دندان چیست؟

از مهم ترین سوء تفاهم هایی که در خصوص روکش دندن وجود دارد، این است که بسیاری از مردم، روکش ها را با ونیر دندان اشتباه می گیرند. یعنی بسیاری فکر می کنند که روکش با لمینت دندان یا ونیر کامپوزیت یکسان هستند. اما این دو کاملا با هم فرق دارند. ونیرهای دندانی پوسته های  بسیار نازک و ظریف هستند که تنها به بخش جلوی دندان ها متصل می شوند. به عبارتی با تراشیدن مقدار کمی از مینای دندان به کمک یک چسب مخصوص به سطح جلوی دندان ها وصل می شوند. اما روکش دندان کاملا متفاوت بوده و تمام سطوح و بخش های مختلف دندان را می پوشاند. برای نصب روکش ها لازم است بیشتر ضخامت مینای دندان از همه طرف تراشیده شود.

 

مینی ایمپلنت دندان چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

 در این مقاله ار کلینیک دندانپزشکی جنت آباد یعنی تاج دنتال قصد داریم شما را با مینی ایمپلنت دندان آشنا سازیم پس اگر قصد انتخاب یک روش جایگزینی برای دندان از دست رفه خود هستید با ما همراه باشید.

مینی اسکرو دندان ایمپلنت کوچک در واقع نوعی از ایمپلنت دندان هستند که بسیار باریکتر از نمونه های شناخته شده و معمولی هستند. چنانچه دندان های از دست رفته شما کوچک باشند و جای خیلی زیادی را پیش از افتادن اشغال نکرده باشند جراح دهان و دندان یا متخصص ایمپلنت، به جای استفاده از پیچ های تیتانیومی معمولی از مینی اسکروها یا پیچ های نازکی برای کاشت دندان استفاده میکند. به این مینی اسکروها که جایگزین دندان های کوچکتر ما میشوند مینی ایمپلنت دندان میگویند.

کاربرد اصلی مینی اسکرو دندان چیست؟

از ایمپلنت های کوچک دندان می توان برای نگه داشتن دندان های مصنوعی استفاده کرد که باعث می شود غذا خوردن و صحبت کردن برای افرادی که دارای دندان مصنوعی هستند راحت تر باشد. برای ترمیم یا جایگزین کردن انواع دندانهای زیر معمولاً از ایمپلنت های کوچک دندان استفاده می شود:

  • بخشی از لثه که پهنای کمی دارد
  • دندانهای جلو
  • پرمولارها یا دندان های پیش
  • دندانهای کوچک

بیشتر بدانید :

جوانب مثبت و منفی کاشت دندان با مینی اسکرو دندان چیست؟

  • ارزان هستند
  • نیازی به پیوند استخوان ندارند
  • دوره بهبودی سریعتر دارند
  • برای حمایت از پروتزهای قابل جابجایی می توان از ایمپلنت های کوچک دندان استفاده کرد
  • ایمپلنت های کوچک می توانند با پروتزهای موجود مطابقت داشته و به افرادی که از پروتز استفاده می کنند اعتماد به نفس ، پایداری و راحتی بیشتری را ارائه دهند
  • نیاز به عمل جراحی را برطرف می کنند
  • می توان ایمپلنت های کوچک دندان را به راحتی تمیز کرد
  • به بهبود گفتار کمک می کند
  • جویدن و گاز زدن لقمه ها را راحت تر می میکند
  • حرکت دندان را کاهش میدهد
  • نیاز به مواد اتصال دهنده یا چسب را از بین می برد
  • بوی بد دهان را کاهش می دهد

جوانب منفی و عوارض مینی ایمپلنت چیست؟

  • به دلیل کوچک بودن مینی اسکروها، این روش می تواند باعث ایجاد استرس روی استخوان فک بیمار شود و به دلیل توزیع متفاوت وزن، مدت زمان بهبودی بیشتری نیاز باشد.
  • فواید و مزایای ایمپلنت دندان معمولی پایدارتر از مینی اسکرو دندان هستند.
  • ایمپلنت های معمولی قدرت جوندگی بیشتری به افراد میدهند. در حالی که مینی اسکروها اینگونه نیستند.
  • حلقه های O که در اطراف توپ مینی اسکروها قرار دارند باید هنگام شل شدن تعویض شوند
  • برای افرادی که دندان قروچه دارند این روش توصیه نمی شود ، زیرا این امر می تواند باعث کند شدن فرآیند استخوانسازی یا جوش ایمپلنت به استخوان میشود.

 

چگونه یک دندانپزشک ترمیمی خوب پیدا کنیم؟

 معیارهای بی‌شماری وجود دارد که می‌توانید با در نظر گرفتن آن ها اقدام به پیدا کردن یک دندانپزشک زیبایی دندان کنید. برخی از مراجعین برای پیدا کردن دندانپزشک مد نظرشان تنها هزینه‌ها را در نظر می‌گیرند و متخصصی را پیدا می‌کنند که حداقلِ هزینه را از آن‌ها دریافت کند اما احتیاط کنید! زیرا معیارهای زیادی برای انتخاب یک دندانپزشک ترمیمی خوب وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد. چرا؟

معیارهای انتخاب یک متخصص و دندانپزشک ترمیمی خوب

از تجربه دیگران استفاده کنید

به دلیل استقبال گسترده مردم از دندانپزشکی زیبایی و ترمیم دندان این روزها اغلب افراد با انواع پروسه‌های زیبایی دندان مانند لمینت دندان، بلیچینگ دندان، جراحی زیبایی لثه و … آشنا هستند و چه بسا دست کم یکی از این پروسه‌ها را انجام داده باشند. از تجربه این افراد استفاده کنید و ببینید که آیا متخصص آن‌ها یک دندانپزشک ترمیمی خوب بوده یا خیر.

تخصص و اعتبار دندانپزشک را در نظر بگیرید

به یاد داشته باشید، هر دندانپزشکی حتی یک متخصص ارتودنسی دندان می‌تواند خود را یک دندانپزشک ترمیمی خوب بنامد. یعنی پروسه‌های ترمیم و زیبایی دندان را هر دندانپزشکی می‌تواند انجام دهد اما هر کسی که پروسه‌های زیبایی دندان انجام می‌دهد لزوما بهترین و قابل اعتماد نیست. دندانپزشکی که چندین سال تجربه موفق دندانپزشکی زیبایی و ترمیم دندان را دارد یا دوره‌های تخصصی آن را گذرانده است می‌تواند گزینه بهتری برای مراجعه کردن باشد. این متخصصان در پروسه ها و امورات زیر تجربه، مهارت و تخصصی کافی دارند:

نصب انواع روکش دندان

نصب انواع ونیر دندان شامل لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و …

ترمیم درجات مختلف پوسیدگی دندان به بهترین شکل ممکن با بهترین مواد

انجام بلیچینگ دندان با همه روش های موجود

اسکیلینگ جرم گیری دندان

روت پلنینگ

نصب ایمپلنت دندان، بریج، دندان مصنوعی

تراشیدن دندان یا اناملوپلاستی

پالیش دندان

و ….

از میزان تجربه و سابقه کاری دندانپزشک مطلع شوید

علاوه بر آموزش‌های آکادمیک، مهارت و تجربه دندانپزشک زیبایی و ترمیم دندان بسیار مهم است. از آنجا که انجام پروسه‌های ترمیم دندان می‌تواند روی زیبایی لبخند و چهره شما تاثیر بگذارد، بنابراین باید با نهایت دقت و توجه انجام داده شود. هرچه تجربه دندانپزشک بیشتر باشد و تعداد دندان‌هایی که ترمیم کرده زیاد باشد، قطعا می‌توانید با اطمینان زیر دست او قرار گرفته و یک ترمیم خوب داشته باشید. یک متخصص ترمیمی دندان که تلاش می‌کند در زمینه خود بهترین باشد، حجم قابل توجهی از بیماران را برای درمان‌های زیبایی و ترمیمی دندان مشاهده می‌کند.

مطمئن شوید که شما در مطب متخصص راحت هستید

یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب دندانپزشک ترمیمی خوب راحتی و آسایش شما است. پروسه‌های دندانپزشکی زیبایی از جمله نصب انواع ونیر دندان شامل لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و … ممکن است کمی زمان‌بر باشند و بیش از یک جلسه طول بکشند. بنابراین راحتی و آسایش شما طی جلسات دندانپزشکی بسیار مهم است. اگر دندانپزشک ترمیمی و کارکنان کلینیک دندانپزشکی او به شما حس آرامش و راحتی بدهند قطعا تجربه دندانپزشکی بهتری خواهید داشت.

 

پر کردن دندان: دلایل، انواع پرکردگی + مراحل و نحوه مراقبت از دندان پر شده

 پر کردن دندان یا  یک فرآیند بسیار رایج دندانپزشکی است که شامل استفاده از مواد مصنوعی برای پر کردن و ترمیم حفرات و محل پوسیدگی دندان ها است. دندانپزشکان حین پر کردن دندان ها تمام پوسیدگی دندان یا بخش آسیب دیده آن را از بین برده و پس از تمیز کردن دندان، با موادی مثل آمالگام، کامپوزیت و … محل حفره را ترمیم و مهر و موم می کنند

چه زمانی نیاز به پر کردن دندان داریم؟

ما در مقدمه از پوسیدگی دندان به عنوان یکی از اهداف و علل انجام پر کردن دندان یاد کردیم. اما، این تنها عاملی نیست که ما را به ترمیم دندان با مواد پر کننده سوق دهد. علل و عوامل زیادی وجود دارند که نشان می دهد ممکن است دندان ما نیازمند پرکردگی باشد. با مهمترین علائمی که نشان می دهد برای ترمیم دندان باید به یک دندانپزشک عمومی یا یک  دندانپزشک ترمیمی خوب  مراجعه کنید در ادامه آشنا شوید.

برای پر کردن دندان از چه موادی استفاده می شود؟

به موادگی که جهت ترمیم دندان آسیب دیده استفاده می شود اصططلاحا پر کردگی دندان می گویند. این مواد اغلب یکی از ۵ گزینه زیر هستند:

  • آمالگام
  • کامپوزیت
  • طلا
  • سرامیک یا پرسلین
  • پر کردگی موقت
  • بی حس کردن دهان

توجه به این نکته بسیار مهم است که پرکردن دندان نسبتاً ساده است و دندانپزشک شما احتمالا تاکنون صدها مورد از آن را انجام داده است.

مراحل پر کردن دندان کدامند؟

بی حس کردن دهان

اولین مرحله در پر کردن حفره دندان اعمال بی حسی است. اکثر دندانپزشکان در این مرحله دندان و لثه را با ژلی بی حس کننده شروع می کنند. ژل روی خط لثه مالیده می شود تا این ناحیه برای تزریق بی حس شود. هنگامی که ناحیه لثه بی حس شد بی حس کننده تزریقی به لثه تزریق می شود. این بی حس کننده دهان را برای مدت زمان پر کردن دندان کاملا بی حس می کند. برخی از دندانپزشکان همچنین نیتروژن اکسید  را برای بیماران و مراجعانی که مایل به بی حسی نیستند در نظر میگیرند.

آماده کردن دهان و دندان

برای اینکه دندانی که قرار است پر شود از دندان های دیگر جدا باشد، دندانپزشک از یک شیلد پلاستیکی استفاده میکند. با اینکار احتمال آسیب رسیدن به دندان های دیگر کاهش میابد و تمرکز دندانپزشک تنها متوجه دندان آسیب دیده است.  این شیلد همچنین از ورود مایعات و ذرات ریز دندان به داخل دهان و گلو جلوگیری می کند.

از بین بردن محل پوسیدگی و تمیز کردن آن

دندانی که دچار پوسیدگی شده است معمولا شامل حفره، سوراخ و تغییر رنگ است. دندانپزشک شما از یک مته، لیزر یا ابزار دیگری برای از بین بردن قسمت پوسیده دندان استفاده می کند.

پر کردن حفره

پس از برداشتن قسمت پوسیده دندان، اکنون حفره ای در دندان برجای مانده است که باید پر شود. این حفره با کمک یکی از انواع مواد پر کننده دندان که در بالا توضیح داده شد پر می شود.

 

آیا ارتودنسی درد دارد؟ چگونه درد ارتودنسی را کاهش دهیم؟

 کسانی که به ارتودنسی علاقمند هستند و یا به به آن نیاز دارند، معمولا سوالات زیادی در ذهنشان وجود دارد. یکی از ساده ترین سوالات این افراد، این است که “آیا ارتودنسی درد دارد؟” ما در این مقاله   از دکتر خضری بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران  به این سوال و سوالات مشابه زیر پاسخ خواهیم داد. و تلاش میکنیم اطلاعات کاملی درباره درد ارتودنسی در اختیار شما قرار دهیم.

آیا اتصال دستگاه های ارتونسی درد دارد؟

زمانی که متخصص ارتودنسی دستگاه ها را به دندان های شما متصل میکند معمولا دردی تجربه نمی کند. اما چند ساعت بعد از اتصال ممکن است درد جزئی را احساس کنید که چون برایتان تازگی دارد کمی شما را ناراحت میکند. اگر بپرسید که مدت زمان درد ارتودنسی بعد از اتصال دستگاه ها چقدر است خواهیم گفت که  این درد جزئی چند روز اول تا نهایتا بعد از 1 هفته از بین میرود اما شما میتوانید با کمک دارو به راحتی آن را فروکش کنید.

آیا وقتی سیم ارتودنسی تنظیم میشود درد دارد؟

سفت شدن دستگاه های ارتودنسی (سیم قوس دار و سایر بخش ها) تقریباً همیشه دردناک ترین قسمت درمان ارتودنسی ثابت است. بیشتر بیماران تا دو روز بعد از تنظیم بریس مختصر دردی تجربه میکنند. که با دارو و روش های دیگر به راحتی قابل درمان است.

درد ارتودنسی تا کی ادامه دارد؟

این درد مختصر و جزئی است. در درجه اول اصلا نگران آن نباشید. اما اگر میترسید خیلی ادامه دار باشد، ما به شما میگوییم که تنها موقعی که سیم تنظیم میشود آن را تجربه میکنید. تا آخرین لحظه درمان نیز ممکن است چندین بار ایین جلسه تنظیم وجود داشته باشد. اما شما همان چند جلسه اول به درد عادت می کنید.

چگونه درد راتودنسی را کاهش دهیم؟

متأسفانه، از بین بردن کامل درد ارتودنسی حین تنظیم دستگاه های ثابت کمی دشوار است. با این وجود چندین استراتژی وجود دارد که می تواند به شما در کاهش درد و به حداقل رساندن آن به شما کمک کند:

داروی ضد درد بگیرید: استامینوفن، ناپروکسن سدیم و ایبوپروفن همگی داروهای ضد درد بدون نسخه هستند که به کاهش درد ارتودنسی کمک زیادی میکنند.

براکت سرامیکی انتخاب کنید: به جای براکت فلزی از براکت سرامیکی استفاده کنید. هم جزء ارتودنسی نامرئی هستند، هم شیک هستند و هم به بافت های دهان شما آسیبی وارد نمیکنند.

به بهداشت دهان و دندان خود بیشتر برسید: همانطور که قبلاً ذکر شد ، پوسیدگی دندان می تواند منبع اصلی درد ارتودنسی باشد. با رسیدگی به موقع و موثر به بهداشت دهان و دندان میتوانید به از بین بردن و کاهش درد ارتودنسی کمک کنید.

از دستگاه های ارتودنسی ثابت خود مراقبت کنید: هرچه طول درمان شما بیشتر شود، به ناچار بیشتر درد تجربه میکنید زیرا دفعات تنظیم دستگاه شما هم بیشتر میشود. اما اگر از بریس خود به خوبی مراقبت کنید میتوانید زودتر درمان را به پایان برسانید.

به طور منظم به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنید: هیچکدام از جلسات ویزیت را از دست ندهید.

از نگهدارنده و ریتینر ارتودنسی استفاده کنید: پس از صاف شدن دندان ها برای تثبیت موقعیتشان حتما از ریتینر و نگهدارنده استفاده کنید.

 

انواع لمینت

 در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی جنت آباد قصد داری تا شما را با انواع لمینت دندان یکی از روش های اصلاح طرح لبخند آشنا کنیم پس اگر به طرح لبخند خود اهمیت می دهید در ادامه همراه ما باشید.

لمینت سرامیکی

لمینت  دندان سرامیکی در واقع ترکیبی از چندین لایه بسیار نازک اما مستحکم سرامیکی هستند که به نوعی جایگزینی برای مینای دندان انسان میشود

موارد استفاده:

  • برای ترمیم و زیبا نشان دادن دندان هایی که دچار پوسیدگی و تغییر رنگ شده اند.
  • بستن گپ و فاصله ایجاد شده بین دندان ها
  • ترمیم دندان هایی که به صورت جزئی دچار به هم ریختگی هستند
  • ترمیم و بهبود ظاهر دندان هایی که به اصطلاح لب پر شده اند یا شکسته شده اند
  • ترمیم دندان هایی که به صورت مادرزادی لکه دار هستند

و…

مزایای لمینت سرامیکی:

  • به صورت طبیعی زیبا و چشم نواز است
  • لکه دار نمی شود و تغییر رنگ نمیدهد
  • نسبت به روکش های کامپوزیتی دوام و استحکام بالاتری دارند
  • برای نصب آن ها نیاز به بی حسی نیست
  • معمولا درمان تنها در 2 جلسه انجام می شود.

معایب لمینت سرامیکی:

  • متاسفانه غیر قابل تعمیرند و اگر آسیبی به آن ها وارد شود (مثلا اگر ترک بردارند) باید کاملا تعویض شوند.
  • اگر مینای دندان بیش از حد خراش بردارد، لمینت میتواند به راحتی بی افتد
  • کسانی که دندان های بسیار پوسیده دارند و یا دندانی را سال ها پیش پر کرده اند، نمی‌توانند لمینت کنند
  • هزینه های نسبتا بالایی در مقایسه با درمان های دیگر دارد

لمینت کامپوزیتی

لمینت سرامیکی در واقع ترکیبی از چندین لایه بسیار نازک اما مستحکم سرامیکی هستند که به نوعی جایگزینی برای مینای دندان انسان میشود

موارد استفاده:

  • بد شکلیهای دندانب
  • ترمیم تغییر رنگ
  • بستن فاصله های جزئی بین دندان ها
  • اصلاح و ترمیم ترک دندان و شکستگی جزئی آن
  • شکسته شدن لبه دندان
  • و به‌هم‌ریختگی‌های خفیف تا متوسط دندان

مزایای لمینت سرامیکی:

  • به صورت طبیعی زیبا و چشم نواز است
  • لکه دار نمی شود و تغییر رنگ نمی دهد
  • نسبت به روکش های کامپوزیتی دوام و استحکام بالاتری دارند
  • برای نصب آن ها نیاز به بی حسی نیست
  • معمولا درمان تنها در 2 جلسه انجام می شود.
  • معایب لمینت سرامیکی:
  • ایجاد حساسیت به سرما و گرما تا مدتی بعد از درمان
  • شکسته شدن مواد تشکیل دهند
  • تغییر رنگ بخش هایی از لمینت که نزدیک به لثه است.

 

بلیچینگ دندان در منزل و یا در دندانپزشکی ؟ کدام برای شما مناسب تر است ؟

 بلیچینگ دندان در کلینیک دندانپزشکی

در کلینیک دندانپزشکی، بلیچینگ به دو صورت انجام می‌شود.

  • بلیچینگ دندان با استفاده از لیزر
  • سفید کردن دندان بدون استفاده از لیزر

این دو با یکدیگر تفاوت بسیاری ندارند و فقط با استفاده از لیزر و اشعه یو وی باعث سفید شدن دندان و بالا رفتن سرعت درمان می‌شود. در این شیوه با استفاده از مواد مخصوص از لثه‌ها حفاظت می‌کند، سپس مواد سفید کننده با غلظت بسیار بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شودو ماده اثرگذار است و در بعضی از این مواد به صورت شیمیایی فعال می‌شود و بعضی دیگر با استفاده از حرارت و گرما فعال می‌گردد؛ که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. هزینه بلیچینگ دندان با این شیوه نسبت به روش بلیچینگ دندان در منزل تا حدودی متفاوت است.

بلیچینگ دندان در منزل

بلیچینگ دندان در منزل با سفید کننده‌های بلیچینگ در کلینیک دکتر متفاوت است. این در حالی است که در کلینیک‌ها زمان درمان یک ربع تا نیم ساعت بیمار را به نتیجه مدنظر می‌رساند، اما در منزل بین یک ماه تا سه هفته به طول می‌انجامد و همینطور نتیجه به دست آمده حدود هفتاد درصد نتیجه کلینیک است. پس در این روش هم سرعت درمان پایین است و هم نتیجه به دست آمده مطلوب نیست. پیش از بلیچینگ دندان در ابتدا به یک دندانپزشک ترمیمی خوب  مراجعه کنید و یک قاب و تمپ برای دندان‌های شما تهیه می‌کند؛ که مواد بلیچینگ در منزل روی آن می‌زنید؛ که بین ده تا بیست دقیقه در دهان بیمار قرار دارد و بعد از آن از دهان بیمار خارج می‌شود.

پس از بیرون آوردن مواد، باید به طور کامل شستشو داده شود. در این روش باید هر شب با توجه به میزان مواد سفیدکننده‌ها در دهان قرار گیرد.

بیشتر بدانید:

حرفه‌ای‌ترین روش سفید کردن دندان‌ها در کلینیک

حرفه‌ای‌ترین روش بلیچینگ دندان‌ها به نام زوم بلیچینگ که در حال حاضر بهترین روش بلیچینگ دندان شناخته می‌شود، است؛ اما متاسفانه در ایران با توجه به تحریم‌ها امکان پیدا کردن مواد اولیه آن دشوار است و در مکان‌هایی محدوده با تعرفه‌های قیمتی بالا انجام می‌شود؛ که تأثیر بسزایی در کیفیت کار درمان دارد.

تفاوت بلیچینگ با دستگاه زوم با بلیچینگ با لیزر

دستگاه زوم نوعی لیزر است؛ که مواد ویژه خود را دارد و نیازی نیست که در دهان بیمار قرار بگیرد. بلکه ثابت بوده و فرکانس آن با گذشت زمان زیاد می‌شود و به تدریج کم می‌شود که دلیل این کم شدن حساسیت دندان‌ها است؛ اما مدت طول درمان هر کدام یکسان است و تفاوتی با یکدیگر ندارند.

عوارض و مضرات بلیچینگ

بلیچینگ دندان به نسبت سایر خدمات دندانپزشکی عوارض بسیار کمی دارد. به طوری که تنها عارضه این درمان حساسیت دندان‌ها است؛ که از یک هفته تا یک ماه پس از درمان به طول می‌انجامد؛ که با استفاده از داروهای خاص که توسط متخصص تجویز می‌شود، می‌توان به کاهش این حساسیت کمک کرد.

 

دندانپزشکی اضطراری

 حتما برای شما یا یکی از افراد خانواده‌تان پیش آمده که با درد ناگهانی دندان مواجه شده‌اید و یا در ساعات نیمه شب مشکل دندان درد شدیدی در شما به وجود آمده است و درد به قدری زیاد بوده که نمی‌توانستید تحمل کنید تا در روز بعد از دکتر وقت ویزیت گرفته و به او مراجعه کنید. برای انجام چنین خدماتی می‌توانید از دندانپزشکی شبانه روزی استفاده کنید. معمولا در هر محله و منطقه‌ای یک کلینیک دندان پزشکی شبانه روزی وجود دارد که می‌تواند اقدامات حرفه‌ای دندان را در هفت روز هفته و به صورت ۲۴ ساعته برای مردم انجام دهد. در ادامه شما مقاله از کلینیک دندانپزشکی جنت اباد که  یک دندانپزشکی مجهز شبانه روزی می خوانید و با ویژگی های تمامی دندانپزشکی های اضطراری و یا شبانه روزی آشنا خواهید شد.

شایع‌ترین موارد اضطراری دندانپزشکی

همان‌طور که گفتیم دندانپزشکی‌های ۲۴ ساعته معمولا در نزدیکی هر محله قرار دارند و می‌توانند بیماران را درمان کنند. وقتی که خیلی احساس درد می‌کنید یا حتی احساس ناراحتی جزئی می‌کنید و نمی‌توانید از دندان‌پزشکان متخصص خود وقت ویزیت بگیرید، می‌توانید از طریق دندانپزشکی شبانه روزی و ۲۴ ساعته مشکل خود را حل کنید. مواردی که افراد در صورت مواجه شدن با آن‌ها به دندان پزشکی های ۲۴ ساعته مراجعه می‌کنند عبارت‌ اند از:

کشیدن دندان‌ها

جراحی دهان یا ناراحتی

آبسه دندان

ایجاد حفره دندان

پر کردن دندان از دست رفته

تاج گمشده

کاشت دندان

دندان ترک خورده

دندان درد

پروتزهای شکسته

موارد اضطراری ارتودنسی

اورژانس دندانپزشکی کودکان

اورژانس دندانپزشکی بارداری

اورژانس دندانپزشکی چیست؟

دندانپزشکی اورژانسی برای کاهش درد، توقف خونریزی یا جلوگیری از آسیب به بدن اقدامات لازم و مربوطه را انجام دهد. موارد اضطراری بیشتر اوقات به دلیل آسیب‌های ضربه‌ای ایجاد می‌شوند؛ اما باز هم باید بگویم که می‌تواند در نتیجه نادیده گرفتن طولانی مدت بهداشت دهان و دندان و حفظ آن‌ها باشد. اکثریت مواردی که اورژانس دندانپزشکی صورت می‌گیرد به دلیل پوسیدگی دندان، پریودنتیت و عفونت دندان است. اورژانس فوری دندانپزشکی یکی از زیر مجموعه‌های دندانپزشکی ریال اورژانس دندانپزشکی و دندانپزشکی‌های شبانه روزی است که مواردی را برطرف می‌کند که نیاز به اقدام سریع دارند و به این معنی است که حدود یک ساعت برای درمان وقت دارید.  موارد اضطراری و فوری معمولا درد شدیدی دارند و چند کار وجود دارد که می‌توانید از خانه تا رسیدن به اورژانس فوری دندانپزشکی انجام دهید؛ اما ممکن است کافی نباشد. پس باید در اسرع وقت به دنبال کمک پزشکی باشید. اقدام نکردن ممکن است به معنای از دست دادن دندان و آسیب جدی به سلامتی و یا حتی خطر برای زندگی شما باشد.

اقدامات اورژانس فوری دندان پزشکی

موارد اضطراری فوری باید ظرف چند ساعت درمان شوند. همچنین اقدامات اورژانس فوری دندان پزشکی معمولا شامل موارد زیر می‌شود:

  • کشیدن دندان
  • عفونت دندان
  • درد صورت
  • خونریزی بافت لثه

همچنین خطر ابتلا به عفونت جدی بستگی به موارد مختلفی دارد و می‌توانید با استفاده از محلول‌ها و روش‌های خانگی آسیب را کنترل کرده و درد را هم کنترل کنید؛ اما باید باز هم به پزشک مراجعه کنید.

 

آشنایی با فواید و مزایای بریج دندان (فواید پل دندانپزشکی)

 اگر به تازگی دندان خود را از دست داده اید و یا چندین سال است که یک یا چند دندان (مخصوصا در جلو دهان) ندارید حتما ظاهر صورت و زیبایی لبخندتان تغییر پیدا کرده است. زیرا دندان ها مهمترین نقش را در زیبایی طرح لبخند و چهره شما ایفا میکنند. از دست رفتن دندان هچنین میتواند سلامتی دهان و دندان و کیفیت زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال، از دست دادن دندان می تواند خوردن غذاهای مورد علاقه تان را دشوار کرده یا با اعتماد به نفسی که پیشتر حین صحبت کردن داشتید را اکنون ندارید. یکی از روش های جایگزینی دندان ها از دست رفته بریج دندان است. ادامه مقاله را بخوانید تا با فواید و مزایای بریج دندان بیشتر آشنا شوید.

بریج دندان چیست؟

همانطور که در مقدمه نیز اشاره کردیم، بریج دندان یک روش جایگزین دندان است که میتوانید به جای دندانی که اخیرا از دست داده اید از آن استفاده کنید. به دلیل پایین بودن هزینه بریج در مقایسه با سایر روش های جایگزینی دندان از جمله ایمپلنت ها، معمولا از بریج بیشتر استفاده میشود.

بریج دندانی چگونه جای خالی را پر میکند؟

همانطور که از نام آن پیداست، یک پل دندانپزشکی شکاف و فاصله ای که بین دو دندان وجود دارد را میبندد و به مانند پلی بین دو دندان عمل میکند. به دلیل اینکه این دندان های مصنوعی نوعی رابط بین دندانی و پر کننده جای خالی هستند به آن ها بریج میگویند. (بریج در انگلیسی یعنی پل به همین دلیل ما در فارسی به آن ها پل های دندانی هم میگوییم.)

بریج دندانی شامل یک یا چند دندان مصنوعی است که به هم متصل شده و در جای خالی دندانی که دیگر وجود ندارد قرار میگیرد. پل ها معمولا به دندان های مجاور متصل میشوند (از پشت) یا اینکه بر روی ایمپلنت ها دندانی سوار میشوند.

بیشتر بدانید : پوسیدگی دندان

آشنایی با مزایای بریج دندانی

ادامه مقاله را بخوانید تا با 5 تا از فواید و مزایای بریج دندانی آشنا شوید.

لبخند شما را ترمیم کرده و به افزایش سلامتی دهان و دهان کمک میکند (قابل توجه ترین فواید بریج دندان)

به شما کمک میکند همچنان غذاهای مورد علاقه خودتان را بخورید

به بهبود گفتار یا وضوح صحبت کردن شما کمک میکند (از بهترین فواید بریج دندان)

به حفظ سلامتی بافت استخوانی فک کمک میکند.

هزینه های شما را کاهش میدهد

 

حساسیت دندان چیست و چطور باید آن را درمان کرد؟

 حساسیت دندان به وضعیتی گفته میشود که در آن یک یا چند دندان برای یک لحظه کوتاه دچار درد میشود و حالتی مثل تیر کشیدن را برای شخص ایجاد میکند. این درد، ناراحتی یا تیر کشیدن، میتواند چند ثانیه باشد و یا اینکه تا چند دقیقه و یا حتی چند ساعت ادامه داشته باشد. دندان حساس میتواند علامت و نشانه یک بیماری یا مشکل جدی در رابطه با دهان و دندان باشد.

چه عواملی باعث حساسیت دندان میشود؟

در ادامه با شایعترین علل حساسیت دندان که باعث از بین رفتن مینا و پدیدار شدن دنتین میشوند آشنا خواهید شد.

بی دقتی در مسواک زدن

فرسایش مینای دندان

بالا رفتن و عقب نشینی لثه ها

بیماری لثه( جراحی زیبایی لثه )

دندان قروچه

شکستگی دندان

بلیچینگ دندان

چه زمانی دندانها حساس تر هستند؟

اوج حساسیت دندان ها زمانی است که با وجود تحلیل رفتن مینا شما یک چیز خیلی سرد و یا گرم بخورید. این موضوع هم حساسیت و هم احتمالا درد را افزایش میدهد. برای همین توصیه شده که در کل مواد غذایی خیلی سرد و یا خیلی گرم میل نکنید.

درمان حساسیت دندان

اگر به تازگی متوجه شده اید که خوردن مواد سرد، گرم، گازدار، اسیدی و یا شیرین باعث حساس شدن دندان هایتان شده است بهتر است که از مصرف آن ها خودداری کنید.

اگر حین مسواک زدن و شستشوی دهان با آب سرد، دندان حساس داشتید به جای آب سرد بهتر است با آب گرم اینکار را انجام دهید

مهمتر از همه اینکه با ملایمت مسواک بزنید و حتی زمانی که دندانهایتان حساس است مسواک زدن را پشت گوش نیاندازید

آیا برای درمان حساسیت دندان باید به دندانپزشک مراجعه کنم؟

هم بله و هم نه! از اولین باری که فکر مکنید دچار این حساسیت شده اید تا چند هفته صبر کنید. اگر طی این مدت خوب شدید نیازی به مراجعه نیست ولی اگه خوب نشد و حتی بدتر هم شد به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید.

 

صفحه قبل 1 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->