ارتودنسی ثابت چه نوع هایی دارد؟

 

انواع تکنیک های ارتودنسی دندان ثابت عبارتند از ارتودنسی فلزی، ارتودسی سرامیکی، ارتودنسی دیمون و ارتودنسی لینگوال. در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا با بیشتر درباره تکنیک های این روش ارتودنسی دندان آشنا شوید.

انواع روش های ارتودنسی ثابت

ارتودنسی فلزی

ارتودنسی فلزی یکی از قدیمی ترین روش های ارتودنسی دندان است که طی آن متخصص ارتودنسی در کرج یا هر شهر دیگری به کمک سیم های فلزی و براکت های فلزی سعی در مرتب کردن دندان های شما دارد.

مزایای ارتودنسی فلزی

·         کارآمدی بالا

·         هزینه پایین تر

·         دوام و مقاومت بالا

معایب ارتودنسی فلزی

·         تحت تاثیر قرار دادن زیبایی چهره و لبخند

·         ایجادد اختلال در تکلم

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی شیوه نوین ارتودنسی ثابت است که کاملا مشابه ارتودنسی فلزی است با این تفاوت که به جای براکت های فلزی از براکت های سرامیکی استفاده می شود. به دلیل اینکه سیم کشی دندان ها در این روش کمتر مشخص است در بین جوانان و بزرگسالان طرفداران زیادی دارد.

مزایای ارتودنسی سرامیکی

·         تقریبا نامرئی است.

·         مناسب برای انواع ناهنجاری های دندانی

معایب ارتودنسی سرامیکی

·         هزینه بیشتر

·         احتمال تغییر رنگ براکت ها در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

·         مقاومت کمتر از براکت های فلزی

·         ایجاد اختلال در تکلم

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی نیز نوع دیگری از ارتودنسی ثابت است که ارتودنسی کاملا نامرئی است؛ زیرا در این روش ارتودنسی فلزی به جای جلوی دندان ها به پشت دندان ها چسبیده می شود و از نظر اطرافیان پنهان است.

مزایای ارتودنسی لینگوال

·         کاملا نامرئی است.

معایب ارتودنسی لینگوال

·         هزینه بسیار بالا به دلیل سخت بودن نصب آنها توسط پزشک

·         اختلال در تکلم

·         سخت تر شدن رعایت بهداشت دهان و دندان

اقدامات قبل از انجام ارتودنسی ثابت

·         رعایت بهداشت دهان و دندان در زمان استفاده از ارتودنسی ثابت بیش از پیش اهمیت دارد؛ چرا که در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان امکان پوسیدگی دندان ها و تغییر رنگ دندان ها پس از درمان وجود دارد.

·         در حین ارتودنسی ثابت دندان نیاز است که از رژیم غذایی خاصی پیروی کنید و در طول درمان توصیه می شود از مواد خوراکی سفت و چسبناک مثل پاپ کورن، ته دیگ، آبنبات و ... استفاده نکنید.

·         به طور منظم و در فواصل زمانی تعیین شده به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید. در حین درمان ارتودنسی از مواد غذایی و نوشیدنی های رنگی مانند چای، قهوه و .... پرهیز کنید.

بهترین سن برای انجام ارتودنسی ثابت چه سنی است؟

انجام ارتودنسی دندان هیچ گونه محدودیت سنی ندارد و افراد می توانند از سنین کودکی تا بزرگسالی این درمان را انجام دهند. اما بهترین سن برای انجام ارتودنسی دندان 8 الی 14 سالگی است؛ در این زمان کودک در سن رشد است و راحت تر استخوان های فک تغییر حالت می دهند.

طرز تهیه انواع دسرهای رژیمی از جمله شله زرد رژیمی

 افراد زیادی علاقه بسیاری به دسرها دارند. برخی از دسرها حاوی مقدار زیادی کالری هستند. برخی از این دسرها مخصوص ماه مبارک رمضان هستند. همانند شله زرد. شما با پخت شله زرد رژیمی می توانید کالری کمتری صرف کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیش تر با انواع دسر رژیمی آشنا شوید.

شله زرد رژیمی

لاغری و کاهش وزن در تمام ماه های سال از جمله ماه مبارک رمضان دغدغه افراد است. افرادی که از انواع رژیم های لاغری پیروی می کنند نمی توانند در این ماه از دسرهای پرکالری و غذاهای خوشمزه در سفره های افطار لذت ببرند. شله زرد نیز یکی از این دسرهای پرکالری است. شما با استفاده از دستور پخت شله زرد رژیمی می توانید این دسر خوشمزه را در سفره های افطار خود داشته باشید.

ژله رژیمی

در این قسمت از مقاله به معرفی طرز تهیه ژله رژیمی خانگی می پردازیم، پس آماده شو و با ما شروع کن:

طرز تهیه ژله رژیمی با پودر ژلاتین

از آنجایی که پودر ژله های آماده معمولا شیرینی و همینطور کالری به نسبت بالایی دارند، می توان به جای پودر ژله آماده از پودر ژلاتین برای تهیه ژله رژیمی استفاده کرد. تهیه این ژله به شرح زیر است:

·         میوه های مورد علاقه و مورد نظرتان را خرد کنید.

·         سپس 2 قاشق پودر ژلاتین را در 2 لیوان آب جوش ریخته و هم بزنید تا به خوبی حل شود.

·         میوه ها و ژلاتین حل شده را در قالب مورد نظر خود ریخته و به مدت 6 ساعت آن را در یخچال قرار دهید.

بستنی رژیمی

بستنی یکی از پرطرفدارترین خوراکی هاست که اگر دقت کنید کالری زیادی نیز دارد. افرادی که در مسیر لاغری و کاهش وزن قدم برمی دارند اغلب از خوردن این خوراکی خوشمزه محروم هستند. در مقالات قبلی با انواع غذاهای رژیمی آشنا کردیم. حال با ما همراه باشد تا با طرز تهیه بستنی رژیمی آشنا شوید.

غذاهای رژیمی

طرز فکر بسیاری از افراد درباره رژیم غذایی برای کاهش وزن مترادف است با گرسنگی کشیدن یا غذا نخوردن، در حالی که این طرز فکر کاملا اشتباه است! در رژیم غذایی لاغری باید مصرف مواد مضر را به حداقل ممکن برسانید و در عوض از غذاهای کم کالری و سالم و غذاهای رژیمی استفاده کنید. همچنین در رژیم کاهش وزن باید از مصرف میوه ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل، غلات کامل و پروتئین های فاقد چربی غافل نشوید.

منبع: https://www.sira.fit/

فیلتر بنزین چیست؟ + علائم خرابی فیلتر بنزین

 

همه موتورها برای کارکردن به بنزین یا گازوئیل در مقادیر دقیق نیاز دارند، بنابراین هر چیزی که مانع جریان شود می ‌تواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد موتور ماشین شود. فیلتر بنزین یا همان صافی بنزین، مانع از ورود خاک یا زباله ها به انژکتورها و محفظه احتراق می شود و همچنین اجازه می دهد سوخت با سرعت مورد نیاز از باک به موتور جریان یابد.

به طور کلی وظیفه فیلتر بنزین، فیلتر کردن آلودگی ها و جلوگیری از حرکت ناخالصی های موجود در باک به سمت موتور است که اغلب به آن فیلتر دیزل برای خودروهای دیزلی و فیلتر بنزین برای خودروهای بنزینی گفته می شود.

محل قرار گیری فیلتر بنزین

در خودروهای مختلف، محل قرارگیری صافی و یا فیلتر بنزین متفاوت است. در خودروهای قدیمی، فیلتر بنزین در زیر خودرو نزدیک به مخزن سوخت یا درون محفظه موتور و یا اینکه نزدیک موتور ماشین قرار داشت. اما در ماشین های امروزی، این قطعه درون باک بنزین قرار دارد.

چه زمانی نیاز به تعویض فیلتر بنزین است؟

فیلتر بنزین مانند خیلی از قطعات کیا، هیوندای و سایر برندها، یک قطعه مصرفی است که ماندگاری آن به نسبت شرایط مختلف مانند نحوه رانندگی و زندگی می تواند متفاوت باشد. در صورت عدم تعویض به موقع این قطعه، سوخت بیشتری مصرف می شود. پس یکی از روش های کاهش مصرف سوخت، تعویض به موقع فیلتر بنزین است.

علائم خرابی صافی بنزین چیست؟

از جمله علائم خرابی صافی بنزین عبارتند از:

·         کاهش قدرت موتور خودرو؛

·         ایجاد مشکل به طور مداوم در ناحیه موتور ماشین؛

·         روشن نشدن موتور ماشین؛

·         خراب شدن پمپ سوخت ماشین؛

·         روشن شدن چراغ چک؛

·         ریپ زدن در حرکت؛

·         سخت کار کردن ماشین در حالت درجا؛

·         خاموش شدن ماشین در حالت ایستاده؛

دلایل زیادی برای روشن نشدن ماشین وجود دارد که یکی از آنها خرابی فیلتر بنزین است. بنابراین در صورتی که موتور ماشین روشن نمی شود، بررسی صافی بنزین را به لیست مواردی که باید بررسی شود اضافه کنید. در واقع در صورتی که صافی بنزین دچار مشکل شده باشد، روند احتراق سوخت دچار اختلال می شود.

عواقب عدم تعویض به موقع فیلتر بنزین

زمان تعویض فیلتر بنزین معمولا توسط تولید کننده فیلتر مشخص می شود که اصولا پس از کارکرد حدود 15 هزار کیلومتر خودرو است. از جمله عواقب عدم تعویض به موقع فیلتر بنزین عبارتند از:

·         کاهش بازده موتور؛

·         کثیفی انژکتورها؛

·         کاهش عمر پمپ بنزین؛

·         خرابی سنسور اکسیژن؛

·         سوختن سوپاپ موتور؛

·         زنگ ‌زدگی و خوردگی در سیلندرها و سرسیلندر؛

هزینه لمینت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

 

یکی از رایج ترین روش های اصلاج طرح لبخند، لمینت دندان است که بیشتر جنبه زیبایی دارد و برای مرتب کردن، فرم بخشیدن، بهبود بد رنگی و درمان شکستگی دندان ها کاربرد دارد. هزینه لمینت دندان دغدغه اغلب افرادی است که تصمیم به انجام این درمان را دارند.

لمینت دندان یک نوع روکش دندانی نازک است که برای صلاح ساختار و ظاهر دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. لمینت ها دو نوع مختلف هستند که شامل لمینت سرامیکی و همینطور کامپوزیت دندان می شود. این روکش به طور اختصاصی برای هر فرد ساخته شده و بر حسب رنگ مورد نظر بیمار، تنوع رنگی مختلفی دارد.

عوامل موثر در هزینه لمینت دندان

هزینه لمینت دندان مانند سایر درمان ها مقدار ثابتی ندارد و عوامل مختلفی در تعیین قیمت آن تاثیرگذار هستند که شامل موارد زیر می شوند:

·         تعداد دندان های نیاز به درمان

·         جنس لمینت

·         برند لمینت

·         تخصص دندانپزشک

·         درمان های جانبی

·         هزینه لابراتوار

·         اندازه و شکل دندان

·         میزان تراش دندان

·         نوع مواد مصرفی برای قالب گیری

·         تجهیزات به کار رفته

·         محل و موقعیت درمان

آیا بیمه هزینه لمینت دندان را پوشش می دهد؟

بیمه های درمانی پایه مانند تامین اجتماعی و خدمات درمانی، به دلیل اینکه این روش درمانی جزو روش های زیبایی محسوب می شود، پرداخت هزینه آن را قبول نمی کنند. اما برخی از بیمه های خصوصی مانند بیمه تکمیلی تقریبا قسمتی از هزینه را پوشش می دهند.

نکات نهایی درباره هزینه لمینت دندان

بعضی از بیماران برای کاهش هزینه ها یک سری اشتباهات رایج می کنند و ما صلاح دانستیم که شما را از آنها آگاه کنیم تا دچارشان نشوید. برخی از بیماران برای کم کردن هزینه ها به سراغ دندانپزشکان عمومی یا بی تجربه می روند و یا روکش های ارزان و بی کیفیت را انتخاب می کنند که قطعا پیامد های بدی را به دنبال دارد.

انتخاب دندانپزشک متخصص و انتخاب درست روکش های مناسب با شرایط شما، به موفقیت درمان و رسیدن به نتیجه مطلوب کمک زیادی می کند.

ویژگی چند نمونه از لمینت های موجود

روکش ها با توجه به ویژگی هایشان قیمت های متفاوتی دارند. برخی از این روکش ها عبارتند از:

·         زیر کونیا: این نوع لمینت دارای استحکام بالا و شفافیت کمی است.

·         ایمکس ای پی اس: زیبایی و شفافیت بالا و استحکام کمتری دارد.

·         لومینیرز: دارای مقاومت بالا با پوسته نازک است که نیازی به تراش دندان ندارد.

·         سوپر لومینیرز: بسیار نازک و طبیعی، با مقاومت و طول عمر بالا که همانند لومینیرز نیازی به تراش ندارد.

منبع: bestdentists.ir

ارتودنسی ثابت کدام ناهنجاری ها را درمان می کند؟

 

انواع ارتودنسی ثابت یکی از متداول ترین روش های ارتودنسی دندان هستند که نوع فلزی آنها جزء روش های قدیمی ارتودنسی دندان است اما امروزه روشی جدیدتر به نام ارتودنسی سرامیکی به روی کار آمده است. با ما همراه باشید تا نگاهی به برخی از گزینه های موجود در دستگاه های ارتودنسی ثابت بیندازیم.

ابتدا باید بین لوازم ثابت و متحرک تمایز قائل شویم. وسایل ثابت ارتودنسی مانند بریس ها توسط نوارهای فلزی یا سیمان مخصوص به دندان ها متصل می شوند. آنها به طور معمول تا زمانی که درمان کامل نشده است برداشته نمی شوند. وسایل متحرک ارتودنسی، مانند ترازهای شفاف، معمولاً حدود 22 ساعت در روز استفاده می شوند، اما ممکن است در صورت نیاز به راحتی درآورده شوند. در حالی که الاینرهای شفاف می توانند در درمان مشکلات خفیف تا متوسط ​​ارتودنسی موثر باشند، دستگاه های ثابت معمولا برای درمان جامع تر مورد نیاز هستند

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که مال اکلوژن را درمان می کند، وضعیتی که در آن هنگام بسته شدن دهان، دندان ها به درستی قرار نمی گیرند. متخصص ارتودنسی در صاف کردن دندان ها تخصص دارد.

درمان می تواند برای بهبود ظاهر فرد و زیبایی باشد، اما اغلب هدف آن بهبود عملکرد دهان نیز است.

ارتودنسی رنگی

ارتودنسی رنگی یکی از ارتودنسی های محبوب نوجوانان است. در این نوع ارتودنسی از حلقه های پلاستیکی در رنگ های مختلف استفاده می شود. انتخاب بهترین رنگ ارتودنسی کاملا شخصی و سلیقه ای است اما اگر می خواهید که یک رنگ مناسب را انتخاب کنید حتما متناسب با رنگ مو، پوست و چشمان خود انتخاب کنید.

انواع ارتودنسی ثابت

انواع ارتودنسی ثابت شامل بریس های فلزی، بریس های سرامیکی، بریس های پشت دندانی، بریس های دیمون و رنگی است که در ادامه درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

بریس های فلزی

بریس‌ های فلزی سنتی، معمولاً از فولاد ضد زنگ با درجه بالا ساخته می ‌شوند، بریس ‌های فلزی سنتی رایج ‌ترین نوع دستگاه‌ های ارتودنسی ثابت به شمار می آیند.

بریس های فلزی ثابت از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفتند، اما امروزه وزن و ساختار سبک تری دارند. آنها از نوارهای فلزی تشکیل شده ‌اند که به پشت دندان‌ های آسیاب متصل می شوند و براکت‌ های فلزی کوچک ‌تری که روی سطوح جلوی دندان‌های چسبانده می شوند. یک سیم فلزی نازک و فنری که از میان براکت ها می گذرد، دندان ها را به آرامی به موقعیت مناسب هدایت می کند. این سیم کمانی ممکن است توسط کش های انعطاف پذیر، بند فلزی یا انواع دیگر گیره ها به براکت ها ثابت شود.

بریس های سرامیکی

بریس های سرامیکی شفاف یک تغییر جدید در سیستم سنتی است که روش درمانی بسیار کمتر قابل توجهی را ارائه می دهد که در دسته انواع ارتودنسی نامرئی قرار می گیرد. آنها از همان اجزای بریس های سنتی استفاده می کنند؛ با این تفاوت که براکت های سمت جلوی دندان ها از یک ماده سرامیکی شفاف ساخته شده است که با رنگ طبیعی دندان ترکیب می شود. این سیستم مورد توجه جوانان و بزرگسالان قرار گرفته است؛ زیرا تا زمانی که کسی به دقت به دهان آنها توجه نکند متوجه درمان ارتودنسی نخواهد شد.

بریس های پشت دندانی

در حالی که بریس های سرامیکی نسبتا نامرئی هستند اما سیستم دیگری به نام بریس های پشت دندانی (بریس های لینگوال) وجود دارد که واقعا نامرئی است. بریس های پشت دندانی مانند سایر بریس ‌های فلزی عمل می‌کنند با این تفاوت که به پشت دندان ها چسبیده می شوند و کسی متوجه درمان ارتودنسی شما نمی شود.

ارتودنسی زبانی یا ارتودنسی لینگوال چیست؟

می دانیم که هدف ارتودنسی دندان، برطرف کردن ناهنجاری های مربوط به فک و دهان، صاف و مرتب کردن دندان ها است. ارتودنسی دندان به دو دسته اصلی ارتودنسی ثابت و متحرک تقسیم بندی می شود که هر کدام انواع خاص خود را دارد. اما چیزی که مشترک است این است که در ارتودنسی ثابت، اصلاح دندان ها توسط براکت ها و سیم های ارتودنسی انجام می شود که به دندان های فرد چسبانده می شود.

ارتودنسی زبانی یا پشت دندانی

در روش های معمولی ارتودنسی دندان، براکت ها و سیم ها در سطح بیرونی دندان ها قرار می گیرند؛ به طوری که کاملا قابل مشاهده هستند. برای افرادی که تمایلی به دیده شدن دستگاه ارتودنسی در دهان خود ندارند، ارتودنسی زبانی یا از پشت دندان یکی از پیشنهادات متخصصان ارتودنسی است.

بریس ها در ارتودنسی زبانی مشابه بریس های فلزی رایج شامل براکت و سیم هستند، با این تفاوت که در بریس زبانی، براکت ها روی سطح داخلی دندان ها قرار می گیرند و دیگر قابل مشاهده نیستند. در این ارتودنسی بریس ها باید با توجه به شرایط دهان و دندان بیمار و به صورت سفارشی ساخته شوند.

مراقبت های دندانی در ارتودنسی زبانی

در این ارتودنسی دندان به دلیل قرارگیری براکت های ارتودنسی در سطح داخلی دندان ها، رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن مشکل است. در صورتی که از ارتودنسی زبانی استفاده می کنید، همانند قبل بایستی پس از صرف هر وعده غذایی دندان های خود را با دقت و به آرامی مسواک بزنید و همچنین نخ دندان بکشید.

نخ دندان کشیدن با وجود براکت ارتودنسی روی دندان ها کمی دشوار است. به همین دلیل برخی از افراد برای انجام این کار از وسیله ای به نام واتر پیک استفاده می کنند که تمیز کردن اطراف براکت را نسبت به نخ دندان معمولی ساده تر می کند.

مزایای ارتودنسی زبانی یا لینگوال

·         این ارتودنسی به دلیل محل قرارگیری اش، جزو انواع ارتودنسی نامرئی به حساب می آید و قابل مشاهده نیست.

·         با به کارگیری ارتودنسی زبانی می توان بسیاری از مشکلات پیچیده دندانی را نیز اصلاح کرد.

·         در این درمان ارتودنسی به دلیل این که این لکه ها و تغییر رنگ در پشت دندان ایجاد می شود، قابل روئت نخواهند بود.

معایب ارتودنسی زبانی یا لینگوال

·         یکی از اصلی ترین معایب استفاده از ارتودنسی زبانی این است که جای گذاری دستگاه ارتودنسی در این روش دشوار است و در واقع سخت ترین درمان ارتودنسی محسوب می شود.

·         در ارتودنسی زبانی رعایت بهداشت دندان ها و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نسبت به سایر درمان ها دشوارتر است.

·         در روز های اول پس از انجام ارتودنسی زبانی معمولا صحبت کردن با کمی مشکل همراه خواهد بود.

·         در ارتودنسی زبانی به دلیل برخورد زبان با براکت ها ممکن است زبان خراشیده شود.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان در چیست؟

 

لمینت و کامپوزیت دندان هر دو برای زیباسازی دندان ها و رفع عیوب ظاهری آن ها کاربرد دارند اما تفاوت های بسیار زیادی با یکدیگر دارند که در ادامه قصد داریم تا درباره تفاوت های این دو روش ترمیم و زیبایی دندان صحبت کنیم.

کاربرد لمینت و کامپوزیت دندان چیست؟

به طول کلی ونیرهای دندان لایه بسیار نازک از جنس کامپوزیت یا پرسلن هستند که به منظور بهبود رنگ و ظاهر دندان روی دندان های فرد قرار می گیرد. در صورتی که هر کدام از این روش ها به درستی و توسط دندانپزشک متخصص و متبحر انجام شود نتایج درخشانی در بهبود ظاهر شخص ایجاد خواهد کرد.

تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان در چیست؟

از جمله تفاوت های لمینت و کامپوزیت دندان عبارتند از:

مدت زمان نصب

کامپوزیت دندان چون نیازی به تراش دندان ندارد، نصب آن اصولا در یک جلسه انجام می شود و دندانپزشک در عرض 1 الی 2 ساعت این کار را انجام می دهد. اما نصب لمینت دندان زمانبر است و نیاز است که حداقل دو جلسه به مطب دندانپزشک مراجعه کرد. در جلسه اول دندانپزشک از دندان های شما قالب می گیرد و آن را به لابراتوار ارسال می کند و پس از گذشت حدود 2 هفته لمینت های سفارشی شما آماده می شود و در جلسه دوم متخصص زیبایی لمینت ها را توسط مواد مخصوصی به دندان های شما می چسباند.

ماندگاری

طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان به نسبت لمینت دندان کمتر است که آن هم به دلیل ترکیبات به کار رفته در هر کدام از ونیرهای دندانپزشکی است.

استحکام و مقاومت

استحکام و مقاومت لمینت های سرامیکی بسیار بیشتر از لمینت های کامپوزیتی است. در صورت سهل انگاری در مراقبت از کامپوزیت دندان احتمال تغییر رنگ آن زیاد است و در صورتی که فشار زیادی به آن وارد شود احتمال شکستگی آن به نسبت لمینت های سرامیکی بسیار بیشتر است.

هزینه

همان طور که تا به اینجای این نوشتار متوجه شدید مزایای لمینت دندان بسیار بیشتر از کامپوزیت دندان است که همین مزایا دلیل گران بودن قیمت لمینت دندان به نسبت کامپوزیت دندان است.

کامپوزیت دندان بهتر است یا لمینت؟

انتخاب بین لمینت و کامپوزیت دندان کاملا بستگی به شرایط دندان فرد، تشخیص دندانپزشک و نظر بیمار بستگی دارد. به طور کلی از هر دو روش لمینت های سرامیکی و کامپوزیتی می توان برای اصلاح طرح لبخند استفاده کرد و هر کدام مزایای منحصر به فرد خود را دارند. پس نمی توان به قطع گفت که کدام روش بهتر از دیگری است.

کاربرد کامپوزیت دندان چیست؟

 

کامپوزیت دندان یک درمان در دندانپزشکی می باشد که به دو منظور ترمیم دندان و جهت تغییر سایز، فرم و رنگ دندان استفاده می شود. کامپوزیت دندان ماده ای خمیری شکل از جنس رزین هم رنگ دندان است که بر روی دندان فرم داده می شود و به کمک اشعه مخصوص سفت می شود.

ونیرهای دندانپزشکی به دو دسته لمینت سرامیکی و لمینت کامپوزیتی تقسیم بندی می شوند. در واقع وقتی صحبت از کامپوزیت می شود، منظور همان ونیر کامپوزیتی است و هر زمان که صحبت از لمینت دندان می شود، منظور همان ونیر سرامیکی است.

کاربرد کامپوزیت دندان

در موارد زیر دندانپزشک ممکن است کامپوزیت دندان را به شما پیشنهاد دهد:

·         در صورتی که یک یا تعدای از دندان های شما دچار لب پریدگی شده باشد.

·         در صورتی که فاصله بسیار جزئی بین دندان های شما وجود داشته باشد.

·         در صورتی که تنها ایراد دندان های شما تغییر رنگ باشد.

لمینت سرامیکی و کامپوزیتی به راحتی در ظاهر لبخند شما قابل تشخیص هستند. برای مثال کامپوزیت های دندان کمی برجسته می باشند و در صورتی که دندان های طبیعی شما درشت و برجسته باشد، کامپوزیت برای شما مناسب نخواهد بود و باید از لمینت دندان استفاده کنید.

کامپوزیت دندان چند سال دوام دارد؟

به طور کلی، عمر کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و با مراقبت های فرد این طول عمر می تواند متفاوت باشد. اما کامپوزیت های دندانی به طور کلی بین 5 تا 10 سال عمر می کنند و به عنوان یک درمان دائمی به حساب نمی آیند.

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر می شود:

ماکروفیل یا دانه درشت

کامپوزیت ماکروفیل یا همان دانه درشت از ذرات ۱۰ الی ۱۵ میکرومتری تشکیل می شود. در نتیجه، کامپوزیت دانه درشت دوام و مقاومت بیشتری برای دندان ها به همراه دارد و شخص مدت بیشتری می تواند از آن استفاده مفید داشته باشد.

میکروفیل یا ریزدانه

کامپوزیت دندان میکروفیل نسبت به دانه درشت از ذرات کوچکتری برای پولیش دندان ساخته می‌شود و همین موضوع موجب شده است ظاهر دندان ها کاملاً صاف، یکدست و طبیعی بدست آید. اما در عوض دوام و استحکام کامپوزیت در این مدل کمتر است.

کامپوزیت هیبریدی

این مدل کامپوزیت دندان با ارائه ذرات مختلف استفاده گسترده تری در اختیار دندانپزشکان قرار داده است. مزیت کامپوزیت های هیبریدی مقاومت بسیار خوب آنها در برابر ساییدگی و ضربه است.

نانو کامپوزیت

نانوکامپوزیت دندان جزء کاربردی ‌ترین نوع مواد حاضر است که به منظور رفع مشکلات ایجاد شده در کامپوزیت های هیبریدی استفاده می شود. اندازه ذرات این مدل کامپوزیت حدود ۲۰ نانومتر است که در برابر ساییدگی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهند.

درمان چاقی چه مزایایی برای فرد دارد؟

 

چاقی یکی از مشکلات شایع در جوامع امروزی است. اما با استفاده از روش‌ های مناسب، می ‌توان به راحتی این مشکل را حل کرد و از مزایای یک بدن متناسب بهره ‌مند شد. برای این افراد بهترین و مؤثرترین روش کاهش وزن و رسیدن به سلامتی، انجام عمل جراحی لاغری است.

3 مزیت برتر درمان چاقی چیست؟

درمان چاقی علاوه بر ساخت یک اندام زیبا و متناسب برای شما، مزیت های بسیاری نیز برای شما دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش هزینه‌ های پزشکی

درمان چاقی به دلایل مختلفی می ‌تواند باعث کاهش هزینه‌ های پزشکی شود. افراد چاق ممکن است به بیماری ‌های مزمنی مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری ‌های قلبی عروقی و بیماری ‌های تنفسی مبتلا شوند. درمان چاقی و کاهش وزن، می ‌تواند به عنوان یک راه پیشگیری و درمان برای این بیماری‌ ها عمل کند و از مراجعات پزشکی مکرر جلوگیری کند.

همچنین درمان چاقی باعث کاهش هزینه ‌های دارویی و درمانی بیماری‌ های مزمن مرتبط با چاقی می ‌شود. به عنوان مثال، درمان بیماری دیابت نوع ۲ برای یک فرد چاق می‌ تواند بسیار هزینه بر باشد، اما درمان چاقی و کاهش وزن می ‌تواند باعث کاهش هزینه‌ های پزشکی مرتبط با دیابت شود.

بهبود عملکرد جنسی

چاقی می ‌تواند بر عملکرد جنسی، تأثیر بسزایی داشته باشد. در واقع چاقی می ‌تواند به دلیل ایجاد مشکلات عملکردی و فیزیکی، بر روی عملکرد جنسی نیز تأثیر منفی بگذارد. برای مثال، چاقی می‌ تواند به طور مستقیم بر روی قابلیت ایجاد و نگه داشتن ارتباط جنسی تأثیر بگذارد. همچنین می ‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند کمبود توانایی جسمی، تنگی نفس و خستگی شود که همگی به طور مستقیم می ‌توانند بر عملکرد رابطه جنسی فرد تأثیر بگذارند.

افزایش طول عمر

بر اساس آمارهای موجود در نتیجه تحقیقات انجام شده، چاقی می‌ تواند باعث کاهش طول عمر افراد دارای اضافه وزن شود. افراد چاق و دارای اضافه وزن، با خطر ابتلا به بیماری ‌های مزمنی همچون بیماری‌ های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، بیماری ‌های صفراوی و حتی برخی از بیماری ‌های سرطانی مواجه هستند. به علاوه، افراد چاق و دارای اضافه وزن اغلب با مشکلات تنفسی، اختلالات خواب و ... نیز مواجه هستند که باعث کاهش کیفیت زندگی و در نهایت کاهش طول عمر می‌ شوند.

با درمان چاقی و رسیدن به کاهش وزن، خطر ابتلا به بیماری ‌های مزمن کاهش پیدا می کند و در نتیجه، احتمال افزایش طول عمر نیز بالاتر می رود. برای مثال، یک مطالعه نشان داد که کاهش وزن تنها ۵ درصدی، می ‌تواند میانگین طول عمر را به میزان ۳-۴ سال افزایش دهد.

روش های مراقبت از کلاه گیس چگونه است؟

 

کلاه گیس wigs در واقع کلاهی است که روی آن با موهای مصنوعی یا طبیعی پوشیده شده است. اصولا افراد به دلایل پزشکی اعم از ریزش مو، شیمی درمانی، طاسی و حتی صرفا به دلیل زیبایی از کلاه گیس زنانه یا مردانه استفاده می کنند.

کلاه گیس ها را از نظر اندازه به سه دسته کلاه گیس کوتاه، کلاه گیس متوسط و بلند تقسیم می کنند و همچنین از نظر جنسیتی هم این نوع کلاه گیس ها به کلاه گیس زنانه و مردانه دسته بندی می شوند؛ که هر کدام از انواع کلاه گیس تنوع بسیار بالایی دارند.

نکات مهم در هنگام خرید کلاه گیس مناسب

در ابتدا باید درباره چگونگی انتخاب کلاه گیس متناسب با فرم چهره و رنگ پوست اطلاعاتی جمع آوری کنید و بعد از آن نیاز است تا چند نکته مهم قبل از خرید کلاه گیس مناسب را نیز بدانید که مهم ترین آنها عبارتند از:

·         حساسیت به کلاه گیس های طبیعی بسیار کمتر از کلاه گیس های مصنوعی اتفاق می افتد.

·         قیمت کلاه گیس طبیعی از کلاه گیس مصنوعی بیشتر است. (به دلیل طبیعی بودن)

·         در هنگام خرید کلاه گیس، به اندازه کلاه زیرین و بافت توری کلاه گیس توجه داشته باشید تا موها و پوست سرتان در حین استفاده از کلاه گیس آسیبی نبیند.

روش های مراقبت از کلاه گیس

بدون شک نگهداری و مراقبت صحیح از کلاه گیس ها باعث حفظ شکل ظاهری مناسب و افزایش طول عمر آنها می شود. از جمله روش های مراقبت از کلاه گیس عبارتند از:

از شامپوهای معمولی برای شستن کلاه گیس استفاده نکنید: برای شستشوی کلاه گیس باید از شامپوهای مخصوص کلاه گیس های طبیعی یا مصنوعی خریداری کنید و به هیچ عنوان از محصولات پارابن دار استفاده نکنید.

کلاه گیس خود را درست شانه بزنید: برای شانه زدن کلاه گیس از شانه های دانه درشت یا برس سیمی استفاده کنید. لازم به ذکر است که برس های موی معمولی مناسب شانه زدن کلاه گیس ها نیستند چرا که ممکن است باعث کشیده شدن الیاف کلاه گیس شوند. اگر موی کلاه گیس بلند است، ابتدا قسمت شاخه موها را شانه کنید و کم کم به سمت ریشه بروید.

در هنگام شانه زدن موهای متوسط هم حواستان باشد که این موها سریع گره می خورند؛ پس با ملایمت این کار را انجام دهید. در صورتی که موهای کلاه گیس کوتاه است، با انگشت هایتان هم می توانید آنها را مرتب کنید و نیازی به شانه زدن نیست.

صفحه قبل 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 صفحه بعد
<-blogads->