ترمیم دندان

 ترمیم دندان یکی از قدیمی ترین تخصص های دندانپزشکی است – اگرچه برخی از افراد تصور قبلی در مورد آن ندارند – همچنین یکی از مهمترین تخصص ها است، اگرچه در برخی از کشورهای جهان به عنوان یک تخصص شناخته نمی شود. اما در کشور ما و در کشورهای پیشرفته موضوع ترمیم دندان جایگاهی دارد در بین تخصص های دندانپزشکی بسیار خاص است. در ادامه با کلینیک دندانپزشکی جنت اباد همراه باشید تا با روش ترمیم دندان اشنا شوید.

تخصص ترمیم دندان از این جهت متمایز است که تمام تخصص های دیگر را درگیر کار خود می کند. این یک رشته است که با ترمیم یا تعویض دندانها سروکار دارد. خواه آنهایی که در اثر آسیب یا تصادف آسیب دیده اند، یا آنهایی که به دلیل برخی از الگوهای غذایی دچار فرسایش شده اند، یا آنهایی که به دلیل فاکتور زمانی ضعیف شده اند. ترمیم با بازگشت مواد از دست رفته دندان انجام می شود و ترمیم ممکن است در یک دندان باشد. ممکن است کل دهان را درگیر کند.

تخصص ترمیم دهان و دندان به طور عمده مربوط به ترمیم دندان ها برای بهبود عملکرد آنها در بالاترین و بالاترین سطح کیفی است. از درمان های ساده مانند پر کردن دندان ، سفید کردن دندان ها و اصلاح طرح لبخند  گرفته تا درمان های پیچیده تر مانند ایمپلنت دندان، فرسایش دندان و مشکلات مربوط به بستن فک دندان ها عملکرد خود را به درستی انجام نمی دهند و در نهایت مفاصل فک و موارد بسیار پیچیده را درمان می کنند.

روند ترمیم دندان چگونه است؟

دندان ها به دلایل مختلف در معرض خرد شدن و ترک خوردن هستند. به عنوان مثال هنگامی که از آن برای باز کردن یک درب  استفاده می کنید، یا ممکن است سعی کنید چیزخیلی سختی را بجوید، یا به طور کلی از بهداشت دهان و دندان و در معرض پوسیدگی دندان غافل شوید. این رفتارها باعث درد دندان می شود که هیچ کس از ما دوست ندارد هرگز آنرا تجربه کند. بیایید با گزینه های موجود برای غلبه بر این مشکلات آشنا شویم:

فرایند ترمیم دندان: پزشکان همیشه در موارد ترک خوردن و ریزش دندان، روند ترمیم دندان را توصیه می کنند. این یک فرآیند ساده است که در آن پزشک با استفاده از مواد مخصوصی که روی دندان ریخته می شود.  قسمتهای پاره شده دندان را بازیابی می کند، از قسمت سالم شروع می شود و آن را تقویت می کند. سپس پزشک روند را ادامه می دهد تا مواد افزودنی کاملاً شبیه دندان های طبیعی باشد .

روند ترمیم دندان های جلویی با روکش: پزشک از این نوع ترمیم دندان در موارد پیچیده تر، که لایه هایی از ظروف چینی است که به دندان ها متصل شده و نقایص آنها را پنهان می کند، استفاده می کند.

ترمیم دندان با استفاده از تاج: روند تاج دندان بسیار شبیه به روکش است و تفاوت اصلی این است که ترکیب دندان در اینجا برای کل دندان از جلو و عقب پوشیده می شود.

 

هزینه ترمیم و زیبایی دندان چگونه محاسبه می شود ؟

 هزینه ترمیم و زیبایی دندان از جمله فاکتورهای مهم در انتخاب نوع و روش درمان بوده و تأثیر بسیار زیادی در تصمیم گیری فرد برای درمان دارد. گاهی تأثیر آن بقدری زیاد است که فرد بخاطر هزینه از درمان طفره رفته و از انجام آن صرفنظر می کند. موارد زیادی سبب اختلاف هزینه می شود که از جمله آنها می توان به تجربه، تحصیلات، منطقه جغرافیایی دندانپزشک زیبایی و … اشاره کرد.

برای اصلاح طرح لبخند از درمان های دندانپزشکی زیبایی استفاده می شود. علم ترمیم و زیبایی دندان علاوه بر زیباتر کردن ساختار و ظاهر دندان، در سلامت لثه و دندان هم نقش دارد. کسانی که مبتلا به ناهنجاری فک و دندان هستند می توانند از دندانپزشکی زیبایی میتوانند کمک بگیرند. در اینجا قصد داریم به روش های پرکاربرد و قابل استفاده در ترمیم و زیبایی بپردازیم.

روکش دندان

روکش یا پروتز دندان یکی از اقداماتی است که برای حفاظت از دندان در مقابل شکستگی انجام می شود و عملکرد و زیبایی آنرا بهبود می بخشد. روکش هم مانند بریج دندان های ترکدار و شکسته شده را اصلاح کرده و به آنها شکل طبیعی می دهد. از روکش می توان در پرکردگی های بزرگ هم استفاده کرد.

بلیچینگ یا سفید کردن دندان

از درمان های بسیار پرطرفدار در دندانپزشکی زیبایی و فرایند شیمیایی که محبوب و متداول است. این پروسه در برخی از افراد برای رفع لکه های دندان استفاده می شود. گاهی اوقات مینای دندان به خاطر علل مختلفی همچون دارو، قهوه، چای و سیگار دستخوش تغییر رنگ می شود. بلیچینگ دندان می تواند هم در مطب توسط دندانپزشک و هم در منزل زیر نظر وی انجام شود.

ونیر

ونیر دندان لایه نازکی از مواد است که برای برطرف کردن ترک و شکستگی ها روی دندان قرار می گیرد تا ظاهر دندان را زیبا کند. ونیرها معمولا از جنس رزین کامپوزیت یا پرسلین هستند. رزین ماده مایعی است که روی دندان ها تبدیل به جامد شده و بسیار سخت است.

لمینت

نوعی پوسته که به عنوان محافظ روی دندان قرار گرفته و جنس آن از سرامیک است. انجام لمینت دندان در مقایسه با ونیر سریع تر بوده و هزینه آن نیز بیشتر است.

ایمپلنت یا کاشت دندان

هنگامی که دندانی از بین می رود می توان از ایمپلنت یا کاشت دندان برای جبران آن استفاده کرد. در این روش پیچ تیتانیومی (پایه دندان) در لثه قرار می گیرد. وقتی بعد از گذشت چند هفته، این پیچ با استخوان فک، پیوند بخورد تاج روی پیچ قرار می گیرد. دندان های ایمپلنت شده به حدی نرمال بنظر می رسند که نمی توان آنها را از دندان های طبیعی تشخیص داد.

 

آشنایی کامل با انواع غذاهای ارتودنسی

 یکی از شکایاتی که بیماران در طول درمان های ارتودنسی دارند، این است که نمی توانند به راحتی از تمام مواد غذایی استفاده کنند؛ زیرا با وجود سیم ها و براکت ها در دهان یا سایر لوازم ارتودنسی، جویدن برخی مواد سخت می شود یا بعد از خوردن برخی از غذاهایی که تمیز کردنشان از دندان راحت نیست، اذیت می شوند. آن ها آشنایی با غذاهای ارتودنسی ندارند. در این مقاله ار دکتر درویش پور بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران شما را با انواع غذاهای مناسب در طول درمان ارتودنسی آشنا خواهیم کرد.

در طول درمان ارتودنسی از چه مواد غذایی پرهیز کنیم؟

در این دوره سعی کنید از خوردن غذاهای سفت که نیروی زیادی برای جویدن احتیاج دارند خود داری کنید، به خصوص اگر ارتودنسی دندان های شما از نوع ثابت است؛ زیرا اگر به دستگاه های ارتودنسی دورن دهان شما آسیبی برسد، پزشک مجبور است آن ها را جدا کند و دوباره کار بگذارد. این کار باعث می شود دندان های شما حرکت نا به جا داشته باشند و طول درمان افزایش یابد. البته این را هم بدانید که دستگاه های ارتودنسی ثابت به راحتی از روی دندان جدا نمی شوند و محکم هستند؛ پس برای خوردن غذا های معمولی نگرانی نداشته باشید. هم چنین در دوران استفاده از ارتودنسی به نکات زیر توجه کنید.

۱-دقت کنید که هنگام خوردن میوه هایی که هسته سفت دارند مثل هلو، گوجه سبز، خرما، شلیل، زردآلو… حتما هسته را از قبل خارج کنید و بعد میوه را میل کنید. یکی از روش های مراقبتی این است که سعی کنید بیشتر از دندان های عقب برای خوردن غذا استفاده کنید.

۲-برای  خوردن آجیل مثل پسته و بادام، حتما آن ها را قبل از خوردن از پوست جدا کنید؛ در غیر این صورت آسیب جدی به دندان هایتان وارد می شود.

۳-سعی کنید عادت های بدی را که سبب آسیب به دندان ها و تجهیزات ارتودنسی می شوند از خود دور کنید. مثل قرار دادن سر خود کار و اشیا دیگر در دهان.

۴-از خوردن غذا های خیلی شیرین پرهیز کنید؛ به ویژه سعی کنید نوشیدنی های اسیدی و گاز دار شیرین را فراموش کنید، مثل نوشابه، آب میوه های صنعتی و … زیرا این مواد شیرین اگر به طور کامل از دهان پاک نشوند، بعد از مدتی دور براکت های شما جمع می شوند و به اسید های مضر تبدیل می شوند و ممکن است باعث پوسیدگی دندان هایتان شوند.

5-از خوردن قسمت های سفت و خشک غذا نیز دوری کنید، مثل ته دیگ، قسمت های خشک نان، قسمت های خشک پیتزا و…

6-خوردن یخ هم می تواند آسیب های زیادی به دندان های شما وارد کند.

7-مصرف غذا های چسبناک نیز در طول دوره ارتودنسی برایتان دردسر ساز خواهد شد. مانند آدامس، تافی ها، شکلات های چسبنده و یا حتی پنیر. از گاز زدن ذرت و هویج نیز خودداری کنید.

آیا باید نحوه غذا خوردنمان را در دوران ارتودنسی تغییر دهیم؟

با یک تغییر ساده در برخی از عادت ها می توانید جلوی شکسته شدن براکت ها را بگیرید.

۱-مثلا سعی کنید به جای گاز زدن برخی از میوه ها مانند سیب، آن ها را تکه تکه کنید. حتی غذای نرم مانند ساندویچ را سعی کنید به برش های کوچک تر تقسیم کنید تا هنگام گاز زدن فشار زیادی به فک و دندان وارد نشود.

۲-سعی کنید در طول درمان غذا ها را با دندان های آسیاب بجوید. سعی کنید غذا ها را به آرامی بجوید و در خوردن غذا عجله نداشته باشید.

۳-برخی غذا ها هم آنقدر سفت هستند که هر چند شما آن ها را خرد و کوچک کنید اما باز هم آسیب زا هستند.

۴-گاهی نیز اگر همراه با غذا مقداری آب بنوشید، بلعیدن غذا برایتان راحت تر می شود.

بیشتر بدانیم :

برای سفید کردن دندان‌ها بلیچینگ دندان بهتر است یا کامپوزیت؟

 امروزه کلینیک‌های دندانپزشکی از جمله کلینیک دندانپزشکی جنت اباد با ارائه خدماتی در حوزه زیبایی دندان‌ها، به شما کمک می‌کنند تا لبخند زیبایی را که همیشه در آرزوی داشتن آن بودید داشته باشید. یکی از این خدمات سفیدتر نشان دادن دندان‌هایی است که به مرور زیبایی خود را از دست داده‌اند. برای سفید کردن این دندان‌ها، راهکارهای مختلفی از جمله انجام بلیچینگ دندان،  ونیر کامپوزیت ، و لمینت دندان  پیش روی شما قرار دارد. در این مقاله بررسی میکینیم بلیچینگ دندان بهتر است یا کامپوزیت بر سفید کردن دندان‌ها و معایب و مزایای هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان یک روش غیرتهاجمی برای سفید کردن دندان‌هایی است که به صورت ژنتیکی به دلیل مصرف مواد غذایی که باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند، به دلیل افزایش سن، و بیماری‌های دهان و دندان‌ زرد و کدر شده‌اند. برای سفید کردن دندان‌ها به روش بلیچینگ، از یک ماده شیمیایی به نام اکسیژن پراکسید استفاده می‌شود. این ماده با اکسید کردن رنگ‌دانه های اضافی که روی سطح دندان‌های شما قرار گرفته‌اند، دندان‌های شما را سفید و زیبا می‌کند.

کامپوزیت چیست و چگونه انجام می‌شود؟

کامپوزیت دندان یک روش زیبایی و ترمیمی دندانپزشکی است که برای ترمیم و اصلاح دندان‌هایی که لب پر شده، آسیب جزئی دیده‌اند یا لکه دارند استفاده می‌شود. برای انجام این کار، دندانپزشک سطح نازکی از مینای دندان شما را می‌تراشد و بعد از آن، ماده کامپوزیت را روی دندان‌های شما ریخته و به آن شکل می‌دهد. تراشیدن سطح دندان‌ها، به این دلیل انجام می‌شود که دندان‌ها پس از انجام کامپوزیت غیرطبیعی و حجیم به نظر نرسند. روکش‌های کامپوزیت، رنگی بسیار شبیه به رنگ دندان‌های اصلی داشته و به همین دلیل به راحتی نمی‌توان آن‌ها را از دندان‌های اصلی بیمار تشخیص داد.

مقایسه هزینه‌های لازم برای انجام بلیچینگ و کامپوزیت روی دندان‌ها:

بلیچینگ دندان‌ها نسبت به انجام کامپوزیت روی دندان‌ها، یک روش ارزان‌تر و کم هزینه‌تر است؛ اما ما نمی‌توانیم یک قیمت و هزینه مقطوع برای انجام بلیچینگ یا کامپوزیت روی دندان‌ها، به شما ارائه کنیم. هزینه‌های انجام هر یک از روش‌های درمانی یا زیبایی و ترمیمی دندانپزشکی، در افراد مختلف متفاوت بوده و تنها توسط دندانپزشک تعیین می‌شوند.

 

عوامل موثر در انتخاب بهترین متخصص‌ ترمیم و زیبایی دندان

 انتخاب یک دندان‌پزشک زیبایی خوب برای رسیدن به نتیجه دلخواه ضروری است. دقت کنید که دندانپزشکی زیبایی یک عنوان تخصصی مستقل ندارد و هر دندانپزشکی بدون هیچ گونه مشکل قانونی می‌تواند خود را تحت عنوان دندان‌پزشک زیبایی معرفی کند، اگر چه نحوه انجام اعمال مربوط به دندانپزشکی زیبایی به تمام دندان‌پزشکان آموزش داده می‌شود؛ اما رسیدن به سطح بالای تخصص در این زمینه، نیازمند سال‌ها آموزش تئوری و عملی و مطالعات فراوان است. پس برای انتخاب بهترین متخصص‌ ترمیم و زیبایی دندان باید به عوامل زیادی توجه کنیم؛ در زیر عوامل مؤثر در انتخاب بهترین متخصص‌ترمیم و زیبایی دندان را بر می شمریم که عبارت‌اند از:

تحقیق کردن

در بین دوستان، آشنایان و اعضای خانواده‌تان هر کدام که درمان دندانپزشکی زیبایی خوبی دریافت کرده‌اند بخواهید تا مشخصات پزشک معالج خود را در اختیار شما بگذارند. در این صورت می‌توانید با کلینیک تخصصی دندانپزشکی تماس حاصل کنید یا با او ملاقات کنید. همچنین می‌توانید با دیگر اشخاصی که در حوزه دندانپزشکی فعالیت دارند بخواهید که بهترین دندان‌پزشک زیبایی را به شما معرفی کنند.

دیدن کارهای زیبایی دندان‌پزشک

اکثر دندان‌پزشکان زیبایی، از نمونه کارهای خود ( اصلاح طرح لبخند ، لمینت دندان و...) و نتایج حاصل از آن، آلبوم عکس یا بروشور تهیه می‌کنند که شما می‌توانید به صورت آنلاین در صفحه‌های الکترونیک شخصی یا در وب‌سایت کلینیک آن‌ها را مشاهده کنید یا به کلینیک مراجعه کرده و حضوری از آلبوم کارهای زیبایی دندانپزشک دیدن کنید.

تهیه کردن فهرست

حتما قبل از اولین ویزیت و اولین ملاقات با دندان‌پزشک زیبایی، یک لیست تهیه کنید و در آن اولویت‌های درمانی و زیبایی خود را در آن یادداشت کنید؛ در این صورت برای مطرح کردن خواسته‌هایتان با دندان‌پزشک زیبایی که می‌خواهید تعیین کنید، آماده خواهید بود.

 

کسب اطلاعات تخصصی دندان‌پزشک

صلاحیت مورد نیاز دندان‌پزشک، گواهی‌های آموزشی و تحصیلی دندان‌پزشک، گواهی کسب و حرفه و دیگر مدارک هویتی و تخصصی دندان‌پزشک مورد نظر را بررسی کنید و از درستی آن اطمینان حاصل کنید.

انتخاب دندان‌پزشک زیبایی

پس از اینکه موارد بالا را با دقت انجام دادید، سعی کنید دندانپزشکی را انتخاب کنید که تعداد قابل توجهی اعمال تخصصی دندانپزشکی زیبایی (Cosmetic Dentistry) انجام داده و کارهای او از کیفیت بالایی برخوردار باشد؛ برای این کار می‌توانید از مراجعین و بیماران کمک بگیرید.

 

معرفی انواع ایمپلنت دندان

 در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی جنت آباد یعنی تاج دنتال قصد داریم شمارا با انواع ایمپلنت دندان یکی از بهترین جایگزین های دندان از دست رفته و اصلاح طرح لبخند اشنا کنیم.

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری به گونه ای است که یک دندان کشیده می‌شود و بلافاصله ایمپلنت در محل کشیدن دندان قرار میگیرد که این مدل از ایمپلنت دندان بسته به شرایط استخوان و بافت دهان بیمار ممکن است به صورت یک مرحله ای و دو مرحله ای انجام شود این روش برای تمام بیماران تجویز نمی شود.

ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت یک مرحله ای دندانپزشک در محل دندانی که تازه کشیده شده و یا دندانی که قبلا کشیده شده و بهبود یافته ایمپلنت را قرار می‌دهد و بلافاصله بعد از اینکه ایمپلنت را قرار داد دندان را به آن پیچ می کند. این مرحله مزیتی که دارد این است که دیگر برای جراحی مرحله دوم احتیاجی نیست.

ایمپلنت دو مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای همانند ایمپلنت یک مرحله‌ای در محل دندان تازه کشیده شده و یا دندانی که کشیده شده و بهبود یافته قرار گرفته می‌شود و بعد از آن با لایه ای از لثه پوشیده می شود تا دیده نشود. این مرحله اول درمان است؛ ولی برخلاف ایمپلنت یک مرحله‌ای که در این قسمت به پایان می رسد، مرحله بعدی این مدل چند هفته یا چند ماه بعد صورت می گیرد.

روش کار ایمپلنت فوری و بارگذاری اولیه یک روش کاملاً متفاوت با ایمپلنت فوری می باشد این روش یک مرحله‌ای است. به این صورت که در یک جلسه ایمپلنت را در محل دندان کشیده شده قرار می دهند و در همان جلسه دندان جدید روی آن قرار می گیرد. قبل از اینکه این کار را انجام دهند باید دندان به مدت ۶ ماه از تماس مستقیم با دندان های مخالف دور نگه داشته شود و پس از آن بازسازی شود.

معمولاً این تکنیک بیشتر در قسمتی از دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد که زیبایی برای آن اهمیت بسیار زیادی دارد مانند دندان های جلویی

ایمپلنت در همان روز

روش ایمپلنت در همان روز به اینگونه است که ابتدا چندین ایمپلنت روی جای دندان کشیده شده پیچ می شود بعد از چند ساعت یک قرص کامل دندان موقت یا دائمی روی آن نصب می شود.  این روش اغلب برای درمان فک پایین مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در این روش اگر دندان موقت مورد استفاده قرار بگیرد معمولا بعد از طی کردن کامل دوره بهبودی، یک بریج دائمی جایگزین آن می شود.

 

لمینت دو دندان جلو

 لمینت دندان لایه ای نازک از مواد است که متناسب با فرم و ویژگی های هر فرد ساخته و به دندان ها چسبانده می شود. لمینت ها اغلب اوقات با رنگ های طبیعی ساخته می شوند که تقریباً شبیه به رنگ دندان است و در بخش جلوی دندان ها استفاده می شود تا سبب زیباتر شدن لبخند شوند.

لمینت ها نیز همانند دندان طبیعی قادرند نور را بازتاب کنند. درخشندگی آنها نیز همانند دندان طبیعی است. برای اینکه ظاهر لمینت تا حد زیادی مطابق دندان ها باشد باید فاکتورهایی مثل اندازه، رنگ، طول، تراز بودن و شفافیت لمینت در نظر گرفته شوند.

اگر هدف اصلاح طرح لبخند باشد، عموماً لازم است ۱۰-۸ واحد از دندان های فرد لمینت شوند؛ اما گاهی اوقات می توان فقط ۲ دندان جلو را لمینت کرد و به نتیجه دلخواه رسید. لمینت در اکثر مواقع تنها برای فک بالا انجام می شود؛ اما می توان فک پایین را نیز لمینت کرد. رنگ و میزان سفیدی لمینت سلیقه ای بوده و فرد درجه سفیدی آن را انتخاب می کند. گاهی اوقات دندانپزشک تشخیص می دهد که تنها دو دندان جلو نیاز به لمینت دارند و بقیه دندان ها لازم نیست اصلاح شوند.

در این صورت تنها این رنگ آن هاست که با هم متفاوت است. در این هنگام می توان با بلیچینگ بقیه دندان ها را سفید و همرنگ دندان های لمینت شده کرد. ماندگاری و طول عمر این دندان ها ۱۰-۵ سال بوده و با مراقبت های ساده و روزمره می توان طول عمر آنها را بالاتر هم برد.  در حالت معمولی ۱۰-۸ دندان لازم است لمینت شوند؛ اما برای تغییر اساسی و داشتن دندان های بی عیب و نقص و سفید لازم است تعداد بیشتری از دندانها لمینت شوند و تنها لمینت دو دندان جلو کافی نیست.

 

روش های ساخت روکش دندان

 در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی ترمیم و زیبایی آرتمان تصمیم داریم شما را با انواع روش های ساخت روکش دندان آشنا کنیم.

در حال حاضر برای ساخت روکش های دندانی ( روکش ها کامپوزیتی ، روکش های  تمام سرامیک  و...)از دو روش استفاده می شود:

  • تکنیک های مستقیم
  • تکنیک های غیر مستقیم

روش مستقیم

روش مستقیم شامل استفاده مستقیم از رزین کامپوزیت بر روی سطح دندان بدون ساخت در آزمایشگاه است. در بیشتر موارد، تکنیک مستقیم نیازی به ویزیت مجدد ندارد.

روش غیر مستقیم ساخت روکش

روش غیر مستقیم از آزمایشگاه دندانپزشکی برای تولید روکش استفاده می کند. تکنیک غیرمستقیم مستلزم یک مرحله اضافی است. با ظهور فناوری به کمک رایانه و فناوری ساخت CAD-CAM ، اکنون می توان روش ترمیم غیر مستقیم را در یک ویزیت دندانپزشکی تکمیل کرد. درمان از طریق پروتکل مستقیم یا غیرمستقیم ممکن است به کاهش ساختار طبیعی دندان نیاز داشته باشد یا نداشته باشد.

پیوند روکش با مینای دندان

با این روش ها همیشه ظاهر بهتری نسبت به دندان های اصلی حاصل می شود. پیوند بین لمینت دندان و دندان باید در مینای دندان باشد و نه در عاج. بار ها و بار ها ثابت شده است که عاج بهترین چسبندگی را به ما نمی دهد. از این رو باید دندانپزشک تمام تلاش خود را بکند تا روکش را به مینای دندان پیوند دهد. این پیوند اوج زیبایی را که دندانپزشک و بیمار دنبال آن هستند فراهم می کند.

کاربرد روکش چینی

از روکش های چینی در بسیاری از موارد که دندان اصلی تغییر رنگ داده یا بدشکل است، استفاده می شود. همچنین می تواند برای افزایش قد یا عرض دندان و تغییر شکل خط لبخند به “لبخند هالیوود” استفاده شود. روکش باید طوری باشد که تقلبی یا سفید غیر طبیعی نشان داده نشود.

مزایای تهیه روکش دندان

1- ظاهر طبیعی روی دندان ها دارد

2-به خوبی با لثه ها سازگار می شود، از این رو هیچ لبه تیره ای روی آن دیده نمی شود.

3- در برابر لکه ها مقاوم بوده و با رنگ دندان ها همخوانی دارد.

4- امکان جایگیری روی تاج با حداقل تراشیدن دندان را دارد.

 

ضروریات ارتودنسی

 در این مقاله از دکتر خضری بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران ما می‌خواهیم شما را با دلایلی که باعث می‌شوند انجام ارتودنسی روی دندان ها، هر چند دندان هایی که ناهنجاری کمی دارند، ضروری باشد، یا همان ضروریات ارتودنسی، آشنا کنیم.

ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان ها، یک راه حل و پروسیجر دندانپزشکی برای ترمیم و درمان دندان ها و فک هایی است که در محل مناسبی قرار ندارند. برای انجام ارتودنسی روی دندان ها، دندانپزشک متخصص ارتودنسی بریس هایی را روی دندان های بیمار نصب می‌کند. این بریس ها به دندان های بیمار فشار ملایمی وارد می‌کنند و این فشار اندک و ملایم، می‌تواند به آهستگی و به مرور زمان دندان های شما را آن قدر جا به جا کند تا در محل مناسبی قرار بگیرند.

روش های انجام ارتودنسی

ارتودنتیست، ارتودنسی روی دندان ها را به دو روش کلی ارتودنسی ثابت و متحرک انجام می‌دهد. منظور از ارتودنسی ثابت، در واقع انواع ارتودنسی است که به کمک بریس های ثابتی که به دندان های بیمار چسبانده می‌شوند و قابلیت جا به جایی ندارند، انجام می‌شود. مثال هایی از ارتودنسی ثابت عبارتند از: ارتودنسی با براکت های فلزی، ارتودنسی با براکت های سرامیکی، ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی. منظور از ارتودنسی متحرک، انجام ارتودنسی روی دندان ها با کمک بریس هایی است که متحرک هستند و بیمار می‌تواند آن ها را به طور موقتی از دهان خود خارج کند. برای مثال بریس های اینویزیلاین یا نامرئی نمونه ای از ارتودنسی، با استفاده از بریس های متحرک است.

ضروریات ارتودنسی

شما با بعضی از فواید ارتودنسی دندان ها و برخی دلایل انجام ارتودنسی، مثل بهبود ظاهر دندان ها، آشنایی دارید؛ اما شاید فکر کنید که مشکلات دندانی شما آن قدر شدید نیستند که به چشم بیایند و به همین دلیل بخواهید از انجام ارتودنسی منصرف شوید. دلایل بزرگتری وجود دارند که می توانند باعث شوند که انجام ارتودنسی روی دندان ها، ضرورت پیدا کند. بعضی از ضروریات ارتودنسی عبارتند از:

بهبود شکل ظاهری

ارتقای سطح بهداشت و سلامت دهان دندان ها

جلوگیری از بروز مشکلات و ناهنجاری های ثانویه

بهبود تکلم

جلوگیری از بیماری ها و مشکلات گوارشی

 

متخصص ترمیم و زیبایی دندان چگونه به زیباسازی دهان و لبخند کمک می کند؟

 در سال های اخیر توجه افراد به زیبایی چند برابر بیشتر از قبل شده است؛ از این رو متدها و روش های جدید زیبایی روز به روز رشد و گسترش بیشتری پیدا می کند. علم زیبایی شناسی به حوزه دندان پزشکی نیز راه پیدا کرده است؛ به نحوی که یک رشته تخصصی به نام ترمیمی و زیبایی به وجود آمده است و دندانپزشکان بعد از سپری کردن دوره عمومی، می توانند در این رشته تخصصی زیبایی تحصیل کنند و به عنوان متخصص ترمیم و زیبایی دندان فعالیت کنند. در ادامه این مقاله با کلینیک دندانپزشکی جنت آباد همراه باشید.

 توجه به زیبایی دندان ها

در گذشته بیشترین تمرکز دندانپزشکان بر روی درمان مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان ها و یا رفع کردن ناهنجاری های دندان و فک بود، اما در سال های اخیر توجه زیادی به جنبه زیبایی و ظاهر دندان ها می شود. بیماران با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی برای رفع مشکلاتی مانند شلوغی و بی نظمی دندان ها، اصلاح فرم و رنگ دندان ها، جایگزین کردن دندان های از دست رفته و… اقدام می کنند.

متخصص ترمیم و زیبایی دندان کیست؟

بعد از گذراندن دوره دندانپزشکی عمومی، رشته های زیادی برای ادامه تحصیل در مقطع تخصص دندانپزشکی وجود دارد. یکی از تخصص های رشته دندانپزشکی، تخصص ترمیمی و زیبایی است که در آن تمام تمرکز دندانپزشک بر روی رفع عیوب و مشکلات ظاهری دندان ها و یا لثه است. به عبارت دیگر هدف دندانپزشک زیبایی، اصلاح طرح لبخند و طراحی یک لبخند بی نقص برای بیماران است.

خدمات ترمیمی و زیبایی دندان ها

به طور کلی هدف از دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی، اصلاح ظاهر و فرم دندان های بیماران، درمان مشکلات لثه و یا بازسازی و جایگزین کردن دندان های از دست رفته است. برخی از خدماتی که متخصص ترمیم و زیبایی دندان ارائه می کند شامل:

ترمیم دندان های آسیب دیده

گاهی ممکن است دندان های قدامی برخی از افراد آسیب ببیند، مثلا بخشی از تاج دندان بشکند و آسیب ببیند. از آنجایی که دندان های قدامی به هنگام لبخند زدن یا صحبت کردن، دیده می شوند، رفع این مشکل اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد، متخصص زیبایی با استفاده از موادی مانند کامپوزیت این مشکلات را ترمیم می کند و فرم دندان ها را بهبود می بخشد.

اصلاح رنگ دندان ها

گاهی دندان ها به دلایل مختلفی مانند مصرف سیگار، به مرور زمان تغییر رنگ داده و زرد رنگ می شوند. همچنین گاهی به دلیل مصرف بعضی از داروها، دندان ها لکه دار می شوند. همه ما قبول داریم که دندان های زرد شده و یا لکه دار وجهه خوبی به لبخند ما نمی دهد؛ از این رو متخصص زیبایی با روش هایی مانند بلیچینگ و یا استفاده از کامپوزیت دندان ، اقدام به اصلاح رنگ دندان های بیمار می کند.

جایگزین کردن دندان های از دست رفته

همان طور که می دانید دندان های قدامی بیشتر در معرض دید هستند؛ از این رو اگر بیماری، یکی از دندان های جلویی خود را از دست بدهد، تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی او خواهد داشت. روش های زیادی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته وجود دارد. مثلا استفاده از ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان از دست رفته، و یا جایگزینی آن با استفاده از بریج یا پل دندانی.

 

صفحه قبل 1 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->