آشنایی کامل با دندانپزشک کودکان و کارهایی که برای بچه ها انجام میدهد

 این دندونپزشک گاهی وقتا بهش میگن دندانپزشکی اطفال (البته این در ایرانه ها) و نه تنها تمام چیزهایی که یه دندونپزشک عمومی انجام میده رو بلده، که تمام نیازهای سلامت دهان و دندان بچه ها رو میدونه و از همه مهمتر یه جورایی روانشناسی بچه ها رو هم بلده.

چرا اصلا به یه دندونپزشک کودکان نیاز داریم؟

اتفاقا اینکه چندین نوع تخصص دندانپزشکی داریم خیلی خوبه چون لازم نیست دیگه برای تمام مشکلات دهان و دندان بریم پیش یه دونه دندونپزشک. اینکه برای هر دسته از مشکلاتمون یه متخصص وجود داره خیلی خوبه چون همه چی تخصصی مدیریت و درمان میشه و در حد عمومی و معمولی نیست دیگه.

در خصوص کودکان هم همونطور که گفتم نیازهای خاصی دارند، دوره های سنی خیلی پیچیده ای رو میگذرونن که کمی متفاوت با بزرگسالی هست و چون اغلب ساختارهای بدنشون در حال رشده میطلبه که یه فیلد تخصصی مجزا وجود داشته باشه که علاوه بر دندونپزشکی کمی متناسب با سن و سال و درک بچه ها پروسه ها انجام داده بشه.

 

یه متخصص دندانپزشکی کودکان چه خدماتی به کودک ما ارائه میده؟

ازونجایی که یه دندانپزشک کودکان آشنایی کاملی با مراجعانش (نوزادان، خردسالان، نوجوانان و جوانان تا سن ۲۰ سال) داره، و با مسائل دهان و دندان اون ها به طور کامل سروکار داره، تقریبا هر مساله دندانپزشکی اون ها رو رسیدگی می کنه.

این یعنی خدمات گسترده ای رو به کودکان ما ارائه میده. اما ما تنها به مهمترین اقداماتی که یک دندانپزشک کودکان برای بچه های ما انجام میده اشاره می کنیم که عبارتند از:

  • مهمترین خدمات دندانپزشکی کودکان
  • چکاپ دهان و دندان بچه ها
  • معاینه و ارزیابی اولیه دندانپزشکی برای بررسی پوسیدگی در اوایل کودکی
  • مراقبت های دندانپزشکی پیشگیرانه که می‌تونه شامل جرم گیری دندان ها یا تمیز کردن تخصصی اون ها، فلوراید تراپی و … باشه. این اقدامات پیشگیرانه میتونه سالی یک بار انجام داده بشه.
  • شناسایی و ترمیم حفره های دندانی
  • قرار دادن فیشور سیلانت دندان برای پیشگیری از پوسیدگی دندان
  • ارائه آموزش به والدین جهت حفظ سلامت دهان و دندان بچه ها
  • ارائه کتابچه، بروشور و منابع مفید به والدین، مدارس، مهد کودک ها و …. که حاوی اطلاعاتی درباره سلامت دهان و دندان هستند
  • ارائه مشاوره به والدین و کمک به آن ها جهت مدیریت مشکلات کودکانشان مثل مکیدن انگشت، تنفس دهانی، رفلاکس بلع نادرست، نوع رژیم غذایی و …
  • تجویز محافظ و گارد دهان برای محافظت از دندون بچه ها
  • ارزیابی بایت دندان برای تشخیص مسائل و مشکلات ارتودنسی کودکان
  • تشخیص، درمان و مدیریت بیماری های لثه و پریودنتال کودکان و بیماری های دهان و دندان که ممکنه همراه با بیماری های دوران کودکی مثل آسم ، دیابت ، تب یونجه و ADHD رخ بده
  • مراقبت از آسیب های دندانی (مانند ترک خوردن، لب پر شدن ، و یا شکستگی دندان ها)
  • شناسایی و درمان مشکلات مرتبط با رشد دندان و فک بچه ها
  • تمام روش های ترمیم دندان کودکان شامل پر کردن با مواد مختلف و یا روکش دندان و

رفرنس : https://www.ideal.clinic/

 

بلیچینگ دندان ارزان قیمت

 بلیچینگ دندان ارزان قیمت اما با کیفیت میتواند از روشهای ترمیم و زیبایی یاشد که امروزه طرفداران زیادی دارد. دندان ها به مرور زمان و با افزایش سن، تغییر رنگ داده  و رنگدانه ها با نفوذ به مینا و تغییر مواد عاج موجب زرد شدن دندان ها می شود. البته رنگ نامناسب دندان ها می تواند به دلایل مادرزادی و ارثی باشد. چون سفیدی دندانها نشانگر زیبایی و جوانی بحساب می آید و تأثیر شگرفی بر زیبایی فرد دارد.

روشهای بلیچینگ دندان

در حقیقت دو نوع روش بلیچینگ دندان وجود دارد که یکی در مطب و دیگری در منزل صورت می گیرد. این روشها هر دو زیر نظر دندان پزشک زیبایی انجام می شود. برای ایجاد رضایت و دوام سفید دندان ها بهتر است که از هر دو روش استفاده شود.

بلیچینگ در مطب دندانپزشکی

در مطب مواد بلیچینگ با غلظت زیاد و در مدت زمان کوتاه روی دندان گذاشته می شود. اگر این عمل درست انجام نشود در لثه و مخاط ایجاد حساسیت می کند. به همین دلیل یک دندانپزشک ترمیمی خوب باید از مهارت کافی برخوردار باشد. در مطب از ژل های محافظ برای پیشگیری از تماس مواد اکسیدکننده با لثه استفاده می شود که با دقت روی لثه قرار می گیرد و با نور آبی محکم می شود. این روش در مقایسه با روش خانگی از تأثیر بیشتری برخوردار است.

بلیچینگ در منزل

در این روش فرد یکبار به مطب دندان پزشک رفته و از هر دو فک او قالب گیری می شود بعد از گذشت 3-2 روز قالبی که متناسب با اندازه دندانهایش بوده و دارای فضای خالی برای پر کردن ماده سفیدکننده است همراه با ماده سفید کننده به وی داده می شود. مراحل انجام بلیچینگ و انتخاب نوع مواد بر طبق نظر دندانپزشک انجام شده و باید زیر نظر وی انجام شود.

هزینه بلیچینگ دندان

بلیچینگ که از بهترین راه های سفید کردن دندان در مقایسه با کامپوزیت و لمینت دندان  است، هزینه مختلفی دارد. این روش نسبت به سایر روشها هزینه ای بسیار پایین تر داشته و بدون عارضه است. با بلیچینگ دندان علاوه بر دریافت خدمات دندانپزشکی و ترمیم و زیبایی با قیمت مناسب و ارزان، شرایطی فراهم آمده است که به همه افراد با هر شرایط مالی این امکان را می دهد تا بتوانند از خدمات زیبایی و درمانی با توجه به وضعیت اقتصادی خود بهره ببرند. هزینه بلیچینگ با توجه به نوع آن (مطب یا خانه) متفاوت است.

 

همه چیز درباره کشیدن دندان

 کشیدن دندان یک عمل جراحی جزئی دهان است که شامل برداشتن دندان از سوکت (جایگاه استخوانی که ریشه دندان را  احاطه کرده) می شود. این عمل توسط دندانپزشک یا جراح دهان انجام می شود. کشیدن دندان ممکن است زمانی انجام شود که دندان آسیب دیده و دیگر قابل ترمیم نیست و یا ممکن است طی پروسه های دندانپزشکی دیگر مانند ارتودنسی دندان مورد نیاز باشد.

چه زمانی نیاز به کشیدن دندان است؟

دندان های ما در صورت مراقبت درست و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان می توانند پایان عمر ماندگار باشند. با این وجود ممکن است بنا به دلایل مختلفی نیاز باشد که تعدادی از آن ها کشیده شوند.

البته ما تحت هر شرایطی دندان ها را نمی کشیم و تنها زمانی به درآوردن دندان رضایت می دهیم که دندان با روش های ترمیمی زیر قابل احیا نباشد:

پر کردن دندان( برای آشنایی با مراحل پرکردن دندان و هم چنین مواد پر کننده دندان کلیک کنید.)

اینله و انله

روکش دندان( اگر هنوز با انواع روکش های دندان آشنا نیستید اینجا کلیک کنید.)

و یا عصب کشی دندان

در چه مواقعی نیاز به کشیده شدن دندان داریم؟

زمانی که با هیچکدام از روش های بالا دندان قادر به احیا و ترمیم نباشد ما اقدام به کشیدن دندان می کنیم. موقعیت های زیر همگی می توانند شرایطی باشند که نیازمند کشیده شدن دندان ها هستند.

آسیب دیدگی دندان

اگر دندان به دلیل تصادف یا پوسیدگی بیش از حد آسیب دیده باشد و قابل ترمیم نیست.

کوچک بودن فک و کمبود جا

به عنوان بخشی از درمان ارتودنسی دندان، می توان دندان های سالم را بیرون کشید تا فضا برای حرکت دندان ها و صاف شدن آن ها فراهم شود. زمانی که دهان دچار شلوغی و ازدحام دندان است نیاز به کشیدن دندان (مخصوصا دندان عقل) احساس می شود.

لق شدن دندان

مرحله پیشرفته بیماری لثه (پریودنتیت) می تواند باعث از بین رفتن حمایت استخوانی در اطراف دندان شود. در نتیجه دندان لق می شود و احتمال اینکه بی‌افتد بیشتر می شود. زمانی که بیماری حیات دندان را با مشکل مواجه کرده باشد باید آن را بیرون بکشیم.

شکستگی عمودی ریشه دندان

دندانی که در زیر خط لثه دچار شکستگی و یا ترک خوردگی شدید شده باشد قابل ترمیم نیست و باید کشیده شود.

وجود دندانهای اضافیدر موارد نادر ممکن است تعداد دندان ها در قوس های فکی بیشتر از حالت طبیعی باشند. در این مواقع می توان تمام دندان های اضافی را کشید.

نهفتگی دندان

معمولاً دندان در صورت خراب شدن یا گیر افتادن در زیر خط لثه، کشیده می شوند.

به حداقل رساندن خطر عفونت

در بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ، ممکن است نیاز به کشیدن دندان های آلوده که دچار عفونت شده اند باشد. این کار مانع از بدتر شدن شرایط پزشکی و بیماری ها حین درمان میشود. برای مثال افرادی که قصد پیوند عضو یا شیمی درمانی دارند ممکن است نیاز به کشیدن دندان داشته باشند.

تمایل و خواسته شخصی بیمار

گاهی اوقات ممکن است بیمار هزینه ترمیم دندان را نداشته باشد و برای مثال نتواند دندان خود را روکش کند، در چنین مواقعی ترجیح بیمار کشیده شدن دندان و جایگزین کردن آن با روش های کم هزینه تر مانند دندان مصنوعی است.

 

آشنایی با علت، علائم و درمان عقب نشینی یا بالا رفتن لثه ها

 بالا رفتن لثه ها به چه معنا است؟

لثه بافتی صورتی در دهان است که اطراف دندان را احاطه کرده و از استخوان و ریشه دندان محافظت میکند. بافت لثه یک بافت متراکم است و ادامه همان بافت های داخل داهانی مثل بخش داخلی لپ ها و سقف دهان است با این تفاوت که خونرسانی بیشتری دارد و رنگش متمایز تر است. زمانی که لثه ها از حالت طبیعی خود بالا تر روند و ریشه دندان در معرض دید قرار بگیرد اصطلاحا گفته میشود که لثه دچار عقب نشینی شده یا بالا رفته است. این موضوع میتواند باعث تجمع باکتری ها و حمله پلاک دندانی به ریشه دندان شده و مشکلات زیادی را در آینده برای شخص ایجاد کند.

علل عقب نشینی لثه ها چیست؟

دو عامل مهم دست در دست هم میدهند تا لثه ها در مجموع از موقعیت طبیعی خود بالتر بروند. بهداشت ضعیف دهان و دندان و بیماری لثه میتوانند مهمترین عوامل برای شک گیری این وضعیت باشند.

مهمتر از این دو عامل، ساییدگی لثه ها به با مسواک های سفت و سخت و التهاب بافت لثه نیز نقش مهمی در بالا رفتن لثه ها دارد.

در برخی افراد نیز به صورت ارثی لثه ها نازم هستند و خیلی زود بالا میروند

به دلیل فشاری که افراد به لثه ها با مسواک وارد میکنند در افراد چپ دست، لثه سمت راست آسیب میبیند و در افراد راست دست سمت چپ بیتسر دچار بالا رفتن لثه است.

عوامل خطر عقب نشینی لثه: چه چیزهایی این موضوع را تشدید میکنند؟

سن یک عامل خطر جدی برای بالا رفتن لثه ها است. معمولا افزاد بالای ۶۵ سال بیشتر در معرض این اتفاق هستند.

  • سیگار کشیدن
  • عوامل ژنتیکی
  • دیابت و سایر بیماری های مزمن مشابه
  • علائم عقب نشینی لثه ها

معمولا بیشتر کسانی که از این عارضه رنج میبرند  خیلی دیر متوجه آن میشوند و در مراحل اولیه توجهی به آن نمیکنند. اما علائمی وجود دارد که در همان آغاز میتوانید با شناسایی آن ها بتر بفهمید که آیا لثه شما بالا رفته یا خیر.

شاید از این مطالب هم خوشتان بیاید :

شایعترین ومهمترین علائم عقب نشینی لثه عبارتند از:

تغییر ظاهر و طرح لبخند

افزایش فاصله بین دندان ها

افزایش طول دندان

نمایان شدن ریشه دندان

افزایش حساسیت دندان

درمان عقب نشینی دندان چیست؟

در اغلب مواقع نیازی به درمان های تهاجمی خاصی جهت ترمیم و درمان بالا رفتن لثه ها نیست زیرا با رعایت برخی توصه ها و نکات میتوان از به خوبی از پس درمان این مشکل بر آمد. اما در برخی موارد نیاز به درمان و مداخله دندانپزشکی است. مهمترین راه های درمان و ترمیم این مشکل در ادامه توضیح داده شده است:

مواد کاهنده  حساسیت یا ضد حساسیت دندان

 این محصولات با هدف کاهش حساسیت ریشه دندان در معرض مورد استفاده قرار میگیرند.

ترمیم با کمک پوشش کامپوزیتی

پرسلین یا کامپوزیت صورتی رنگ

ونیرها لثه

ارتودنسی دندان

 جراحی لثه

رفرنس : کلینیک دندانپزشکی ایده آل

برای پر کردن دندان از چه موادی استفاده می شود؟

 پر کردن دندانیا (Tooth Filling) اولین مرحله از فرآیند ترمیم دندان است که در آن دندان های آسیب دیده در پی پوسیدگی، ترک برداشتن، شکستن و … با کمک مواد مخصوصی پر و ترمیم می شوند.

پر کردن دندان به منظور پیشگیری از بروز آسیب بیشتر به بخش های مختلف دندان و محافظت از پالپ و ریشه دندان ها یا به طور کلی موجودیت آن ها انجام داده می شود. آنچه در این مقاله می خوانید توضیحات کاملی درباره انواع مواد پر کننده دندان است. چنانچه درباره این فرآیند و مواد بکار رفته در آن کنجکاو هستید این مقاله را بخوانید.

انواع مواد بکار رفته برای پر کردن دندان کدامند؟

دندانپزشکان و متخصصان ترمیمی و زیبایی از مواد مختلفی برای پر کردن دندان، رفع ترک و شکستگی دندان ها و احیای آن ها استفاده می کنند. مهم ترین و رایج ترین مواد پر کننده دندان در ادامه توضیح داده شده اند.

پر کننده های آمالگام

ابتدایی ترین و پر استفاده ترین ماده برای ترمیم دندان ها و پر کردنشان، آمالگام است. آمالگام معمولا برای پر کردن دندان های خلفی استفاده می شود و به دلیل ظاهر غیرطبیعی که دارد برای ترمیم دندان های جلو استفاده نمی شود.

پر کننده های کامپوزیت دندان

کامپوزیت یکی از پر استفاده ترین مواد در صنعت دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی است و به تنهایی تعداد زیادی کاربرد دارد. کامپوزیت استحکام زیادی دارد، همرنگ دندان است و ظاهر طبیعی به دندان ترمیم شده می دهد. به پر کردگی با کامپوزیت معمولا پر کردن دندان با مواد همرنگ دندان گفته می شود.

پر کردن دندان با گلاس آینومر

یکی از امروزی ترین روش های پر کردن دندان ها استفاده از سمنت گلاس آینومر است. این ماده پر کننده استحکام نسبتا زیادی دارد اما ماندگاری پایینی دارد. به همین جهت کمتر از آن برای به عنوان پرکردگی استفاده می شود.

پر کردن دندان با سرامیک یا پرسلین

مواد پر کننده سرامیکی (تمام سرامیک) معمولا طی پروسه های اینله و انله دندان های خلفی مورد استفاده قرار می گیرند. این پر کننده ها در لابراتوار ساخته می شود و سپس توسط متخصص ترمیمی و زیبایی در محل حفره دندان نصب می شوند.

رنگ و ظاهر آن ها طبیعی و مشابه با دندان های خودمان است. به جز این، استحکام مواد پر کننده سرامیکی بالا است و می توانند تا حدی فشار وارد شده از سوی دندان ها را تحمل کنند.

همیشه پر کردن دندان با مواد بالا پاسخگو نیست

گاهی اوقات پوسیدگی دندان به قدری زیاد است که با مواد پر کننده قابل ترمیم نیست. برای مثال ممکن است بیشتر تاج دندان پوسیده باشد و پس از تراشیدن پوسیدگی تنها بخش کوچکی از دندان باقی بماند.

در چنین مواردی ما نیاز به یک روش دیگر برای ترمیم و احیای دندان داریم. روکش دندان به عنوان آخرین روش ترمیم دندان می تواند به عنوان آخرین و مطمئن ترین روش به کمک ما بیاید تا همچنان دندان را حفظ کنیم و نیازی به کشیدن دندان نداشته باشیم.

رفرنس : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد

بلیچینگ دندان چیست و چگونه انجام می شود؟

 اغلب اصطلاحات دندانپزشکی انگلیسی هستند و این روزها ما بیشتر ترجیح می دهیم واژگان تخصصی را به همان شکلی که هستند، در زبان خودمان تلفظ کنیم. بلیچینگ دندان نیز یکی از همین واژه ها است.

بلیچینگ معادل واژه (Bleaching) در انگلیسی است و به معنای سفید کردن یا روشن تر کردن چیزی به روش های مختلف است. اما مواد بکار رفته برای اینکار اغلب شیمیایی هستند و بلیچینگ معمولا یک روش شیمیایی است.

و زمانی که صحبت از بلیچینگ دندان می شود معمولا منظور سفید کردن دندان های دچار تغییر رنگ، با کمک مواد فعال بلیچ، مانند هیدروژن پراکسید و پراکسید کارباماید است. در اصل به استفاده از این مواد برای سفید کردن دندان ها بلیچ دندان گفته می شود.

انواع روش سفید کردن دندان کدامند؟

روش های مختلفی برای بلیچ دندان وجود دارد که هر کدام از این روش ها در موقعیت های خاصی توسط افراد استفاده می شوند. اما بر اساس اینکه محل استفاده از محصولات بلیچ کجا است، به طور کلی این روش را به دو دسته تقسیم بندی می کنند:

آفیس بلیچینگ یا سفید کردن دندان ها در مطب دندانپزشک

و هوم بلیچینگ یا انجام بلیچینگ دندان در منزل

چه کسانی می توانند با بلیچینگ، دندان های خود را سفید کنند؟

سفید شدن دندان ها با روش بلیچینگ برای اکثر افراد بی خطر است و بهترین کاندیداها کسانی هستند که دندان هایشان فقط دچار تغییر رنگ خفیف تا متوسط ​​شده است. بنابراین بیشتر افراد کاندید خوبی برای این روش دندانپزشکی هستند.

افرادی که علت زرد شدن دندان هایشان یکی از موارد زیر است کاندید خوبی برای سفید کردن دندان ها با بلیچینگ هستند:

  • افزایش سن
  • لکه های طبیعی و معمولی روی سطح دندان
  • تغییر رنگ ناشی از مصرف سیگار و استعمال دخانیات
  • لکه های به جا مانده ناشی از مصرف مواد غذایی حاوی رنگدانه ها
  • فلوئوروزیس دندانی (شامل تغییر رنگ شدید دندان و ایجاد لکه روی آن بر اثر فلوئور اضافی موجود در آب آشامیدنی)
  • تغییر رنگ و لکه ناشی از مصرف تتراسایکلین
  • تغییر رنگ به دنبال عصب کشی دندان

چه کسانی نباید بلیچینگ دندان انجام دهند؟

یک بار دیگر تاکید می کنیم که سفید کردن دندان ها با روش بلیچ دندان صرفا برای کسانی که دندان هایشان دچار تغییر رنگ خفیف تا متوسط شده کارساز است. و لزوما قرار نیست که در سفید شدن هر نوع دندانی نقش داشته باشد یا موثر باشد.

موارد زیر همگی موقعیت هایی هستند که انجام بلیچینگ در آن ها یا فایده ای ندارد و یا ممکن است عوارض ایجاد کند:

  • پوسیدگی دندان( جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون انواع پوسیدگی روش ها رمان ان به این صفحه مراجعه کنید.)
  • بیماری لثه
  • عفونت دندان و لثه
  • بارداری
  • حساسیت دندان به سرما و گرما و یا مواد خوراکی ناشی از تحلیل مینای دندان
  • داشتن روکش دندان
  • داشتن انواع پرکردگی به دنبال پر کردن دندان
  • نصب بودن انواع ونیر شامل لمینت دندان و ونیر کامپوزیت به دندان های جلو( اگر هنوز با لمینت دندان آشنا نیستین اینجا کلیک کنید.)
  • داشتن باندینگ کامپوزیت دندان
  • رنگ قهوه ای یا خاکستری روی دندان
  • لکه های و عمقی دندان
  • تغییر رنگ ناشی از مرگ دندان
  • سنین بسیار بالا که ریشه دندان ها نمایان شده و لثه ها دچار عقب نشینی (تحلیل لثه) شده اند.
  • دندان قروچه
  • تغییر رنگ دندان ناشی از مصرف برخی داروها

 

پوسیدگی دندان کودکان، از علل و علائم تا درمان و پشیگیری از اون

 پوسیدگی دندان یکی از شایعترین مشکلات دهان و دندان در انسان ها و مخصوصا کودکانه. این مشکل به قدری شایعه که بعد از سرماخوردگی دومین بیماری رایج در تمام جهانه. چیزی کهدر این مقاله از کلینیک دندانپزشکی ما میخونید تقریبا همه چیز درباره پوسیدگی دندان کودکان، علل و عوامل، نحوه تشخیص، درمان و نحوه پیشگیری از اونه.

چه عواملی باعث پوسیدگی دندان کودکان می شه؟

پوسیدگی دندان توسط باکتری ها و یه سری عوامل دیگه ایجاد میشه. این اتفاق زمانی رخ میده که کودک به کررات غذاهای حاوی کربوهیدارت (قند و نشاسته) رو میخوره. مثلا میاد شیر، نوشابه، کشمش، آب نبات، کیک، آب میوه، غلات و نان و کلی از این دست غذاها میخوره.

اونوقت یه سری باکتری داخل دهان کودک هست که از این چیزایی که بچه میخوره تغذیه می کنن. نتیجه تغذیه این باکتری ها از غذاهای حاوی کربوهیدرات تولید اسیده.

حالا ترکیبی از این اسید با باکتری ها، ذرات ریز مواد غذایی لابلای دندون ها و بزاق، در نهایت یه چیزی به نام پلاک دندان ایجاد میکنه که خیلی راحت به سطح دندون بچه ها میچسپه.

این پلاکه و اسیدهای داخلش و کلا تولید بیشتر اسید توسط باکتری ها باعث تحلیل رفتن جزئی دندون میشه و اگه بهداشت دهان و دندان خوب باشه مینای دندان خودش رو بازسازی و تقویت میکنه.

اما اگه رسیدگی به بهداشت دهان و دندان ضعیف باشه هر سری مقدار بیشتری از مینای دندان از بین میره و در نهایت مینای دندان بیشتر دچار خوردگی و آسیب دیدن میشه. از بین رفتن مینای دندان همانا و ایجاد پوسیدگی دندان کودکان به همراه تشکیل حفره دندانی همانا.

علائم پوسیدگی دندان در کودکان چیه؟

نوع و ماهیت پوسیدگی دندان ممکنه از یه کودک به کودک دیگه فرق کنه. اما معمولا اگه پوسیدگی وجود داشته باشه علائم مشخصی داره. رایجترین علائم پوسیدگی دندان کودکان اینا میشن:

در نقاط آسیب دیده و دچار پوسیدگی احتمالا لکه های سفید روی دندان ایجاد میشه. وجود این لکه ها به این معنیه که مینای دندان در حال شکسته شدن یا تحلیل رفتنه. و همین موضوع ممکنه باعث حساسیت اولیه دندان کودکان بشه.

در محل پوسیدگی اولیه یک حفره و سوراخ کوچیک ممکنه وجود داشته باشه قهوه ای روشنه.

در مراحل بعدی همون حفره و سوراخه عمیق تر میشه و به رنگ تیره تر مثل قهوه ای تیره یا مشکی درمیاد.

چطور از پوسیدگی دندان بچه ها پیشگیری کنیم؟

  • موقع خواب خوراکی و شیشه شیر رو از کودک دور نگه دارید
  • پستونک آره ولی بطری نه
  • ببینید آب آشامیدنی شما حاوی فلوراید هست یا نه
  • به فرزندتون یاد بدید خیلی زود از یه فنجون آب استفاده کنه
  • تا قبل از یک سالگی به یک دندانپزشکی اطفال مراجعه کنید

 

پاسخ به یک سوال بسیار مهم: آیا پوسیگی ژتیکی دندان واقعیت دارد؟

 آیا تاکنون برایتان پیش آمده که مقصر کج شدن دندان ها، کوچک بودن فک  ، فاصله بین دندان ها و یا سایر مشکلاتی دهان و دندان مانند پوسیدگی دندان را والدین خود بدانید؟ آیا به پوسیدگی ژنتیکی دندان معتقد هستید؟ آیا واقعا این مشکلات می توانند ژنتیکی و موروثی باشند؟

وجود فاصله بین دندان که در بالا به آن اشاره شد درمان های مختلفی دارد اگر هنوز با این درمان ها اشنا نیستید اینجا کلیک کنید.

این مقاله را بخوانید تا در این خصوص بیشتر بدانید و با هم به بررسی عوامل محیطی و ارثی پوسیدگی دندان بپردازیم.

پوسیدگی ژنتیکی دندان آنقدرها هم واقعیت ندارد اما …

اینکه بگوییم چون والدین من، به شدت پوسیدگی دندان دارند یا داشتند، و اکنون مقصر پوسیدگی دندان من آن ها هستند مستقیما واقعیت ندارد و امکان پذیر نیست.

بیایید اینطور به قضیه نگاه کنیم که امکان ندارد خود مشکل پوسیدگی مستقیما از والدین به فرزندان به ارث برسد اما وجود مشکلاتی در ژن ها می تواند بعدها به صورت غیر مستقیم در پوسیده شدن دندان های کودک تاثیر داشته باشد.

پس ژن ها چگونه غیر مستقیم در پوسیدگی دندان ها نقش دارند؟

در خصوص ارتباط ژن ها با مسائل و مشکلات دهان و دندان تحقیقات زیادی صورت گرفته که هر کدام به صورت غیرمستقیم به نقش ژنتیک در شکل گیری برخی مشکلات یا بدتر شدن آن ها اشاره می کنند.

برای مثال بر همگان واضح است که کوچک بودن فک یا فک ها، بزرگ بودن دندان ها، افزایش تعداد دندان ها، کج بودن دندان ها و …. همگی مسائلی هستند که ژنتیک مستقیما در شکل گیری آن ها نقش دارد.

یک ژن دیگر که می تواند در پوسیدگی غیر مستقیم دندان تاثیر داشته باشد

اگر با وجود پیروی از یک رژیم غذایی سالم، رسیدگی به بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک  ترمیمی خوب همچنان با پوسیدگی دندان مواجه هستید احتمالا مساله ژنتیکی باشد.

محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پیتسبورگ علت پوسیدگی دندان و بیماری لثه یا پریودنتیت در این شرایط ممکن است ژنتیکی باشد.

اما سبک زندگی مادر باردار روی سلامت دهان و دندان تاثیر میگذارد

تا اینجا دیدیم که ژنتیک آنقدرها هم بر سلامت دهان و دندان کودک تأثیر نمی گذارد ، اما سلامت دهان و دندان مادر طی دوره حاملگی میتواند روی وضعیت دهان و دندان کودک تاثیر زیبادی بگذاد.

برای مادران باردار ، درک اهمیت سلامت دهان و دندان بر بارداری بسیار مهم است. اگر مادر در دوران بارداری از سلامت دهان و دندان ناکافی برخوردار باشد ، کودکان می توانند با خطر افزایش پوسیدگی دندان مواجه شوند.

برای مثال چاقی مادران طی دوره بارداری، مشکلات لثه، رژیم غذایی و … می توانند نه تنها روی زایمان که بر روی دهان و دندان نوزاد متولد شده تاثیر داشته باشد. به همین دلیل است که دندانپزشکان بر روی دندانپزشکی بارداری تمرکز زیادی دارند

 

درمان بوی بد دهان

 بوی بد دهان که به آن هالیتوز یا هالیتوزیس نیز گفته می شود یک مشکل رایج دهان  و دندان است که برای هر کسی در هر سنی ممکن است پیش بیاید.  

نوع درمان و مسیر ریشه کن کردن این مشکل بستگی به علت ایجاد آن دارد. در بیشتر اوقات بوی بد دهان با رعایت بهداشت دهان و دندان به راحتی از بین می رود. با این حال باید ابتدا علت بوی بد دهان را مشخص کرده و آنگاه بر اساس علت به فکر درمان باشیم تا موثرترین راهکار ها را انتخاب کنیم.

در ادامه درباره شیوه درمان بوی بد دهان با توجه به منشاء آن توضیحاتی ارائه شده است.

برطرف کردن مشکلات دندانپزشکی

چنانچه علت بد بویی دهان ناشی از مسائل و مشکلات دندانپزشکی باشد مراجعه به یک دندانپزشک می تواند راهگشا باشد. دندانپزشکان با ارزیابی دهان و دندان ها علت را مشخص کرده روش درمانی مناسب را به شما توصیه می کنند برای مثال:

اگر بیماری لثه شامل التهاب (جنجویت) یا عفونت لثه (پریودنتیت) دارید ممکن است جرم گیری دندان انجام دهید تا پس از التیام لثه بوی بد دهان از بین برود

اگر پوسیدگی دندان باعث ایجاد بوی نامطبوع در دهان شده با برداشتن پوسیدگی و پر کردن دندان با مواد مناسب بو کم کم از بین می رود

اگر دندان های شما دچار شکستگی و یا آسیب شدید شده به طوری که ماندن آن ها در حفره دهان امکان پذیر نیست برداشته شده و با روش هایی مانند ایمپلنت دندان یا بریج  دندان و … جایگزین می شوند.

(ایمپلنت دندان که در بالا به آن اشاره شد یکی از روش های جایگزینی دندان از دست رفته است ف اگر این روش آشنایی ندارین کلیک کنید.)

تمیز کردن دندان مصنوعی

در اغلب اوقات علت بوی بد دهان در افراد میانسال و مسن دندان مصنوعی است. با تمیز کردن منظم دندان های مصنوعی و قرار دادن آن ها درون محلول های مخصوص آنتی باکتریال می توان به راحتی اقدام به درمان بوی بد دهان کرد.

درمان بیماری خشکی دهان

برای افزایش جریان بزاق، آدامس های بدون قند بجوید.

همچنین ، برای مرطوب نگه داشتن حفره دهان خود ، مقدار زیادی آب بنوشید.

اگر بوی بد دهان به دلیل بیماری پزشکی مانند دیابت ملیتوس ، سینوزیت و برونشیت ایجاد شده باشد ، دندانپزشک شما را برای درمان مناسب به پزشک معرفی می کند.

پیشرفت در درمان بوی بد دهان به موفقیت در درمان بیماری زمینه ای بستگی دارد.

رفرنس

تاج دندان چیست؟ همه چیز درباره تاجگذاری دندان!

 دندان از بخش های مختلفی تشکیل شده است. ریشه دندان و تاج دو بخش اصلی دندان هستند. ریشه در زیر لثه ها است و ما نمیتوانیم آن را ببینیم. اما تاج بخشی از دندان است که از لثه بیرون زده و ما آن را میبینیم. همانطور که میدانید رنگ آن سفید است و ساختار بسیار سفت و سختی دارد. تاج دندان مصنوعی نیز یک دستگاه دندانپزشکی ترمیمی و جایگزین تاج واقعی دندان شما است.

چرا به تاج مصنوعی احتیاج دارم؟

زمانی که به تاج واقعی دندان شما که بیرون از لثه است آسیب وارد شود، یا باید دندان را بکشیم و از دهان خارج کنیم، یا اینکه به طریقی آن را ترمیم کنیم. ما از تاج مصنوعی دقیقا برای این منظور استفاده میکنیم. به عبارت قابل فهم تری، زمانی که دندان دچار شکستگی یا پوسیدگی شود به جای کشیدن، آن را با تاج مصنوعی ترمیم میکنیم.

بیشتر بخوانید :

سایر اهداف استفاده از تاج مصنوعی عبارتند از:

اگر دندان خود را پر کرده اید اما ظاهر آن را دوست ندارید

اگر میخواهید در کنار پوسیدگی دندان بیشتر از ریشه دندان خود محافظت کنید

زمانی که میخواهید پل و بریج دندانپزشکی یا پروتز دندان داشته باشید

( پوسیدگی دندان دلایل گوناگون و هم چنین درمان های بسیاری دارید اگر هنوز با اونا اشنا نیستید کلیک کنید.)

روند آماده سازی دندان برای تاجگذاری

برای اینکه بتوانید یک تاج مصنوعی جدید را جهت ترمیم جایگزین کنید، باید ابتدا بخشی از ضخامت مینای دندان را بردارید. برای این منظور لازم است دقیقا هم اندازه با شکل و حجم تاج مصنوعی، مینا را بتراشیم.

قبل از تاج یک وسیله به نام پست تاج را درون ریشه میگذارند

به جهت اینکه پایه دندان بتواند به خوبی از تاج مصنوعی حمایت کند لازم است که وسیله پیچ مانند کوچکی را وارد ریشه دندان کنند تا کمک کند که تاج به خوبی متصل و ثابت شود.

تاجگذاری دندان چقدر طول میکشد؟

برای اینکه بتوانید صاحب یکی از این دستگاه های دندانپزشکی شوید، حداقل به دو جلسه ویزیت نیاز دارید. در اولین ویزیت دندانپزشک ترمیمی خوب دندان شما را آماده تاجگذاری میکند. او برای اینکار بخشی از مینای دندان را تراش میدهد تا بتواند تاج را روی یک پایه مناسب و مطمئن دندانی قرار داد.

تاج مصنوعی چگونه به پایه دندانی شما وصل میشود؟

زمانی که همه چیز مهیا شد و تاج دائمی متناسب با دندان شما بود دندانپزشک با کمک نوعی سیمان یا چسپ مخصوص دندانپزشکی آن را به دندان شما که از قبل تراش خورده میچسپاند.

هزینه و قیمت تاج دندان چقدر است؟

قیمت و هزینه تاج دندان بسته به نوع تاج و ماده استفاده شده در ساخت آن متفاوت است. بهترین راه این است که به کلینیک دندانپزشکی ترمیمی مراجعه کنید تا بعد از بررسی های لازم، تاج مناسب را برای شما آماده کرده و هزینه حدودی را نیز برایتان برآورد کند.

صفحه قبل 1 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->