برای مراقبت از لمینت‌ها باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

 لمینت یا ونیر پرسلن (Porcelain Veneers) یک لایه دندانی نازک (ونیر دندان یاDental Veneers) است که به منظور زیبایی لبخند و یا ترمیم برخی از عیوب ظاهری دندان‌ها به صورت اختصاصی بر اساس قالب تهیه شده از دندان‌های شخص ساخته و روی دندان‌ها نصب می‌شود. این ونیر دندان توسط یک متخصص ترمیمی و زیبایی دندان به سطح جلوی دندان‌ها متصل می‌شود.

لمینت دندان مشابه دندان‌های خودتان نیازمند رعایت بهداشت دهان و دندان است. چنانچه به صورت روزانه دندان‌های خود را مسواک بزنید و سالی دو نوبت به یک دندانپزشک مراجعه کنید قادر خواهید بود بیش از 15 سال بدون هیچ هزینه‌ای لمینت‌های خود را حفظ کنید. سایر اصول نگهداری و مراقبت از لمنیت دندان عبارتند از:

برای جلوگیری از تحلیل لثه، دندان‌های خود را به آرامی مسواک بزنید. زیرا اگر بیش از حد مسواک بزنید لثه دچار تحلیل شده و از لمینت دندان فاصله می‌گیرد.

از یک خمیردندان حاوی فلوراید برای شستن دندان‌های خود کمک بگیرید.

هر روز از نخ دندان استفاده کنید.

اگر ورزش‌های تهاجمی مانند والیبال، بیسبال، فوتبال و مخصوصا ورزش‌های رزمی انجام می‌دهید یا در طول شب دندان قروچه دارید از محافظ یا گارد دندان استفاده کنید.

از جویدن غذاهای سخت، ترد و یا غذاهایی که نیازمند جویدن زیاد هستند اکیدا خودداری کنید.

اگر احساس می‌کنید لمینت دندان شما آسیب دیده، شل شده یا شکسته است، حتما در اسرع وقت با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

برای مطالعه بیشتر :

مراحل برداشتن ارتودنسي دندان يا حذف براكت ها

 توضيحات بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران در اين باره :

به طور كلي برداشتن دستگاه هاي ارتودنسي شامل 4 مرحله ميشود كه همه مراحل طي يك جلسه به اتمام ميرسند. اين مراحل در ادامه توضيح داده شده اند. لازم به ذكر است كه كشيدن سيم و براكت دندان معمولا جزء هزينه ارتودنسي دندان در نظر گرفته نميشود و چندان تاثيري روي قيمت كل پروسه درمان شما ندارد.

براي مطالعه بيشتر : مجله ارتودنسي دندان

1. برداشتن الاستيك هاي ارتودنسي 

الاستيك ها از جمله اجزاي مهم ارتودنسي ثابت هستند و در ساير روش ها مانند انواع ارتودنسي متحرك يا ارتودنسي نامرئي بكار برده نميشوند. براي برداشتن ارتودنسي به روشي ايمن و بيخطر، مهم است كه ابتدا بيروني ترين قسمت هاي دستگاه ارتودنسي را برداشته و سپس به براكت ها و چسب ها برسيم. بخش اول فرايند برداشتن، شامل حذف تك تك باندهاي الاستيك و اورينگ ها است. اين كار به راحتي و توسط متخصص ارتودنسي دندان شما صورت ميگيرد.

2. كشيدن سيم قوس دار ارتودنسي

متخصص ارتودنسي دندان شما در قدم بعدي روي برداشتن يا كشيدن سيم ارتودنسي كه از بين براكت ها عبور كرده تمركز ميكند. يكپارچگي بريس ها در واقع به اين سيم وابسته است و با كشيدن سيم، ديگر هيچ ارتباطي بين دندان ها و براكت ها با هم وجود نخواهد داشت.

3. برداشتن براكت ها و باندها

با كشيده شدن سيم ها، نوبت به از بين بردن يا كندن براكت و باندهاي ارتودنسي اطراف دندان هاي پيش ميرسد. شايد خيلي ها فكر كنند كه سخت ترين مرحله برداشتن ارتودنسي همين كندن و خارج كردن براكت ها است اما حقيقت اين است كه اين كار بسيار ساده است و زمان زيادي هم نياز ندارد. هرچند كه براكت ها با چسب مخصوص به دندان ها چسپيده شده اند اما متخصص ارتودنسي آن ها را به نحوي چسپانده كه با اعمال فشار مناسب در يك جهت خاص به راحتي شل شده و كنده ميشوند. همين امر در خصوص باندها نيز صادق است.

4. تميز كردن دندان ها بعد از برداشتن ارتودنسي

با برداشتن براكت ها، بيماران احساس ميكنند كه دندان هايشان چسپناك يا كثيف است و اساس ناخوشايندي دارند. اين احساس طبيعي است زيرا متخصص ارتودنسي هنوز چسپ دندان را برنداشته است و متصل به دندان ها هستند. متخصص با كمك ابزار مخصوصي اقدام به پاك كردن بقاياي چسپ ارتودنسي ميكند و سپس دندان ها را به روش خود تميز ميكند.

براي مطالعه بيشتر :

دندانپزشكي بارداري

 

مراحل پركردن دندان : در هر مرحله چه انفاقي مي افتد؟

همانطور كه خوانديد پر كردن دندان يك روش ساده دندانپزشكي است كه براي ترميم پوسيدگي دندان و پر كردن حفرات دنداني استفاده مي‌شود. اين پروسه به لطف استفاده از بي‌حسي موضعي نسبتاً بدون درد بوده و نسبت به ساير درمان‌هاي نسبتا شايع دندانپزشكي مانند روكش دندان(لمينت دندان )، روت كانال تراپي يا درمان ريشه دندان، جراحي دندان، ايمپلنت دندان و …. نياز به زمان كمتري دارد.

مرحله اول: مشخص كردن محل دقيق پوسيدگي دندان 

در قدم نخست دندانپزشك دندان‌هاي پوسيده شده شما را بررسي مي‌كند. اگر بيش از يك دندان پوسيده در يك طرف دهان شما وجود داشته باشد، او مي‌تواند با رضايت شما آنها را در يك جلسه ترميم كند. طي اين جلسه، دندانپزشك به شما اطلاعاتي درباره تعداد دندان‌هاي پوسيده و همچنين درجه و عمق پوسيدگي مي‌دهد. سپس بسته به ميزان پوسيدگي دندان، هر دندانپزشك ترميمي خوب  از مواد پر كننده خاصي براي ترميم دندان دچار پوسيدگي استفاده مي‌كند.

مرحله دوم: بيحس كردن دنداني كه دچار پوسيدگي شده است

دندانپزشك كار ترميم دندان را با بيحس كردن دندان و بافت لثه اطراف آن شروع مي‌كند. اين بي‌حسي تا حد زيادي تضيمن مي‌كند كه فرآيند انجام شده براي شما بدون درد است. و از آنجا كه بسياري از بيماران و مراجعان از سوزن و تزريق بيحس كننده هراس دارند، معمولاً دندانپزشكان ابتدا بيحسي را با يك ژل حاوي مواد بي‌حس‌كننده آغاز مي‌كنند. بعد از ژل، آن‌ها مي‌توانند اقدام به تزريق بي‌حسي كنند.

مرحله سوم: پوشاندن اطراف دندان

تا بي‌حسي اعمال شود و تاثيراتش شروع شود، دندانپزشك، دنداني كه قرار است از پوسيدگي خالي شده و با پر كننده ترميم شود را با كمك يك كاور از ساير دندان‌ها و بخش‌هاي داخلي دهان جدا مي‌كند. اين كاور رابردم نام دارد و به گذاشتن آن Rubber dam placement مي‌گويند.

مرحله چهارم: تميز و آماده كردن دندان براي قرار دادن مواد پر كننده

در اين مرحله دندان آماده است تا مواد پر كننده را درون خود جاي دهد. نحوه پر كردن دندان بسته به نوع ماده پر كننده متفاوت است. و هر ماده‌اي با تكنيك‌هاي خاصي جهت ترميم دندان بكار گرفته مي‌شود.

مرحله پنجم : پاليش كردن مواد پر كننده

در اين مرحله دندانپزشك ماده پر كننده كه اكنون سفت شده است را پاليش مي‌كند تا هيچ لبه تيز و اضافي نداشته باشد. وجود لبه‌هاي اضافي يا فرو رفتگي و برجستگي‌هاي غير طبيعي باعث وارد شدن آسيب به دندان‌ها و بافت‌هاي نرم دهاني و همچنين خود موادي مي‌شود كه براي پر كردن دندان استفاده مي‌شود

مرحله ششم : بررسي بايت و  آناتومي دهان و دندان

قبل از اينكه مراحل پر كردن دندان به اتمام برسد يك دندانپزشك ترميمي خوب با دقت دندان پر شده را بررسي كرده تا مطمئن شود كاملا ظاهري طبيعي دارد و از لحاظ آناتوميكي دچار تغيير نشده باشد. سپس نحوه روي هم آمدن دندان‌ها يا اكلوژن دنداني به كمك كاغذهايي خاص با ضخامت معين كه كاغذ آرتيكولاتور ناميده مي‌شوند، چك مي‌گردند تا اطمينان حاصل شود كه ماده پركننده هيچ تداخلي در بايت ايجاد نكرده باشد.

 

مزاياي لمينت دندان چيست؟

 ونير‌هاي دنداني به افرادي كه از ظاهر دندان‌هاي جلويي يا قدامي خود راضي نيستند، چندين مزيت عالي ارائه مي دهد. برخي از مهم‌ترين فوايد و مزاياي لمينت دندان كه باعث شده افراد زيادي رو به نصب آن‌ها بياورند عبارتند از:

لبخند افراد را در كمترين زمان ممكن بهبود مي‌بخشد 

يكي از سريع‌ترين راه‌هايي كه با كمك آن مي‌توان لبخند افراد را بهبود بخشيد قطعا كمك گرفتن از ونير دندان است. ونير پرسلن يا همان لمينت دندان برعكسِ درمان‌هايي مانند ارتودنسي دندان كه بسيار طولاني است، دقيقا بعد از نصب شدن، لبخند افراد را به شكل چشمگيري تغيير مي‌دهد. به عبارتي افراد تنها با دو مراجعه به مطب دندانپزشك زيبايي دندان، به راحتي و براي يك مدت طولاني صاحب يك لبخند زيباتر، سفيدتر و درخشان‌تر خواهند شد.

دقيقا متناسب با دندان‌هاي شما طراحي و ساخته مي‌شود و بسيار طبيعي است 

يكي از مهم‌ترين مزاياي لمينت دندان منحصر به فرد بودن آن است. يعني طوري طراحي و ساخته مي‌شود كه متاسب با شكل، رنگ و ويژگي‌هاي دندان‌هاي طبيعي شما است. همين مساله موجب مي‌شود كه لمينت‌ها پوسته‌هايي بسيار طبيعي به نظر برسند. يعني  در عين اينكه لبخند افراد را بهبود مي‌بخشند اما كسي آن‌ها را غيرطبيعي نمي‌بيند.

در برابر لكه و رنگ پذيري مقاوم است

لمينت يك مزيت بسيار شگفت انگيز و عالي دارد. عدم متخلخل بودن اين ونير، باعث شده تا در برابر رنگ‌پذيري يا تغيير رنگ مقاوم باشد. به اين معني كه با خوردن مواد غذايي رنگي به سختي دچار تغيير رنگ مي‌شود. و اين بدان معني است كه لمينت‌ها رنگ مواد غذايي و نوشيدني‌هايي مانند شراب قرمز، انواع توت‌هاي رسيده، سس گوجه فرنگي و ساير مواردي كه رنگ زيادي دارند را به خود جذب نمي‌كند. در حقيقت، پرسلن ونير به قدري مقاوم در برابر رنگ‌پذيري است كه مي‌توان از آن به عنوان يك روش سفيد كننده دائمي دندان‌ها استفاده كرد.

در برابر نور رفتاري مشابه با ميناي دندان دارد

برخلاف بسياري از انواع ونيرهاي دنداني، لمينت دندان به دليل داشتن ويژگي‌ها و ساختاري بسيار مشابه با ميناي دندان، نور را دقيقا مانند مينا منعكس مي‌كند. اين ويژگي باعث مي‌شود كه لمينت دندان حتي طبيعي‌تر به نظر برسد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي ( ايمپلنت دندان ، دندانپزشكي اطفال ، ارتودنسي دندان و...) مي توانيد به سيايت مجله اينترنتي دندانپزشكي ارتودكتر مراجعه كنيد.

مقاوم سازي دندان چيست ؟

 اظهار نظر بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران در اينباره :

مقاوم سازي دندان ها به روشهايي گفته مي شود كه به وسيله آن مي توان  محيط مناسب را براي جلوگيري از  پوسيدگي و رشد باكتريهاي مخرب به وجود آورد .

دندان ها به وسيله فلورايد موجود در ميناي دندان  تقويت  شده و در برابر پوسيدگي از خود مقاومت نشان مي دهند .

پس بايد به  روشهاي مختلف باعث افزايش جذب ماده فلورايد ا ز راه دهان در ساختمان ميناي دندان شويم .

آيا دهانشويه هاي حاوي فلورايد باعث مقاوم سازي دندان ها مي شوند؟ 

جواب كوتاه بله.

دندانپزشكان استفاده از دهانشويه هاي حاوي فلورايد را به عنوان يك مكمل به خانواده ها توصيه مي كنند.

فيشور سيلانت تراپي چيست و چگونه از پوسيدگي  دندانهاي كودكمان جلو گيري مي كند؟

در سطح جونده دندان هاي آسياي كودكان شيار هاي ريز ودرشتي  وجود دارد كه به وسيله آنها عمل آسياب كردن مواد غذايي صورت مي گيرد .

اين شيار ها گاهي از حد معمول باريكتر وعميق تر است.

بطوري كه الياف مسواك نمي تواند به عمق آن شيار ها دسترسي پيدا كند.

در اين صورت مانده مواد غذايي و ميكروبها در داخل شيار ها باقي مي ماند.

سپس باعث فساد مواد غذايي شده و سبب پوسيدگي  دندان هاي آسياي كودكان مي شود .

فيشور سيلانت راهي است براي كم عمق كردن شيارهاي عميق دندان هاي آسياي كودكان .

در اين روش دندانپزشك بدون تراش ماده ترميمي وهمرنگ دندان را مانند چسب روي دندان مي گذارد.

مواد فيشور سيلانت روي دندان هاي عقبي كودك شيار هاي عميق را كم عمق مي كند تا با مسواك زدن همه سطوح دندان به راحتي تميز شوند .

بهترين زمان براي انجام فيشور سيلانت كودكان چه موقع است ؟

به محض رويش دندان هاي آسيا و قبل از خراب شدن آنها بهتر است عمل مقاوم سازي دندان انجام شود.

فلورايد تراپي چيست؟چگونه به مقاوم سازي دندان كمك مي كند؟

مقاوم كردن دندان ها از طريق دهان و جذب فلورايد در ساختمان ميناي دندان را فلورايد تراپي مي گويند .

اين عمل  به دو روش صورت مي گيرد.

در روش نخست دندانپزشك  يا متخصص ارتودنسي دندان  از ژلهاي فلورايد  براي مقاوم سازي دندان هاي شيري كودكان استفاده مي كند.

در اين روش دندانپزشك ابتدا محيط را ايزوله كرده وسپس سطوح تميز شده دندان ها را با استفاده از وسيله مخصوص  ژل حاوي  فلورايد را وارد دهان كودك مي كند.

پس از چند دقيقه وسيله را از دهان كودك خارج مي كند.

اين عمل بايد در چند نوبت تكرار شود.

در فلورايد تراپي بهتر است  همه دندان هاي شيري در دهان كودك ظاهر شده  باشند.

اين عمل باعث تقويت دندان هاي كودك مي شود.

براي مطالعه بيشتر :

دندانپزشكي بارداري

 

پر كردن دندان با كامپوزيت و مواد همرنگ دندان

 راي ترميم پوسيدگي دندان، دندانپزشك ابتدا قسمت پوسيده شده دندان را برداشته و پس از تميز كردن حفره به جا مانده، از مواد ترميمي يا مواد پر كننده دندان استفاده مي‌كند. امروزه چندين ماده پر كننده دندان وجود دارد. رايج‌ترين مواد ترميمي براي پر كردن دندان ، آمالگام‌هاي نقره‌اي رنگ (كه شامل جيوه  مخلوط شده با نقره، قلع، روي و مس است) و همچنين مواد كامپوزيتي يا مواد همرنگ دندان هستند. اين مقاله حاوي نكات و اطلاعاتي در خصوص پر كردن دندان با كامپوزيت است و به اين فرآيند و مراحل آن مي‌پردازد.

كامپوزيت دندان چيست؟ 

كامپوزيت رزين يك ماده بسيار كاربردي در حوزه ترميم و زيبايي دندان است كه به صورت گسترده توسط بهترين متخصص ترميمي و زيبايي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين تركيب از برخي لحاظ بهترين ماده پر كننده دندان است. مواد پر كننده كامپوزيتي از تركيب ذرات سراميكي و ماتريكس پليمري ساخته شده‌اند.

ساير كاربردهاي كامپوزيت دندان در دندانپزشكي چيست؟

كامپوزيت دندان را مي‌توان در بسياري از پروسه‌هاي دندانپزشكي ترميمي و زيبايي مانند بيلداپ دندان‌ها، اينله و انله، كامپوزيت ونيرها، بستن فاصله بين دندان‌ها و همچنين چسباندن روكش‌ها ولمينت‌ دندان با سمان‌هاي با بيس كامپوزيتي مورد استفاده قرار داد. علاوه بر اين، براي بهبود رنگ دندان يا ترميم دندان‌هاي شكسته، ترك خورده، لب پر شده، دچار تحليل ميناي دندان و … مي‌توان از مواد كامپوزيت دندان يا باندينگ دندان استفاده كرد.

مزاياي ترميم با كامپوزيت چيست؟

  • پر كردن دندان با كامپوزيت مزاياي زيادي دارد اما مهم‌ترين مزاياي آن عبارتند از:
  • همرنگ دندان هستند و كسي متوجه آن‌ها نمي‌شود: چون همرنگ دندان‌ها هستند با رنگ طبيعي آن‌ها آميخته مي‌شوند و به سختي قابل تشخيص هستند.
  • به خوبي به سطح دندان متصل مي‌شوند و بافت باقيمانده دندان را تقويت مي‌كنند.
  • حداكثر مقدار دندان را حفظ مي كند: برخلاف مواد پركننده آمالگام، در كامپوزيت‌ها به علت باند شدن آن‌ها به دندان، نياز به برداشت از بافت سالم دندان جهت ايجاد گير مكانيكي وجود ندارد، در نتيجه نياز كمي به تراش و دريل دندان مي‌باشد.

معايب پر كردن دندان با كامپوزيت چيست؟

  • برخي از معايب پر كردن دندن با كامپوزيت عبارتند از:
  • در بازسازي‌هاي وسيع به علت ماهيت پليمري اين مواد ممكن است chipping يا پريدگي‌هاي كوچك پيش آيد.
  • مدت زمان پر كردن دندان با اين ماده طولاني است.

 

نصب لمينت به چند جلسه نياز دارد؟

 نصب ونير پرسلن نيازمند 2 جلسه است و در كل، اين فرآيند معمولاً بين دو تا سه هفته طول مي‌كشد. شما و دندانپزشك زيبايي در مشاوره اوليه درباره جزئيات طرح درمان و نصب لمينت دندان صحبت خواهيد كرد بنابراين جزئيات كامل و دقيق اين فرآيند را حتما از زبان دندانپزشك خود خواهيد شنيد.

دو مرحله مهم نصب لمينت كدامند؟ 

مرحله اول

در بيشتر موارد نياز است كه بيروني‌ترين لايه دندان (ميناي دندان) را تراش دهيم. زيرا اگر بدون انجام اين‌كار ونير را نصب كنيم، دندان برجسته و ضخيم خواهد بود و نماي لبخند شما را به شدت تحت تاثير قرار مي‌دهد، البته امروزه با امكان ساخت لمينت‌هاي بسيار نازك به ضخامت كنتاكت لنز، تراش مينا بسيار مختصر و در حد چند دهم ميلي‌متر است. سپس از سطح قدامي دندان شما قالب گرفته مي‌شود تا از روي آن‌ها لمينت‌ها در لابراتوار دندانپزشكي ساخته شود.

از آنجا كه چند هفته طول خواهد كشيد تا لمينت نهايي آماده شود، دندانپزشك زيبايي از ونير‌هاي موقت جهت پوشاندن دندان استفاده خواهد كرد. اين ونير‌ها تا زمان آماده شدن لمينت‌ها و نصب آن‌ها روي دندان شما باقي مي‌ماند.

مرحله دوم

پس از ساخته شدن لمينت‌ها، نوبت به نصب آن‌ها مي‌رسد. طي يك جلسه ونيرهاي موقت برداشته مي‌شوند و بلافاصله لمينت‌ها كه تازه از لابراتوار برگشته‌اند، با آماده سازي سطح داخلي آن‌ها و با كمك سمان مخصوص روي سطح قدامي دندان‌ها نصب مي‌شوند.

براي مطالعه بيشتر :

مجله اینترنتی دندانپزشکی 

ايمپلنت دندان

كشيدن دندان براي درمان ارتودنسي

 توضيحات بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران در اينباره :

هدف از كشيدن دندان براي ارتودنسي چيست؟ 

كشيدن دندان براي ارتودنسي يكي از مهمترين بخش هاي درمان براي برخي از بيماران است. اينكار براي پيشبرد درمان و از بين بردن موانع احتمالي در طول يا بعد از درمان ارتودنسي انجام داده ميشود. به عبارتي برخي از بيماران ممكن است دندان عقل نهفته داشته باشند يا اينكه دندان هاي دائميشان با فرم نامناسب و بسيار كجي بيرون زده باشد كه اين باعث ميشود ساير دندان كج شوند يا به آن ها آسيب وارد شود.

آيا هر كسي كه ارتودنسي ميكند بايد يك يا تعدادي از دندان هايش را بكشد؟

خير، همانطور كه در بخش قبل نيز اشاره شد، كشيدن دندان براي ارتودنسي تنها محدود به برخي از افراد ميشود و اينطور نيست كه همه بيماران يك يا تعدادي از دندان هاي خود را بكشند.

آيا در همه روش هاي ارتودنسي بايد دندان كشيد؟ 

ما روش  هاي مختلفي براي درمان ارتودنسي دندان داريم كه هر كدام از دستگاه ها و تكنيك هاي مختلفي تبعيت ميكنند. مهمترين روش هاي ارتودنسي عبارتند از:

ارتودنسي ثابت فلزي شامل ارتودنسي معمولي، ديمون، لينگوال و سراميكي

ارتودنسي متحرك شامل اينوزيلاين ها و ساير الاينرها

و ارتودنسي نامرئي

چه كساني بايد حين ارتودنسي دندان هاي خود را بكشند؟

در شرايط زير ممكن است متخصص تشخيص دهد كه افراد بايد پيش از درمان يا حين درمان يك يا تعدادي از دندان هاي خود را بكشند:

كوچك بودن فك

بزرگ بودن دندان ها

ازدحام بيش از حد دندان ها (بالا بودن تعداد دندان ها)

ناهماهنگي فكي ناشي از ازدياد دندان ها شامل انواع مال اكلوژن ها

براي مطالعه بيشتر :

 

 

 

لمينت دندان دقيقا چه كاربردي دارد و چه مشكلاتي را برطرف مي‌كند؟

 ونير پرسلن براي مقاصد مختلفي مورد استفاده قرار مي‌گيرند و قادرند مشكلات زيادي را برطرف ‌كنند. برخي از مهم‌ترين عيوب و مشكلات دندان كه با كمك لمينت‌ها برطرف مي‌شوند عبارتند از:

  • دندان هاي ترك خورده
  • لب پر شدن دندان
  • تغيير رنگ دائمي دندان كه با روش‌هاي محافظه‌كارانه مانند بليچينگ دندان برطرف نمي‌شود. در اين مواقع لمينت دندان بسيار كاربردي‌تر از روش‌هايي مانند ونير كامپوزيت يا كامپوزيت دندان است.
  • وجود بافت عجيب و غير طبيعي دندان
  • كوتاه بودن يك يا چند دندان
  • وجود فاصله بين دندان ها
  • كج بودن جزئي برخي از دندان‌ها

چه كساني كانديد مناسبي براي لمينت دندان هستند؟ 

كساني كه عيوب ظاهري و جزئي در خصوص دندان خود دارند مي‌توانند با مشورت گرفتن از يك متخصص دندانپزشكي ترميمي زيبايي خوب اقدام به نصب ونير دنداني كنند. افرادي كه چنين كاري مي‌كنند بايد حتما بيشتر از 18 سال سن داشته باشند و تمامي دندان‌هاي دائمي آن‌ها در آمده باشد.

در چه شرايطي نبايد دندان‌ها را لمينت كرد؟

يك متخصص ترميمي و زيبايي خوب قادر است تقريباً هر نقص ظاهري در سطح قدامي دندان‌ها را با كمك لمينت‌ها برطرف كند. با اين حال اگر دندان شما داراي مشكلات ساختاري جدي باشد ابتدا بايد با كمك يك متخصص ترميمي خوب آن‌ها را برطرف يا ترميم كنيد تا بتوانيد با خيال راحت‌تري اقدام به نصب لمينت دندان كنيد. شكستگي شديد و پوسيدگي دندان از جمله مشكلاتي هستند كه بايد پيش از لمينت گذاري دندان برطرف شوند. در خصوص پوسيدگي، بهتر آن است كه حتما به جهت ترميم دندان به يك دندانپزشك متخصص ترميمي مراجعه كنيد تا او با پر كردن دندان اقدام به ترميم و مستحكم سازي دندان كند.

نصب لمينت به چند جلسه نياز دارد؟

نصب ونير پرسلن نيازمند 2 جلسه است و در كل، اين فرآيند معمولاً بين دو تا سه هفته طول مي‌كشد. شما و دندانپزشك زيبايي در مشاوره اوليه درباره جزئيات طرح درمان و نصب لمينت دندان صحبت خواهيد كرد بنابراين جزئيات كامل و دقيق اين فرآيند را حتما از زبان دندانپزشك خود خواهيد شنيد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي ( ايمپلنت دندان ، ارتودنسي دندان ،دندانپزشكي اطفال و....) مي توانيد به سايت مجله تخصصی دندانپزشكي ارتوتیپز مراجعه كنيد.

در ترمیم دندان‌ها کامپوزیت ارجحیت دارد یا آمالگام ؟

 حقیقت این است که آمالگام یا مواد سیاه رنگ و کامپوزیت یا مواد همرنگ دندان هر دو بر اساس مزایا و معایبی که دارند در بعضی موارد تجویز می‌شوند و نمی‌توان به طور مطلق در مورد هر کدام حکم صادر نمود.

آمالگام یا مواد سیاه رنگ به دندان باند نمی‌شود، به همین دلیل برای قرار دادن آن‌ها در حفره دندانی باید گیر مکانیکی ایجاد کرد، در نتیجه میزان بیشتری از نسج سالم دندان جهت ایجاد یک ساختار هندسی گیردار برداشته می‌شود. در حالی که کامپوزیت‌ها یا مواد همرنگ دندان به دندان باند می‌شوند و برای ترمیم دندان‌ها توسط این مواد، فقط باید پوسیدگی‌ها حذف شوند. مشخص است که با استفاده از کامپوزیت‌ها ترمیم‌هایی به مراتب محافظه‌کارانه‌تر نسبت به آمالگام خواهیم داشت.

در بسیاری از موارد این سوال پرسیده می‌شود که مگر آمالگام ماده قوی‌تری نسبت به کامپوزیت نیست؟ آمالگام به خودی خود ماده‌ای با خصوصیات مکانیکی بالاتر نسبت به کامپوزیت است ولی زمانی که این دو ماده در دندان قرار داده می‌شوند به علت باند شدن کامپوزیت به دندان، دندان ترمیم شده با کامپوزیت دندان در بسیاری موارد استحکام در برابر شکست بالاتری نسبت به دندان ترمیم شده با آمالگام دارد.

البته معمولا زمان لازم برای قرار دادن یک ترمیم کامپوزیت معمولاً بیشتر از آمالگام است.

در ترمیم کامپوزیت باید بتوان حفره را طی انجام ترمیم، خشک و تمیز نگهداشت. زمانی که نمی‌توان حفره را ایزوله کرد مثل زمانی که دندان خیلی عقب باشد یا ترشح بزاق بسیار زیاد باشد، بهتر است کامپوزیت مورد استفاده قرار نگیرد زیرا وجود آلودگی و رطوبت ،باند کامپوزیت به دندان را مختل کرده و در مدت زمان کوتاهی در زیر ترمیم پوسیدگی ایجاد خواهد شد.

در کسانی که به دلیل مشکلات مفصل فک قادر به باز نگه داشتن دهان به مدت طولانی نیستند بهتر است از آمالگام استفاده شود.

برای مطالعه بیشتر :

ایمپلنت دندان

مجله اینترنتی دندانپزشکی

 
صفحه قبل 1 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->