همه چيز درباره تحليل لثه

 تحليل لثه يا (Gum recession) به حالتي گفته مي‌شود كه در آن لثه (gingiva) يعني بافتي كه اطراف دندان را احاطه كرده عقب‌نشيني مي‌كند و بخش هايي از ريشه دندان در معرض ديد قرار مي‌گيرد. تحليل رفتن لثه مشكلي بسيار شايع در ميان مراجعان به مراكز دندانپزشكي است و ممكن است حتي در سالم‌ترين افراد نيز مشاهده شود

علائم تحليل لثه كدامند؟

بالا رفتن يا به اصطلاح عقب نشيني لثه، از خط لثه در حالت نرمال، معمولا در همان ابتدا قابل تشخيص است اما علائمي نيز دارد كه با كمك آن‌ها مي‌توانيد به راحتي آن را تشخيص داده و شدت آن را مشخص كنيد. رايج‌ترين علائم تحليل لثه  عبارتند از:

نمايان شدن ريشه دندان و در نتيجه بلند ديده شدن دندان‌ها

هرچند كه هر يك  از دندان‌هاي شما همواره طول مشخصي دارد، اما به طور معمول در افرادي كه لثه‌هاي سالمي دارند، تنها تاج دندان‌ها قابل مشاهده است. با تحليل رفتن بافت لثه و با نمايان شدن ريشه دندان، به نظر مي‌رسد كه دندان‌ها بلند‌تر شده‌اند. وقتي لثه به دليل بيماري پريودنتال بالا برود، دندان‌ها حتي بسيار طولاني‌تر از حد طبيعي به نظر مي‌رسند. اگر دندان‌هاي جلو فرد دچار تحليل لثه شوند، شايد نياز به اصلاح طرح لبخند و جراحي زيبايي لثه با درمان‌هاي مختلف باشد.

حساس شدن دندان‌ها 

با تحليل لثه‌ها و قرار گرفتن ريشه دندان‌ها در معرض ديد، ممكن است عاج دندان‌ها در ناحيه‌ي ريشه به محيط دهان باز شوند و در نتيجه دندان‌ها بسيار حساس شده و فرد درد ناراحت كننده‌اي داشته باشد.

لق شدن دندان‌ها

افرادي كه به دليل بيماري لثه و پريودنتال دچار تحليل لثه مي‌شوند، ممكن است متوجه شوندكه يك يا چند دندان آن‌ها لق شده است. اين مشكل معمولا نشان دهنده ايجاد تجمعات پلاك و جرم در زير لثه است. هر چه فاصله بين لثه و دندان بيشتر شود باكتري‌هاي بيشتري مي‌توانند وارد اين فاصله شوند و موجوديت دندان را به خطر بيندازند.

علت تحليل رفتن لثه چست؟

شايع‌ترين عللي كه باعث كوچك شدن و يا عقب رفتن لثه‌ها مي‌شود عبارتند از:

  • بيماري لثه
  • وارد كردن فشار زياد به دندان حين مسواك زدن
  • ژنيك
  • تغييرات هورموني
  • استعمال دخانيات
  • استرس
  • عدم هماهنگي فك‌ها و دندان‌ها با هم
  • پرسينگ لب و زبان

 

 

کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج

 این مقاله بسیار مهم در مورد کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج در تماس باشید.در این کلینیک شبانه روزی مجهز خدمات دیگری نظیر دندانپزشکی کودکان ، ایمپلنت دندان ، ونیر دندان و ارتودنسی نیز ارائه می شود. ما در قرن 21 کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج را راه اندازی کردیم تا به بیمارانمان یک محیط آرام هدیه داده و با طراحی فوق العاده بیماران ترس و نگرانی کشیدن دندان یا پر کردن دندان خود را فراموش کرده و یک تجربه خوب جهت درمان دندانپزشکی داشته باشند.

کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج در جنت آباد مرکزی تقاطع نیایش (چهارراه ایرانپارس) در شهر تهران واقع شده است.

این مرکز با پشتوانه ای قوی از تجربه و تخصص همکاران دندانپزشک و متخصص و جمعی از اساتید بنام دانشگاهی در انجام کلیه خدمات تخصصی و عمومی دندانپزشکی در خدمت شما بیماران می باشد .

این مرکز دارای دستگاه‌های اتوکلاو کلاس B جهت استریلیزاسیون با دقت بالا بوده و بخش استریلیزاسیون این کلینیک  با رعایت کامل اصول جهانی پیشگیری از بیماری‌ های عفونی از وسائل یک بار مصرف برای هر بیمار استفاده می‌نماید.

مراجعه کنندگان محترم می توانند نظارت مستقیم بر روند استریلیزاسیون داشته باشند.

این مرکز در کلیه زمینه ها از جمله زیبایی، جراحی، ترمیمی، پروتز، درمان ریشه، اطفال و ایمپلنت دندان با هدف گسترش سلامت دهان و دندان جامعه آماده ارایه خدمت می باشد.

دندانپزشکی زیبایی

دندانپزشکی زیبایی در واقع به زیبایی و ظاهر دندان های شما مربوط می شود.

که شما می توانید جدا از سلامت دندان های خود لبخندی زیبا را به چهره خود هدیه دهید که این عامل نیز یکی از هنر هایی موجود در علم دنداپزشکی می باشد.

و دندانپزشکان سعی بر این دارند که علاوه بر سلامت دندان ها لبخندی زیبایی را به افراد هدیه کنند.

در رشته دندانپزشکی رشته هایی آموزش داده می شوند که مربوط به زیبایی بوده که پروتز های دندانی و ارتودنسی از جمله این تخصص ها به حساب می آیند.

در غیر این صورت دندانپزشکی زیبایی یک رشته رسمی به حساب نمی آید و کسانی که در این عرصه فعالیت دارند پی به فروش رساندن محصولات خود می باشند.

بیشتر بدانیم : دانستنی های ارتودنسی دندان 

دندان درد در بارداري

 در دوران بارداري كه يك از حساس‌ترين دوران زندگي زن‌ها است تغييرات زيادي در بدن به وجود مي‌آيد. از جمله مشكلات شايع در دوران بارداري دندان درد است كه مشكلات زيادي را به وجود مي‌آورد. در دوران بارداري به علت تغييرات هورموني و بالا رفتن سطح هورمون‌ها احتمال درد دندان بيشتر شده و نهايتا منجر به حساس شدن لثه‌ها و افزايش بزاق مي‌شود.

حساس شدن لثه‌ها در اين دوران ايجاد تورم و التهاب و در مواردي هم خونريزي لثه را منجر مي‌شود. در دوران بارداري بايد مراقب خيلي چيزها باشيد و در راس همه آنها مراقبت از دندان‌ها و لثه‌ها است. زناني كه تصميم به باردار شدن دارند بايد قبل از بارداري از سلامت دندان‌هاي خود مطمعن شده و حتما به متخصص دندانپزشكي بارداري مراجعه كنند.

علت درد دندان در دوران بارداري 

از مهمترين علل درد دندان در دوران بارداري پوسيدگي دندان است. پوسيدگي دندان در اين دوران به علل مختلفي به وجود مي‌آيد كه در اين مطلب كلينيك دندانپزشكي جنت اباد يعني تاج دنتال به آنها مي‌پردازد.

تغيير رژيم غذايي: در دوران بارداري عوامل هورموني و رواني باعث ايجاد تغيير در رژيم غذايي فرد مي‌شوند. در اين دوران سطح استفاده از شكر به علت تغييراتي كه گفته شد افزايش پيدا مي‌كند. به همين علت زنان باردار در اين دوران با خطر دندان درد به علت پوسيدگي دندان مواجه مي‌شوند.

التهاب لثه بارداري: در دوران بارداري تغييرات هورموني باعث ايجاد التهاب و درد لثه مي‌شود. به اين شرايط اصطلاحا التهاب لثه بارداري گفته مي‌شود. در صورت عدم درمان امكان پيشرفت و تبديل شدن آن به يك بيماري پريودنتال كه يك عفونت جدي و آبسه لثه است وجود خواهد داشت. عفونت به وجود آمده مي‌تواند باعث ايجاد درد دندان در دوران بارداري شود. بيش از نيمي از زنان باردار با علائم التهاب لثه در دوران بارداري مواجه مي‌شوند.

كمبود كلسيم: براي شكل گيري استخوان‌هاي كودك كلسيم ماده‌اي ضروري است. بنابراين زنان باردار بايد مصرف كلسيم در رژيم غذايي خود را افزايش دهند. از طرفي كمبود كلسيم در زنان باردار باعث از بين رفتن ميناي دندان و در نهايت پوسيدگي و درد دندان مي‌شود. بسياري از زنان باردار در اين دوران دچار كمبود كلسيم شده و نهايتا درد دندان را تجربه مي‌كنند.

عدم رعايت بهداشت دهان و دندان: در اين دوران زنان باردار به بسياري از بوها، و طعم و مزه‌ها حساس مي‌شوند. به همين علت به بو و مزه خميردندان حساس شده و تمايلي براي مسواك زدن دندان‌هاي حود ندارند. در نتيجه عدم رعايت بهداشت دهان و دندان در اين دوران منجر به ايجاد درد دندان مي‌شوند.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي ( ايمپلنت دندان ، ونير دندان ،لمينت دندان و....) مي توانيد به سايت مجله اينترنتي دندانپزشكي ارتواينفو مراجعه كنيد.

همه چيز در مورد پوسيدگي دندان

 پوسيدگي دندان ، بيماري عفوني دندان‌ها است كه موجب حل شدن و تخريب بافت‌هاي دندان‌ها مي‌شود. درك اين نكته كه تخريب سطح دندان و ايجاد حفره در دندان‌ها نشانه‌ي عفونتي باكتريايي است، بسيار اهميت دارد.

پوسيدگي دندان چگونه آغاز مي‌شود؟ 

ضايعات پوسيدگي تنها زير توده‌اي از باكتري‌ها كه قادر به ايجاد محيطي با شرايط اسيدي كافي باشند، ايجاد مي‌گردند. اين اسيدها موجب برداشت ماده‌ي معدني از سطح دندان‌ها شده و روند پوسيدگي دنداني از همين جا آغاز مي‌شود. و در بهترين حالت ممكن است شما را نيازمند پركردن دندان كند .

چگونه پلاك باكتريايي باعث ايجاد پوسيدگي مي‌شود؟

پلاك باكتريايي، براي زنده ماندن نياز به كربوهيدرات دارد. با مصرف مواد غذايي مختلف كربوهيدرات‌هاي مورد نياز باكتري‌ها را به آن‌ها مي‌رسانيم. باكتري‌ها، كربوهيدرات‌ها را جهت تامين انرژي‌شان به مصرف مي‌رسانند و در عوض اسيدهاي آلي توليد مي‌كنند. همين اسيدها هستند كه از طريق حل كردن ساختمان‌هاي معدني دندان، ضايعه پوسيدگي را ايجاد مي‌كنند.

علل ايجاد‌كننده پوسيدگي كدامند؟

چهار فاكتور مهم در ايجاد پوسيدگي نقش دارند كه بدون وجود هريك از اين فاكتورها امكان ايجاد پوسيدگي وجود نخواهد داشت. اين چهار فاكتور عبارتند از:

  • ميزبان
  • ميكروب‌هاي محيط دهان
  • مواد غذايي
  • زمان

جهت ايجاد پوسيدگي، بايد شرايط مساعد براي هر يك از اين فاكتورها وجود داشته باشند. به عبارت ديگر، پوسيدگي نياز به يك ميزبان مستعد، ميكروبي كه بتواند ايجاد پوسيدگي كند و يك ماده غذايي مناسب كه بتواند براي مدت كافي در محيط دهان باقي بماند، دارد.

چه عواملي سبب مستعد شدن فرد در برابر پوسيدگي مي‌شود؟

اولين عامل مهم در ايجاد پوسيدگي وجود ميزبان مستعد است. عواملي كه از يك فرد عادي ميزباني مستعد در برابر پوسيدگي مي‌سازد، موارد مختلفي را شامل مي‌شود. اين موارد عواملي هستند كه موجب سهولت استقرار باكتري‌ها و باقي ماندن طولاني‌تر آن‌ها در محيط مي‌شوند و يا سبب مي‌شوند كه حذف باكتري‌ها سخت‌تر انجام شود.

  • نامنظم قرار گرفتن دندان‌ها (جلو و عقب بودن دندان‌ها)
  • روي هم قرار گرفتن دندان‌ها كه سبب گير پلاك ميكروبي و حذف ناكامل پلاك از مابين دندان‎‌ها مي‌شود.
  • وجود شيارهاي عميق در دندان‌ها كه مسواك به راحتي به عمق آن‌ها دسترسي ندارد.
  • تحليل لثه و باز شدن سطح ريشه دندان ‌ها به محيط دهان در افرادي كه بيماري لثه‌ يا پريودنتال دارند. كه ممكنن است گاهي بيمار را مجبور به انجام جراحي زيبايي لثه كنند.
  • وجود ترميم‌ها يا پركردگي‌هايي كه توسط يك دندانپزشك ترميمي خوب و با تجربه انجاك نشده و لبه‌هايي برجسته، ناصاف يا پاليش نشده دارند.
  • چسبيدن بريس‌هاي ارتودنسي بر روي سطح دندان‌ها و يا وجود پروتز پارسيل در داخل دهان كه از يك طرف گير پلاك ميكروبي را افزايش مي‌دهند و از طرف ديگر حذف پلاك را دشوار مي‌كنند.

 

چيزهايي كه بايد در مورد داشتن لبخند زيبا بدانيم

 داشتن لبخند زيبا 

مسواك زدن و استفاده از نخ دندان راه هاي روزمره و لازم براي داشتن طرح لبخند زيبا و حفظ دندان هاي روشن، سفيد و سالم است. با اين حال، اگر شما هنگام لبخند زدن احساس كنيد كه در دندان هايتان كمبود درخشندگي يا زرد تر شدن ديده مي شود هيچ چيزي براي نگران شدن نيست چون شما تنها نفر نيستيد كه به اين مشكل دچار شده است. هنگامي كه يك آكادمي دندانپزشكي و لوازم آرايشي ايراني از مردم مي پرسيد چه چيزي را در مورد لبخندشان بيشتر دوست دارند و به آن توجه خاصي دارند شايع ترين پاسخ، دندان هاي سفيد تر بود.

چرا رنگ دندان هاي من تغيير يافته است؟

با گذشت زمان، دندان هايتان به دلايل مختلف مي توانند از سفيد تا نه چندان روشن و زرد به نظر برسند كه عوامل مهمي در اين امر تاثير گذار هستند كه شاخص ترين آن ها را در زير آورده ايم:

  • غذا و نوشيدني
  • استفاده از تنباكو
  • سن
  • تروما (ضربه)
  • داروها

آيا سفيد كردن روي تمام دندان ها يكسان عمل مي كند؟

نه، به همين دليل است كه قبل از تصميم گيري براي سفيد كردن دندان ها، با دندانپزشك خود صحبت كنيد، زيرا سفيد كننده ها ممكن است تمام انواع تغيير رنگ را تصحيح نكنند. به عنوان مثال، دندان هاي زرد احتمالا به خوبي سفيد مي شوند، اما ممكن است دندان هاي قهوه اي با اين روش پاسخ ندهند و دندان هايي با رنگ هاي خاكستري ممكن است در همه جا سفيد نشوند. سفيد كردن روي كلاه، روكش، تاج و يا پر كردن كار نمي كند. اگر تغيير رنگ دندان شما به علت دارو يا آسيب دندان ايجاد شود، اين كار نيز موثر نخواهد بود.

آيا عوارض جانبي بعد از سفيد شدن دندان وجود دارد؟

بعضي از افراد بعد از فرايند سفيد كردن دندان هاي خود دچار حساسيت دندان مي شوند. اين اتفاق زماني مي افتد كه پراكسيد در سفيد كننده از طريق مينا به لايه نرم دنتين مي رسد و عصب دندان شما را تحريك مي كند. در بيشتر موارد حساسيت موقتي است. شما مي توانيد درمان را به تاخير بياندازيد، سپس دوباره امتحان كنيد. بيش از حد از سفيد كننده ها نيز مي تواند به ميناي دندان يا لثه آسيب برساند، بنابراين مطمئن شويد كه راه درست را انتخاب كرده ايد و حتما با دندانپزشك خود صحبت كنيد.

بيشتر بدانيم :

مجله ارتودنسي دندان

ايمپلنت دندان 

مسائل مربوط به دندانپزشكي در هنگام بارداري

 دندانپزشكي بارداري 

بارداري تغييرات زيادي را در بدن شما به وجود مي آورد، اما ممكن است انتظار نداشته باشيد تغييري در سلامت دهان شما ايجاد كند. انجمن دندانپزشكي توصيه مي كند كه همه زنان باردار قبل از به دنيا آوردن يك نوزاد جهت مراقبت از حفره هاي دنداني و مسائل مربوط به حاملگي به دندانپزشك خود مراجعه كنند.

بارداري و التهاب لثه

التهاب و خونريزي لثه (گينويويت) در دوران بارداري شايع است. تغييرات در سطوح هورمون در بدن شما مي تواند باعث افزايش گردش خون در ناحيه لثه شود، بنابراين خطر خونريزي افزايش مي يابد. اين تغييرات همچنين مي تواند باعث ايجاد پلاك و لكه هاي دندان شود، بنابراين احتمال عفونت باكتريايي افزايش مي يابد. حداقل دو بار در روز (يا بيشتر) مسواك زدن در دوران بارداري براي حفاظت از لثه الزامي است.

بارداري و پوسيدگي دندان

از آنجايي كه پلاك مي تواند به آساني بر روي لثه ها و دندان ها لكه ايجاد كند، حتي مي تواند باعث پوسيدگي و خرابي كامل دندان ها شود. عواملي مانند استفراغ همچنين مي تواند پوسيدگي را ترويج دهد، زيرا باعث ايجاد محيط اسيدي مي شود كه ميناي دندان را مختل مي كند. مشكلات دهاني نه تنها براي مادران بلكه براي كودك نيز خطرناك است، از جمله مواردي مانند پريودنتيت و پوسيدگي جدي دندان، خطر ابتلا به ديابت و پره اكلامپسي را افزايش مي دهد كه يك وضعيت خطرناك است كه با فشار خون بالا، ميزان بالاي پروتئين آن در ادرار و تورم در اندام ها مشاهده مي شود.

دندان هاي سست

دندان ها مي توانند در دوران بارداري شل شوند، حتي اگر لثه ها سالم باشند، به علت افزايش سطح پروژسترون و استروژن كه بر لگني كه از دندان ها حمايت مي كنند، تاثير مي گذارد. اين وضعيت گذرا است و منجربه از دست رفتن دندان ها نمي شود. اگر از شكنندگي دندان هايتان ناراضي هستيد با مراجعه به دندانپزشك خود اطمينان حاصل كنيد كه اين مشكلات بدليل تغيير هورمون ها است.( كلينيك دندانپزشكي جنت اباد يعني تاج دنتال از بهترين كلينيك هاي دندانپزشكي در حوزه دندانپزشكي بارداري مي باشد)

براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ساير خدمات دندانپزشكي ( دندانپزشكي كودكان ، دندانپزشكي ترميم و زيبايي  مي توانيد به مجله اينترنتي دندانپزشكي  ارتواينفو مراجعه 

مزايا ، معايب و ماندگاري ترميم با كامپوزيت چيست؟

 مزايا

پر كردن دندان با كامپوزيت مزاياي زيادي دارد اما مهم‌ترين مزاياي آن عبارتند از:

همرنگ دندان هستند و كسي متوجه پوسيدگي دندان و پرشدن آن نمي‌شود: چون همرنگ دندان‌ها هستند با رنگ طبيعي آن‌ها آميخته مي‌شوند و به سختي قابل تشخيص هستند.

به خوبي به سطح دندان متصل مي‌شوند و بافت باقيمانده دندان را تقويت مي‌كنند.

حداكثر مقدار دندان را حفظ مي كند: برخلاف مواد پركننده آمالگام، در كامپوزيت‌ها به علت باند شدن آن‌ها به دندان، نياز به برداشت از بافت سالم دندان جهت ايجاد گير مكانيكي وجود ندارد، در نتيجه نياز كمي به تراش و دريل دندان مي‌باشد.

معيايب  

معايب برخي از معايب پر كردن دندن با كامپوزيت عبارتند از:

در بازسازي‌هاي وسيع به علت ماهيت پليمري اين مواد ممكن است chipping يا پريدگي‌هاي كوچك پيش آيد.

مدت زمان پر كردن دندان با اين ماده طولاني است.

ماندگاري

امروزه با پيشرفتي كه در ساختار كامپوزيت‌ها صورت گرفته، ماندگاري آن‌ها بسيار طولاني‌تر  شده است. پر كردن دندان با كامپوزيت معمولاً حدود 8 تا 10 سال ماندگار خواهد بود. كه البته اگر به خوبي از آن مراقبت شود، پتانسيل اين را دارد كه دوام بيشتري داشته باشد.

براي اينكه مواد پر كننده دندان شما دوام بيشتري داشته باشند حتما روزانه دندان‌هاي خود را مسواك بزنيد و از نخ دندان استفاده كنيد. مراقبت منظم از دندان‌ها و حفظ بهداشت دهان و دندان مي‌تواند مانع از ايجاد پوسيدگي مابين مواد كامپوزيت و دندان ‌شود. علاوه بر اين سعي كنيد كه سالانه دست كم دوبار به يك دندانپزشك ترميمي خوب مراجعه كنيد. همچنين براي جلوگيري از آسيب رسيدن به كامپوزيت خود، حتماً از جويدن مواد سفت و سخت مانند ناخن، يخ و .. خودداري كنيد و سعي كنيد با دندان خود اقدام به باز كردن بسته محصولات غذايي و موارد مشابه ديگر نكنيد.

 

 

مراقبت از لمينت دندان

 پرهيز از وارد كردن نيروي سنگين بر دندان ها: 

به منظور ماندگاري طولاني تر لمينت دندان  بايد از اعمال نيروهاي سنگين و مستقيم بر آن ها خودداري كرد. به اين معنا كه عاداتي مانند: جويدن ناخن، بين دندان قرار دادن اجسام سخت مانند گيره ي سر و خوردن يخ بايد كنار گذاشته شوند و از گاز زدن مواد خوراكي سفت مانند هويج خام و غيره بايد اجتناب گردد.

 كنترل سايش شديد دندان ها بر هم:

دندان قروچه يا براكسيزم نيرويي بسيار بالاتر از نيروي معمول جويدن بر دندان ها وارد مي كند و در نتيجه لمينت ها را در خطر شكستگي قرار مي دهد. در تحقيقي كه در سال 2012  انجام شد، اين ريسك شكستگي تا هشت برابر بيشتر ارزيابي شده است.

بعضي از افراد شايد قادر باشند كه براكسيزم خود را به نحو موفقيت آميزي در طول روز كنترل كنند، اما در حين خواب اين عمل غيرممكن است. در نتيجه چنين افرادي نياز به استفاده از نايت گارد در طول شب دارند تا فشار و استرس وارده به لمينت ها به حداقل ميزان رسيده و ماندگاري آن ها طولاني تر گردد.

محدود كردن مصرف مواد داراي رنگدانه:

مورد ديگري كه بر كيفيت زيبايي لمينت ها اثرگذار است، نوعي از رنگ پذيري به نام رنگ پذيري لبه اي است. با اينكه لمينت ها از سراميك ساخته مي شوند و در مقابل رنگ پذيري كاملا مقاوم هستند، اما آن ها با سماني كه رزيني بوده و قابليت تغيير رنگ را دارد به دندان ها چسبيده مي شوند. در نتيجه اگر سمان حدواسط بين دندان و لمينت دچار تغيير رنگ شود، در لبه هاي ونير ها اين تغيير رنگ قابل مشاهده خواهد بود.

دو راه حل براي پيشگيري از اين مشكل وجود دارد:

1 – بهداشت دهان مناسب و حذف كامل پلاك ميكروبي

2 – به حداقل رساندن مصرف موادي كه تغيير رنگ خارجي بر روي دندان ها ايجاد مي كنند مانند مصرف سيگار و مايعاتي چون چاي، قهوه و نوشابه هاي رنگي

 به حداقل رساندن مصرف مواد با حرارت هاي بسيار بالا و پايين:

قرار گرفتن ونير سراميكي بر روي دندان ساندويچي از سه ماده ي مختلف ايجاد مي كند: ميناي سطح دندان، سمان چسباننده و ونير سراميكي هر كدام از اين مواد در حرارت هاي مختلف به ميزان متفاوتي منبسط و منقبض مي شوند. در نتيجه بهتر است مصرف مواد بسيار گرم و يا بسيار سرد را محدود كرد تا با گذشت زمان ونيرهاي سراميكي به نقطه اي نرسند كه دچار ترك و يا شكستگي شوند.

كنترل عادات مخربي كه موجب تحليل لثه ي دندان هاي لمينت شده مي شوند:

تحليل لثه علتي است كه بر طول عمر لمينت ها اثر دارد . در هنگام ساخت لمينت ها، لبه ي آن ها در حد لثه و يا به ميزان بسيار كمي زير لثه قرار مي گيرند. اگر لثه ها دچار تحليل شوند، هر چند عملكرد خود لمينت هيچ مشكلي نداشته باشد اما ظاهر ناخوشايند آن باعث مي شود كه نياز به تعويض آن بوجود آيد.

براي مطالعه بيشتر:

ايمپلنت دندان

دانستني هاي دهان و دندان

جراحي ارتودنسي كودكان چيست؟

 عمل جراحي ارتودنسي كه به عنوان جراحي اصلاح فك نيز شناخته مي شود در دوران كودكي انجام داده نميشود. چرا؟ چون فك در اين سنين معمولا هنوز به طور كامل رشد نكرده و ما هرچقدر جراحي را به بهترين روش هم انجام دهيم باز هم ممكن است ناهنجاري دوباره عود كند. چاره كار اين است كه صبر كنيم فك كودك و نوجوان شما از رشد باز ايستد و كاملا رشد خود را طي كند. اين اتفاق تقريبا از سن 16 تا 18 سالگي يا كمي اينور و آن ور تر خواهد افتاد.

در اين سنين شما بايد كودك خود را به يك متخصص ارتودنسي كودكان ببريد. اگر متخصص بتواند به تنهايي با انواع دستگاه هاي ارتودنسي نامرئي، ارتودنسي متحرك يا ثابت مشكل ناهنجاري و كج بودن دندان و فك را اصلاح كند نيازي به جراحي نيست اما اگر دستگاه هاي ارتودنسي به تنهايي كافي نباشند لاجرم شما را به يك جراح فك ارجاع خواهد داد.

چرا جراحي ارتودنسي كودكان مساله بسيار مهمي است؟ 

فك و دندان ها نقش مهمي در عملكردهاي حياتي بدن ما دارند. صحبت كردن و جويدن غذا مهمترين عملكردهايي هستند كه مستقيما به عملكرد دندان ها و فك مرتبط هستند. هر گونه مشكل در اين دو بخش از بدن ميتواند هم صحبت كردن و هم گوارش غذا را تحت تاثير قرار دهد. ما با انجام عمل جراحي ارتودنسي يا جراحي فك يا جراحي ارتوگناتيك قصد داريم هم زيبايي را به چهره كودك شما بازگردانيم و هم عملكرد او را ارتقاء داده يا دست كم حفظ كنيم.

مزاياي جراحي فك در كودكان چيست؟ 

جراح ارتودنسي براي اصلاح بي نظمي استخوان هاي فك، روي تنظيم فك و دندان ها با هم تمركز دارد. اين جراح در كنار همه اين اقدامات به فكر بهبود زيبايي ظاهري و اصلاح طرح لبخند بيماران نيز هست. عمل جراحي فك يا جراحي ارتوگناتيك فوايد زيادي دارد. برخي از مهمترين و شناخته شده ترين مزاياي جراحي فك عبارت است از:

  • شكل گيري ظاهري متعادل در بخش تحتاني صورت شما.
  • كمك به بهبود عملكرد دندانهاي.
  • بهبود خواب، تنفس، جويدن و بلع.
  • بهبود وضعيت روحي بيمار
  • افزايش اعتماد به نفس

مهمترين بخش جراحي ارتودنسي كودكان چيست؟

هنگامي كه مشكلات فك تنها با درمان ارتودنسي قابل حل نيست ، جراحي اصلاحي يا ارتوگناتيك ارتودنسي مي تواند تنها گزينه درمان و اصلاح باشد. بيشتر موارد جراحي شامل اصلاح حالت فك ها و فيكس كردن آن ها با پيچ و پلاك ارتوپدي ظريف است. طي دوره نقاهت و بعد از آن نيز متخصص ارتودنسي دندان اقدام به نصببريس ثابت ميكند تا درمان كامل شود. (براي آشنايي با بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران مي توانيد به سايت دندانپزشكي دركلينيك مراجعه كنيد. )

علت فاصله افتادن بين دندان ها: چه عواملي باعث ايجاد شكاف بين دندانها مي شود؟

 شكاف يا فاصله بين دندان ها در اصطلاح دندانپزشكي به دياستما مشهور است. دياستما يا همين فاصله ها معمولا بين دو دندان جلويي در فك فوقاني ديده ميشود. اما اين فاصه تنها در بين اين دو دندان وجود ندارد و اساسا بين هر دو دندان در هر بخشي از دندان ها ممكن است چنين چيزي ببينيم. دياستما معمولا در ميان كودكان شايع است اما بزرگسالان نيز ميتوانند چنين چيزي داشته باشند. دلايل مختلفي براي ايجاد فاصله بين دندان ها وجود دارد كه در ادامه با برخي از مهمترين علل آن آشنا خواهيد شد:

عدم تناسب استخوان فك با دندان ها 

اگر بين اندازه استخوان فك و اندازه دندانها ناسازگاري و ناهماهنگي وجود داشته باشد (مثلا يكي از آنها خيلي كوچك يا خيلي بزرگ باشد)، در اين صورت فضاي اضافي بين دندانها يا شلوغي دندان ها را تجربه خواهيد كرد. (نكته: به طور معمول يك تناسب منطقي بين اندازه دندان ها و فك وجود دارد)

از دست دادن يا كشيدن دندان

گاهي اوقات ممكن است يكي از دندان ها كشيده شود يا به طور كلي بميرد. در اين صورت يك جاي خالي در روي لثه ايجاد ميشود. ما كاري به اين جاي خالي نداريم زيرا ميتوانيم با روش هاي مختلفي مثل ايمپلنت دندان، بريج و يا پروتز دندان آن را پر كنيم. اما اگر اين جاي خالي پر نشود، دندان هاي مجاور به سمت اين جاي خالي حركت ميكنند. بنابراين بين  ساير دندان ها فاصله مي افتد.

 

بزرگ شدن زائده لبيال فرنوم

لبيال فرنوم همان بخشي از دهان است كه لثه هاي فك بالايي در بخش جلو را به بخش داخلي لب بالايي متصل ميكند. اين فرنوم يك زائده كوچكي است كه اگر لب خود را بالا بدهيد به راحتي قابل مشاهده است. زماني كه اين زائده بزرگ شود ميتواند بين دو دندان جلويي قرار گرفته و باعث ايجاد فاصله بين دندان ها شود. اين مشكل با كمك عمل جراحي و ارتودنسي دندان قابل حل است.

عادات بد كودكي

عادات بد كودكي مانند مكيدن انگشت شست مي تواند دندانهاي جلو را بيشتر به سمت خارج هل دهد و باعث ايجاد فاصله بين دندان ها شود. علاوه بر مكيدن انگشت شست، مكيدن بيش از حد پستانك ها نيز ميتوانيد چنين نتيجه اي به دنبال داشته باشد.

عفونت و بيماري

عفونت لثه و در نهايت بروز بيماري لثه ميتواند بسيار خطرناك باشد و به هيچ عنوان نبايد به آن بي توجهي شود. بيماري لثه باعث ضعيف شدن و يا تحليل رفتن استخوان فك ميشود. استخوان فك در نقش حامي و پشتيبان زير لثه ها قرار دارد. آسيب وارد شدن به لثه و استخوان نيز ميتواند علت ايجاد فاصله بين دندانها باشد.

 

 

صفحه قبل 1 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->