پیشگیری از پوسیدگی دندان ها

 برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها ابتدا باید با عوامل متعددی که در پوسیدگی دندان ها نقش دارند آشنا شویم.

اگر شما مایلید  طرح لبخند زیبا داشته باشید ، بهتر است از عواملی که باعث پوسیدگی دندان می شود پیشگیری کنید.

عوامل پوسیدگی دندان عبارتند از :

  • ژنتیک و جنس دندان ها
  • نوع تغذیه
  • نحوه قرار گیری دندان ها
  • ترشح اسیدی بزاق
  • عمق شیارها در تاج دندان
  • رعایت بهداشت دهان و دندان

شروع پوسیدگی های دندان از شیار ها و فرورفتگی های عمیق سطح جونده

 تقریبا 95% از مواد غذایی بعد از هر وعده غذا و پس از تجزیه ما بین دندان ها حبس می شوند.

 سپس تبدیل به اسید شده و باعث پوسیدگی دندان ها می شوند .

بنابراین لازم است که مانده مواد غذایی را پس از صرف هر نوع خوراکی هر چه سریعتر از دهان خارج کنیم و دندان هایمان را مسواک کنیم .

 اما 80% از پوسیدگی ها مربوط به جایی است که خارج از قلمرو مسواک و خمیر دندان حاوی فلوراید است .

این پوسیدگی ها از شیار ها و فرورفتگی های سطح جونده دندان شروع می شوند و کم کم راه نفوذ خود را به بقیه سطوح دندان باز می کنند .

مانده مواد غذایی به اسید تبدیل می شود و به تبع باعث پوسیدگی دندان ها و به دنبال آن دندان درد خواهند شد .

درمان خانگی برای دندان درد می تواند تا زمانی که شما به یک دندانپزشک ترمیمی خوب  مراجعه می کنید ، مفید واقع شود.

مقاوم سازی دندان به روش فلوراید تراپی

دندان سالم و بدون شیار از یک سیستم دفاعی به نام مینای دندان برخوردار است .

مینای دندان در برابر نفوذ غذا به سطوح داخلی دندان ها جلوگیری کرده و مانند سدی مانع از ورود و حبس مواد غذایی به قسمت های میانی دندان ها می شود .

 اگر مینای دندان ضعیف باشد باکتری ها در اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به پوشش سخت مینا نفوذ کرده و از راه شیارها و فرو رفتگی های دندان ها وارد شده و راه خود را به بقیه سطوح دندان ها باز می کنند .

بنابر این بهتر است برای داشتن دندان های سالم و قوی ابتدا بهداشت دهان و دندان را رعایت کنیم.

سپس پوشش سخت مینا را به روش فلورایدتراپی مقاوم سازی کنیم  .

فلورایدتراپی ایجاد پوسیدگی را در دندان ها متوقف کرده.

 حتی در پاره ای از موارد فرایند فرسایش دندان ها را معکوس می کند .

به وسیله  فلورایدتراپی به شرط مسواک زدن پس از هر وعده غذایی تا 80% ازپوسیدگی ها جلو گیری می شود .

بیشتر بدانیم : ارتودنسی دندان جلو

ترمیم و زیبایی دندان جلو

 دندان های جلو، یکی از مهمترین دندان ها برای زیبایی چهره و طرح لبخند افراد هستند که بیشتر از دندان های عقبی در معرض، آسیب و صدمه قرار دارند؛ که در صورت صدمه روش های ترمیمی مختلفی وجود دارد که به معرفی آنها می پردازیم:

علل خرابی دندان های جلو

علل خرابی دندان جلو می تواند موارد زیر باشد:

ضربه دیدن دندان ها

دندان قروچه در خواب

پوسیدگی دندان

برگشت لثه

عفونت لثه

تورم پالپ

آبسه

انواع ترمیم

  • ترمیم به روش مستقیم
  • ترمیم به روش غیر مستقیم

ترمیم و زیبایی دندان جلو به صورت مستقیم

این روش در در داخل فضای دهان  انجام می شود  که با تزریق یک ماده نرم در حفره دندانی می توان به ترمیم یا باز سازی بافت مورد نظر پرداخت تا دندان از ظاهر خوبی برخوردار باشد. ترمیم دندان به صورت مستقیم به روش های مختلفی انجام می شود که در ادامه به آنها می پرداریم.

انواع ترمیم و زیبایی دندان به صورت غیر مستقیم

در این روش، از موادی چون  (ونیر، تاج، پل و ایمپلنت) برای چسباندن به خارج از دهان استفاده  می شود که نسبت به روش مستقیم دارای هزینه بالاتری است.

لمینت دندان

لمینت دندان لایه ای شبیه دندان از جنس کامپوزیت یا سرامیک است که بر روی سطح دندان های جلویی برای پوشاندن کجی یا لب پریدگی دندان ها استفاده می شود که ظاهری شبیه دندان دارند و از دوام بالایی برخوردار است که دندانپزشک با تراش یا بدون تراش دندان ها با کمک چسب مخصوصی آنها را به دندان ها می چسباند که برای اصلاح بدرنگی دندان ها،  اصلاح دندان های کج  و نامرتب و فاصله بین دندان ها کاربرد دارد.

روکش دندان

روکش دندان یا سر پوش دندان روشی کم هزینه است که ماده سفید رنگی ازجنس فلز، سرامیک، و یا ترکیبی از فلز و سرامیک باشد که سطح دندان را کاملا می پوشانند که روکش دندان روی یک سطح عصب شده یا ایمپلنت  شده به کمک چسبی مخصوص روی دندان قرار می گیرد تا سطح آسیب دیده دندان را پوشش دهد و نسبت به ونیرها بخش زیادی از دندان را می پوشاند این را باید بدانیم برای دندان های جلو از روکش های غیر فلزی استفاده می شود.

ایمپلنت دندان

ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم ساخته شده اند که اگر دندان های جلو به علل مختلفی از دست رفته باشند دندان پزشک با روش جراحی، ایمپلنت را به استخوان فک متصل می کند که مانند ریشه برای دندان عمل می کند سپس با استفاده از روکش، ایمپلنت ظاهری مشابه دندان طبیعی خواهد داشت که علاوه بر پر کردن فضای خالی، ظاهری زیبا به طرح لبخند می بخشد.

پوسیدگی دندان چیست ؟ مسبب پوسیدگی دندان چیست؟

 پوسیدگی دندان  نوعی خرابی دندان است و زمانی اتفاق می افتد که میکروب ها (باکتری ها) ی دهان، اسید های خورنده تولید کنند که باعث تجزیه دندان شوند و رفته رفته باعث ایجاد سوراخی در دندان می شوند که به آن کرم خوردگی دندان نیز می گویند.اگر پوسیدگی دندان به موقع درمان نشود، می تواند باعث درد، عفونت و از دست رفتن دندان شود.

مسبب پوسیدگی دندان چیست؟

باکتری ها و غذا ها می توانند باعث پوسیدگی شوند. ماده ای چسبنده و شفاف به نام پلاک (Plaque) مدام روی دندان ها و لثه در حال ساخته شدن است. پلاک شامل باکتری هایی است که از قند موجود در مواد غذایی تغذیه می کنند.

حتما بخوانید: چگونگی تشکیل پلاک ها به روی دندان و جرم گیری

زمانی که این باکتری ها تغذیه می کنند، اسید تولید کرده و در طول زمان این اسید ها مینای دندان را تخریب و باعث پوسیدگی می شوند.

عواملی که شما را بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار می دهند عبارتند از:

– مسواک نزدن و عدم استفاده مداوم از نخ دندان و همچنین عدم مراجعه به دندانپزشک ترمیمی خوب برای چکاپ و تمیز کردن دندانها.

-خوردن غذاهایی که قند و کربوهیدرات فراوان دارند که باکتری های دهان از آنها تغذیه می کنند.

– عدم دریافت فلوراید کافی که باعث مقاومت دندان در برابر اسید های تولید شده توسط پلاگ شده و مانع پوسیدگی دندان ها می شود. این ماده به بسیاری از منابع آب شهری افزوده می شود.

– کمبود بزاق دهان: بزاق باعث شستن قند و غذا های مضر می شود و به این ترتیب از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند. خشکی دهان می تواند به علت بیماری هایی مانند زرستومی یا سندروم شوگرین (سندروم خشکی چشم و دهان)(Sjögren’s syndrome)، مصرف برخی داروها و نفس کشیدن از دهان باشد. افراد مسن تر بیشتر دچار خشکی دهان می شوند.

– دیابت داشتن.

– استعمال دخانیات و استفاده از مواد مخدر جویدنی و یا بودن در معرض دود سیگار.

علائم

کرم خوردگی دندان ، بسته به وسعت و محل آن در دهان، علائم و نشان های متفاوتی دارد. وقتی کرم خوردگی دندان در مراحل اولیه اش باشد ممکن است اصلا علائمی از خود نشان ندهد و همراه با بیشتر شدن پوسیدگی، نشانه ها و علائمی از خود بروز بدهد و نیاز به پرکردن دندان داشته باشند مانند:

دندان درد، درد های خود به خودی و بدون دلیل خاصی.

حساس شدن دندان.

درد های خفیف یا شدید هنگام خوردن چیز های شیرین، داغ یا سرد.

ایجاد حفره یا سوراخ قابل رویت در دندان.

ایجاد شدن لکه های قهوه ای، سیاه و سفید رنگ روی سطح دندان.

احساس درد هنگام گاز زدن غذ

 

ونیر دندان و چه کسانی می توانند از آن استفاده کنند؟

 کامپوزیت ماده ای خمیر مانند است که برای ترمیم، سفیدتر و سالم تر به نظر رسیدن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که از هر نوع کامپوزیتی نمی توان برای امور زیبایی استفاده کرد.

کامپوزیت ونیر نوعی از کامپوزیت است که به منظور زیباسازی و سفید کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. به این درمان، ارتودنسی فوری نیز گفته می شود و به طور معمول برای دندان هایی که دچار پریدگی، شکستگی یا فاصله جزئی هستند مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین برای احیای دندان های پوسیده و فرسوده، اصلاح تغییر رنگ، ترک و ناهم ترازی های جزئی از ونیر استفاده می شود. ونیر متشکل از ترکیبی خمیر مانند است که توسط امواج نوری با طول موج خاص سفت شده و پس از پولیش شکل و فرم مشابه دندان را پیدا می کند.

 انواع کامپوزیت

انواع کامپوزیت دندان از نظر ذرات تشکیل دهنده:

ماکروفیل

به این نوع کامپوزیت، درشت دانه نیز گفته می شود زیرا ذرات تشکیل دهنده ی آن اندازه ای بین 10 تا 50 میکرومتر دارند.

پولیش کردن سطح ترمیمی کامپوزیت ماکروفیل، بسیار دشوار است اما از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار می باشد.

میکروفیل

میکروفیل یا ریزدانه، حاوی ذراتی کوچکتر از 100 نانومتر است. کامپوزیت ریزدانه قابلیت پولیش بالاتری نسبت به درشت دانه دارد؛ اما فاقد مقاومت کافی برای استفاده در دندان های عقب می باشد و شامل موارد زیر است:

  • هیبرید
  • میکروهیبرید
  • نانوهیبرید
  • نانوکامپوزیت
  • انواع ونیر

ونیرها به دو دسته سرامیکی و رزینی تقسیم می شوند:

سرامیکی

ونیر سرامیکی یا پورسلین بر روی سطح جلویی دندان استفاده می شود و از نظر شکل ظاهری کمی شبیه به ناخن مصنوعی می باشد. برای هر دندان، یک ونیر به طور سفارشی ساخته می شود.

رزینی

اجرای ونیر رزین به آرامی و به صورت تک لایه می باشد. هر لایه پس از رسیدن به نتیجه مطلوب توسط دندانپزشک فرم داده می شود

بیشتر بدانیم : ایمپلنت دندان

انجام کامپوزیت به چه کسانی توصیه می شود؟

افرادی که بین دندان های آن ها فاصله جزئی وجود دارد

افرادی که دارای دندان های لک دار و یا بد رنگ هستند

افرادی که دندان های آن ها شکسته یا ترک خورده است

برخی پر شدگی ها ظاهر زیبایی ندارند و جذابیت چهره را از بین می برند. اگر پرشدگی نامناسبی دارید، کامپوزیت گزینه ای ایده آل برای شما است.

در چه مورادی نمی توان از کامپوزیت استفاده کرد؟

افرادی که در خواب دندان قروچه می کنند

افردی که پوسیدگی دندان و بیماری های لثه دارند.

اگر از نظر مال اکلوژن به صلاح فرد نباشد

نمی توان کج بودن و یا عقب و جلو بودن دندان ها را با کامپوزیت پوشاند. این روش به هیچ وجه جایگزین مناسبی برای کِیس های ارتودنسی نیست.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی اینویزلاین

لمینت دندان یعنی چه و انواع آن کدامند؟

 لمینت دندان یعنی چه ؟ یا روکش های دندان پوسته هایی نازک و به رنگ دندان هستند که برای بهبود ظاهر دندان ها به سطح جلوی دندان ها متصل می شوند. آنها اغلب از مواد چینی یا کامپوزیت رزین ساخته می شوند و به طور دائمی به دندان های شما متصل می شوند.

انواع مختلف لمینت دندان       

روکش های دندان بیشتر از مواد چینی ساخته می شوند. استفاده از روکش های دندانپزشکی سنتی در مقایسه با “روکش های پیش آماده” نامیده می شوند، به کار آماده سازی فشرده تری نیاز دارد. این روکش های بدون آماده سازی مانند Lumineers و Vivaneeres نیاز به زمان کمتری برای روکش کردن دندانهای شما دارند.

روکش های دندانپزشکی در لمینت دندان یعنی چه ؟

استفاده از روکش های دندانپزشکی معمولاً به معنی خرد کردن ساختار دندان است و بعضی اوقات بعضی از دندانها را حتی از لعاب خارج می کنیم. این کار امکان قرارگیری مناسب را فراهم می کند؛ اما همچنین یک روش برگشت ناپذیر است که انجام آن می تواند دردناک باشد و اغلب به بی حسی موضعی نیاز دارد.

از طرف دیگر، روکش های بدون آماده سازی ممکن است نیاز به مقداری آماده سازی یا تغییر دندان داشته باشند، اما این تغییرات حداقل هستند. به جای از بین بردن لایه های دندان زیر مینا، روکش های بدون آماده سازی فقط روی مینای دندان تأثیر می گذارند. در بسیاری از موارد، روکش های بدون پیش آماده نیازی به بی حسی موضعی ندارند.

روکش دندان همان کاشت دندان یا تاج دندان نیستند. روکش ها سطح جلوی دندان را می پوشانند. از طرف دیگر ایمپلنت دندان ها جای کل دندان را می گیرند. تاج ها همچنین کل دندان را در آغوش می گیرد، در حالی که روکش ها فقط سطح جلوی دندان را می پوشانند.

چگونه لمینت دندان روی دندان ها قرار می گیرند؟

معمولاً بین یک تا دو هفته طول می کشد تا دندانپزشک قالب شما را ایجاد کند تا روکش های شما از آزمایشگاه برگردد.

پس از استفاده از روکش های خود، می توانید برای قرار دادن آنها بر روی دندان خو قرار ملاقاتی با دندانپزشک بگذارید. در این قرار، دندانپزشک شکل و رنگ روکش ها را ارزیابی می کند تا از مناسب بودن آنها مطمئن شود.

در مرحله بعد دندانپزشک دندان های شما را کاملا تمیز می کند. این یک نکته بسیار مهم است، زیرا مانع از آن می شود که باکتری ها در زیر روکش گیر کرده و باعث پوسیدگی دندان های شما شوند. پس از انجام این کار، آنها با استفاده از ابزار آسیاب، بافت خشن تری را روی هر دندان ایجاد می کنند که روی آن قرار گرفته است. این باعث می شود که روکش براحتی بر روی دندان قرار بگیرد.

 

انواع روش تشخیص پوسیدگی دندان

 برای اینکار و به جهت اینکه بفهمیم پوسیدگی ما تا چه حد پیش رفته است باید به یک کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی  خوب مراجعه کنیم. دندانپزشکان با کمک روش های تشخیصی زیر میزان آسیب وارده به دندان را تشخیص میدهند.

1. معاینه فیزیکی و ارزیابی حضوری

ساده ترین راه برای اینکه بتوانیم میزان پوسیدگی دندان و شدت آن را مشخص کنیم مراجعه به یک کلینیک دندانپزشکی است. معمولا یک دندانپزشک عمومی قادر است که این قبیل مشکلات را مدیریت کند. دندانپزشک در اولین قدم اقدام به بررسی فیزیکی داخل دهان و دندان شما خواهد کرد. اگر روی دندان هایتان لکه های زرد یا قهوه ای دارید، دندان شما دچار خوردگی شده و یا اینکه دندان درد دارید میتوانید به دندانپزشک مراجعه کنید.

2. معاینه لمسی و تاکتایل

علاوه بر معاینه فیزیکی و مشاهده ساختارهای داخل دهان،  دندانپزشکان با لمس دندان ها، آن ها را از جهت وجود یا عدم وجود حفره ها و پوسیدگی لمس میکنند. وجود حفرات و پوسیدگی های سطحی معمولا با این روش به راحتی قابل تشخیص است. برای اینکه بتوانیم شدت و عمق حفره را بفهمیم در حین اقدامات تشخیص پوسیدگی از پروب هایی نیز استفاده میشود. این پروب ها مدرج هستند و  قابلیت اندازه گیری حفرات عمیق را دارند. اگر دندان شما هنوز در مراحل اولیه پوسیدگی باشد، دندانپزشکان با کمک فلوراید اقدام به شستشوی دندان کرده و توصیه های لازم جهت درمان و از بین بردن پوسیدگی را به شما ارائه میدهند.

3. تصویربرداری 3 بعدی دندان

گاهی اواقت لازم است که در همان ابتدا از تصویر برداری 3 بعدی دندانپزشکی استفاده کنیم. زمانی که بیمار درد زیادی تجربه میکند و صد البته اگر مطبی از این دستگاه ها داشته باشد مستقیما میتواند بدون عوارض و با بهترین کیفیت از این تصاویر جهت تشخیص پوسیدگی دندان و میزان آسیب وارد شده به دندان بهره ببرد.

بنابراین ما برای دقیق ترین ارزیابی در خصوص آسیب دندان از اسکن های سه بعدی تولید شده توسط رایانه استفاده می کنیم. این اسکن های سه بعدی می توانند به سرعت نقشه دیجیتالی مفصلی از کل دهان بسازند. مزیت اصلی این روش تصویر برداری این است که به به دندانپزشک شما اجازه می دهد تا میزان تخریب مینا را برآورد کند و بر اساس آن اقدام به ترمیم دندان کند. هرچه اندازه و ابعاد آسیب مشخص تر باشد ترمیم آن با روش هایی مثل  پر کردن دندان اینله و انله، باندگی و … بهتر خواهد بود.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی رنگی

ارتودنسی بی رنگ

 ارتودنسی بی رنگ چگونه است؟ برای پاسخ به این پرسش، با دکتر درویش پور بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران همراه باشید .

ارتودنسی بی رنگ

ارتودنسی یک روش پیشرفته دندانپزشکی است که می‌تواند مشکلات مربوط به فک و دندان را در مدت زمان ۶ ماه تا ۲ سال حل کند. مشکلاتی که توسط ارتودنسی برطرف می‌شوند از عمده مشکلاتی هستند که افراد با آنها دست و پنجه نرم می کند و عبارتند از:

  1. روی هم قرار گرفتن دندان ها
  2. شلوغ بودن دندان ها داخل دهان
  3. فاصله بیش از حد دندان ها
  4. کج بودن دندان ها
  5. جلو بودن دندان فک بالا
  6. جلو بودن دندان فک پایین
  7. تراز نبودن دندان ها وقتی که روی هم قرار می گیرند

ارتودنسی بی رنگ چیست و از چه موادی تشکیل شده؟

ارتودنسی بی رنگ در واقع یک روکش شفاف پلاستیکی با جنس بسیار مقاوم می باشد که پس از قالب گیری روی دندان شما قرار می گیرد. این ارتودنسی همانند ارتودنسی های دیگر کاردرمانی خودش را به خوبی انجام می‌دهد ولی این بستگی به شدت مشکل دندان شما دارد؛ که توسط متخصص ارتودنسی شما تصمیم گرفته می شود که آیا می توانید از این ارتودنسی استفاده کنید یا خیر.

به ارتودنسی بی رنگ، ارتودنسی اینویزالاین invisaline هم گفته می‌شود. این ارتودنسی نسبت به سایر ارتودنسی ها هزینه بالاتری دارد و همچنین طرفدارهای زیادی هم دارد. در واقع این ارتودنسی به این دلیل که براکت، سیم و گیره خاصی ندارد و فقط یک ارتودنسی بی رنگ شفاف روی دندان قرار می گیرد، باعث می‌شود که شما لبخند زیبا تری هم داشته باشید.

مراحل درمان ارتودنسی بی رنگ

همانطور که گفته شد ارتودنسی های بی رنگ از پلاستیک های شفاف با کیفیت بسیار بالا ساخته شده و روی دندان قرار می گیرد.

قبل از اینکه ارتودنسی بی رنگ تولید شود پزشک متخصص ارتودنسی باید یک عکس سه بعدی با اشعه ایکس از دندان‌ها و فک شما بگیرد و پس از اینکه تصمیم گرفته شد می توانید از ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی بی رنگ استفاده کنید، عکس به آزمایشگاه فرستاده و برایتان تولید می شود.

مراقبت های حین استفاده از ارتودنسی بی رنگ

ارتودنسی بی رنگ هم مانند باقی ارتودنسی ها به مراقبت زیادی نیاز دارد همچنین می‌توان گفت که مراقبتی که باید از ارتودنسی نامرئی بکنید، بیشتر از ارتودنسی های ثابت یا فلزی هستند.

 

تشخیص عفونت ایمپلنت دندانی

 

ایمپلنت دندان درست مانند دندان های طبیعی عمل می کنند و می توانند همانند دندان های طبیعی دچار آلودگی شوند. چنانچه عفونت دندان های ایمپلنت نادیده گرفته شود و به درستی مراقبت نشود ممکن است ناراحتی و بیماری های بسیاری را سبب گردد. پس در صورت مشاهده علائم عفونت می بایست فوراً به دندانپزشک مراجعه کرده و از پیشروی بیماری جلوگیری کرد

علائم عفونت ایمپلنت دندانی:

ویژگی های عفونت ایمپلنت دندانی مشابه بیماریهای لثه  ممکن می باشد و شامل یک یا چند مورد از علائم زیر می باشد:

• ایمپلنت سست یا لق

هر چه کیفیت مواد استفاده شده در ایمپلنت پایین باشد بیمار با مشکلات عفونتی بیشتری مواجه خواهد بود. اگر ایمپلنت سست و یا لق شده باشد به گونه ای که احساس شود هر آن احتمال افتادن ایمپلنت وجود دارد به احتمال خیلی زیاد آن دندان دچار عفونت شده و می بایست با مواد با کیفیت و بهتری جایگزین گردد.

بوی بد دهان و احساس طعم ناخوشایند

هنگامی که ایمپلنت های کم کیفیت دچار غفونت گردد بوی بسیار بدی ایجاد می کند و باعث نفس بد بو و احساس طعم ناخوشایند در دهان می شود. اگر بیمار طعم غذاها را به گونه ای دیگر حس می کند و یا مسواک زدن دندان ها سبب از بین رفتن بوی بد دهان فرد نمی شود احتمال وجود عفونت در ایمپلنت دندانی وجود دارد.

• دل دردهای دردناک

گاهی اوقات داشتن دل دردهای دردناک نیز می تواند به سبب عفونت ایمپلنت باشد.

• دشوار بودن جویدن

اگر دیگر علائم عفونت ایمپلنت دندانی دشوار بودن جویدن در هنگام غذا خوردن است که به علت تورم داخلی و یا درد ممکن است بیمار را اذیت کند.

• تب

اکثر عفونت های باکتریایی دهان با درد در ناحیه ایمپلنت و تب همراه هستند، زیرا زمانی که در بدن فرد باکتری وجود داشته باشد بدن سعی خواهد کرد تا با باکتری ها مبارزه کند.

• خونریزی هنگام مسواک زدن در اطراف ایمپلنت

اگر فرد متوجه شود که در دندان ها یا لثه و یا محل ایمپلنت خونریزی دارد، احتمالا با یک عفونت دهانی مواجه شده است. البته تمامی خونریزی ها به معنی وجود عفونت ایمپلنت دندانی نیست و بسیاری از افراد ممکن است گاهی دچار خونریزی های محدود در حین مسواک زدن در اطراف لثه ها و ناحیه ایمپلنت شوند اما در این مواقع جایی برای نگرانی نیست.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی اینویزلاین

 

همه چیز درباره نحوه تشخیص پوسیدگی دندان

 با توجه به اینکه یکی از مشکلات و شکایات شایع مراجعه کننده گان به کلینیک دندانپزشکی پوسیدگی دندان ها است، در این مقاله تلاش میکنیم درباره شیوه های تشخیص پوسیدگی دندان اطلاعاتی را به شما کاربران و مراجعان عزیز کلینیک دندانپزشکی آرتمان ارائه دهیم.  

پوسیدگی دندان چیست؟

پوسیدگی دندان به سایش و تحلیل مینای دندان گفته میشود. مینا سطحی و سفت و سخت ترین لایه دندان است که رنگ سفیدی نیز دارد. زمانی که به بهداشت دهان و دندان  خود رسیدگی نکنید کلونی ها و تجمعات بیشمار باکتری های داخل دهان با مصرف مواد غذایی که شما میخورید باعث تشکیل پلاک روی سطح دندان ها میشوند. پلاک اگر به موقع با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان از بین نرود سفت و سخت شده و تبدیل به ساختار بدتری به نام تارتار میشود.

 

تشخیص پوسیدگی دندان بر عهده دندانپزشک است

هرچند که خودمان میتوانیم با شناسایی برخی علائم متوجه پوسیدگی دندان و یا ایجاد حفره دندان شویم،  اما ما تنها میتوانیم آسیب سطحی را دیده و تشخیص دهیم. ما به هیچ عنوان قادر به تشخیص پوسیدگی عمقی دندان و سوراخ داخل دندان نخواهیم بود. کار تشخیص پوسیدگی وپرکردن دندان و تعییین میزان و عمق آسیب به دندان و ریشه دندان تنها از عهده دندانپزشک بر خواهد آمد.

انواع روش تشخیص پوسیدگی دندان

برای اینکار و به جهت اینکه بفهمیم پوسیدگی ما تا چه حد پیش رفته است باید به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنیم. دندانپزشکان با کمک روش های تشخیصی زیر میزان آسیب وارده به دندان را تشخیص میدهند.

1. معاینه فیزیکی و ارزیابی حضوری

2. معاینه لمسی و تاکتایل

3. پرتونگاری با کمک X-Rays

4. تصویربرداری 3 بعدی دندان

بیشتر بدانیم : ارتودنسی رنگی

لمينت دندان بعد از پر كردن دندان

 لمينت دندان پر شده از ديگر درمان هايي است كه براي زيبايي صورت مي گيرد. در ابتدا هردندانپزشك ترميمي خوب براي درمان يك حفره، قسمت پوسيده دندان را برداشته و سپس ناحيه روي دندان را كه قبلاً مواد پوسيده در آن زندگي مي كرده  “پر” مي كند. از پركردگي ها همچنين براي ترميم دندانهاي شكسته و دندانهايي كه در اثر سو استفاده ساييده شده اند استفاده مي شود.

چه مراحلي براي پر كردن دندان انجام مي شود؟ 

ابتدا دندانپزشك با بي حسي موضعي اطراف دندان را بي حس مي كند. در مرحله بعدي، يك مته، ابزار سايش هوا يا ليزر براي از بين بردن محل پوسيدگي دندان استفاده مي كند. انتخاب ابزار به سطح راحتي دندانپزشك، آموزش و سرمايه گذاري در تجهيزات خاص و همچنين محل و ميزان پوسيدگي بستگي دارد.

در مرحله بعد، دندانپزشك در طي فرآيند از بين بردن پوسيدگي، ناحيه را كاوش يا آزمايش مي كند تا تعيين كند كه آيا تمام پوسيدگي برداشته شده است يا خير.

پس از برطرف شدن پوسيدگي، دندانپزشك با تميز كردن حفره باكتري ها و بقايا، فضاي پر شدن را آماده مي كند . اگر پوسيدگي دندان نزديك ريشه باشد، دندانپزشك شما احتمالا ابتدا آستر ساخته شده از يونومر شيشه، كامپوزيت رزين يا مواد ديگر را براي محافظت از عصب قرار دهد. به طور كلي قبل از پر كردن دندان، داخل آن را خوب صيقل مي دهد.

پرهيز از عادت هاي بد

از اين عادتهاي بد بعد از لمينت دندان پر شده دوري كنيد

آيا مي دانيد اين عادت ها ممكن است به دندان هاي شما آسيب برساند؟

جويدن يخ

ورزش كردن بدون محافظ دهان

نوشيدن آب ميوه

خوردن ميان وعده مانند چيپس سيب زميني

نوشيدن شراب سفيد

چه نوع مواد پر كننده اي براي پر كردن دندان وجود دارد

امروزه، چندين ماده پر كننده دندان موجود است. دندانها را مي توان با طلا پر كرد. مواد چيني، آمالگام نقره (كه شامل جيوه مخلوط با نقره، قلع، روي و مس است) و يا مواد رنگ دندان، پلاستيك و شيشه به نام پر كننده هاي كامپوزيت رزين. محل و ميزان پوسيدگي، هزينه پركردن مواد، پوشش بيمه بيماران و توصيه دندانپزشك در تعيين نوع پركردگي كه به بهترين وجه نيازهاي شما را برطرف مي كند، كمك مي كند.

طلا

نقره

پركننده هاي كامپوزيت به رنگ دندان

ديگر پركننده ها

بيشتر بدانيم : ايمپلنت دندان

صفحه قبل 1 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->