چه کسانی لمینت دندان انجام ندهند؟

 گفته می‌شود کسانی که به لمینت دندان هایشان علاقه‌مند هستند نباید تا زمانی که مشکلی برای دندانشان به وجود بیاید، دندان‌های‌شان را لمینت کنند، زیرا اگر دندان‌پزشک متبحر نباشد و لمینت دندان را به درستی انجام ندهد، عصب دندان ها از بین می‌رود و دندانها نسبت به سرما و گرما حساس می‌شود؛ البته اگر دندان‌هایتان را به بهترین متخصصان بسپارید، در هر حالت جای نگرانی نیست.

کسانی که عادت دارند دندان‌قروچه کنند و یا زیاد ترشی یا مواد اسیدی می‌خورند و کسانی که بیماری های مفصلی دارند و مهم‌تر از همه کسانی که بهداشت دهان را رعایت نمی کنند، نباید از این روش‌ها استفاده کنند، زیرا لمینت مستلزم استفاده منظم از نخ دندان و مسواک است.

کسانی که سایش مینای دندان شدیدی دارند و بافت مینای دندان آنها کافی نیست. این افراد باید به جای لمینت دندان از انواع روکش دندان استفاده کنند.

شما با بهره‌گیری از تخصص متخصصان دندانپزشکی، می‌توانید با آسایش خیال، بهترین روش را برای لمینیت دندان خود انتخاب کنید و نگران هیچگونه تصمیم اشتباهی در این زمینه نباشید.

عوارض احتمالی لمینت دندان

عوارض احتمالی لمینت دندان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ممکن است دندان شما به غذاها و نوشیدنی‌های سرد و گرم حساس شود.

ممکن است لمینت‌ها دقیقا با رنگ دندان‌های دیگر شما مطابقت نداشته باشد. وقتی روکش در محل قرار بگیرد، نمی‌توان رنگ آن را تغییر داد. پس دقت کنید اگر قصد سفید کردن دندان‌های خود را دارید، لازم است این کار را قبل از لمینت انجام دهید. بنابراین مهم است که نزد دندانپزشک معتبر و کاربلد بروید.

لیمنت‌ها ممکن است جدا شده و از بین بروند. برای به حداقل رساندن احتمال وقوع این موارد، از جویدن ناخن‌ها پرهیز کنید. مداد، یخ یا سایر اجسام سخت را نجوید و فشار زیادی به دندان‌های خود وارد نکنید.

دندان‌های که لمینت شده‌اند، هنوز می‌توانند پوسیدگی داشته باشند.

لمینت برای افرادی که دندان‌های ناسالم و ضعیف دارند، انتخاب خوبی نیست.

خلاصه درباره هزینه لمینت دندان

در لمینت، مواد همرنگ با دندان روی دندان شما کار گذاشته می‌شود که جلوه‌ای زیبا به دندان‌ها می‌بخشد. لمینت برای افرادی که دندان‌هایی کج، دو رنگ، یا نامرتب دارند، بسیار مناسب است.

عوارض ارتودنسی کدامند؟ آیا اصلا ارتودنسی عارضه خاصی دارد؟

 هرچند که نمی‌توان به موارد زیر عارضه گفت، اما برای  آگاهی بیشتر افراد ما تلاش کرده ایم که برخی از عوراض مهم درمان ارتودنسی را در این مقاله لیست کنیم. با 6 نوع از آن ها در ادامه آشنا خواهید شد.

1. ارتودنسی ممکن است درد خفیف و ناراحتی جزئی ایجاد کند

تجربه اتصال دستگاه های ارتودنسی به دندان‌ها برای همه افرادی که تاکنون ارتودنسی نکرده اند کمی عجیب است. به دلیل اینکه دستگاه‌های ارتودنسی از همان ابتدا شروع به حرکت دندان‌ها می‌کنند، ممکن است افراد درد جزئی احساس کنند. که این طبیعی است و عارضه محسوب نمی‌شود.

درد ارتودنسی به دلیل وارد شدن فشار و نیرو از سمت سیم ارتودنسی به دندان ها و وادار کردن آن ها به تغییر موقعیت است.

با کمک داروهای ضد درد بودن نسخه به راحتی می‌توان این درد و ناراحتی را تسکین داد. افراد حتی ممکن است در ابتدای درمان احساس کنند که دندانشان لق شده است. اما این موضوع حقیقت ندارد و فقط یک احساس است به همین دلیل ما لق شدن دندان در طول ارتودنسی را اصلا جزء عوارض ارتودنسی دندان لیست نمی‌کنیم.

2. خراشیده یا زحم شدن بافت‌های نرم داخل دهان از عوارض کوچک ارتودنسی دندان

بیماران در شروع درمان ارتودنسی دندان  (با بریس ثابت) ممکن است احساس کنند لب‌ها، زبان یا بخش‌های نرم داخل دهانشان کمی زخم شهد است. این را البته نمی‌توان عارضه در نظر گرفت. اما چون به هر صورت در بیشتر افراد تجربه می‌شود، ما نیز آن را جزء عوارض ارتودنسی دندان لیست کردیم.

زخم شدن داخل دهان معمولا کوتاه بوده و تنها چند روز ابتدایی ارتودنسی احساس می‌شود. با این حال می‌توان با کمک وکس یا موم ارتودنسی به راحتی براکت ها و سیم ارتودنسی را ایمن سازی کرده تا هیچ نوع آسیبی به بافت های نرم داخل دهان وارد نکند.

3. عفونت لثه از بزرگترین عوارض ارتودنسی در بیماران تنبل است!!

رعایت بهداشت دهان و دندان برای همه  افرد مهم است. اما اگر تحت درمان با هر نوع روش ارتودنسی باشید، بسیار مهم و حیاتی‌تر است. بهداشت ضعیف دهان و دندان می‌تواند منجر به التهاب لثه و عفونت آن‌ها شود.

که این خود می‌تواند حرکت دندان‌های‌تان را حین ارتودنسی کندتر کند. وجود هرگونه عفونت یا التهاب گسترده در لثه می‌تواند صرف نظر از اینکه ارتودنسی متحرک دارید یا ثابت، باعث افزایش مدت زمان درمان شود.

4. ارتودنسی احتمالا در برخی افراد باعث تحلیل مینای دندان می‌‍شود

به از بین رفتن ساختار معدنی مینای دندان فرسایش یا تحلیل دندان گفته می‌شود. در برخی موارد بسیار نادر، ممکن است دستگاه های ارتودنسی ثابت به تحلیل رفتن مینای دندان کمک کنند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که شخص به بهداشت دهان و دندان در طول ارتودنسی چندان توجه نکند.

با این حال، اگر دکتر متخصص ارتودنسی خوب  متوجه شود افراد دندان‌های پوسیده دارند و یا اینکه احتمال آسیب رسیدن به دندان ها در طول ارتودنسی وجود دارد، احتمالا درمان را آغاز نخواهد کرد تا اینکه  دندان ها کاملا ترمیم شوند.

5. ارتودنسی ممکن است در برخی افراد ریشه دندان ها را کوتاه کند

برای برخی از بیماران طول ریشه دندان های آنها در طول مدت زمان ارتودنسی کوتاه می‌شود. پیش بینی اینکه، این اتفاق برای شما بی‌افتد تقریباً غیرممکن است. اما برخی از افراد بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به این وضعیت (کوتاهی ریشه دندان) هستند.

به طور کلی، کوتاه شدن ریشه دندان در طول ارتودنسی عواقب قابل توجهی ندارد. اما در موارد بسیار نادر ممکن است طول عمر دندان را تهدید کند. به این صورت که در آینده ممکن است زودتر دندانی که ریشه‌اش کوتاه شده را از دست بدهید.

هزینه روکش دندان در سال 1400چقدر است؟

 روکش دندون تقریبا آخرین روش ترمیم دندان هستش که در موقعیت های مختلفی مثل بعد از عصب کشی دندان یا بعد از کاشت ایمپلنت استفاده میشه و بسته به نوع روکش، قیمتش هم بسیار بسیار متفاوته. برای همین دندانه یه جدول براتون آماده کرده و توش هزینه روکش دندان در سال 1400رو آورده. جدول رو نگاه کنید و بعدش چیزایی که در ادامه جدول اومده رو هم مطالعه کنید تا بیشتر با نحوه محاسبه قیمت روکش دندان در سال 1400 آشنا بشید.

هزینه و قیمت روکش دندان در سال 1400 چقدر است؟

در جدول زیر جدیدترین قیمت های روکش دندان رو درج کردیم که البته سعی می کنیم به مرور زمان به روزرسانی کنیم. تا اونجا که ممکنه سعی می کنیم دقیق قیمت درج کنیم. اما متاسفانه قیمتا یک محدوده نسبتا زیادی داره و ما مجبوریم که حداقل و حداکثر بگیم. هرچند که شاید حداکثر قیمت روکش دندان حتی بیشتر از چیزی باشه که ما درج کردیم.

نوع روکش دندان   حداقل قیمت          حداکثر قیمت

روکش فلز سرامیک            1.800.000        2.000.000

روکش تمام سرامیک           1.800.000        2.800.000

روکش زیرکونیا     2.500.000        3.500.000

روکش استیل ضد زنگ        400.000           800.000

روکش تمام رزین   –          –

روکش طلا           800$    1.500$

روکش تمام فلز      –          –

روکش دندان موقت 700.000           800.000

چسباندن هر واحد روکش      80,000 200,000

چسباندن مجدد روکش

80.000 90.000

خارج کردن روکش قدیمی

50.000 90.000

چسباندن روکش قدیمی

50.000 80.000

جدول قیمت روکش دندان در سال 1400بر اساس نوع روکش | قیمت ها بر اساس تومان و -به ازای هر واحد است | آخرین آپدیت قیمت ها در تاریخ 20 فروردین است.

مهمترین روش‌های ارتودنسی ثابت کدامند؟ (دستگاه های ثابت و متصل به دندان)

 در دسته دستگاه های ثابت وسایل مختلفی هستند که به صورت گسترده در درمان ارتودنسی دندان مورد استفاده قرار می گیرند. ما در این بخش به مهم ترین روش های ارتودنسی ثابت می پردازیم که اتفاقا در ایران نیز به خوبی انجام داده می شود.

ارتودنسی ثابت معمولی

معمولاً بیشتر افرادی که تحت درمان ارتودنسی قرار می‌گیرند با روش ثابت معمولی درمان می شوند. در این روش (که اشتباها به آن سیم کشی دندان) هم گفته می شود از سیم، براکت، باند، کش ها و سایر اجزای ریز دیگر استفاده می شود.

به تمام اجزای ذکر شده در ارتودنسی ثابت "بریس" گفته می شود و مهم‌ترین اجزای این بریس سیم، براکت و باند هستند. براکت ها قطعات کوچکی هستند که به سطح دندان ها متصل می شود و در وسطشان یک شیار قرار دارد. از میان این شیار سیم ارتودنسی میگذرد که تمام براکت ها را به هم متصل می کند. در دو سر فک نیز دو براکت ورقه ای و گرد به دور دندان های آسیاب متصل می کنند تا دو سر سیم در نهایت به این باندها متصل شود.

متخصص ارتودنسی بعد از اتصال بریس به دندان ها، هر چند هفته یکبار حرکت دندان ها را کنترل کرده و سیم ارتودنسی به همراه سایر اجزاء را تنظیم می کند تا در نهایت دندان ها صاف شوند. براکت ها در این روش معمولا از جنس فلز (استیل ضدزنگ) هستند.

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون یکی از بهترین روش‌های ارتودنسی دندان است که اتفاقا این روزها افراد بیشتری برای درمان از این روش استقبال می کند. در این درمان همه چیز مشابه با ارتودنسی ثابت معمولی است اما براکت ها متفاوت است. به این شکل که در ارتودنسی ثابت به روش معمولی، برای اینکه سیم ارتودنسی از براکت در نرود یا (خارج نشود) آن را با کش ارتودنسی میبندند.

اما براکت دیمون نوعی براکت سلف لیگیتینگ یا خود سفت کننده است. به این شکل که از کش های ارتودنسی برای ثابت نگاه داشتن کش استفاده نمی شود و خود براکت، سیم را به صورت کشویی ثابت نگاه می دارد.

به دلیل ویژگی های براکت دیمون، ارتودنسی با این روش به مدت زمان کمتری نیاز دارد و درد و ناراحتی بسیار بسیار کمی نیز به بیمار می دهد. تنها ایراد روش بالا بودن هزینه آن نسبت به هزینه ارتودنسی ثابت معمولی است.

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی نیز دقیقا مشابه با ارتودنسی ثابت معمولی است اما اینجا هم براکت ها با هم متفاوت هستند. همانطور که در بخش  های قبل گفته شد، براکت معمولی از جنس فلز است اما در روش ارتودنسی سرامیکی براکت ها از جنس سرامیک شفاف هستند.

به دلیل بی رنگ بودن براکت ها در این روش، معمولا کسی متوجه نمی شود که بیمار تحت درمان ارتودنسی است. به این دلیل این ارتودنسی را اصطلاحا ارتودنسی نامرئی و بدون رنگ هم نامگذاری کرده اند.

ارتودنسی لینگوال

یکی از اصولی‌ترین روش‌های ارتودنسی که در عین قابل توجه نبودن (از نظر ظاهری) می‌تواند مشکلات شدید ارتودنسی را به خوبی درمان کند ارتودنسی لینگوال است. در روش لینگوال همه اجزاء همان‌هایی هستند که در ارتودنسی ثابت معمولی استفاده می‌شود. با این تفاوت که محل نصب بریس در این مدل فرق می‌کند.

در ارتودنسی لینگوال اجزای بریس (همان سیم کشی) به جای اینکه به جلوی دندان‌ها متصل باشد به پشت دندان‌ها و در مجاورت زبان متصل می‌شوند. واژه لینگوال نیز که به معنی در ارتباط با زبان است، به دلیل قرار گرفتن بریس در نزدیکی و جلوی زبان برای این ارتودنسی انتخاب شده.

۶ فرق اصلی و جالب روکش دندان با لمینت و ونیر کامپوزیت‌ها(بخش دوم)

 بسیاری از افراد روکش دندان را با لمینت و کامپوزیت‌های دندانی اشتباه می‌گیرند و حتی اشتبا‌ها تصور می‌کنند هر ۳ مورد یکی هستند. این تصور اشتباه است و ما قصد داریم در این مقاله به شما نشان دهیم که این ۳ کاملا از هم متفاوت هستند.

بسیاری از افراد روکش دندان را با لمینت دندان و کامپوزیت های دندانی اشتباه می گیرند و حتی اشتباها تصور می کنند هر 3 مورد یکی هستند. این تصور اشتباه است و ما قصد داریم در این مقاله به شما نشان دهیم که این 3 کاملا از هم متفاوت هستند. این شما و این بررسی تفاوت روکش دندان و لمینت دندان و کامپوزیت ونیر.

4. تهاجمی بودن یا نبودن!

تفاوت روکش دندان با لمینت دندان و کامپوزیت ونیرها محدود به موارد بالا نمی‌شود و در یک مورد دیگر تفاوت آشکاری با هم دارند. میزان تهاجمی بودن پروسه نصب هر کدام از 3 موارد مورد بررسی ما همیشه قابل بحث بوده و هست.

تهاجمی بودن یک پروسه به این معنا است که برای نصب چیزی مثل روکش تا چه حد قرار است به بافت و نسج دندان آسیب وارد شود؟ آیا لازم است بخش زیادی از مینای دندان تراشیده شود یا خیر؟

از این نظر کامپوزیت ونیرها تهاجم بسیار کمی دارند چون قرار نیست که برای اتصال آن‌ها هیچ آسیبی به دندان یا مینای آن وارد شود. اگر هم لازم باشد مقداری از ضخامت مینای دندان برای اتصال کامپوزیت ونیر تراشیده شود مطمئن باشید به مقدار بسیار بسیار کم و غیرقابل توجهی مینا تراش میخورد.

برعکس کامپوزیت، برای نصب لمینت‌ها نیاز است ضخامت بیشتری از مینای دندان تراشیده شود تا بتوان لمینت را بدون برجستگی یا بیرون‌آمدگی روی سطح دندان متصل کرد. اما از نظر تهاجم، روکش دندان بسیار تهاجمی است به طوری که باید برای نصب آن بخشی زیادی از دندان به صورت دور تا دور را تراشید تا روکش آماده نصب شود.

5. محل نصب

تفاوت دیگر روکش دندان با لمینت دندان و ونیر کامپوزیت در موضعی است که قرار است هر یک از این 3 مورد نصب شوند. به طور معمول ونیر کامپوزیت و لمینت دندان برای زیباسازی و ترمیم دندان‌های جلویی که در طرح لبخند هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند. (حدودا 8 دندان جلویی در هر دو فک)

اما روکش دندان بسته به جنس آن می‌تواند برای هر نوع دندانی چه در جلو چه در خلف دهان مورد استفاده قرار بگیرد. اما مرسوم است که برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده جلویی از روکش‌های فلز سرامیک، زیرکونیا و تمام‌سرامیک استفاده شود و برای دندان‌های خلفی نیز از روکش‌های تمام‌فلزی استفاده شود تا هزینه‌ها کاهش یابد.

6. شکل ظاهری

از نظر شکل ظاهری هر سه مورد با هم تفاوت دارند. لمینت‌ها لایه‌های آماده و بسیار نازکی هستند که تنها یک سطح دندان (سطح جلویی را می‌پوشانند)، ونیر کامپوزیت‌ها به صورت لایه‌لایه روی دندان قرار داده می‌شوند و قبل از اتصال اصلا شکل خاصی نیستند بلکه خمیری هستند. خمیر را به صورت لایه‌های نازک روی تمام سطوح دندانی قرار می‌دهند و بعد از خشک کردن هر لایه، لایه دیگری را اعمال می‌کنند.

همچنین روکش‌ها از نظر شکل با دو مورد قبل تفاوت بسیار زیادی دارند. آن‌ها حالتی کلاه‌مانند دارند و دور تا دور دندان را می‌پوشانند.

۶ نکته بسیار مهم برای انتخاب متخصص ارتودنسی کودکان) بخش دوم )

 برای والدینی که فرزندانشان مشکل نامنظم بودن دندانی دارند و یا موقعیت فک‌هایشان نادرست است، پیدا کردن یک متخصص ارتودنسی خوب که هم تجربه و مهارت بالایی داشته باشد، بسیار حیاتی است. این مقاله را بخوانید تا با ۶ نکته بسیار مهم به شما کمک کنیم.

4. صبوری، صبوری، صبوری متخصص ارتودنسی کودکان را بسنجید

همه می‌دانیم که کودکان در سنین پایین نیازهای خاصی دارند و ممکن است برقراری ارتباط با آن‌ها برای هر متخصص یا دندانپزشکی آسان نباشد. خاصه متخصصانی که معمولا کودکان زیادی را در مطب خود ویزیت می‌کنند و با کودکان در ارتباطند (مانند متخصص دندانپزشکی کودکان) معمولا بسیار صبور هستند و تلاش زیادی می‌کنند تا با صبوری نیازهای دندانپزشکی بچه‌ها را برطرف کنند.

بنابراین مطمئن شوید ارتودنتیستی را انتخاب می‌کنید که حتما در برخورد با کودکتان به اندازه کافی صبور باشد تا نه خودش اذیت شود و نه تجربه بدی برای کودکتان رقم بخورد.

5. ببینید آیا دسترسی به متخصص آسان است؟

دسترسی به متخصص ارتودنسی کودکان از دو جهت باید آسان باشد. یکی موقعیت مطب بسیار مهم است و دیگری آنلاین بودن. مسیر متخصص نباید از خانه شما دور باشد زیرا به مرور زمان ممکن فاصله طولانی برای بچه ها غیر قابل تحمل و دشوار باشد.

بهتر است متخصص به صورت آنلاین یا تلفنی در دسترس باشد تا اگر مشکلی در خصوص ارتودنسی دندان کودکان مشاهده کردید در اولین فرصت ممکن با او قضیه را در میان بگذارید. بنابراین به‌جز موقعیت مطب به دنبال آدرس اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی و شماره تماس‌های متصص باشید.

6. اگر متخصص ارتودنسی درباره روانشناسی کودکان آگاه است از دستش ندهید

البته لزوماً قرار نیست که ارتودنتیست انتخابی شما حتما دوره‌های روانشناسی کودکان را گذرانده باشد. اما اگر متخصص ارتودنسی کودک شما کسی باشد که کاملاً یا تا حدودی آشنا به روحیات و خلق و خوی کودکان باشد تجربه درمان برای شما و فرزندتان بهتر خواهد بود. بنابراین سعی کنید چنین متخصصی انتخاب کنید. همچنین اگر پرسنل مطب برخورد مناسبی با کودکان داشته باشند بهتر خواهد بود.

خطرات و عوارض احتمالی عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

 عکس دندان – در عکس‌برداری پرتوی ایکس (اشعه ایکس) که برای موفقیت درمان عصب ‌کشی ضرورت دارد، دندانپزشک اطلاعات خوبی راجع به گستردگی و عفونت و ساختار داخلی و شکل ریشه ‌های دندان به دست می‌آورد. بنابراین عکس پرتوی ایکس و هر اطلاعاتی که از طریق آن به دست می‌آید، کاملاً ضرورت دارد. به گفتة کالج رادیولوژی آمریکا دوز تشعشع یک عکس پرتوی ایکس تنها، به قدری نیست که تأثیری بر جنین در حال رشد بگذارد. علاوه‌ بر این عکس دندانپزشکی به صورت منطقه ‌ای در دهان انجام می‌شود نه ناحیه شکم. برای احتیاط بیشتر معمولاً دندان‌پزشک لباس محافظ پرتوی ایکس به زنان باردار می‌دهد تا از نرسیدن تشعشع به ناحیه شکم اطمینان حاصل شود.

بیشتر بخوانید : ترمیم دندان

یکی دیگر از نگرانی‌های بارداری داروهای تجویز شده و مواد شیمیایی مورد استفاده در طول درمان است.

داروی بی ‌حسی – داروی بی حسی که دندانپزشک بارداری برای زنان باردار استفاده می‌کند، مطمئن و بی‌ خطر است. با این حال میزان بی ‌حسی مورد استفاده برای زنان باردار باید در حداقل مقدار ممکن باشد. در صورتی که دوز اولیه داروی بی ‌حسی کفایت نکند، دندانپزشک مقدار آن را بیشتر می‌کند تا بیمار در طول درمان راحت باشد. تجربه درد باعث افزایش استرس می‌شود و استرس برای کودک داخل رحم زیان‌بخش تر از اندک داروی بی حسی است.

مواد شیمیایی – مواد شیمیایی تمیز کننده مورد استفاده در طول درمان (معمولاً بلیچینگ یا هیدروکلرید سدیم) و مواد پر کننده دندان هیچ خطری برای جنین ندارند.

آنتی ‌بیوتیک – تجویز آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت دندان، امری متداول است. دندانپزشک پیش از درمان، در طول و پس از آن نوع مشخصی آنتی ‌بیوتیک (مانند پنی‌ سیلین یا آموکسی سیلین ) که برای زنان باردار بی ‌خطر است، تجویز می‌کند.

خطرات و عوارض عدم انجام عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

در صورتی که دندانپزشک علیرغم آگاهی داشتن از بارداری شما توصیه می‌کند عصب ‌کشی انجام دهید، مطمئن باشید خطر موکول کردن عصب ‌کشی به پس از زایمان بسیار بیشتر از خود عصب ‌کشی است. خطر انجام ندادن عصب ‌کشی در بارداری شامل موارد زیر می‌باشد:

درد – مشکلات دندانی مانند آبسه دندان که نیاز به عصب ‌کشی دارد معمولاً با دندان درد شدید همراه هستند. درد شدید دائمی در دوران بارداری استرس زیادی وارد می‌کند که تأثیرات منفی بالقوة آن برای مادر و جنین بسیار بیشتر از انجام درمان دندانپزشکی است.

عفونت – مشکل دندانی که نیاز به عصب ‌کشی دارد به معنی عفونت داخل دندان است. در صورتی که عفونت دندان درمان نشود و مدت طولانی به حال خود رها شود، ممکن است در سرتاسر بدن گسترش یافته و به بدن کودک در حال رشد برسد و عوارض جدی ایجاد کند. این وضعیت برای بارداری بسیار خطرناک است.

بهترین روش عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

سه‌ ماهة اول بارداری حساس‌ترین زمان رشد جنین است. بنابراین هر گونه درمان دندانپزشکی غیر اورژانسی نباید در سه ماهه اول بارداری صورت بگیرد بلکه باید بسته به ضرورت، درمان آن را به سه‌ ماهة دوم بارداری موکول کنید تا از خطرات آن در امان باشید. در صورت لزوم دندانپزشک ممکن است دندان آبسه کرده را باز کند تا چرک داخل آن تخلیه شود و درد کاهش یابد و سپس محفظه پالپ دندان را تا حد ممکن تمیز و ضد عفونی نماید. بعدا پس از این که بارداری وارد سه ‌ماهة دوم شد، عکس پرتوی ایکس از دندان گرفته می‌شود تا عصب ‌کشی تکمیل شود. همین کار را می‌توان برای مشکلات دندانی شناسایی شده در سه ماهه سوم بارداری نیز انجام داد به این معنی که در صورت امکان، تکمیل نهایی درمان پس از زایمان انجام شود.

توجه داشته باشید که عصب ‌کشی در بارداری کاملاً مطمئن و بی ‌خطر است و هیچ تأثیر بدی بر جنین نمی‌گذارد. در صورتی که به دندانپزشک یا هر پزشک دیگری مراجعه می‌کنید حتماً بارداری خود را به اطلاع او برسانید.

منبع : تاج دنتال

 

کامپوزیت دندان راز نهفته زیبایی شما

 کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت روکشی است که زیرمجموعه لمینت دندان قرار میگیرد. در واقع کامپوزیت یکی از روش های لمینت است که برای طرح لبخند استفاده می شود. البته کامپوزیت علاوه بر زیبایی کاربردهای ترمیمی نیز دارد. ماده اصلی کامپوزیت رزین است. رزین همان ماده ای است که برای پر کردن دندان ها به کار می رود. کامپوزیت دندان  نیز ماده ای خمیری و شکل پذیر است. این ماده در مطب توسط پزشک متخصص و به شکل لایه ای روی دندان های شما قرار داده می شود.

مراحل کامپوزیت دندان

همانطور که گفتیم کامپوزیت یکی از مجموعه های لمینیت دندان می باشد. که با هدف بالا بردن زیبایی صورت و طراحی لبخند زیبا انجام می شود. در خصوص نحوه کامپوزیت  به صورت ساده باید گفت که در این روش دندان پزشک ماده ای به نام رزین را روی دندان قرار می دهد. این ماده همان ماده ای است که در پر کردن دندان نیز استفاده می شود. با این تفاوت که کامپوزیت مورد استفاده در زیبایی سفیدتر از نوع دیگر آن جهت پر کردن دندان است. متخصص ماده خمیری شکل  را روی دندان های شما شکل می دهد و با نوری آبی رنگ آن ماده را سر جای خود محکم می کند. این توضیح ساده ای بود از مراحل کامپوزیت دندان . اما میتوان مراحل را به شکل دسته بندی اینگونه بیان کرد:

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد که کاربردهای آن نیز متفاوت است. انواع مختلف کامپوزیت برای پر کردن دندان، روکش دندان های خلفی و یا دندانهای قدامی مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب نوع آن با توجه به نیاز بیمار توسط متخصص انجام می شود. اما شاید بد نباشد درباره انواع آن بیشتر بدانید. در ادامه درباره انواع آن برایتان به شکل جزیی تر خواهیم گفت. توجه کنید که این دسته بندی بر اساس سایز ذرات مواد کامپوزیت ها انجام شده است.

کامپوزیت میکروفیل:

کامپوزیت ماکروفیل با فیلرهای بسیار کوچک درست شده اند. اندازه ذرات به کار رفته در این نوع کامپوزیت ۰.۰۱ تا ۰.۱ میکرون است. همین ریز بودن ذرات باعث می شود که پولیش دندان ها و حالت دهی آنها راحت تر باشد. از این نوع کامپوزیت برای دندان های قدامی استفاده می شود. چرا که زیبایی و درخشندگی میکروفیل ها بسیار زیاد است. بخاطر مقاومت کمتر این نوع از کامپوزیت نمیتوان از آنها برای دندان های خلفی استفاده کرد. چرا که توانایی تحمل فشار حاصل از جویدن را ندارند.

کامپوزیت هیبرید:

این نوع کامپوزیت دارای ذرات با سایزهای مختلف هستند. به همین دلیل کاربرد آنها با میکروفیل ها متفاوت است. کامپوزیت هیبرید دارای استحکام بالا هستند که باعث می شود بتوانند نیروی جویدن را تحمل کنند. اما پالیش پذیری آنها بسیار کم تر از نوع میکروفیل است. در واقع این ویژگی موجب می شود که به راحتی بتوان از این نوع کامپوزیت برای پر کردن حفره های دندانی، ترمیم پوسیدگی ها و یا شکستگی های دندان خلفی استفاده کرد. برندهای مختلفی از این نوع کامپوزیت در ایران وجود دارد.

کامپوزیت نانوفیل:

این نوع کامپوزیت نسبت به دو نوع قبلی جدیدتر هستند. تولید این نوع کامپوزیت با هدف ایجاد نوعی که بتواند هم استحکام بالایی داشته باشد و هم به راحتی روی دندان شکل بگیرد؛ انجام شد. کامپوزیت نانوفیل هم زیبایی لازم را به دندان ها می بخشد و هم در برابر سایش مقاوم است. از کامپوزیت نانوفیل میتوان جهت ترمیم دندان، بستن فاصله بین دندان ها و برای دندان های خلفی نیز استفاده نمود.

 

 

آیا در هنگام انجام عملیات دندانپزشکی تزریق آرام بخش به کودکان بی‌خطر است؟

 ایجاد فضایی ایمن و حفظ سلامت کودکان از بزرگ‌ترین دغدغه‌های والدین به شمار می‌رود. رعایت اصول ایمنی در هنگام انجام عملیات دندانپزشکی هم از این قاعده مستثنا نیست. احتمال دارد که دندانپزشکان برای انجام عملیات طولانی مدت و پیچیده دندانپزشکی و برای حفظ آرامش مراجعان جوان و هراسان خود از آرام بخش یا سدیشن تحت نظر متخصص بیهوشی را توصیه کنند. بی‌حسی یکی از روش‌های معمول و غالباً بی‌خطری است که در طول فرآیند درمان و پس از آن، می‌تواند به کاهش خطرات ناشی از استرس بالای کودکان کمک کند.

ییشتر بخوانید : دندانپزشکی بارداری

انواع آرام بخش‌ها

استفاده از آرام بخش‌های خوراکی، اکسید نیتروژن و تزریق وریدی از رایج‌ترین روش‌هایی هستند که به وسیله دندانپزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنا بر اطلاعات به دست آمده از بیمارستان کودکان پیتسبورگ متعلق به مرکز درمانی دانشگاه پیتسبورگ (UPMC)، با توجه به این که تقریباً 20 دقیقه طول می‌کشد تا آرام بخش اثر کند. به محض مراجعه بیماران به این مراکز که اغلب هم کودکان آن را تشکیل می‌دهند، آرام بخش‌های خوراکی یا تنفسی به آن‌ها تجویز می‌شود. آرام بخش‌های خوراکی، کودکان را بیهوش نکرده و تنها به آن‌ها کمک می‌کنند تا آرامش خود را حفظ کنند.

اکسید نیتروژن یا گاز خنده هم برای حفظ آرامش کودکان موثر است. برای انجام این کار، مخلوطی از اکسید نیتروژن و اکسیژن را توسط یک ماسک به بدن بیمار منتقل می‌کنند. به این ترتیب، بیمار ظرف 5 دقیقه آرامش یافته و نوعی سرخوشی را تجربه خواهد کرد. در پایان عملیات دندانپزشکی، برای از بین بردن و زدودن آثار باقی مانده از اکسید نیتروژن، اکسیژن خالص در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

آرام بخش‌ها یا سدیشن همان طور که از نام آن‌ها پیدا است، به وسیله یک سوزن توسط متخصصی بیهوشی اطفال به داخل رگ بیمار تزریق می‌شوند. بنا بر اظهارات انجمن متخصصان بیهوشی دندانپزشکی آمریکا (The American Society of Dentist Anesthesiologists)، اکسید نیتروژن به منظور ایجاد نوعی بیهوشی ملایم، قبل از تزریق به کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول، تزریق در یکی از رگ‌های پشت دست کودک انجام می‌شود. به علاوه، برای کمک به فرآیند تنفس، لوله‌ای در گلوی بیمار قرار می‌گیرد.

خواب اطفال در کلینیک دندانپزشک

بنا بر اطلاعات به دست آمده از بیمارستان و دندانپزشکی کودکان پیتسبورگ، والدین می‌توانند با پشتیبانی و دلگرم کردن فرزندان خود نقش موثری در آرامش آن‌ها ایفا کنند. گاهی برای آرام کردن فرزندان می‌توانید به کودکان اجازه دهید تا یکی از عروسک‌ها یا اسباب بازی‌های مورد علاقه خود را به همراه داشته باشند. گرفتن دست کودک و صحبت کردن با او از جمله راه کارهایی است که در فرآیند آرام کردن اطفال موثر است. برای ایجاد آرامش هر چه بیش‌تر، حتی می‌توانید به آرامی برای او ترانه‌ای را هم زمزمه کنید. لازم است در نوبت ملاقات با پزشک، والدین از به همراه آوردن سایر فرزندان خودداری کنند. به این ترتیب، قادر خواهند بود تمام تمرکز خود را به طفل تحت درمان و نیازمند رسیدگی معطوف دارند.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد

 

دسته بندی روش‌های درمان ارتودنسی براساس سن

 شما می توانید در هر سنی درمان ارتودنسی را شروع کنید. سن شما پیچیدگی درمان مورد نیاز، مدت زمان آن و قیمت نهایی را تعیین می کند.

چهار مرحله از درمان های ارتودنسی عبارتند از:

معاینه زودهنگام ( ارتودنسی پیشگیری یا ارتودنسی کودکان )

هرچه زودتر به مشکلات احتمالی دندان های خود رسیدگی کنید، در مراحل بعدی درمان ارتودنسی و در طول زندگی به مشکلات کمتری بر خواهید خورد. یک معاینه در سن 7 الی 8 سالگی، دندان هایی که قرار است دربیایند و یا مشکلات تراز فک را تشخیص و حل خواهد کرد.

مکیدن انگشت شست می تواند دندان‌ها را به سمت جلو سوق داده و ظاهر و شکل فک کودک در حال رشد شما را تغییر دهد. تنفس از راه دهان و خروپف نشانه هایی است به محض مشاهده آن ها بهتر است برای معاینه زودهنگام کودک خود نزد یک متخصص ارتودنسی ببرید.

درمان زودهنگام در سنین کم (7-11 سالگی)

درمان زودهنگام از بروز مشکلات بالقوه جدی دهان و دندان جلوگیری کرده و به نتایجی دست پیدا کرده که در صورت بالا رفتن سن و توقف رشد صورت و فک، دستیابی به آن ها امکان پذیر نمی باشد. این امرهمچنین از نیاز به جراحی فک در آینده جلوگیری می کند.

درمان در سنین نوجوانی (12-19 ساله)

بین 12 تا 19 سالگی تمام دندان های دائمی ظاهر شده اند. با درمان سنتی ارتودنسی دندان ، تراز دندان ها و تعادل صورت حاصل می شود. رسیدگی به درمان در این مرحله به کاهش خطر بروز هرگونه مشکل فک مانند سندروم مفصل گیجگاهی فکی چیست (TMJ) و جلوگیری از ساییدگی دندان ها کمک می کند. ارتودنسی نامرئی گزینه خوبی برای نوجوانانی است که نگران ظاهر خود می باشند.

درمان در سنین بزرگسالی (20 سال به بالا)

با پیشرفت تکنولوژی، در حال حاضر طیف وسیعی از درمان های موجود برای افراد 20 سال به بالا که به درمان ارتودنسی نیاز دارند، در دسترس است. بریس های شفاف یا رنگ دندان، ارتودنسی نامرئی و بریس‌هایی که می توانند به داخل دندان ها بچسبند همگی از گزینه های موجود پیش روی افرادی بوده که می‌خواهند در سنین 20 سالگی( ارتودنسی بزرگسالان ) به بعد برای درمان ارتودنسی اقدام کنند. برای عدم تعادل شدید فک و صورت، ممکن است متخصص ارتودنسی شما با یک جراح دهان و دندان برای دستیابی به نتیجه نهایی و مورد نظر شما مشورت و همکاری کند.

بیشتر پیشرفت ها در این پروسه می توانند از طریق درمان ارتودنسی به روش غیر جراحی حاصل شوند. با این حال در مواقع عدم تعادل صورت حاد نیز ممکن است به نوعی جراحی فک نیاز شود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان

 

 
صفحه قبل 1 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 صفحه بعد
<-blogads->