ارتودنسی نامرئی دقیقا به چه معناست؟

 همین چند سال گذشته حدود 30 درصد از افرادی که ارتودنسی دندان انجام می‌دادند مایل بودند که با دستگاه‌های ارتودنسی نامرئی به دندان‌های منظم دست یابند. اما به نظر می‌رسد این درصد در حال افزایش است و آخرین آمارها آن را 40 درصد نشان می‌دهد. یعنی 40 درصد کل افرادی که قصد منظم کردن دندان هایشان را دارند با دستگاه های نامرئی درمان می شوند.

در این مقاله می خواهیم بدانیم که ارتودنسی نامرئی دقیقا به چه معناست، چه تفاوتی با ارتودنسی مرئی دارد و چرا گفته می‌شود هزینه این روش بیشتر از قیمت تمام شده درمان با دستگاه‌های مرئی و مرسوم است.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

اگر بیمار یا مراجعی تحت ارتودنسی باشد اما هنگام لبخند زدن کسی متوجه اتصال دستگاه ها به دندان‌هایش نباشد (یا این دستگاه‌ها به سختی دیده شود)، یعنی آن شخص ارتودنسی نامرئی انجام داده. ارتودنسی با این روش مزایای زیادی دارد و این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.

روش‌های ارتودنسی که با عنوان نامرئی شناخته می‌شوند متنوع هستند و برای طیف وسیعی از بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرند. مهمترین دستگاه‌های نامرئی که از آن‌ها با نام درمان نامرئی یاد می‌شود عبارتند از:

ارتودنسی لینگوال (پیچیده‌ترین شیوه ارتودنسی که به دلیل دشوار بودن تنها متخصصانی آن را انجام می‌دهند که لقب بهترین متخصص ارتودنسی را یدک می‌کشند)

ارتودنسی سرامیکی که در آن از براکت‌های بی رنگ و سرامیکی دندان استفاده می‌شود

ارتودنسی متحرک با پلاک‌های شفاف و بیرنگ که در واقع قالب‌های پلاستیکی هستند و به آن‌ها الاینر شفاف گفته می‌شود.

هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

از آنجا که تنوع دستگاه‌های نامرئی و کمتر قابل توجه، زیاد است، بنابراین بازه یا محدوده هزینه ارتودنسی نامرئی نیز کمی گسترده‌تر است. به طور کلی هزینه درمان با این شیوه ممکن است تا 35 میلیون تومان به ازای هر دو فک افزایش یابد. 

البته در میان دستگاه‌های نامرئی، پلاک‌های متحرک مشروط بر اینکه در ایران ساخته شده باشند حداقل هزینه ارتودنسی را دارند و اگر در خارج از کشور ساخته شده باشند بیشترین هزینه را در بر می‌گیرند.

لمینت و ونیر کامپوزیت

 لمینت دندان و ونیر کامپوزیت دندان هر دو نوعی درمان زیبایی دندان هستند و در یک خانواده قرار دارند. به هر دوی این درمان ها در اصطلاح دندانپزشکی ونیر دندان یا (Dental Veneer) گفته می شود. ونیرها در اصل لایه ها یا پوشش های بسیار نازکی از جنس مواد همرنگ دندان هستند که به منظور زیبایی و برطرف کردن عیوب دندانی به سطح آن ها متصل می شوند. در این مقاله 3 تفاوت اصلی بین لمینت دندان و ونیر کامپوزیت را توضیح داده ایم.

لمینت دندان چیست؟

لمینت ها نوعی ونیر دندانی و ساختارهایی بسیار شبیه به مینای دندان ما هستند. آن ها بسیار نازک و همرنگ دندان هستند. به این ونیرها در اصطلاح عامه لمینت، لامینیت،لمینیت یا لمینت سرمیکی هم گفته می شود. این ونیرها را در لابراتوار و به صورت اختصاصی برای پوشاندن سطح جلویی دندان ها آماده می کنند و توسط دندانپزشک یا متخصص ترمیم و زیبایی دندان با فرآیند خاصی به دندان می چسپانند.

لمینت های سرامیکی قادرند اغلب عیوب ظاهری دندان ها مانند لب پر شدگی، شکستگی، یا ترک دندان، تغییر رنگ آن ها، کوتاه و کج بودن دندان و .... را بپوشانند. اگر کسی بخواهید عیوب ظاهری دندانی خود را با لمینت ها انجام دهد باید دو جلسه به مطب یا کلینیک دندانپزشکی مراجعه کند.

طی یک جلسه مینای دندان تراش می خورد و مشخصات لازم جهت ساخت لمینت برای لابراتوار فرستاده می شود. در جلسه دوم لمینت سرامیکی ساخته شده توسط لابراتوار به مطب دندانپزشک فرستاده شده و برایتان نصب می شود. به همین جهت گفته می شود لمینیت ها ترمیم ها و درمان های غیرمستقیم هستند.

ونیر کامپوزیت چیست؟

ونیرهای کامپوزیتی نوع دیگری از ونیرها هستند که برخلاف لمینت ها در یک جلسه آماده نصب می شوند. آن ها همان مشکلاتی که لمینت برطرف می کنند را برطرف می کنند و هزینه بسیار کمتری هم در بر می گیرند.

اگر بخواهید با کامپوزیت ونیر لبخند خود را اصلاح کنید تنها نیاز به یک جلسه دارید. به مطب دندانپزشک مراجعه می کنید، سطح دندان هایتان تمیز می شود و مواد کامپوزیت که به حالت خمیر هستند به صورت لایه لایه روی دندان هایتان قرار داده می شود. هر لایه توسط تابش نور خاصی سفت شده و شکل داده می شود. معمولا چند لایه نازک از کامپوزیت برای زیباسازی دندان ها کافیست.

تمام فرآیند آماده سازی و اصلاح لبخند با ونیر کامپوزیت در مطب دندانپزشک و توسط او انجام داده می شود.

5 دلیل که چرا درمان های ارتودنسی ممکن است گران باشند

 هرچند که در بخش قبل توضیح دادیم، به دلیل طولانی و پیچیده بودن پروسه درمان ارتودنسی، هزینه های آن بالا و قابل توجیه است، اما ممکن است بنا به برخی دلایل، این هزینه ها بیشتر از حد تصور ما باشد. ما در ادامه 4 دلیل را بررسی کرده ایم و توضیح داده ایم که چرا و به چه دلیل ممکن است هزینه ارتودنسی سر به فلک بکشد.

1. برخی متخصصان بسیار حرفه ای تر از دیگران هستند

لزوماً قرار نیست که تمام متخصصان ارتودنسی یک هزینه یکسان برای درمان نامنظمی های دندانی و فکی دریافت کنند. زیرا همه مهارت ها، تجربه و تخصص یکسانی ندارند. مثلا ما متخصصانی داریم که بیشتر از 20 سال را صرف انجام درمان های تخصصی ارتودنسی کرده اند و قادرند مشکلات بسیار پیچیده و شدید مرتبط با نامنظمی دندانی را برطرف کنند. این متخصصان حتما تفاوت های بسیار زیادی با یک متخصص ارتودنسی که تنها 1 سال درمان ارتودنسی انجام می دهد دارند.

بنابراین ارتودنتیست هایی که تجربه، مهارت و تخصص بسیار بالایی دارند و اغلب نیز آن ها را در لیست هایی موسوم به بهترین متخصص ارتودنسی در تهران، کرج و سایر شهرهای دیگر می‌بینیم اغلب هزینه ارتودنسی بالاتری نسبت به ارتودنتیست های کم تجربه با مهارت پایینتر می‌گیرند.

2. برخی درمان های ارتودنسی گرانتر هستند

ما در رشته ارتودنسی روش ها و درمان های مختلفی برای برطرف کردن انواع و  اقسام نامرتبی های دندانی و ناهنجاری های فکی داریم. مثلا رایج ترین شیوه درمان همان ارتودنسی ثابت است که در آن دستگاه ها و لوازمی طی یک جلسه توسط متخصص ارتودنسی به سطح دندان ها متصل می شود.

همچنین ارتودنسی متحرک را داریم که در آن از پلاک ها متحرک و بعضاً شفاف دندانی برای ردیف کردن دندان ها استفاده می شود. معمولا ارتودنسی با دستگاه های ثابت کمی بیشتر از دستگاه های متحرک است. و از بین تمام دستگاه ها یا روش های ارتودنسی ثابت نیز، روشی وجود دارد با نام ارتودنسی لینگوال که هزینه بسیار بالاتری نسبت به سایر روش های موجود دارد. دلیل گران بودن ارتودنسی لینگوال پیشرفته بودن تکنولوژی آن و دشواری بیش از اندازه در نصب دستگاه های ارتودنسی است. زیرا در این روش دستگاه ها به پشت دندان ها وصل می شود.

3. برخی ها شدت مشکلشان بسیار زیاد است

به طور کلی هرچه شدت نامنظمی های دندانی بیشتر شود، هزینه ارتودنسی آن ها نیز افزایش میابد. مثلا کسانی که با جلو یا عقب بودن یکی از فک ها روبرو هستند اغلب برای درمان کامل خود باید هزینه های بیشتری پرداخت کنند. اگر این افراد بزرگسال باشند می‌بایست عمل جراحی فک نیز انجام دهند که بر هزینه های نهایی آن ها افزوده خواهد شد.

4. برخی ها اجاره بهای بیشتری می دهند

برخی متخصصان به دلیل اینکه در یک کلینیک مجهز، کامل و در نقطه مناسبی از شهر هستند اجاره بهای زیادی بابت مطب یا کلینیک خود می پردازند. همین باعث می شود برای تامین اجاره بهای خود هزینه ارتودنسی بیشتری از مراجعان و بیمارانشان درخواست کنند. مثلا هرچه به شمال تهران نزدیک تر می شویم هزینه  ارتودنسی دندان  نیز با توجه به گرانتر بودن اجاره بها بیشتر می شود.

5. برخی دستگاه های ارتودنسی وارداتی هستند

برخی از متخصصان ترجیح می دهند به جای همکاری با لابراتوارهای داخلی، سفارشات مربوط به دستگاه های ارتودنسی را از خارج کشور تامین کنند. و چون معادل دلاری این دستگاه ها به ریال بسیار زیاد است، در مجموع هزینه درمان برای بیماران گران تمام می شود. مثلا اگر هزینه درمان با پلاک ارتودنسی متحرک ایرانی 5 میلیون تومان باشد، هزینه درمان با پلاک اینویزیلاین (مطرح ترین برند ارتودنسی متحرک جهان) بالای 30 میلیون تومان است.

چرا هزینه ارتودنسی نامرئی و مرئی با هم متفاوت است؟

 دلایل زیادی وجود دارد که چرا ممکن است قیمت تمام شده دستگاه‌های نامرئی بیشتر از ارتودنسی مرئی شود. ما در ادامه 4 دلیل برای توجیه گرانتر بودن دستگاه‌های نامرئی را ذکر کرده و توضیح داده‌ایم.

دستگاه‌هایی که کمتر قابل توجه هستند گرانتر هستند

یکی از دلایلی که باعث شده مردم زیادی رو به دستگاه‌های نامرئی بیاورند، غیرقابل توجه بودن آن‌ها است. در واقع چون این بزرگترین مزیت این نوع ارتودنسی است، مردم نیز حاظرند هزینه بیشتری پرداخت کنند تا کسی متوجه نشود آن ها تحت درمان هستند. به همین دلیل ذاتا دستگاه های نامرئی هزینه بر تر از دستگاه های فلزی و مرئی هستند.

اغلب، نصب دستگاه های نامرئی دشوارتر است

برخلاف دستگاه‌های ارتودنسی مرئی (یا به اصطلاح، سیم کشی دندان که در عامه به این نام شناخته می‌شود)، نصب اغلب دستگاه‌های نامرئی دشوار است. به عنوان مثال، ما ارتودنسی لینگوال را داریم که درمانی بسیار پیچیده است و نصب آن نیز پیچیدگی و دشواری سختی برای متخصص ارتودنسی دارد.

حتی این نوع درمان به قدری مدرن و سخت است که در حال حاظر کمتر متخصص ارتودنسی در ایران با این روش نامنظمی‌های دندانی را برطرف می‌کند و بنابراین طبیعی است که هزینه ارتودنسی نامرئی با این روش پیچیده و دشوار، بالاتر از روش‌های دیگر باشد.

به جز روش لینگوال، نصب براکت‌های ارتودنسی نیز با دشواری هایی همراه است به همین دلیل هزینه این روش نیز بیشتر است. و البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که برخلاف دو روش نامبرده، نصب پلاک های متحرک کاملا ساده و آسان است.

ممکن است طول درمان با ارتودنسی نامرئی بیشتر باشد

هرچند که اشکال مختلف ارتودنسی نامرئی مزایای بسیار زیادی دارد و این روزها طرفداران بیشتری نیز پیدا کرده است، اما یک عیب و ایراد اساسی در خصوص آن‌ها دارد. طولانی بودن یا طولانی شدن مدت زمان درمان با دستگاه‌های نامرئی یکی از مشکلات این درمان‌ها است. اما طولانی بودن درمان، چه ارتباطی با هزینه ارتودنسی نامرئی دارد؟

به طور کلی هرچه مدت زمان ارتودنسی بیشتر شود، هزینه‌های آن نیز افزایش میابد. مثلاً یک دلیل می‌تواند جلسات مکرر ویزیت و معاینه باشد و یا تعمیر و نصب مجدد دستگاه‌ها آسیب دیده باشد

به عنوان یک مثال بسیار رایج، اغلب بیمارانی که ارتودنسی سرامیکی انجام داده‌اند با شکستگی مکرر براکت‌های سرامیکی مواجه می‌شوند. هزینه اضافه کردن و تعویض براکت سرامیکی شکسته نیز می‌تواند زیاد شود. بنابراین در مجموع هزینه ارتودنسی نامرئی با روش سرامیکی بیشتر می‌شود.

برخیازدستگاه های نامرئی وارداتی هستند

پیش از اینکه وضعیت اقتصادی کشور دستخوش تغییرات ناگهان و گسترده شود، اغلب متخصصان ارتودنسی، پلاک‌های متحرک را از خارج کشور تهیه می‌کردند. آن‌ها نتایج معاینه بیمار و گرافی‌های به دست آمده را به خارج از کشور می‌فرستادند و کمپانی‌های مشهوری مانند اینویزیلاین پلاک بیماران را ساخته و به ایران می‌فرستاند

اما این روزها به دلیل اینکه هزینه تمام شده پلاک‌ها در خارج کشور زیاد شده و معادل ریالی آن زیاد است. نتیجتاً هزینه ارتودنسی نامرئی با پلاک شفاف (خارجی) نیز بیشتر از ارتودنسی مرئی خواهد بود.

روش های سفید کردن دندان کدام اند؟

 به طور کلی به دو روش می‌توان دندان‌ها را سفید‌تر کرد: ۱- لمینت دندان (ونیر) ۲- بلیچینگ در حالی که لمینیت را می‌توان سفید کردن فیزیکی در نظر گرفت. بدیهی است که امکان تغییر فرم دندان‌ها با هر دو روش لمینیت دندان وجود دارد ولی با بلیچینگ فقط امکان تغییر رنگ وجود دارد. در ادامه ضمن معرفی تفاوت بلیچینگ و لمینت به توضیح هر یک میپردازیم.

بلیچینگ

بلیچینگ دندان یعنی سفید کردن دندانها بوسیله مواد خاص اکسید کننده مثل پر اکسید هیدروژن. در روش دیگر سفید کردن دندان ، که به آن «بلیچینگ» می‌گوییم، چیزی به ساختار دندان اضافه نمی‌شود و طی آن به دنبال یک واکنش شیمیایی، مولکول‌های رنگ نسوج دندانی، دستخوش تجزیه می‌شوند. در واقع این روش مانند استفاده از وایتکس است و می‌توان آن را سفید کردن شیمیایی نامید. مواد اکسید کننده به داخل ساختار کریستالی میله مانند مینای دندان نفوذ کرده و رنگیزه‌های رسوب کرده در بین هرم‌های مینائی را اکسید می‌کنند. با گذشت زمان نفوذ مواد اکسید کننده به داخل عاج دندان که در لایه زیرین مینا قرار داردنیز صورت گرفته و رنگ آن نیز روشن تر می‌شود. از هر سه نفر، دو نفر در طی سفید کردن دندان به روش بلیچینگ دچار حساسیت دندانی می‌شوند. یعنی تماس دندان‌ها با هوای محیط و آب سرد و گرم باعث ناراحتی می‌شود. ممکن است خوردن غذا (بخصوص صبحانه) برای شما دشوار شود. باید توجه داشته باشید که این حساسیت یک حالت گذرا وناپایدار است وجای نگرانی ندارد. در صورت بروز حساسیت، به عنوان اولین اقدام باید استفاده از تری بلیچینگ را کاهش دهید؛ یعنی به جای استفاده هرشب، آن را به صورت یک شب در میان به کار ببرید. همچنین می‌توان خمیردندان را درون تری و برای چند دقیقه بر روی دندان‌ها قرار دهید. این کار باعث تسکین حساسیت می‌شود. اگر حساسیت برطرف نشد به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید. استفاده از سیگار و مواد رنگی خوراکی مثل چای و قهوه را در طی بلیچینگ به حداقل ممکن برسانید و در صورت استفاده بلافاصله دهانتان را بشویید.

لمینیت

یک راه افزودن یک لایه خارجی به سطح دندان است. این لایه می‌تواند ماده ترمیمی کامپوزیت دندان باشد یا یک لایه چینی که به آن «لامینیت» می‌گوییم. این روش سفید کردن مانند چسباندن ناخن مصنوعی روی ناخن‌های طبیعی است. بر حسب مورد ممکن است نیازی به تراشیدن دندان نباشد. لامینیت به صورت بالینی و لابراتواری قابل انجام است. در نوع بالینی، دندانپزشک به کمک مواد ترمیمی همرنگ یا‌‌ همان کامپوزیت، می‌تواند در یک جلسه کاری دندان‌ها را سفید کند. درواقع لمینت دندان یا ونیر لایه‌ای از مواد همرنگ دندان است که برای اصلاح طرح لبخند، شکل، رنگ و طول دندان‌ها یا بستن فاصله بین دندان‌ها و درمان دندان‌های شکسته روی دندان قرار داده می‌شود. در نوع لابراتواری، دندانپزشک بعد از آماده کردن دندان‌ها، از آن قالب تهیه می‌کند. لابراتوار بر اساس دستور دندانپزشک لامینیت‌ها را که معمولا از جنس سرامیک هستند می‌سازد. در جلسه بعد، بعد از امتحان و بررسی کار، لامینیت‌ها روی دندان‌ها چسبانده می‌شوند. ونیر‌ها یا از جنس کامپوزیت هستند و به طور مستقیم و داخل مطب ساخته می‌شود (که به آن‌ها ونیر کامپوزتی می‌گویند) و یا از جنس سرامیک هستند و در لابراتور ساخته می‌شوند (که به آن‌ها ونیر سرامیکی گفته می‌شود). به علت تراش بسیار کم و ایجاد زیبایی فوق العاده ونیر‌ها اولین طرح درمان در دندان‌های قدامی محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید : ایمپلنت دندان

چرا بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشک ارزانترین روش سفید شدن دندان ها است؟

 دلایل زیادی داریم که چرا بلیچینگ دندان بسیار کم هزینه تر از روش های دیگر برای سفید کردن دندان ها است. البته ذکر این نکته لازم است که منظور از هزینه و ارزان بودن، صرفا پول نیست. ما زمان و سایر عوامل دیگر را نیز مد نظر داریم. به طور کلی دست کم 4 دلیل برای اینکه چرا بلیچینگ دندان ارازن ترین روش سفید کردن دندان است وجود دارد که در ادامه توضیح داده شده اند.

1. در کوتاه ترین  زمان ممکن انجام می شود

روش های سفید کردن دندان (سنتی و خانگی) همگی در دراز مدت منجر به سفید شدن جزئی دندان ها می شود. هیچ روش خانگی با یک بار استفاده نمی تواند سفید شدن دندان هایتان را تضمین کند اما با روش بلیچینگ و کمتر از 1 ساعت می توانید بالای 1 سال دندان هایتان را سفید و درخشان کنید. این موضوع هم در زمان شما صرفه جویی می کند و هم در هزینه.

روش های دندانپزشکی دیگر مانند لمینت و ونیر کامپوزیت با اینکه می توانند لایه هایی از جنس سرامیک و کامپوزیت سفید را روی دندان ها بکشند اما متاسفانه در چند جلسه و با هزینه بیشتر انجام می شوند.

2. نسبت به روش های ترمیم های زیبایی بسیار ارزان تر است

روش های ترمیم دندانپزشکی اغلب منجر به سفید به نظر رسیدن دندان ها می شود. مثلا ما لمینت دندان و ونیر کامپوزیت را داریم که نمای لبخند ما را سفید و درخشان می کنند. اما هزینه ای که قرار است برای اصلاح طرح لبخند با لمینت و ونیر کامپوزیت پرداخت کنید خیلی بیشتر از هزینه بلیچینگ دندان در مطب و یا حتی در خانه است.

دندانپزشکان توصیه می کنند که اگر انتظارات شما از سفید بودن دندان ها منطقی باشد و فقط بخواهید چند پرده دندان ها را سفید کنید، بهترین روش قطعا بلیچینگ دندان ها است. اما اگر دوست دارید دندان ها بیش از حد سفید شوند باید بدانید که بلیچینگ جوابگو نیست و باید به فکر روش های دیگر مثل لمینت دندان و ونیر کامپوزیت باشید. در نظر داشته باشید که هزینه لمینت دندان تقریبا 2 برابر هزینه بلیچینگ دندان است.

3. ماندگاری بالایی دارد

اغلب روش های سفید کردن دندان ها موقتی هستند و حتی اگر دندان ها را سفید کنند ماندگاری بالایی ندارد. همین باعث می شود که شما هزینه زیادی بپردازید تا بتوانید با این روش ها دندان ها را سفید کرده و سفید نگاه دارید.

اما زمانی که بلیچینگ می کنید یک بار هزینه ای پرداخت می کنید و تا چند ماه یا حتی برای چند سال دندان هایتان سفید خواهد ماند. این باعث صرفه جویی در هزینه های  شما خواهد شد.

4. کیفیت سلامت دهان و دندان را افزایش می دهد

زمانی که دندان ها بلیچینگ می شود به دلیل اینکه در یک چشم بر هم زدن سفید می شوند و نتایج آن نیز دست کم برای چند ماه ادامه دارد، افراد تصمیم می گیرند که برای سفید ماندن دندان ها بیشتر تلاش کنند. آن ها بیشتر مسواک می زنند، هر غذایی نمی خورند و خلاصه حواسشان بر روی بیشتر شدن مدت زمان بلیچینگ دندان متمرکز است. همین باعث می شود بهداشت دهان و دندان و درنتیجه سلامت آن بالاتر برود.

هر زمان که بهداشت دهان و دندان بیشتر رعایت شود در درازمدت دندان ها سالمتر خواهند بود برای مثال کمتر دچار پوسیدگی می شوند و این یعنی کاهش هزینه های ترمیم و درمان دندانپزشکی.

5. هیچ آسیبی به دندان ها نمی رساند

روش‌های زیادی وجود دارد که منجر به سفید شدن دندان ها می شود اما اغلب این روش ها اصولی نیست و می تواند منجر به آسیب دائمی به دندان ها شود. مثلا شستشوی مکرر دندان ها با جوش شیرین یکی از روش های خانگی سفید کردن دندان ها است. اما اگر اینکار به درستی انجام نشود یا مکررا انجام شود می تواند به مینای دندان آسیب بزند.

ترمیم مینای دندان با روش‌های دندانپزشکی نیز هزینه زیادی در بر دارد و درنتیجه اینکار هیچ سودی برای شما نخواهد داشت. اما بلیچینگ دندان با روش دندانپزشکی می تواند نتایج موثر داشته باشد و هیچ آسیبی به آن ها وارد نمی کند.

بیشتر بخوانید: ایمپلنت دندان

 

با انواع ایمپلنت دندان آشنا شوید

 ایمپلنت‌ها را می‌توان از جهت‌های مختلفی در چندین دسته، تقسیم بندی کرد. به عنوان مثال در یک دسته بندی ایمپلنت‌ها به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:

ایمپلنت اندوستیال

ایمپلنت ساب‌پریوستیال

برای اینکه بدانید کدام یک از روش‌های کاشت دندان برای شما مناسب‌تر است ابتدا باید با کارایی هر یک آشنا شوید. برای مثال ایمپلنت‌های اندوستیال به ایمپلنت‌هایی گفته می‌شود که پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار می‌گیرد. اما ایمپلنت دندان ساب‌پریوستیال پایه‌هایی هستند که زیر بافت لثه و بر روی استخوان آرواره قرار می‌گیرند. ایمپلنت‌های ساب پریوستیال به دلایل نتایج ضعیف‌تری که به همراه دارند کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ایمپلنت فوری و ایمپلنت تأخیری نیز انواعی دیگر از روش‌های کاشت دندان به شمار می‌روند. در ایمپلنت فوری که تنها در شرایطی خاص انجام می‌شود، کشیدن دندان آسیب دیده و جایگذاری پایه ایمپلنت در یک جلسه انجام می‌شود. اما حالت معمول کاشت دندان به این صورت است که چند ماه از کشیدن دندان آسیب دیده گذشته باشد؛ به این روش کاشت، ایمپلنت تأخیری می‌گویند.

دیگر نگران بالا بودن هزینه ایمپلنت دندان نباشید

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های افرادی که قصد کاشت دندان دارند، بالا بودن هزینه ایمپلنت دندان است. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تعرفه ایمپلنت دندان در افراد مختلف متغیر بوده و کاملاً به وضعیت دندان‌های فرد و همچنین انتخاب نوع ایمپلنت بستگی دارد. بنابراین با دیدن هزینه‌های بالای کاشت دندان در تبلیغات شبکه‌های اجتماعی نگران نشوید. اولین اقدامی که باید انجام دهید، پیدا کردن یک کلینیک دندانپزشکی معتبر برای مشاوره کاشت دندان است.

با توجه به اینکه کاشت دندان نوعی جراحی است، مانند هر جراحی دیگری هزینه آن با توجه به عوامل مختلفی تعیین می‌شود که دندانپزشک در جلسه مشاوره کاملاً به شما خواهد گفت. در حال حاضر میانگین هزینه ایمپلنت دندان از سوی کلینیک‌های مختلف، چیزی حدود ۳,۰۰۰,۰۰۰ میلیون تومان اعلام می‌شود

طلای سفید آلرژی زا تر است یا طلای زرد

 میزان حساسیت‌زایی طلای سفید بیشتر از طلای زرد است. به این دلیل که طلای سفید در واقع همان طلای زردی است که روی آن یک لایه رودیوم کشیده شده است. ممکن است طلای زردی که در زیر کار شده، عیار کمی داشته باشد و در نتیجه میزان نیکل موجود در آن قطعه زیاد خواهد بود و دوباره شاهد قرمزی و خارش خواهید بود.

نکاتی که افراد دارای حساسیت به طلا باید بدانند

در موارد نادری ممکن است حتی وقتی طلای عاری از نیکل یا طلا با عیار بالا می‌خرید هم باز به آن حساسیت بدهید.

اگر انگشتر خود را تغییر سایز داده باشید، ممکن است تعمیرکار جواهر از فلزی که حاوی نیکل است در بزرگ‌ کردن انگشتر استفاده کرده باشد. در نتیجه انگشتر بعد از تعمیر، حساسیت ایجاد خواهد کرد.

قبل از استفاده‌ی زیورآلاتی که به آن حساسیت دارید باید پوست دست خود را کاملاً خشک کنید چراکه نبود رطوبت و آلودگی روی سطح پوست باعث کاهش تاثیرات آلرژی‌زا می‌شود.

از خرید طلا با عیار ۱۰ یا ۱۴ به شدت پرهیز کنید تا پوستتان قرمز و دچار خارش نشود.

از خرید طلای روکش شده (آبکاری) پرهیز کنید. اغلب روکش‌های طلا حاوی نیکل هستند و می‌توانند حساسیت ایجاد کنند.

طلای سفید نخرید. یکی دیگر از توصیه‌ها این است که به هیچ عنوان سراغ طلای سفید نروید. طلای سفید در واقع همان طلای زرد است که روی آن یک لایه رودیوم کشیده شده. ممکن است طلای زردِ زیر کار، عیار کمی داشته باشد و در نتیجه میزان نیکل موجود در آن قطعه زیاد خواهد بود و دوباره شاهد قرمزی و خارش خواهید بود.

جواهرات هایبو آلرژیک جواهراتی هستند که ضد حساسیتند و با مواد مرغوبی ساخته شده‌اند به همین خاطر قطعاً قیمت قابل توجهی هم نسبت به زیورآلات و جواهرات دیگر دارند؛ همچنین اغلب این نوع زیورآلات را در بین محصولات برند و به نام می‌توانید مشاهده کنید. اگر روی جعبه یا کاور جواهری عبارت Hypo-allergeic حک شده بود، مطمئن باشید این محصول از حساسیت کمتری نسبت به دیگر جواهرات برخوردار است و کمتر به پوست حساس شما آسیب می‌رساند.

منبع : https://www.asby.ir/

 

همه چیز در مورد حساسیت به طلا

 طلای خالص بسیار نرم است و نمی‌توان با آن جواهر و مصنوعات زینتی ساخت. به همین خاطر طلا را با فلزهای دیگری مثل مس، نقره و نیکل ترکیب می‌کنند تا استحکام بیشتری پیدا کند. همچنین همه زیورآلات طلا برای اینکه درخشان و براق شوند با یک لایه طلا یا رودیوم آبکاری می‌شوند. دیگر فلزهای موجود در طلا با اکسیژن هوا، سولفور و رطوبت وارد واکنش شیمیایی می‌شوند و این باعث می‌شود تا طلا بعد از مدتی سیاه و کدر شود. همچنین باعث ایجاد آلرژی پوستی هم می‌شود. در ادامه با طلا فروشی اینترنتی آزادی گلد همراه باشید تا شما را با عوامل و علائم حساسیت به طلا آشنا کنیم.

عوامل حساسیت زا چیست؟

نیکل یک فلز مقاوم، چکش‌خوار، نسبتا کمیاب، براق با ساختار بلورین و مکعبی‌شکل به رنگ سفید و نقره‌ای است. این فلز از گروه آهن‌ها است که سخت و قابل انعطاف است، هادی جریان الکتریسیته و یکی از عوامل حساسیت‌زاست.

یکی دیگر از فلزاتی که در صنعت طلاسازی از آن استفاده می شود فلز کادمیوم است. این فلز دارای خاصیت سمی است و برای انسان، خطرات زیادی به همراه دارد. از این رو آن را با ترکیبات دیگر، مورد استفاده قرار می‌دهند. البته استفاده از فلز کادمیوم در ساخت زیورآلات، بسیار نادر است؛ اما اگر در تهیه آنها، از این فلز استفاده شده باشد ممکن است بعد از استفاده، متوجه حساسیت‌های پوستی شوید. کادمیوم بیشتر در ساخت بدلیجات به کار برده می‌شود.

اکثر ما فکر می‌کنیم که که امکان ندارد طلا آلرژی‌زا باشند و حساسیتی روی پوست ما ایجاد کند اما باید بدانید که طلا هم تا حدودی می‌تواند حساسیت‌زا باشد. اما احتمال این اتفاق خیلی کم است و بیشتر هم در طلاهای با عیار پائین مشاهده می‌شود. چون در این طلاجات از مس و نیکل بیشتری استفاده شده است. در نتیجه احتمال بروز حساسیت‌های پوستی بیشتر خواهد بود. مس و نیکل فلزاتی هستند که به سرعت در جای مرطوب و خیس، اکسید می‌شوند. بنابراین اگر حساسیت پوستی دارید، احتمال دارد در تماس با این فلزها علاوه بر سیاه شدن پوست، شاهد خارش و سوزش پوست هم باشید.

علائم حساسیت به طلا چیست؟

نشانه‌های حساسیت به نیکل موجود در طلا اغلب پس از ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از استفاده از طلا خود را نشان می‌دهد. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خارش
  • قرمز شدن پوست
  • التهاب یا تاول زدن پوست
  • پینه بستن

همچنین ایجاد حالتی مانند سوختگی روی پوست از جمله نشانه‌های یک پوست حساس در برابر زیورآلات و طلاجات است. شایع‌ترین نواحی ایجاد واکنش‌های آلرژیک به زیورآلات، لاله گوش (استفاده از گوشواره)، انگشتان (استفاده از انگشتر طلا و حلقه)، دور گردن (استفاده از گردنبند) است.

پمفولیکس یک نوع درماتیت دست تاول دار است که در افرادی که سابقه آلرژی به جواهرات دارند شایع است و ناشی از تماس با منابع دیگر نیکل مثل سکه یا کلید است. واکنش به جواهرات همیشه ناشی از آلرژی به فلز خاص نیست.

توجه داشته باشید که اگر این نشانه‌ها درمان نشوند ممکن است پراکنده شوند و به دیگر نقاط بدن هم سرایت کنند. عرق کردن بدن باعث پخش شدن دانه و محل خارش در پوست می‌شود.

منبع : آزادی گلد

 

لمینت دندان چیست؟

 پیش از آنکه درباره لمینت‌ و یا کامپوزیت‌ها چیزی بگوییم، بهتر است شما را با ونیرها آشنا کنیم. ونیر دندان یا (Dental veneers) در دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی، لایه‌‌ای نازک از جنس  پرسلن یا کامپوزیت است که برای رفع نقایص ظاهری چون بد رنگی یا بد فرمی دندان‌ها استفاده می شوند.

به ونیرهایی که از جنس پرسلن باشند، در اصطلاح  لمینت سرامیکی و به ونیرهایی که مواد تشکیل دهنده آن‌ها از کامپوزیت باشد، لمینت کامپوزیتی یا ونیر کامپوزیت اطلاق می شود. اما آنچه که در اصطلاح عوام در نامگذاری انواع ونیرها جا افتاده است، با عنوان لمینت دندان و کامپوزیت دندان شناخته می‌شود.

لمینت دندان  روکش‌هایی از جنس سرامیک هستند که برای اصلاح طرح لبخند به کار می‌روند. اگر دندان‌های زردی دارید یا به صورت صاف و یکدست در کنار هم قرار نگرفته‌اند می‌توانید با کمک لمینت های سرامیکی لبخدتان را زیباتر کنید. لمینت دندان را می‌توانید همرنگ دندان‌های خود تا رنگ‌ روشن و خیلی سفیدتر از دندان خود انتخاب کنید.

ونیر کامپوزیت نیز همانند لمینت‌ها، لایه‌هایی هستند که بر روی دندان قرار می‌گیرد. مزیت بزرگ ونیرکامپوزیت ها این است که هیچ نیازی به قالب گیری یا تراش دندان‌ها ندارد. همچنین از نظر قیمت ، ونیرهای کامپوزیتی اقتصادی‌تر هستند.

هزینه لمینت دندان؛ قیمت یک لبخند زیبا چقدر است؟!

همان‌طور که ابتدای مطلب نیز ذکر کردیم  هزینه لمینت دندان  به عوامل متعددی بستگی دارد. مهم‌ترین عاملی که هزینه لمینت را مشخص می‌کند، نوع آن است. با توجه به تفاوت‌هایی که میان لمینت سرامیکی و لمینت کامپوزیتی وجود دارد، قیمت کامپوزیت دندان مناسبتر از لمینت های سرامیکی است. هزینه لمینت‌های دندانی بسته به عوامل متعددی چون کشور سازنده متغیر است. با این حال قیمت هر واحد لمینت کامپوزیتی (ونیر کامپوزیت) از 400 هزار تومان تا 1800000 هزار تومان است. قیمت هر واحد لمینت سرامیکی نیز از 1500000 هزار تومان تا 4000000 میلیون تومان متغیر است

صفحه قبل 1 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->