همه آنچه درباره لمینت دندان باید بدانید

 لمینت دندان  چیست ؟ کاربردهای لمینت دندان چیست ؟ عوارض و مزایای لمینت دندان چیست ؟ لمینت پوسته‌های نازک سرامیکی یا کامپوزیتی است که به‌منظور پوشاندن سطح بیرونی، تغییر شکل و اندازه دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر ظاهری تقریباً شبیه به ناخن مصنوعی بوده و با چسب مخصوص روی دندان چسبانده می شود. لمینت با حداقل عوارض یکی از بهترین روش ها برای اصلاح طرح لبخند می باشد.

در ادامه با کلینیک دندانپزشکی جنت اباد همراه باشید تا به تمام این سوالات پاسخ دهیم.

لمینت دندان چیست؟

همان‌طور که گفته شد لمینت سرامیکی و کامپوزیت عبارت‌اند از: لایه‌ای به رنگ دندان یا سفیدتر از آن برای اصلاح ناهنجاری‌هایی مانند ترک‌خوردگی، شکستگی، پوسیدگی، لب‌پریدگی و … همچنین اصلاح رنگ و درواقع تغییر رنگ دندان ها یکی از رایج‌ترین درمان‌های زیبایی و ترمیمی دندانپزشکی محسوب می شود.

انواع لمینت

کامپوزیتی

به لمینت کامپوزیتی روش مستقیم نیز گفته می شود. در این روش دندان، تراش کمتری می خورد و در صورت مناسب بودن شرایط آن ممکن است نیاز به تراش نباشد، تنوع رنگی زیادی داشته و مقدار پایش پذیری آن بیشتر است. این روش نسبت به سایر روش ها مقرون به صرفه تر نیز می باشد.

سرامیکی

لمینت سرامیکی دارای جنس سرامیک یا چینی است و به آن روش غیر مستقیم گفته می شود. ثبات رنگ در این روش بیشتر از کامپوزیتی است، همچنین مقاوم تر از انواع کامپوزیتی بوده و ظاهر زیباتری دارد. لمینت سرامیکی گران قیمت‌تر از نوع کامپوزیتی است.

لمینت سرامیکی انواع مختلفی دارد: فلدسپاتیک، لمینت با بیس زیرکونیا، لمینت با بیس آلومینا، با استفاده از سیستم های CAD-CAM و انواع سیستم های IPS-Impress.

لمینت برای چه کسانی توصیه می شود؟

افرادی که به‌هم‌ریختگی دندان دارند یعنی فرورفتگی، برآمدگی و فاصله در دندان های آن ها وجود دارد.

افراد دارای دندان های ترک خورده و شکسته شده

اصلاح طرح لبخند به منظور درمان زیبایی

اصلاح جزئی ترتیب دندان های کج جلویی

اصلاح رنگ دندان ها، افرادی که بر اثر مصرف دخانیات، نوشیدن قهوه و عصب کشی تغییر رنگ شدیدی در دندان هایشان به وجود آمده است.

لمینت برای چه کسانی توصیه نمی شود؟

دندان های دارای پوسیدگی شدید، در این موارد لمینت پس از برطرف کردن پوسیدگی انجام خواهد شد.

افرادی که سایش مینای دندان دارند نمی توانند از لمینت استفاده کنند زیرا لمینت به خوبی روی دندان آن ها نمی چسبد و احتمال کنده شدن آن وجود دارد.

افرادی که عادت به دندان قروچه دارند. این کار باعث شکستن لمینت شده و به مرور زمان منجر به سایش آن نیز می شود.

بیشتر بدانیم : ارتودنسی بزرگسالان

لمینت برای دندان های پایین

 آیا دندان های فک پایین نیاز به لمینت دارند؟ چه تعداد از دندان ها باید لمینت شوند؟ تعداد لمینت دندان های مورد نیاز و اینکه چه تعداد از دندان ها باید لمینت شوند از یک شخص به شخص دیگر متفاوت است. برخی از افراد زمانی که لبخند می زنند، دندان های فک پایینشان نیز قابل مشاهده می باشد. این افراد نیاز به لمینت دندان دارند و باید به کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی مراجعه کنند.

لمینت دندان های پایین

بیشتر افراد زمان انجام لمینت دندان علاقه دارند دندان های پایینشان تا حد امکان سفید شود. عموما در این اندیشه هستند که به هر مقداری که رنگ دندان های پایین سفید تر باشد به همان اندازه طرح لبخند زیباتری به وجود می آید. لمینیت های کامپوزیتی و لمینیت های سرامیکی باعث زیبایی هرچه تمام تر چهره افراد می شود.

انواع لمینت

لمینت دندان از نظر جنس و ساخت مختلف است و به دو نوع سرامیکی و کامپوزیتی تقسیم می گردد.

لمینت کامپوزیتی: این نوع لمینت مرقون به صرفه تر و از ثبات رنگ کمتری برخوردار است ولی ویژگی اصلی آن این است که دندان ها تراش کمتری پیدا می کند.

لمینت سرامیکی: این نوع لمینت نسبت به نوع دیگر آن محکم تر و در هین حال مقاوم تر است و ثبات رنگ بیشتری دارد و از ظاهر زیباتری برخوردار است.

لمینت ها نیز دو شکل ایجاد می شوند. لمینت های کامپوزیتی در کلنیک متخصص ساخته شده و لمینت های سرامیکی در لابراتوار به وجود می آید و جنس آن ها از سرامیک است.

لیمنت دندان های پایین برای چه افرادی مناسب می باشد؟

افرادی مناسب این لمینت هستند که دندان های پایین آن ها به نسبت بقیه دندان ها از رنگ متفاوتی داشته باشد و دندان هایشان کج می باشد یا طول آن ها کوتاه می باشد و یا قسمتی از دندان های پایینشان ساییده شده و نامنظم است.

مزایای لمینت

  • عدم نیاز بی حسی
  • پایان درمان در جلسه دوم
  • زیبایی فراوان و طبیعی
  • عدم تغییر رنگ دندان های پایین
  • استحکام بسیار بالا

معایب و مشکلات

  • پس از چسباندن لمینت دندان های پایین رنگ و شکل آن قابل تغییر نخواهد بود.
  • هزینه این لمینت  گران می باشد.
  • در صورت شکسته شدن باید تعویض گردد.
  • اگر مقدار تراش دندان های پایین بیش از حد باشد، امکان افتادن لمینت ها وجود دارد.
  • اگر دندان های پایین با پوسیدگی زیاد و پرکردگی های فروان روبه رو باشد امکان پر کردگی قدیمی وجود ندارد.

هزینه لمینت

عموما در لمینت دندان های پایین شش دندان جلو لمینت می شوند و هزینه این لمینت بستگی به مواد اولیه، نوع لمینت، تخصص دکتر، موقعیت جغرافیای بیمار و میزان پوسیدگی دندان های پایین بیمار دارد و اینکه کیفیت مواد اولیه در چه حدی باشد. ولی قیمت لمینت دندان ها این روزها بستگی به مواد اولیه آن ها دارد و این که به چه شکل انجام می شود. اما انجام لمینت دندان بین چهارصد هزار تا یک و نیم میلیون تومان هزینه برای بیمار دارد.

بیشتر بدانیم : هزینه ارتودنسی

 

 

شرایط ایمپلنت دندان (بهترین و بدترین کاندیدای ایمپلنت دندان)

 اگرچه عمل جراحی کاشت ایمپلنت یک روش درمانی رایج برای افرادی است که به دنبال ترمیم دندانها یا جایگزینی دندان خود هستند، اما همه افراد کاندید خوبی برای کاشت دندان نیستند. این مقاله از کلینیک دندانپزشکی جنت اباد را بخوانید تا با شرایط ایمپلنت دندان و ویژگی های کاندید مناسب این عمل جراحی بیشتر آشنا شوید

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان در واقع بهترین روش جایگزینی دندان از دست رفته است که هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ عملکر کاملا مشابه دندان است. ایمپلنت ها از 3 بخش اصلی ساخته شده اند و برای اینکه جای دندان خالی را پر کنند باید با عمل جراحی داخل استخوان فک کاشته شوند.

شرایط ایمپلنت دندان چیست؟

اگر به دنبال پیدا کردن جایگزین دندان از دست رفته خود هستید و یا میخواهید دندان پوسیده خودتان را کشیده و جای آن را پر کنید کاشت ایمپلنت احتمالاً بهترین گزینه درمانی برای شما و پیش روی ست.

3 تا از شرایط ایمپلنت دندان

1. سالم بودن لثه ها

لثه ها بعد از استخوان فک و رباط های نگهدارنده  ریشه دندان، بزرگترین حامی دندان ها هستند. لثه کمک میکند ریشه دندان در معرض دید قرار نگیرد و مانع از ورود عفونت و باکتری های به ریشه دندان و استخوان فک میشود. برای اینکه بتوانید کاشت موفقی داشته باشید و تا سالیان سال از ایمپلنت کاشته شده استفاده کنید لازم است که لثه هایتان از سلامتی بالایی برخوردا باشند تا ایمپلنت را پشتیبانی و حمایت کنند.

2. کافی بودن بافت استخوانی  یا بالا بودن تراکم استخوان فک

ایمپلنت ها  همانطور که گفتیم اجزای مختلفی دارند. مهمترین بخش یک واحد ایمپلنت پایه یا فیکسچر آن است که باید توسط جراح دهان و دندان یا متخصص ایمپلنت داخل استخوان فک فیکس شود. برای اینکه پایه ایمپلنت بتواند به بهترین شکل ممکن داخل فک جوش بخورد لازم است که بافت استخوانی زیاد باشد و تا بتواند اطراف پایه را گرفته و به آن جوش بخورد.

3. تعهد به نگهداری و مراقبت از ایمپلنت دندان

پس از نصب یا کاشت ایمپلنت دندان، باید هر طور شده از دندان کاشته شده خودتان مراقبت و محافظت کنید. این کار شامل مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان و همچنین مراجعه منظم به دندانپزشک یا کلینیک ترمیم و زیبایی( لمینت دندان ، ونیر کامپوزیت و...) شما می شود. اگر فکر میکنید در کنار این شرایط میتوانید به تمام دستورالعمل های توصیه شده توسط متخصصتان عمل کرده و به بهترین شکل از ایمپلنت مراقت کنید میتوانید عمل را انجام دهید. اما اگر به خودتان اطمینان ندارید که در سالم نگاه داشتن یا حفظ ایمپلنت کوشا باشید احتمالا حتی متخصصتان برای شما این عمل را انجام ندهد. بنابراین از مهمترین شرایط کاشت ایمپلنت دندان تعهد به نگهداری و مراقبت صحیح از آن است.

 

عواملی که احتمال پوسیدگی دندان را بالا می برند

 پوسیدگی نوعی خرابی دندان است و زمانی اتفاق می افتد که میکروب ها (باکتری ها) ی دهان، اسید های خورنده تولید کنند که باعث تجزیه دندان شوند و رفته رفته باعث ایجاد سوراخی در دندان می شوند که به آن کرم خوردگی دندان نیز می گویند.اگر پوسیدگی دندان به موقع درمان نشود، می تواند باعث درد، عفونت و از دست رفتن دندان شود.

در این مقاله با کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی آرتمان همراه باشید تا با عواملی که خطر پوسیدگی دندان را بالا میبرند آشنا شوید.

همه آنهایی که دندانی دارند در معرض کرم خوردگی دندان هستند اما عوامل زیر می تواند این احتمال را افزایش دهد:

محل دندان

دندان های عقبی(آسیاب و آسیاب کوچک) بیشتر دچار پوسیدگی می شوند. این دندان ها دارای شیارها، حفره ها و شکاف های بسیاری بوده و چندین ریشه دارند که همه این عوامل باعث جمع شدن ذرات غذا می شوند. در نتیجه تمیز نگه داشتن این دندان ها نسبت به دندان های جلویی که دسترسی آسانی دارند دشوار تر است.

برخی غذاها و نوشیدنی ها

خوراکی هایی که برای مدت طولانی به دندان می چسبند مانند: شیر، عسل، بستنی، شکر، نوشابه، میوه خشک، کیک، کلوچه، آبنبات های سفت و نعناع، غلات خشک، و چیپس. احتمال اینکه این خوراکی ها باعث پوسیدگی شوند بسیار بیشتر از غذاهایی است که به آسانی توسط بزاق شسته می شوند.

خوردن مداوم تنقلات و نوشیدنی

وقتی به طور پیوسته نوشیدنی های شیرین بنوشید، در واقع به باکتری های دهان سوخت لازم برای تولید اسید هایی که به دندان حمله می کنند و آن را از بین می برند، را می دهید. اگر در طول روز نوشابه یا دیگر نوشیدنی های اسیدی می نوشید، باعث می شود در دهانتان پیوسته وانی از اسید تولید شود.

سن افراد

در آمریکا ،کرم خوردگی های دندان در میان کودکان و نوجوانان شایع است. افراد مسن نیز در خطر این بیماری هستند. دندان ها ممکن است در طول عمر تخریب شوند و لثه ها تحلیل بروند که باعث آسیب پذیری دندان در برابر پوسیدن ریشه ها می شود. افراد مسن تر ممکن است از داروهایی استفاده کنند که باعث کاهش تولید بزاق دهان و  افزایش خطر پوسیدگی دندان شوند.

پرکردگی های دندان و برخی دستگاه های دندان پزشکی

در طول سال های متوالی پرکردن دندان  می توانند باعث تضعیف، از بین رفتن و به وجود آمدن لبه های ناهموار در دندان شوند. این به پلاک این امکان را می دهد تا راحت تر ساخته شده و از بین بردنش دشوارتر باشد. دستگاه های دندان پزشکی هم می توانند با دندان درست جفت نشده و به پوسیدگی اجازه رشد در  بین خود را بدهند.

 

پاسخ به سوالات رایج درباره ونیر کامپوزیت دندان

 چه عواملی برای انتخاب کامپوزیت مناسب باید دخیل باشد؟

اگرچه برندهای معتبری در انتخاب کامپوزیت دندان مناسب وجود دارند؛ اما نکته مهم مراجعه به یک متخصص ماهر و حاذق است تا بتواند به صورت اصولی اقدام  به جایگذاری مناسب کامپوزیت ها بر روی سطح ظاهری دندان ها بکند.

عوارض استفاده از ونیر کامپوزیت

ممکن است بیمار واکنش های آلرژیک نسبت به کاشت کامپوزیت بدهد.

احتمال پوسیدگی دندان بعد از نصب کامپوزیت وجود دارد.

امکان افتادن کامپوزیت ها یا آسیب دیدن آنها وجود دارد.

تغییر رنگ و زرد شدن ونیر کامپوزیت امکان دارد.

بیشتر بدانیم : ایمپلنت دندان

چگونه کامپوزیت ها ساخته می شوند؟

کامپوزیت های دندانی از مخلوط رزین با چند ماده دیگر ساخته می شوند که به شکل خمیر هستند و به وسیله دندان پزشک فرم داده می شوند.

این ماده توسط نور دستگاه لایت کیور سخت می شود. این نور سخت و قوی است به همین دلیل باعث دوام این نوع ونیر می شود تا ونیر دندان تغییر ماهیت ندهد سپس ونیر به وسیله ابزار خاصی پولیش می شود تا به نتیجه دلخواه دست یابیم.

چه عواملی باعث دوام ونیر کامپوزیتی می شود؟

عواملی مانند نحوه مراقبت بیمار از ونیر کامپوزیتی، نوع کامپوزیت استفاده شده، عادات غذایی بیمار و رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از کامپوزیت و مهارت و توانایی دندانپزشک می تواند باعث دوام و ماندگاری بالای ونیر شود که در صورت مراقبت صحیح می تواند حدود 3 الی 5 سال دوام داشته باشد.

 

زمان مورد نیاز برای ساخت کامپوزیت های ونیر و لمینت:

 مدت زمان مورد نیاز برای ساخت لمینت دندان حدودا بین دو الی سه هفته متغیر است. در حالی که ساخت کامپوزیت های ونیر نیاز به صرف زمان طولانی نبوده و در اکثر موارد دندان پزشک به صورت یک روزه و در کلینیک دندانپزشکی خود، این کار را انجام می دهد. قالب گیری و ساخت ونیر کامپوزیت دندان در لابراتوار، به ندرت و تنها در برخی از موارد انجام می شود.

نیاز به تراش و قالب گیری:

برای نصب و کاشت لمینت های سرامیکی، سطح دندان ها تراش داده شده و لایه هایی از سطح دندان برداشته می شود. این کار به منظور ایجاد فضای کافی برای قرار دادن لمینت های سرامیکی، انجام می شود. همچنین در این روش، قالب گیری از دندان ها انجام شده و قالب ها برای ساخت به لابراتوار فرستاده می شوند. در حالی که برای کاشت کامپوزیت های ونیر، به ندرت تراشیدن دندان ها ضرورت می یابد و همچنین انجام این روش از اکثر موارد نیازی به قالب گیری و انجام کارها در لابراتوار ندارد.

نیاز به پایش و مراجعه های مکرر:

در صورت استفاده از کامپوزیت های ونیر، لازم است حدودا هر یک سال یک بار به دندان پزشک خود مراجعه کنید.(کلینیک دندانپزشکی جنت آباد از مراکز دندانپزشکی زیبایی مناسب برای انجام کارهای زیبایی است >)

امکان ترمیم در صورت آسیب دیدن و لب پر شدن: در صورتی که روکش دندانی شما از جنس لمینت سرامیکی باشد، در صورت آسیب دیدن ترمیم و یا تعویض آن امکان پذیر نخواهد بود.

میزان دوام مواد استفاده شده:

لمینت های سرامیکی تا بیست سال و کامپوزیت های ونیر حدودا ده سال، قابل استفاده خواهند بود.

مقاومت در برابر ضربه و فشار:

به علت تفاوت در جنس مواد به کار رفته، لمینت های چینی از استحکام بالاتری برخوردارند.

 

چه عواملی سبب مستعد شدن فرد در برابر پوسیدگی می‌شود؟

 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عواملی که فرد را مستعد پوسیدگی دندان می کند ، در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی آرتمان همراه ما باشید.

پوسیدگی دندان، بیماری عفونی دندان‌ها است که موجب حل شدن و تخریب بافت‌های دندان‌ها می‌شود. درک این نکته که تخریب سطح دندان و ایجاد حفره در دندان‌ها نشانه‌ی عفونتی باکتریایی است، بسیار اهمیت دارد.

عدم توجه به حقیقت عفونی بودن پوسیدگی موجب می‌شود که فقط به دنبال درمان همان دندان پوسیده باشیم و از علت غافل بمانیم و به این ترتیب احتمالا هر از گاه با یکی از این دندان‌های پوسیده مواجه خواهیم بود. اما با درنظر گرفتن باکتریایی بودن علت پوسیدگی‌ها و با تمرکز بر حذف باکتری‌ها به عنوان عامل ایجادکننده می‌توان به توفیقی طولانی‌مدت در بدست آوردن سلامت دست یافت.

اولین عامل مهم در ایجاد پوسیدگی وجود میزبان مستعد است. عواملی که از یک فرد عادی میزبانی مستعد در برابر پوسیدگی می‌سازد، موارد مختلفی را شامل می‌شود. این موارد عواملی هستند که موجب سهولت استقرار باکتری‌ها و باقی ماندن طولانی‌تر آن‌ها در محیط می‌شوند و یا سبب می‌شوند که حذف باکتری‌ها سخت‌تر انجام شود.

نامنظم قرار گرفتن دندان‌ها (جلو و عقب بودن دندان‌ها)

روی هم قرار گرفتن دندان‌ها که سبب گیر پلاک میکروبی و حذف ناکامل پلاک از مابین دندانها می‌شود.

وجود شیارهای عمیق در دندان‌ها که مسواک به راحتی به عمق آن‌ها دسترسی ندارد.

تحلیل لثه و باز شدن سطح ریشه دندان ‌ها به محیط دهان در افرادی که بیماری لثه‌ یا پریودنتال دارند.

وجود ترمیم‌ها یا پرکردگی‌هایی که لبه‌هایی برجسته، ناصاف یا پالیش نشده دارند.)پروسه پرکردن دندان به خوبی صورت نگرفته باشد)

چسبیدن بریس‌های ارتودنسی بر روی سطح دندان‌ها و یا وجود پروتز پارسیل در داخل دهان که از یک طرف گیر پلاک میکروبی را افزایش می‌دهند و از طرف دیگر حذف پلاک را دشوار می‌کنند.

 

ارتودنسی الاینر

 در این مقاله از دکتر خضری بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران سعی شده تا به بررسی ارتودنسی الاینر پرداخته شود و سوالاتی که در دهن شما در مورد ارتودنسی الاینر است برطرف شود؛ امید است در پایان اطلاعات مفیدی در مورد ارتودنسی الاینر کسب نمائید.

بریس های اینویزیلاین نوعی قالب پلاستیکی هستند که روی دندان‌ها نصب می‌شوند و به‌راحتی قابل جدا شدن هستند. نتایج آن‌ها ممکن است دائمی باشد، اما خود مثل ارتودنسی ثابت نیستند. درنتیجه کاهش درد یک مزیت عمده این نوع بریس ها است.

تحریک کمتر دهان و لثه

ازآنجاکه در طول درمان هیچ‌چیزی از سطح دندان بیرون نمی‌زند، احتمال بروز زخم‌های شانکر کمتر است و تحریک طولانی‌مدت دهان به‌عنوان عارضه بریس های صاف کننده دندان‌ها می‌باشد.

آن‌ها عملاً نامرئی هستند

تراز کننده‌های دندان اینویزلاین عملاً قابل‌مشاهده نیستند. این اجازه می‌دهد تا بچه‌ها لبخند خود را بدون از دست دادن اعتمادبه‌نفس  انجام دهند و به بزرگ‌سالان اجازه می‌دهد مشکلات دندان را درمان کنند که در صورت محدود بودن به بریس های فلزی یا سرامیکی، ممکن است از پذیرش آن خجالت بکشند.

منظور از درمان “فاز اول” و “فاز دوم” چیست؟

فاز اول که به آن “مداخله زودرس” نیز گفته می‌شود، به درمان ارتودنسی اشاره دارد که قبل از این‌که کودک تمام دندان‌های دائمی خود را داشته باشد، اتفاق می‌افتد. این اتفاق معمولاً در سنین 7-10 سالگی رخ می‌دهد. درمان فاز یک همیشه به‌عنوان یک جایگزین کامل برای مهاربندها عمل نمی‌کند  هدف آن رفع مشکلاتی است که در سنین پایین به‌راحتی برطرف می‌شوند و درمان فاز دو (بریس ها) آسان‌تر است. به بیان ساده، فاز اول از اصلاحات اولیه ساختاری (اسکلتی) مراقبت می‌کند تا بریس ها بتوانند اصلاحات  (دندانپزشکی) بیشتری انجام دهند و کار را به پایان برسانند.

برخی از مشکلات ارتودنسی مانند آندربایت / کراس بایت، بزرگ شدن دندان‌ها، شلوغی شدید، دندان‌های جلویی به‌شدت بیرون زده و فک باریک در سنین پایین راحت‌تر است. اصلاح زودرس اغلب پس از رویش دندان‌های دائمی منجر به درمان آسان‌تر و قابل پیش‌بینی‌تری می‌شود. مداخله زودهنگام همچنین می‌تواند نیاز به کشیدن دندان‌های دائمی در آینده را کاهش دهد، عادات مضر مانند مکیدن انگشت شست  زخم‌زبان و مشکلات گفتاری را اصلاح کند، خطر ضربه دندان به دندان‌های جلویی برجسته را کاهش دهد، نیاز به جراحی اصلاحی بعدی را برطرف کند  و اذیت کردن ناشی از کج شدن غیرطبیعی دندان‌ها را کاهش می‌دهد.

بین فاز یک و دو، بچه‌ها ممکن است برای حفظ پیشرفت خود از نگه‌دارنده فضا استفاده کنند و باید به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کنند تا بتواند رشد فک و دندان را بررسی کند.

فاز دوم که گاهی اوقات فقط “درمان فعال” نامیده می‌شود، شامل بریس های کامل است. این نوع بریس ها برای این طراحی‌شده است تا پس از ورود دندان‌های دائمی، صاف کردن دندان‌ها و اصلاح گزش را به پایان برساند.


 

فرق کامپوزیت ونیر و لمینت دندان

 اگر شما هم به دنبال پیدا کردن فرق کامپوزیت ونیر و لمینت دندان هستید، با کلینیک دندانپزشکی جنت آباد همراه باشید.

فرق کامپوزیت ونیر و لمینت دندان در چیست؟

داشتن دندان هایی زیبا، به شما ظاهری جذاب و دلنشین می بخشد. این روزها با پیشرفت علم دندان پزشکی و پیدایش شیوه های جدید، هر کسی می تواند صاحب دندان هایی زیبا و بدون نقص باشد. در ادامه می خواهیم دو روش، از روش های متعدد دندان پزشکی، که به شما این امکان را می دهند تا مشکلات جزئی ظاهری موجود در دندان هایتان را برطرف کنید را معرفی کنیم. از این مطلب ابتدا توضیحی مختصر درباره هر کدام از این روش ها (روکش های لمینت و ونیرکامپوزیت ) داده ایم و سپس به بررسی معایب و مزایای هر روش و مقایسه آن ها با یکدیگر پرداخته شده است.

لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان، روکش های سرامیکی نازکی است که برای اصلاح رنگ و یا طرح و بد فرمی های دندان ها، بر روی آن ها قرار می گیرد. همچنین این روش می تواند در اصلاح فاصله های موجود در بین دندان ها و اصلاح ترک خوردگی ها و یا شکستگی های جزئی نیز به کار رود. اگر دوست دارید به طرح لبخند هالیودی جذاب مورد نظرتان دست یابید، لمینت دندان یکی از روش هایی است که می تواند شما را در رسیدن به مقصود و هدفتان یاری دهد.

کامپوزیت ونیر چیست؟

کامپوزیت ونیر نیز، همانند لمینت، یک روش برای اصلاح و ترمیم دندان هایی با آسیب های جزئی یا اصلاح دندان های لکه دار و بد رنگ، می باشد.

برای انجام این روش، دندان پزشک لایه ی نازکی از مواد خمیر مانندی، از جنس نوعی پلاستیک، را بر روی دندان های شما قرار داده و به آن فرم می دهد. از این روش می توان برای اصلاح و ترمیم مشکلات تنها یک دندان و یا تعداد زیادی از دندان ها استفاده کرد. به دلیل نازک بودن روکش کامپوزیت ونیر بر روی سطح دندان ها، این روکش، در مقایسه با روکش های لمینت، کمتر قابل تشخیص است و بیننده متوجه تفاوت آن با دندان های طبیعی نخواهد شد.

تفاوت کامپوزیت دندان با لمینت در چیست؟

برخی از تفاوت های کامپوزیت های ونیر با لمینت های سرامیکی، عبارتند از:

  • جنس ماده ی استفاده شده در لمینت و کامپوزیت
  • زمان مورد نیاز برای ساخت لمینت ها و کامپوزیت های ونیر
  • نیاز به تراش و قالب گیری
  • نیاز به پایش و مراجعه های مکرر به دندان پزشک
  • امکان ترمیم در صورت آسیب دیدن و لب پر شدن
  • میزان دوام مواد استفاده شده
  • مقاومت و استحکام در برابر ضربات و فشارهای وارد شده به دندان
  • هزینه انجام

 

آشنایی با طبقه بندی‌ها یا انواع کلاس پوسیدگی دندان

 در این مقاله با کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ارتمان همراه باشید تا با طبقه بندی پوسیدگی دندان آشنا شوید.

بعد از سرماخوردگی، پوسیدگی دندان دومین مشکل شایع انسان‌ها در سراسر جهان است. اگر این پوسیدگی با پرکردن  دندان درمان نشود، کم کم باعث بروز درد، ناراحتی، از دست رفتن دندان و حتی گاهی آسیب به بافت لثه و استخوان می‌شود. حدود یک چهارم کودکان 2 تا 5 ساله و نیمی از کودکان بین 12 تا 15 ساله در جامعه با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. بزرگسالان نیز با افزایش سن، بیشتر احتمال دارد با پوسیدگی روبرو شوند. خوشبختانه درمان این مشکل بسیار آسان است و پیشگیری از آن آسان‌تر.

دندانپزشکان برای ترمیم و درمان مشکل پوسیدگی، از یک سیستم طبقه بندی پوسیدگی استفاده می‌کنند. دلیل این کلاس‌بندی این است که بر اساس محل و شدت پوسیدگی، درمان‌ها و روش‌های ترمیمی لازم را اعمال کنند. بر این اساس ما 6 کلاس پوسیدگی دندان مختلف داریم که در ادامه با همه این 6 کلاس به صورت خلاصه آشنا خواهید شد.

پوسیدگی کلاس 1: پوسیدگی‌های مرتبط به سطوح جونده دندان‌ها خلفی (مولر و پره مولر)

پوسیدگی کلاس 2: پوسیدگی‌های مربوط به سطوح ما بین دندان‌های خلفی

پوسیدگی کلاس 3: پوسیدگی در سطوح مابین دندان‌های قدامی (بین دندان‌های جلویی)

پوسیدگی کلاس 4: مشابه کلاس 3 به این شرط که پوسیدگی به نوک دندان رسیده باشد

پوسیدگی کلاس 5: پوسیدگی در بخش گردن دندان یا طوق دندانی

پوسیدگی کلاس 6: پوسیدگی در یکی از لبه ها و نوک دندان ها

 

صفحه قبل 1 ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 صفحه بعد
<-blogads->