بلیچینگ دندان بهتر است یا کامپوزیت؟

خوردن برخی خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های رنگی، استعمال دخانیات، افزایش سن، مصرف برخی داروها و … باعث تغییر رنگ، تیره و کدر شدن دندان‌ ها می ‌شود. روش‌ های مختلفی برای سفید کردن دندانها وجود دارد. بلیچینگ و روکش‌ کامپوزیت و لمینت دندان رایج ‌ترین آن‌ها هستند. اما سوالی که برای خیلی از افراد پیش می آید این است که، بلیچینگ یا کامپوزیت.

بلیچینگ چیست؟

بلیچینگ یا سفید کردن دندان را می ‌توان هم در مطب و هم در خانه انجام داد. در این روش از پراکسید هیدروژن قوی برای از بین بردن رنگ و لکه‌ های دندان‌ استفاده می شود. نتیجه این عمل اکسید شدن رنگدانه‌ هایی است که در بین هرم‌ های مینایی دندان رسوب ‌کرده ‌اند.

این درمان فقط به یک جلسه نیاز دارد و باعث ایجاد ناراحتی برای بیمار نمی شود. در این روش علاوه بر دندانها محافظت از لثه نیز مورد توجه قرار می‌گیرد، به همین علت ژلی محافظ بر روی لثه‌ ها زده ‌شده و سپس ماده‌ی سفیدکننده بر روی دندان‌ها اعمال خواهد شد.

کامپوزیت چیست؟

رزین کامپوزیت ترکیبی خمیر مانند است که با تابش نوری با طول ‌موج خاص سفت می‌ شود. این روکش با ترکیب چندین ماده تحت عنوان فیلر و با استحکام فوق ‌العاده ‌ای تهیه می ‌شود. کامپوزیت طی یک جلسه روی دندان‌ های بیمار نصب می ‌شود و علاوه بر سفید کردن دندان، می ‌تواند مشکلاتی مانند لکه ‌دار بودن، شکسته بودن دندانها و فاصله ‌های کوچک بین دندان‌ها را بپوشاند. این روکش، فوق‌ العاده بادوام است و در صورت نیاز می ‌توان به ‌آسانی آن را ترمیم کرد.

تفاوت های بلیچینگ و کامپوزیت

عملکرد

بلیچینگ فقط دندانها را سفید می کند و لکه‌ های ناشی از غذا را از بین می ‌برد. برای تغییر رنگ‌های شدید تر، کامپوزیت و لمینت دندان ایده آل هستند. مشکلاتی نظیر فواصل کم بین ‌دندانی، شکستگی، لب‌ پریدگی، ترک و حتی بدفرمی و ناهنجاری‌های دندانی با کامپوزیت قابل برطرف کردن هستند. کامپوزیت یکی از روشهای زیبایی و درمانی اصلاح طرح لبخند می‌ باشد؛ این در حالی است که بلیچینگ صرفاً روش زیبایی بوده و فقط قابلیت تغییر رنگ دندانها را دارد.

رنگ

با مصرف نوشیدنی ها و خوراکی های رنگی و استعمال دخانیات بعد از انجام بلیچینگ دندان، دندانها دوباره به مرور دچار تغییر رنگ می شوند، اما کامپوزیت به‌هیچ ‌وجه تغییر رنگ نداده و دارای طیف رنگ گسترده ‌ای است.

دوام

درصورتی ‌که به ‌درستی از کامپوزیت مراقبت شده و تمامی نکات بهداشتی و توصیه‌ شده توسط دندا‌پزشک انجام شود، عمر این روکش بین 5 تا 10 سال خواهد بود، اما بلیچینگ دوام زیادی ندارد و هرسال باید تکرار شود.

قیمت

هزینه‌ کامپوزیت نسبت به بلیچینگ بیشتر است.

منبع: https://www.chalava.ir/

قیمت ارتودنسی دندان چند است؟

ارتودنسی یکی از روش های زیبایی دندان ها و فک به شمار می ‌رود. امروزه مردم بیشتر از قبل به صاف و مرتب وبدن دندان های خود اهمیت می دهند. اما قیمت ارتودنسی دندان برای برخی افراد هنوز متعارف نیست. توجه داشته باشید که قیمت ارتودنسی در مطب ها و کلینیک های مختلف متفاوت است.

جدول هزینه های ارتودنسی

نوع درمان ارتودنسی

هزینه بر حسب تومان

ارتودنسی ثابت یک فک

8 تا 10 میلیون تومان

ارتودنسی ثابت دو فک

15 تا 18 میلیون تومان

ارتودنسی ثابت دو فک با براکت سرامیکی

18 تا 22 میلیون تومان

ارتودنسی متحرک فانکشنال به همراه ثابت

16 تا 18 میلیونن تومان

ارتوسرجری

18 تا 22 میلیون تومان

 

هزینه ی بریس برای بزرگسالان

نوجوانی زمان ایده آل تری برای صاف كردن دندان ها است، اما اکثر افراد در اواخر زندگی تصمیم به درمان ارتودنسی می گیرند. متوسط هزینه بریس های شفاف برای بزرگسالان می تواند زیاد باشد، اما مزایای آن ارزشش دارد. قیمت نسبتا بالای ارتودنسی بزرگسالان یکی از دلایلی است که بسیاری از افراد را نسبت به درمان پشیمان می کنند.

قیمت بریس ارتودنسی دندان

قیمت بریس های ارتودنسی شما به نوع درمانی که انتخاب می کنید و طول مدت درمان مورد نیاز بستگی دارد، اما معمولاً هزینه بریس های بزرگسال از 10 تا 20 میلیون تومان است. در میان این هزینه ها، هزینه ویزیت پزشک هم هست  که با روش سفارش پستی میتوانید به کاهش هزینه های خود کمک کنید. در این روش شما شخصا به یک متخصص ارتودنسی مراجعه نمی کنید، اما یک دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی از راه دور بر پرونده شما نظارت می کند.

هزینه بریس های سرامیکی شفاف و سفید بیشتر از اتصالات فلزی است. یک راه حل معمول برای کاهش این هزینه، استفاده از براکت های سرامیکی یا شفاف برای دندان های جلویی (که بیشتر دیده می شوند) و سوار کردن بریس های فلزی بر روی دندان های باقی مانده است که معمولاً دور از چشم هستند.

اما اگر واقعاً نمی خواهید کسی متوجه استفاده شما از ارتودنسی باشد، بریس های نامرئی اینویزیلاین احتمالاً بهترین راه حل هستند. اینویزیلاین به دلیل شرایط خاص و تولید انحصاری ای که برای بیمار دارد قطعا ارزان ترین نوع بریس نیست و اگر نگران هزینه هستید، گزینه های دیگر را بررسی کنید.

تأمین هزینه های بریس بزرگسالان

برخی از بیمه ها، ارتودنسی را برای كودكان تحت پوشش قرار می دهند، اما برای بزرگسالان این هزینه را ندارند. حتی در صورتی که بخشی از هزینه درمان را تقبل کنند باز هم احتمالاً حداکثر پرداخت برای این روش درمانی به عهده شماست.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

ترمیم دندان چگونه انجام می شود؟

 شکشتن دندان ها در اثر اتفاقاتی مانند ضربه، تصادف یا گاز گرفتن اجسام سخت پیش می آيد. به عوان راه حل این مسئله، مواد بسیار محکمی وجود دارد که می تواند این دندان ها را به حالت طبیعی خود برگرداند و درصد زیادی از این موضوع به مهارت و دقت کار یک متخصص ترمیم دندان مربوط می شود.

دلایل ترمیم دندان

ترمیم دندان به ارتقا  سلامت دندان کمک می کند زیرا می تواند باعث پر شدن فضای خالی دهان و پر کردن شکاف هایی شود که محلی برای رشد باکتری ها در دهان است. گزینه های زیادی برای ترمیم دندان وجود دارد و پزشک بعد از معاینه، نوع ترمیم مورد نیاز را تعیین می کند و این گزینه ها شامل موارد زیر می شوند.

پرکننده های دندان

پرکننده های دندان متداول ترین نوع ترمیم دندان هستند و می توان از آلیاژهای فلزی طلا یا نقره آمالگام برای پرکردن دندان یا مواد پلاستیکی رنگی به نام پرکردن رزین کامپوزیت استفاده کرد.

تاج دندان

تاج های دندانی وسایلی به شکل دندان هستند که برای بازیابی شکل، اندازه، استحکام و ظاهر دندان و یا پوشاندن دندان کاشته شده، روی دندان قرار می گیرند.

ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت دندان روشی است که با هدف کاشت جایگزینی برای دندان های از دست رفته انجام می شود. کاشت ها در واقع یک پست کوچک ساخته شده از فلز هستند که در جای استخوان دندان قرار می گیرد. ایمپلنت با یک دندان جایگزین به نام تاج پوشانده شده است.

پل دندانپزشکی

پل یا بریج دندان، وسایلی هستند که برای پر کردن شکاف ناشی از یک یا چند دندان از دست رفته طراحی شده اند. پل ها را می توان از هر دو طرف و به طور دائمی در جای خود با تاج ثابت کرد.

نکاتی برای حفظ سلامت دندان ها

برای مراقبت از دندانها و جلوگیری از بروز مشکلات دهان و دندان خود، انجام اقدامات صحیح هر روز ضروری است. در اینجا چند نکته برای حفظ سلامت دندانها ذکر شده است:

·         هرگز بدون مسواک زدن به رخت خواب نروید.

·         دندانها را به درستی مسواک بزنید.

·         تمیز کردن زبان را فراموش نکنید.

·         از خمیر دندانهای حاوی فلوراید استفاده کنید .

·         دندان های خود را روزی یک بار با نخ دندان مسواک بزنید تا از شر باقی مانده بین دندان ها خلاص شوید.

·         از دهان شویه مناسب و حاوی فلوراید استفاده کنید.

·         پس از هر وعده غذایی روزانه مقدار کافی آب بنوشید، زیرا این امر می تواند باعث از بین رفتن برخی از تأثیرات منفی غذاها و نوشیدنی های چسبناک و اسیدی بر روی دندان ها شود.

·         غذاهای شیرین و اسیدی که به دندان آسیب می رسانند را محدود کنید.

منبع: https://www.chalava.ir/

آشنایی کامل با ارتودنسی فک بالا

ارتودنسی دندان یک روش دندانپزشکی است که هم جنبه درمانی و هم جنبه زیبایی و ترمیمی دارد. انجام ارتودنسی روی دندان ها یک درمان دائمی برای رفع انواع ناهنجاری های خفیف، متوسط و شدید دندانی است که نیاز به ترمیم و تمدید ندارد. انجام این درمان شاید از طریق هر دو فک بیمار انجام شود. در شرایطی هم ممکن است برای انجام این درمان متخصص ارتودنسی بریس های ارتودنسی را تنها روی یک ردیف از دندان های فک بالا یا فک پایین بیمار قرار دهد. در این مقاله ما شما را با ارتودنسی فک بالا، نحوه انجام آن و هدف از انجام آن آشنا می کنیم.

ارتودنسی فک بالا چیست؟

جلو بودن فک بالا یک ناهنجاری شایع است که می توان آن را با انجام ارتودنسی درمان کرد. جلو بودن فک بالا زمانی اتفاق می افتد که دندان های موجود در فک بالایی بیمار بیش از حد معمول خود جلو باشند و بیشتر از یک الی دو میلی متر روی دندان های فک پایین بیمار هم پوشانی داشته باشند. طبیعی است که در چنین شرایطی مشکلاتی مانند اشکال در جویدن مواد غذایی به وجود می آید. در نتیجه درمان این ناهنجاری از طریق انجام ارتودنسی فک بالا، لازم و ضروری است.

دلایل ایجاد ناهنجاری فک بالا

بزرگترین دلایل ایجاد ناهنجاری فک بالا، مشکلات جنینی، ژنتیکی و مادرزادی هستند. سایر عواملی که در ایجاد این ناهنجاری نقش دارند عبارتند از:

·         عدم رعایت بهداشت صحیح دهان و دندان ها

·         پوسیدگی و کرم خوردگی دندان های شیری

·         عفونت لثه ها در زمان جایگزینی دندان های شیری

·         افتادن زودتر از موعد دندان های شیری در کودکان

·         وارد شدن ضربه به دندان ها و فک ها

·         ضربه های شدید و محکم مانند ضربات ناشی از تصادف

·         عادت های بد و نامناسب کودکی مانند مکیدن انگشتان

درمان جراحی فک بالا همراه با ارتودنسی

در شرایطی که مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان ها آن قدر شدید هستند که تنها با کمک ارتودنسی و ابزار و لوازم دندانپزشکی درمان نمی شوند، ممکن است دندانپزشک انجام جراحی را در کنار ارتودنسی به شما پیشنهاد کند. ارتودنسی همراه با جراحی فک، حاصل همکاری ارتودنتیست و جراح فک و صورت است و ارتوسرجری نامیده می شود. برای انجام ارتوسرجری ابتدا لازم است که دندان های بیمار با کمک بریس های ثابت ارتودنسی کاملا مرتب شوند و در محل صحیحی قرار بگیرند.

بعد از آن دندانپزشک شما را برای انجام جراحی فک به یک جراح فک و صورت ارجاع می دهد. جراح بدون برداشتن بریس های ثابت ارتودنسی از روی دندان ها، جراحی فک را انجام داده و فک شما را به محل صحیحی جا به ‌جا می کند. بعد از انجام جراحی فک شما باید درمان ارتودنسی خود را از ۶ ماه تا یک سال ادامه بدهید.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

همه چیز درباره دندان عقل

به سومین دندان آسیا در دهان انسان،دندان عقل می گویند. سن رشد دندان عقل معمولا بین ۱۷تا ۲۱ سالگی است و با در آمدن آن، می توان گفت شما به بلوغ عقلی رسیده اید؛ برای همین به آن دندان عقل گفته می شود. هر انسان دارای ۴ دندان عقل می باشد که آخرین دندان ها در قوس فکین هستند. اما در برخی افراد ممکن است این دندان ها رشد نکنند.

دلایل نهفته ماندن دندان

·         بیماری های دوران کودکی

·         ارثی

·         کم خونی

·         راشیتیسم

·         نداشتن هماهنگی رشد استخوان فک

روش کشیدن دندان عقل چگونه است؟

بعد از تزریق بی حسی به لثه شما، در صورتی که دندان شما کاملا رویش کرده باشد و تاج دندان کامل معلوم باشد، روش کشیدن آن مانند دندان های دیگر است؛ اما دندان های نهفته و نیمه نهفته، تنها با جراحی کشیده می شوند.

در سنین نوجوانی کشیدن دندان عقل راحت تر است، چون استخوان های اطراف دندان نرم تر هستند و ضخامت و استحکام آن ها کمتر است.

اقدامات لازم بعد از کشیدن دندان عقل

کارهایی که باید بعد از کشیدن این دندان انجام دهید:

·         یک بسته یخ آماده کرده و روی صورت خود بگذارید.

·         سعی کنید فک خود را گرم نگه ندارید.

·         مایعات زیادی بنوشید.

·         از روز دوم شروع به مسواک زدن کنید.

·         داروها یا آنتی بیوتیک هایی که دکتر برایتان تجویز می کند را سر ساعت بخورید.

·         هیچ چیزی را میک نزنید چون میک زدن، خون را لخته می کند.

چه هنگام باید دندان عقل کشیده شود؟

·         ایجاد شدن عفونت لثه روی دندان

·         پوسیدگی دندان

·         به هم زدن نظم و ترتیب دندان های مجاور

·         ایجاد کیست یا تومور

ایجاد عفونت لثه در دندان

به خاطر فضای کم و فشار زیاد، دندان های عقل باعث ایجاد التهاب و به طور حاد تر بیماری های لثه می شوند و وقتی که التهاب آغاز شد، فروکش کردن آن خیلی سخت است. وقتی که دندان ها تحت فشار باشند بین آن ها محیطی برای رشد میکروب ها ایجاد می شود که ریسک عفونت را بالا می برد.

پوسیدگی

وقتی که دندان عقل رشد می کند، دسترسی به آن سخت می شود و رسیدگی به آن سخت تر. دندان عقل چون آخرین دندان است ممکن است به آن رسیدگی نشود و دچار پوسیدگی شود.

به هم زدن نظم و ترتیب دندان های مجاور

وقتی که دندان های عقل رشد می کنند، در تلاش اند که وارد فضایی شوند که بسیار شلوغ است. به همین دلیل دندان های همسایه به همدیگر فشار می آورند و در نهایت باعث کج و نامرتب شدن یکدیگر می شوند.

ایجاد کیست یا تومور

وقتی دندان عقل تحت فشار است، کیست ها یا تومورهایی درون استخوان فک ایجاد می کند که باعث درد در مفصل استخوان فک می شود.

منبع: https://www.chalava.ir/

ارتودنسی ثابت یک فک چگونه است؟

ارتودنسی دندان یکی از شاخه های رشته دندانپزشکی است که به شما کمک می کند دندان های منظم داشته باشید. اگر دندان های بالای شما حساس است و برای افزایش سلامت دهان و دندان نیاز به مرتب کردن دندان های پایین خود دارید، می توانید با استفاده از شیوه ارتودنسی ثابت یک فک، دندان های فک های پایین خود را ارتودنسی کنید. این درمان در صورتی قابل انجام است که بی نظمی و یا کجی در دندان های شما خیلی قابل توجه نباشد و با ارتودنسی یک فک، درمان کامل شما صورت می گیرد. در بعضی از موارد نیز احتمال دارد که فک و دندان های بالای شما نیاز به ارتودنسی داشته باشد.

ارتودنسی هر دو فک

در صورتی که ناهنجاری های دهان و دندان بیمار به حدی زیاد باشد که در هر دو فک دیده شود، نیاز به ارتودنسی هر دو فک است. اصلاح فکین بیمار که به چگونگی ارتباط دو ردیف دندان ها با یکدیگر کمک می کند، یکی از اصلی ترین ویژگی های ارتودنسی دندان است. وجود این بی نظمی ها می تواند باعث بروز دندان قروچه شود و در بعضی از موارد می ‌تواند تکلم و جویدن غذا را با معضل روبه ‌رو کند.

نتایج ارتودنسی فک پایین

بعد از مشاوره و صحبت با متخصص، اگر دندان های شما اوربایت داشته باشد، احتمال دارد منظم کردن دندان های فک پایین به تنهایی این معضل را درمان کند و نیاز به هیچ گونه درمان فک بالا نباشد. اما اگر شما آندربایت داشته باشید، نه تنها ارتودنسی دندان های پایین به تنهایی امکان پذیر نیست، بلکه ناهنجاری را بیشتر نیز می کند. همانطور که دندان های شما جابجا می شود، احتمال دارد مشکلاتی ایجاد شود و یا مشکلات موجود را بیشتر کند؛ به طوری که دندان های شما دیگر کارایی لازم را نداشته باشد.

موارد مهم در ارتودنسی فک بالا

الگوی کلی دندان ها در درمان ارتودنسی فک بالا یا به طور کلی، تک فک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شیوه قرار گیری دندان ها در فک پایین باید به شکلی باشد که باعث بی نظمی دندان ها در فک نشود و تداخل در ارتودنسی فک بالا ایجاد نشود. در بعضی از موارد، ارتودنسی فک بالا باعث بدتر شدن وضعیت دندان های بیمار می شود؛ زیرا احتمال دارد دندان های فک بالا و پایین به صورت صحیح بر روی هم قرار نگیرد و در هنگام جویدن و خوردن غذا نیرو به صورت یکسان در بین دندان ها پخش نشود و در نهایت باعث آسیب فک بالا ارتودنسی فک بالا شود.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

لمینت دندان ارزان چگونه است؟

اگر از داشتن دندان‌ هایی با فرم نامناسب ناراضی هستید به کمک لمینت دندان می توانید به اصلاح فرم دندان های خود بپردازید. به این صورت که دندانپزشک با چسباندن ونیر ها بر روی دندان های شما، ظاهر و فرم آن ها را زیبا می ‌سازد.

لمینت چیست؟

لمینت یا ونیر، لایه ای ظریف و شیشه ای شکل از موادی همرنگ دندان یا مواد سفیدی از جنس سرامیک یا کامپوزیت است که برای اصلاح فرم، رنگ، طول و شکل دندان یا بستن فاصله بین دندان ها و درمان دندان های شکسته بر روی سطح دندان چسبانده می شود و باعث حفظ عملکرد و مینای دندان ها می شود.

لمینت کامپوزیتی

ونیر به کار رفته در روش لمینت دندان ارزان، از جنس ونیر کامپوزیت است که در مطب ساخته می شود و دارای رنگی شفاف است. به این روش «روش مستقیم» نیز گفته می شود و اگر شرایط دندانی فرد مناسب باشد بدون تراش به دندان ها چسبانده می شود.

روش نصب لمینت دندانی ارزان (لمینت کامپوزیتی دندان)

در ابتدا دندانپزشک تجویز می کند که بیمار از دندان ها و فک خود اشعه ایکس بگیرد. سپس در صورت انتخاب لمینت، دندان را جرم‌ گیری می ‌کند تا عاری از هر گونه پلاک و جرم شود. در ادامه، در صورت وجود پوسیدگی دندان و یا خرابی، ابتدا باید به درمان پرداخت، سپس لمینت کرد.

رنگ ونیر با توجه به درخواست بیمار انتخاب می شود. اگر بیمار خواهان رنگ سفید برای دندان هایش باشد قبل از گذاشتن ونیر، ابتدا بلیچینگ دندان ها انجام می شود، سپس دندان ها خشک می شوند و ونیر کامپوزیت روی دندان سوار می شود.

ونیر های کامپوزیتی برخلاف ونیرهای سرامیکی به صورت پلیکمر شده در اختیار دندانپزشکان قرار دارند و تنها در یک جلسه به دندان بیمار چسبانده می ‌شوند. کامپوزیت دندان 5 الی 10 سال عمر می کنند، که در صورت مراقبت بیمار، می ‌تواند عمر طولانی‌ تری نیز داشته باشد.

عوارض لمینت کامپوزیت دندان

·         اگر کامپوزیت به ‌درستی به مجاورت لثه چسبانده نشود، می ‌تواند باعث التهاب یا خونریزی لثه شود.

·         باز بودن فاصله بین‌ دندانی می‌ تواند باعث چسبیدن مواد غذایی به دندان و درنتیجه باعث بدبویی دهان شود.

·         حساس شدن دندان نسبت به سرما و گرما

مزایای لمینت کامپوزیتی دندان

·         نصب آسانی دارد و نسبت به لمینت سرامیکی در یک جلسه بر روی دندان ها می‌چسبد و نیاز به قالب‌ گیری از دندان ها نیست.

·         آسیبی به مینای دندان وارد نمی ‌کند، زیرا در بسیاری از موارد نیاز به تراش دندان نیست.

·         دارای ظاهری شبیه دندان است.

·         دارای تنوع رنگی مختلفی است.

·         هزینه درمانی کمتری دارد.

منبع: https://www.chalava.ir/

با انواع دندان ها آشنا شویم

در دهان انسان انواع مختلفی از دندان ها وجود دارد که هر کدام از انواع دندان ها، نام و عملکرد خاص خود را دارند. دندان ها از لایه های مختلفی تشکیل شده اند. مینای دندان که سخت ترین قسمت دندان است و در قسمت خارجی دندان قرار دارد. لایه دوم، عاج است که نرمتر از مینای دندان است. عمیق ترین لایه داخل دندان، پالپ است که از اعصاب و عروق خونی تشکیل شده است. سیمان روی ریشه دندان است و در زیر لثه است.

تعداد و انواع دندانهای فرد با افزایش سن تغییر می کند. به طور معمول، افراد در طول زندگی خود دارای دو دسته دندان میشوند: دندانهای شیری و دندانهای دائمی یا بالغ .

انواع دندان ها

دندانهای پیش

دندان های پیش، دندانهای نوک تیز جلوی دهان هستند که به غذا خوردن ما کمک می کنند و آن را به قطعات کوچکتر برش می دهند. آنها صاف و با لبه نازک هستند. به آنها دندانهای قدامی نیز گفته می شود. کودک و بزرگسال دارای هشت دندان پیش هستند.

دندانهای آسیاب

دندان های آسیاب بزرگترین دندان در بین دندان ها هستند. آنها یک سطح بزرگ و مسطح با برجستگی هایی دارند که به آنها امکان جویدن غذا و خرد کردن آن را می دهد. بزرگسالان 12 دندان مولر دائمی دارند، شش دندان در هر کدام از فک های پایین و بالا و کودکان هشت دندان مولر اولیه دارند .

آخرین دندان های آسیایی که رشد می کنند دندان های عقل یا دندان های آسیای سوم است که معمولاً در سنین 17 تا 21 سالگی به وجود می آیند. این دندان ها در انتهای ردیف دندانها، در گوشه های دور فک قرار می گیرند. بعضی اوقات دندان عقل نهفته می شود، به این معنی که می تواند زیر لثه گیر کند و نتواند به درستی رشد کند.

دندان های عقل که فقط به صورت نیمه رشد می کنند یا در موقعیت نادرستی قرار دارند می توانند خطر ابتلا به عفونت یا آسیب در مناطق اطراف را افزایش دهند. اگر فردی دچار پوسیدگی دندان، درد یا عفونت باشد، ممکن است لازم باشد دندان عقل را از بین ببرد. افراد برای جویدن نیازی به این دندان ها ندارند و تمیز نگه داشتن آنها دشوار است زیرا در دهان قرار دارند.

دندان نیش

دندان نیش دندانهای نوک تیز هستند که در کنار دندانهای پیش قرار دارند. دندان نیش طولانی ترین دندان در بین دندان ها هستند و مردم از آنها برای جویدن غذا استفاده می کنند. هر دو کودک و بزرگسالان دارای چهار دندان نیش هستند. رشد اولین دندان نیش در کودکان، معمولاً بین 9 تا 12 سالگی است.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

لمینت دندان پر شده چگونه است؟

پوسیدگی دندان نوعی خرابی دندان است و زمانی اتفاق می افتد که باکتری های دهان، اسید های خورنده تولید کنند. این اسید باعث تجزیه دندان و رفته رفته باعث ایجاد سوراخی در دندان می شود که به آن کرم خوردگی دندان نیز می گویند.اگر پوسیدگی دندان به موقع درمان نشود، می تواند باعث درد، عفونت و از دست رفتن دندان شود.

قسمت های شکسته یا پوسیده دندان باید دوباره بازیابی شوند تا عملکرد قبلی خود را به دست آورند و جلوی نفوذ باکتری ها در داخل پالپ گرفته شود. بازسازی قسمت های شکسته دندان به خصوص در جلو، یک زیبایی ضروری محسوب می شود.

در گذشته مهم ترین ماده ای که برای بازگرداندن شکل دندان و بازیابی عملکرد استفاده میشده است، فلزات بوده اند. با این حال امروزه از کامپوزیت های رنگ دندان با زیبایی بالا و سرامیک های مختلف برای ترمیم دندان های آسیب دیده استفاده می کنیم. بسته به شدت آسیب، عملکرد و همچنین بودجه، بهترین مواد موجود انتخاب می شوند.

آیا لمینت دندان پر شده می تواند دندان های شما را خراب کند؟

خیر، اگر دندانپزشک شما متخصص آرایشی و بهداشتی باشد و تجربه کافی داشته باشد، لمینت دندان پرشده برای شما ضرری ندارد. دندانپزشک از شما می خواهد که از دهان و دندان خود اشعه ایکس بگیرید و دندان های شما را معاینه می کند تا مطمئن شود لمینت دندان برای شما مناسب است. اگر او تشخیص دهد که لمینت انتخاب مناسبی برای شما نیست، گزینه های دیگری مانند روکش کامپوزیت، ارتودنسی یا فقط کانتور زدن دندان را به شما پیشنهاد می دهد.

مزایای لمینت دندان پرشده

از آن جا که لمینت برای همه مانند دندان های اصلی بیمار و به صورت جداگانه ساخته شده است، بنابراین تشخیص تفاوت بین دندان لمینت و دندان طبیعی غیرممکن است. لمینت ها برخلاف دندان های طبیعی، در برابر لکه های چای و قهوه مقاوم هستند، زیرا از مواد پیشرفته برای ساخت آن ها استفاده می شود.

معایب لمینت دندان پرشده

ساخت لمینت زمان بر است و حداقل برای یک هفته، نصب لمینت را به تأخیر می اندازد. اگر لمینت ها به درستی چسبانده شوند و عوامل تخریب دندان محدود یا از بین بروند، بیمار می تواند از لمینت به عنوان دندان طبیعی استفاده کند. با وجود ثبات بالا، ورقه ها ی لمینت ممکن است شکننده باشند.

لمینت نباید تحت فشار قرار گیرد، همانطور که با دندان های طبیعی نیز نباید این کار را انجام داد. به عنوان مثال، شما باید از جویدن ناخن، یخ خوردن یا باز کردن قوطی های نوشیدنی جلوگیری کنید.

منبع: https://www.chalava.ir/

بهترین دهانشویه برای بیماری ورم لثه

هنگامی که شما به دنبال جلوگیری از بیماری ورم لثه یا بیماری لثه هستید، مهم است که هر روز دهانشویه را در برنامه مراقبت از دهان خود قرار دهید. حین استفاده از دهانشویه ها متوجه خواهید شد که بعضی ها به جلوگیری از ورم لثه کمک می کنند.

بیماری لثه چیست؟

بیماری های لثه از شایعترین علل مراجعه افراد به کلینیک های دندانپزشکی هستند. این بیماری ها اغلب با ورم لثه و التهاب آن همراه هستتند. بیماری پریوودنتال مهمترین بیماری مربوط به لثه است. این بیماری باعث تخریب بافت لثه میشود و علاوه بر سلامتی عمومی بدن، تهدید جدی برای زیبایی طرح لبخند نیز به شمار میرود.

بهترین روش درمان بیماری لثه چیست؟

این بیماری را هرچه زودتر درمان کنیم بهتر است زیرا میتواند باعث عفونت لثه، استخوان فک و حتی مشکلات قلبی شود. درمان اولیه شامل پیشگیری است، درمان ثانویه شامل جرم گیری دندان و درمان نهایی شامل انواع جراحی های لثه است. گاهی اوقات در کنار این روش ها، برای بهبود طرح لبخند اقدامات زیر نیز در نظر گرفته میشود:

·         بلیچینگ دندان

·         لمینت دندان

·         کامپوزیت دندان

نکته: چنانچه نبود دندان یا از دست رفتن تعدادی از دندان ها باعث ایجاد بیماری لثه شده باشد، در کنار روش های درمان نام برده شده، از جایگزین کردن دندان مانند ایمپلنت دندان نیز استفاده میشود.

کدام دهانشویه برای شما بهترین است؟

یکی از کارهایی که افراد مبتلا باید انجام دهند تسکین و کاهش ورم لثه است که به روش های مختلفی انجام داده میشود. یکی از این روش ها استفاده از بهترین دهانشویه ها است. دهانشویه ها میتوانند تحریک لثه را کاهش داده و به درمان بیماری آن کمک کند. بهترین دهانشویه آن است که حاوی فلوراید باشد و میزان تحریک ساختارهای دهان توسط آن ناچیز و حداقلی باشد.

حین انتخاب بهترین دهانشویه برای کاهش ورم لثه، به نکته زیر توجع کنید:

شستشوی دهان با الکل

الکل یک جزء اصلی در بسیاری از دهان شویه ها است، که برخی از آنها باعث ایجاد احساس سوزش در دهان می شوند. در حالی که دهانشویه های مبتنی بر الکل کمک می کنند تا اثرات باکتری های را از بین ببرند، احساس سوزش باعث می شود دهانشویه های حاوی درصد بالای الکل را یک دهانشویه خوب در نظر نگیریم.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

 

صفحه قبل 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->