سایش دندان چیست؟ رایج ترین راه های درمان آن کدام اند؟

 سایش یا ساییدگی دندان به معنای از بین رفتن بافت دندان به طرقی غیر از پوسیدگی دندان است. سایش دندان یک مشکل بسیار شایع است که تقریباً در 97٪ از جمعیت رخ می دهد. این مشکل یک روند طبیعی و فیزیولوژیک است که در طول زندگی اتفاق می‌افتد، اما با افزایش طول عمر افراد و استفاده مداوم از دندان‌ها در طول زندگی، احتمال کاهش سطح و کوتاه شدن دندان‌ها قابل توجه‌تر می‌شود.

رایج‌ترین روش‌های ترمیم سایش دندان‌ها:

باندینگ دندان (Dental bonding )

در صورت وجود سایش مینایی به میزان جزئی تا متوسط ​، می‌توان از روش‌های باندینگ دندان جهت درمان آن استفاده کرد. باندینگ دندان شامل روش‌هایی است که طی آن یک ماده کامپوزیتی همرنگ دندان روی سطح دندان‌هایی که دچار سایش شده‌اند اعمال می‌شود تا ظاهر طبیعی‌تری به خود بگیرند. ترمیم‌های کامپوزیتی و کامپوزیت‌ ونیرها جزو این روش‌های درمانی هستند. علاوه بر اصلاح طرح لبخند، باندینگ دندان همچنین ممکن است حساسیت دندان را کاهش داده و مشکلات مربوط به نامتقارن بودن لبخند را نیز برطرف کند.

لمینت دندان (Dental laminate)

لمینت‌ها لایه‌های نازکی از جنس پرسلن هستند که برای بهبود رنگ، شکل و اندازه دندان‌ها به آن‌ها متصل می‌شوند. لمینت‌ها همچنین می‌توانند با باند شدن به سطح دندان‌ها، حساسیت آن‌ها را کاهش داده تا در معرض آسیب و تغییر رنگ کمتری قرار بگیرند.

روکش دندان (Dental crown)

چنانچه دندان بیش از حد آسیب دیده یا دچار سایش شده باشد، ممکن است از روکش‌های دندانی جهت بازسازی دندان‌ها استفاده شود.

روکش‌های دندانی انواع مختلفی دارند که دندانپزشک بر اساس نوع و موقعیت دندان و همچنین میزان و شدت سایش دندان‌ها، یکی از این انواع را جهت درمان انتخاب می‌کند.

برای مطالعه بیشتر :

بهترین روش ارتودنسی در سال 99 چیست و هزینه آن چقدر است؟

 بخوانید پاسخ بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به این سوال را :  

آیا واقعا روشی وجود دارد که بهترین روش ارتودنسی دندان باشد؟

پاسخ به این سوال کمی چالش برانگیز است زیرا جواب ما هم میتواند بله باشد و هم خیر. خیر از این جهت که هر روشی برای هر کسی مناسب نیست و اصولا تاکنون کسی پیدا نشده که بگوید یک روش ارتودنسی دندان کشف کرده ام که هر دندانی را در هر شخصی صاف و یکدست میکند. نه ما چنین روشی نداریم.

از یک سو جواب میتواند بله باشد. اما این روش از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. برای مثال ممکن است بین دندان های شما فاصله وجود داشته باشد. برای این مشکل ارتودنسی متحرک با اینویزیلاین یا سایر الاینرها میتواند بهترین روش ارتودنسی دندان باشد. با این ارتودنسی ثابت با بریس فلزی هم به درد شما میخورد اما قطعا به اندازه اینوزیلاین ها برای شما خوب و بی دردسر نیست.  از طرف ممکن است مشکل شما شدید باشد و با ارتودنسی متحرک نتوان به راحتی آن را اصلاح کرد. در این شرایط بهترین روش ارتودنسی دندان برای شما ارتودسنی ثابت فلزی، لینگوال، سرامیکی و … خواهد بود.

برای مطالعه بشتر : مجله ارتودنسی دندان

پس منظور از بهترین روشی در سال 99 چیست؟

همانطور که دیدید ما دقیقا روشی به عنوان بهترین روش ارتودنسی نداریم که بتواند برای همه عالی و بهترین باشد. در عوض بهترین روش شخصی و فردی است است. یعنی میتواند برای مثال یک روش میتواند برای علی بهترین باشد حال آنکه برای زهرا بدترین باشد. منظور ما از بهترین روش ارتودنسی در سال 99 روش های رایجتی است که ممکن است بیشتر از همه بکار برده شود. به عبارتی  با توجه به تمایل مراجعانمان و تشخیص متخصص ارتودنسی مشخص شده که این روشها بیشتر هوادار دارند و نتایج بهتری هم دارند.

 

آشنایی با دندانپزشک ترمیمی دندان و کارهایی که انجام می‌دهد

 دندانپزشکی ترمیمی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که بر ترمیم دندان‌های آسیب دیده یا جایگزینی دندان‌هایی که از دست رفته‌اند تمرکز دارد.

دندانپزشک ترمیمی دندان کیست؟

در حالی که دندانپزشکی ترمیمی دندان در حال حاضر توسط انجمن دندانپزشکی آمریکا به عنوان یک تخصص دندانپزشکی شناخته نشده است، اما دندانپزشکان عمومی بدون آموزش‌های اضافی و یا مجوزهای خاص، قادر به انجام بسیاری از پروسه‌ها و روش‌های ترمیم دندان هستند. اینکه چه دندانپزشکی پروسه‌های دندانپزشکی ترمیمی دندان را انجام می‌دهد بستگی به سطح دشواری پروسه دارد. با این حال بسیاری از پروسه‌های این رشته از جمله پر کردن دندان، روکش دندان، قرار دادن تاج، بریج یا پل دندانی، پروتز کامل و پارسیل و ایمپلنت دندان توسط متخصص پروتز دندان یا پروستودنتیست انجام داده می‌شود.

کار اصلی هر دندانپرشک ترمیمی دندان چیست؟

  • ترمیم دندان
  • جایگزینی دندان‌های از دست رفته

آشنایی با انواع پروسه‌های دندانپزشکی ترمیمی

چند نوع مختلف ترمیم دندان وجود دارد که دندانپزشک ترمیمی شما ممکن است برای ترمیم و حفظ دندان‌هایتان به شما پیشنهاد کند. این روش‌ها شامل پر کردن دندان، روکش دندان، تاج دندانپزشکی، پل و بریج دندان ، پروتز و ایمپلنت می باشد.

تفاوت دندانپزشکی عمومی با دندانپزشکی ترمیمی دندان چیست؟

دندانپزشکان عمومی مشکلات دندانپزشکی مرتبط با درد، ناراحتی و بهداشت دهان و دندان را برطرف می‌کنند. برخی از روش‌های انجام شده در دندانپزشکی عمومی شامل روت کانال تراپی یا درمان ریشه دندان، کشیدن دندان و پر کردن حفره‌ها است. دندانپزشکان عمومی همچنین می‌توانند طیف محدودی از روش‌های زیبایی دندان مانند سفید کردن دندان‌ها و باندینگ دندان را انجام دهند. برخی از دندانپزشکان عمومی با کسب تجربه و انجام گسترده پروسه‌های ترمیم دندان می‌توانند تحت عنوان دندانپزشک ترمیمی خوب نیز شناخته شوند.

تفاوت دندانپزشک زیبایی دندان با دندانپزشکی ترمیمی چیست؟

دندانپزشکی زیبایی و دندانپزشکی ترمیمی از برخی مواد و روش های مشابه استفاده می‌کنند. اما تفاوت‌هایی اساسی بین آن‌ها وجود دارد. اگر هدف از انجام یک پروسه، بیشتر جنبه درمانی و حفظ دندان باشد، آن پروسه جزء دندانپزشکی ترمیمی شناخته می‌شود. حتی اگر بحث زیبایی باشد ولی دندان ترمیم شود آن پروسه را یک متخصص دندانپزشک ترمیمی دندان انجام می‌دهد.

 

 

تخصص ترمیم دندان یا پروسترودنتیستری یا (Prosthodontistry)

 پروسترودنتیستری بخشی از دانش دندانپزشکی است که بر مراقبت و ترمیم دندان ها تمرکز دارد. یک متخصص ترمیم دندان به طور خاص، به رفع موارد و مشکلاتی که مربوط به ریزش دندان یا مشکلات مربوط به فک است می پردازد. اگر به دندانپزشکی احتیاج دارید که برای شما دندان مصنوعی بکارد و یا دندان شما را ترمیم کند حتما به یک متخصص ترمیم دندان مراجعه کنید. این متخصصان بر روی هر دو جنبه ظاهر و عملکرد دندان ها و لثه های شما کار خواهند کرد.

متخصصان پروتستودنتیست چه مشکلاتی را درمان می‌کنند

این متخصصان مشکلات مختلفی دندانی را درمان می‌کنند، که بیشتر آنها مربوط به از دست دادن دندان و جایگزینی آن ها هستند.

این متخصصان علاوه بر درمان آسیب های دهان، به درمان شکاف کام، اختلال خروپف و آپنه خواب نیز کمک می‌کنند. در موارد شدیدتر، پروتزنتیست‌ها به عنوان بخشی از تیم درمانی با سایر متخصصان دندانپزشکی همکاری می‌کنند.

بازسازی دندان ها

زمانی که به هر دلیلی دندانی دچار آسیب دیدگی، پوسیدگی یا سایر عواملی که موجب صدمه به بافت دندان های شما شود، دندانپزشک متخصص پروستودنتیست برای بازگرداندن ظاهر و عملکرد دندان های شما دست به کار خواهد شد. وقتی تاج دندان شما آسیب دیده اما کانال ریشه هنوز سالم است، پروستودنتیست می تواند برای دندان شما یک تاج ایجاد کند.

بریج ها و ایمپلنت های دندانی

اگر تنها یک یا تعداد معدودی دندان از دست داده باشید، دندانپزشک متخصص پروستودنتیسیت برای شما پل ها یا بریج های دندانی (Bridges) را به عنوان جایگزین دندان های اصلی شما در نظر خواهد گرفت.

 بریج دندان در واقع متشکل از یک یا چند تاج است که به هم متصل شده و یک واحد دندانی را با هم می سازند. پل ایجاد شده سپس به دندان های سالم فیکس خواهد شد و جایگزین دندان اصلی شما که خراب شده یا آن را کشیده اید می شود. ظاهر پل های دندانی کاملا طبیعی و مشابه سایر دندان های دیگر است. زمانی که از این روش برای جایگزین دندان خود استفاده میnکند کسی نمیتواند تشخیص دهد که شما دندان جدیدی دارید. اما نکته مهم در استفاده از این بریج ها این است که نگهداری آن ها واقعا سخت است و شما باید اصول نگهداری از آن ها را یاد بگیرید.

ایمپلنت ها یا (Implants) یک روش محبوب و ترجیحی برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند. متخصص پروستودنتیست برای جایگزینی دندان از دست رفته شما، یک ایمپلنت دندان یجاد می کند که از یک ماده تیتانیومی و یک دندان کاذب و مصنوعی تشکیل شده است. این متخصص ممکن است که انجام پروسه جایگذاری و کاشت ایمپلنت را به یک متخصص دیگر واگذار کند ولی در نهایت مسئول طراحی ایمپلنت دندانی شما خواهد بود. بخش تیتانیومی ایمپلنت در استخوان فک شما فیکس می شود. و یک دندان مصنوعی با ریشه محکم به دندان های شما اضافه می شود. مشابه بریج ها، تشخیص ایمپلنت ها نیز برای دیگران سخت خواهد بود.

دندان مصنوعی

اگر تمام یا بخش قابل توجهی از دندان های خود را از دست بدهید، پزشک متخصص پروتسودنتیست به شما توصیه می کند که از  دندان های مصنوعی استفاده کنید. دندان های مصنوعی شما متناسب با سایز دندان های اصلی شما در تهیه خواهند شد و با روش های مختلفی در دهان شما فیکس می‌شوند. این متخصصان به شما در یافتن بهترین سایز دندان مصنوعی که برای شما راحت باشد کمک خواهند کرد.

برای مطالعه بیشتر :

پلاک نگه دارنده ‌های پس از ارتودنسی:ثابت و متحرک

 معمولاً، در همان روزی که بریس‌ها برداشته می‌شوند، برای تهیه پلاک‌های ارتودنسی از دندان‌هایتان قالب گیری می‌شود. پس از آنکه دندان‌هایتان کاملاً تمیز شدند، یک سری عکس رادیولوژی دیگر از دندان‌هایتان گرفته و با استفاده از آن‌ها قالب می‌گیریم، تا ببینیم بریس‌ها چقدر تأثیر داشته و دندان‌های عقلتان چقدر رشد داشته‌اند. سپس، با شما در مورد پلاک‌های ارتودنسی‌تان صحبت کرده و کار آماده‌سازی آن‌ها را شروع می‌کنیم

انواع پلاک‌ها(نگه دارنده‌ها)ی ارتودنسی

پلاک‌های ارتودنسی متحرک

پلاک متحرک ارتودنسی، که خیلی بیشتر از نوع ثابت آن استفاده می‌شوند، شامل سیم‌ها و گیره‌هایی هستند که در یک بدنه پلاستیکی نسبتاً ضخیم قرار گرفته‌اند که سقف دهان را پوشانده یا در امتداد فاصله بین زبان و دندان‌های پایین قرار می‌گیرد. گیره‌ها، دندان‌های مورد نظر را محکم می‌گیرند تا پلاک ارتودنسی در جای خود ثابت بماند. سیم کمانی نگه دارنده ارتودنسی متحرک روی سطح جلویی دندان‌ها قرار گرفته و با نگه‌داشتن دندان‌ها هم‌ترازی آن‌ها را حفظ می‌کند.

پلاک‌های ارتودنسی شفاف

پلاک‌های ارتودنسی نامرئی، دستگاه‌هایی از جنس پلاستیک شکل گرفته در خلأ هستند که از روی قالب تهیه شده از دندان‌هایتان ساخته می‌شوند. این پلاک‌ها، اگرچه کمی کمتر به چشم می‌آیند، اما عمر کوتاه‌تری نسبت به نوع متحرک دارند.

پلاک‌های ارتودنسی ثابت

به پلاک‌های ارتودنسی ثابت، پلاک‌های «متصل» یا «دائمی» نیز گفته می‌شود، و همانطور که تمامی این نام‌ها نشان می‌دهند این دستگاه‌ها مستقیماً به پشت دندان‌های جلویی (3 دندان سمت راست و 3 دندان سمت چپ مرکز) متصل می‌شوند. پلاک‌های ارتودنسی ثابت با دندان‌های عقبی تماس نداشته یا آن‌ها را در بر نمی‌گیرند زیرا در اینجا امکان استفاده از سیمی که بتواند تمام دندان‌ها را پوشش دهد وجود ندارد. از این رو، ممکن است دندان‌های عقبی در طول زمان حرکت کنند. همچنین، از آنجا که این پلاک‌ها به دندان‌ها چسبیده‌اند، تنها یک متخصص دندانپزشکی می‌تواند آن‌ها را بردارد.

تا چه مدت از باید پلاک‌های ارتودنسی استفاده کرد؟

استفاده کنندگان از پلاک‌های ارتودنسی تا حدود یک سال تحت نظر پزشک خود خواهند بود. در طول این مدت، پزشک در مورد استفاده تمام وقت یا پاره وقت پلاک‌ها بیمار را راهنمایی کرده و علاوه بر مانیتور کردن ثبات دندان‌ها، در صورت نیاز، رشد و توسعه دندان‌های عقل را نیز مانیتور می‌کند.

برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپزشکی در کلینیک مراجعه کنید و از رهنمود های ان بهره ببرید.

دندانپزشک کودکان ، متخصص دندان های دلبندان شما

 برای کسانی که  صاحب فرزند هستند قطعا چیزی بالاتر از آن ها و سلامتی شان نیست. آن ها دوست دارند که فرزندانشان سالم باشند و برای یک زندگی درازمدت آماده شوند. و بهترین حس و حال های ممکن را داشته باشند. برای این منظور، بخش بزرگی از مسئولیت های شما به عنوان والدین، رسیدگی و تلاش برای مراقبت از دندان های آن ها است. دندان های کودکان خردسال دائمی نیستند. اما شما باید باید با مراقبتهای منظم از بروز مشکلات درازمدت دهان و دندان آن ها پیشگیری کنید. خبر خوب این است که شما می توانید مراقبت از دندان های دلبندان خود را به دستان  توانمند متخصص دندانپزشکی اطفال  و کودکان  یا (Pediatric Dentist) بسپارید.

آشنایی با دندانپزشکی کودکان و متخصص دندانپزشک کودکان

دندانپزشک کودکان در اصل همان دندانپزشک معمولی است. تنها با این تفاوت که آن ها در زمینه بهداشت، مراقب و درمان دهان و دندان اطفال دارای تخصص هستند. با توجه به تفاوت ساختارهای دهان و مخصوصا دندان های اطفال با بزرگسالان، لازم است که به صورت تخصصی دندانپزشکانی وجود داشته باشند تا به مراقبت و درمان مشکلات دهان و دندان کودکان بپردازند

اهداف بهترین دندانپزشک کودکان

یکی از اهداف دندانپزشک کودکان این است که ویزیت و جلسات درمانی را برای بچه ها لذت بخش تر کند. این متخصص معمولا کودکان را تا سن خاصی به صورت مداوم و منظم ویزیت می کنند. و هر کاری برای آن ها لازم باشد را انجام میدهد. آن ها برای ارتباط برقرار کردن با اطفال و شناخت نیازهای آن ها آموزش دیده اند.

از آنجا که دندان بچه ها هنوز در حال رشد است، در برابر پوسیدگی دندان آسیب پذیرتر هستند. روش های خاصی برای درمان این مشکل وجود دارد، اما در هر صورت این مشکل اساسی و دردناک است که می تواند فرزند شما را برای سالهای طولانی رنج دهد.

دندانپزشک کودکان چه کاری برای کودکان انجام می‌دهند؟

پیچیده ترین بخش دندانپزشکی کودکان ، شامل رسیدگی به مشکلات دندان های خردسالان است. خردسالان با اولین و کوچکترین مشکلات مربوط به دندان خود گریه می کنند. آنها همچنین به درخواست باز کردن دهان و حفظ موقعیت آن پاسخ نمی دهند. دندانپزشک کودکان باید معاینات شفاهی را روی خردسالان انجام دهد و علائم احتمالی پوسیدگی را به سرعت تشخیص دهد. در موارد شدید، آنها مجبور به انجام جراحی روی خردسالان هستند. این پروسه یک روش بسیار دشوار است که نیاز به مهارت زیادی دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی (ایمپلنت دندان ، جراحی فک ،لمینت دندان ، ارتودنسی ،  و....) می توانید به سیایت کلینیک دندانپزشکی ایده ال مراجعه کنید.

 

جای خالی دندان های از دست رفته چه مشکلی برای شما به وجود می آورد؟

 جای خالی دندان در بعضی موارد، ممکن است تأثیرات کمی داشته باشد. بسته به مکان دندان کشیده شده یا از بین رفته، ممکن است مشکلات زیر را تجربه کنید:

جای خالی دندان اگر در عقب دهان باشد از لحاظ ظاهری مشکلی برای شما پیش نمی آورد زیرا دیده نمیشود. اما در جویدن غذا برایتان مشکل پیش خواهد آورد زیرا وظیفه جویدن غذا روی دوش دندان های طرفی و آسیاب است. اگر این دندان ها از بین بروند شما نمیتوانید بجوید و غذا را بدون اینکه کامل بحوید قورت میدهید. بنابراین باید به فکر جایگزین دندان باشید.

اگر دندان از دست رفته در جلو دهان باشد طرح لبخند شما را به شدت به خطر میاندازد.

اگر دندان های زیادی از دست رفته باشد شکل صورت شما به طور کلی تغییر میکند و پیرتر از آنچه هستید به نظر میرسید. زیرا دندان های گونه هاف لب ها و بخش های مختلف صورت را بالاتر نگه میدارند و شما را جوانتر نشان میدهند.

جای خالی دندان روی تکلم و گفتار نیز تاثیر میگذارد

برای جایگزین کردن دندان باید کجا بروم؟

اگر یک یا تعدادی از دندان های خود را از دست داده اید حتما باید به فکر جایگزین دندان های خود باشید تا عوارض ذکر شده در بالا را تجربه نکنید. کسی که میتواند جای خالی دندان های شما را پر کند یک دندانپزشک متخصص است که به تمام روش های ترمیم، زیبایی و یا جراحی دهان و دندان مسلط باشد. این متخصص معمولا در یک کلینیک دندانپزشکی فوق تخصصی خوب پیدا میشود بنابراین لطفا کار جایگزین کردن دندان را به یک دندانپزشکی عمومی و یا سایر متخصصین دندانپزشکی واگذار نکنید.

بهتر است بدانیم :

عوامل تاثیر گذار در هزینه ارتودنسی

 قبل از هر چیز بهتر است بدانید که هزینه ارتودنسی بسته  به گزینه های متفاوتی قابل تغییر است .

ابزارها و دستگاه های ارتودنسی اغلب وارداتی هستند و قیمت آنها با ارز محاسبه می شوند .

از این رو متخصص ارتودنسی شما هزینه ارتودنسی را با توجه به نوسانات ارز در طول مدت درمان محاسبه کرده و پس از بررسی هزینه قطعی را به اطلاع شما می رساند .

بطور معمول ارتودنتیست شما هزینه ارتودنسی را تقسیم بر سه کرده  سپس یک قسمت از آنرا در ابتدا و دوقسمت باقی مانده را در اقساط ۱۸ الی ۲۴ ماهه و یا در طول مدت درمان ارتودنسی دریافت می کند .

برای مطالعه بیشتر : مجله ارتودنسی دندان

آیا مجموع هزینه های دریافتی به انتظارات بیمار هم بستگی دارد ؟

بله برخی مواقع انتظارات بیمار از ارتودنسی تنها مرتب کردن دندان ها نیست بلکه خواسته او تغییر فرم کلی صورت و یا حتی داشتن طرح لبخند زیبا است بنابراین هزینه ارتودنسی در این شخص با شخص دیگر کاملا متفاوت است .

در کل هزینه ارتودنسی بسته به مشکل خاص شما تنها مربوط به شخص شما است بنابراین با مراجعه حضوری به مطب که در جلسه اول رایگان می باشد می توانید از قیمت قطعی ، مدت زمان صرف وقت برای ارتودنسی و نوع درمانی که برای شما استفاده می شود مطلع شوید .

ناگفته نماند درمان هایی که تنها به منظور حرکت دادن دندان ها و مرتب کردن آنها انجام می شود از هزینه کمتری نسبت به هزینه جراحی و تغییر موقعیت استخوان ها برخوردار است .

آیا نوع دستگاه ارتودنسی بکار برده شده مانند دستگاه ارتونسی ثابت یا متحرک در هزینه ارتودنسی تاثیر دارد ؟

بله بیمارانی که به درمان ارتودنسی متحرک نیاز دارند هزینه کمتری را نسبت به کسانی که از ارتودنسی ثابت بهره می گیرند تقبل خواهند کرد .

البته ارتودنسی ثابت هم دارای  انواع مختلفی هستند که هر کدام هزینه خاص خود را دارند .

کدام یک از انواع ارتودنسی ثابت هزینه بیشتری دارد ؟

ارتودنسی دیمون به خاطر قابلیت و کارایی فراوانی که دارد از هزینه بیشتری نسبت به دیگر انواع ارتودنسی ثابت برخوردار است .

از دیگر انواع ارتودنسی ثابت  ارتودنسی اینوزلاین ، ارتودنسی نامرئی ، ارتودنسی با براکت های هم رنگ دندان ، براکت های سرامیکی و ارتودنسی لینگوال هستند که هر کدام هزینه مخصوص به خود را دارند .

همچنین بیمارانی که نیاز به ارتودنسی ثابت برای هر دو فک دارند باید هزینه بیشتری را بپردازند .

آیا ناهنجاری های فکی بسته به شدت آن از هزینه بیشتری برخوردار است ؟

بله ناهنجاری فکی و مداخله درمانی برای اصلاح ناهنجاری و درمان ارتودنسی تواما دارای تعرفه بیشتری است .

نکته : برای آشنایی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران می توانید به سایت دندانپزشکی درکلینیک مراجعه کنید.

آشنایی با تمام تخصص های دندانپزشکی

 جراح دهان و فک و صورت: متخصص جراحی دهان و دندان

این متخصص بر روی درمان مشکلات مربوط به بافت های سخت و نرم صورت، دهان و فک متمرکز است. البته باید بدانید که شما برای انجام هر نوع جراحی دهان نیازی به یک جراح دهان ندارید. جراح دهان و فک و صورت یا (Oral and Maxillofacial Surgeon) در معالجاتی و شیوه های درمانی که به روش های پیچیده یا سطح عمیق آرام بخشی نیاز دارند اقدام میکنند.

دندانپزشک اطفال: متخصص دندانپزشکی بچه ها

دندانپزشکی اطفال یا (Pediatric Dentist) درست مانندن متخصصان اطفال که به شرایط و مشکلات بهداشتی و سلامتی کودکان میپردازند، مسئول ارائه خدمات دندانپزشکی به اطفال، کودکان و نوجوانان هستند. دندانپزشک اطفال متخصصی است آشنایی کامل با مسائل و مشکلات کودکان دارند و با طوری آموزش دیده اند که نیازهای این قشر از جامعه را شناسایی کرده و به بهترین شکل ممکن پاسخگوی نیازهای دهان و دندان آن ها باشند. دندانپزشکان کودکان به کودک شما کمک می‌کنند تا در درازمدت در مسیر داشتن دندان هایی مقاوم، سالم و لبخندی زیبا قرار بگیرند.

ارتودنتیست: متخصص تراز کردن دندان ها

ارتودنسی  یا (Orthodontics) تخصصی از دندانپزشکی است که به اصلاح ناهماهنگی بین دندان ها و فک می پردازد. اگر فک شما به درستی تراز نباشد، و تناسب طبیعی بین فک، دهان و دندان های شما برقرار نباشد، احتمالا شما به یک متخصص ارتودنسی ارجاع داده خواهید شد. به عبارت ساده تر اگر دندان های شما کج یا ناهموار باشد، ممکن است یک متخصص ارتودنسی را ببینید.

پروستودنتیست: متخصص ترمیم و زیبایی دندان

متخصص پروستودنتیست یا (Prosthodontists) دندانپزشکی است که بر ترمیم و جایگزینی دندان های از دست رفته یا آسیب دیده تمرکز دارد. متخصص ترمیم و زیبایی دندان از هر چیزی که به زیبایی لبخند، کاربردی و طبیعی به نظر رسید دندان های جایگزین و تریم شده شما تاثیر میگذارد درک منحصر به فردی دارد. برخی از رایجترین کارهای یک متخصص پروستودنتیست عبارتند از:

  • گذاشتن روکش پرسلن دندان
  • ترمیم و یا جایگزینی تاج دندان
  • کاشت دندان و ایمپلنت
  • پل و بریج دندان
  • پروتز دندان

 

نکاتی که پیش از روکش کردن دندان با ونیر دندان بدانید (بخش سوم )

 بیمه ها برای روکش دندان هیچ هزینه ای پررداخت نمیکنند

شرکت های بیمه روکش ها را جزء اهداف زیبایی در نظر گرفته و تا زمانی که یک پروسه دندانپزشکی به منظور درمان صورت نگیرید هیچ هزینه ای به مراجعان و مشتریان خود پرداخت نمیکنند. بنابراین شما باید تمام هزینه و قیمت روکش دندان را از جیب خودتان پرداخت کنید.

از آنجا که روکش ها به صورت سفارشی ساخته شده اند و به مهارت بالایی احتیاج دارند ، قیمت لمینت دندان به طور متوسط حدود 1.5 میلیون برای ازای هر دندان است و قیمت ونیر کامپوزیت دندان نیز چیزی حدود 700 تا 1 میلیون تومان به ازای هر دندان است که تمام این هزینه بر عهده مراجع خواهد بود.

ونیر دندان نیاز به مراقبت زیادی دارد

در حالت عادی به افراد توصیه میشود که هر 6 ماه یکبار به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنند. اما برخی تصور میکنند وقتی روکش دندان نصب کردند دیگر نیازی نیست هر 6 ماه به دندانپزشک مراجعه کنند. این تصور اشتباه است و اتفاقا مراقبت از روکش های دندانی بسیار مهم تر است. زیرا با کلی هزینه به طرح لبخند دلخواه خودتان رسیده اید و باید از آن به خوبی محافظت کنید. در نتیجه همچنان باید هر 6 ماه یکبار به کلینیک دندانپزشکی خودتان مراجعه کنید و شاید حتی بخواهید زودتر از این بازه زمانی این ویزیت را انجام دهید. علاوه بر این باید به خوبی به بهداشت دهان و دندان خودتان نیز رسیدگی کنید.

بهترین کلینیک برای روکش کردن دندان کجاست؟

روش های مختلفی برای پیدا کردن یک کلینیک خوب که بتواند مطابق استاندارهای دندانپزشکی اقدام به نصب ونیر دندان برای شما کند وجود دارد. با این حال چنانچه در ساکن تهران هستید و گذرتان به جنت آباد خورد میتوانید سری به باتجربه ترین و مجهزترین کلینیک دندانپزشکی جنت آباد یعنی کلینیک فوق تخصصی تاج‌دنتال بزنید و یا داستان کسانی که در این مرکز لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و سایر روکش های دندانی نصب کرده اند را با مقایسه تصاویر قبل و بعد از روکش کردن دندان دنبال کنید.

برای مطالعه بیشتر : ایمپلنت دندان

صفحه قبل 1 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->